Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

Vec treci dan sam ponosni vlasnik Asus MW221u monitora i mogu samo reci da je EXTRA:banana:
Dosta sam se premisljao u poslednje vreme i testirao razne monitore (radim na prodaji hardware-a), al' cini mi se da je ovo najbolja kupovina za 17,5k dinara.

Vec treci dan sam ponosni vlasnik Asus MW221u monitora i mogu samo reci da je EXTRA:banana:
Dosta sam se premisljao u poslednje vreme i testirao razne monitore (radim na prodaji hardware-a), al' cini mi se da je ovo najbolja kupovina za 17,5k dinara.

Ajde onda napisi svoja podesavanja, kako god podesim boje mi deluju isprane, cak sam pokusao neka podesavanja koja drugi koriste ovde i na drugim forumima i nikako da dobijem zadovoljavajuci rezultat.

Pošto ne znam ništa o TFT monitorima, molim za malu pomoć(stvarno ne mogu da čitam se stranice sa dail-up-om)

Koliko je bitan DVI (i šta je DVI(čemu služi))?

Koji kontrast je bolje uzimati Veći:1 ili manji:1???

Za odziv znam da je bolje da je što manji, a šta mi je bitnije odziv ili kontrast???

Ajde onda napisi svoja podesavanja, kako god podesim boje mi deluju isprane, cak sam pokusao neka podesavanja koja drugi koriste ovde i na drugim forumima i nikako da dobijem zadovoljavajuci rezultat.

Paaa.... Podesavanja i mene malo muce... Al' kod mene je ovako:
Brightnes 70
Contrast 65
Sharpness 13
Saturation 45
ASCR OFF
R 95
G 95
B 95

Mislim da moze jos malo da se poradi na tome, al ovih dana se puno radi tako da...

Izvinjvam se što ponavljam post, ali bliži se dan odluke, pa ako neko može da mi pomogne sa par saveta, bio bih mu zahvalan...

Pošto ne znam ništa o TFT monitorima, molim za malu pomoć(stvarno ne mogu da čitam se stranice sa dail-up-om)

Koliko je bitan DVI (i šta je DVI(čemu služi))?

Koji kontrast je bolje uzimati Veći:1 ili manji:1???

Za odziv znam da je bolje da je što manji, a šta mi je bitnije odziv ili kontrast???

:wave:

Imam nameru da kupim 22" monitor.Koji od ovih da odaberem??
-LG W2252S-PF .... oko 16.000
-Asus VW222U ..... oko 18.000
-Viewsonic VA2226w...oko 17.000
-Samsung 2232BW .... oko 19.000
Ubih se citajuci razne komentare i na kraju neznam sta je sta.Te ovaj kontrast, te ovaj panel....:S:
Posto ovde ima ljudi koji monitore mnogo bolje poznaju od mene zamolio bih za savet.Da li ima nekih vecih razlika izmedju ovih monitora?
I koji bi bio najbolji odnos kvalitet-cena??
Hvala unapred..

Asus VW222U, nema mane, najbolja garancija (1 bilo kakav pixel na 3 godine).
Nema konkurenciju, jedino je malo skuplji.
P.S. ovde u BG-u je on 20000 a VA2226w ima za 13000, video sam flajer pre neki dan u novinama...

Ubih se citajuci razne komentare i na kraju neznam sta je sta.Te ovaj kontrast, te ovaj panel....:S:
Posto ovde ima ljudi koji monitore mnogo bolje poznaju od mene zamolio bih za savet.Da li ima nekih vecih razlika izmedju ovih monitora?
I koji bi bio najbolji odnos kvalitet-cena??
Hvala unapred..

Moj predlog bi bio Asus ili Viewsonic. LG bih preskocio zbog analognog ulaza, a dosta visoke cene (za tu klasu monitora), ipak su ASUS i VS sa DVI ulazom. Samsunga bih opet preskocio zbog problema sa panelima, koje (posto si rekao da se ne razumes preterano u monitore) najverovatnije neces primetiti dok ne bude kasno.
E da, kolega gore se malo zbunio mislio je na VS2216 koji je sa VGA ulazom, jedino on moze biti 13k novaca.

Danas prelomih kvadrilemu i kupih Asus MW221U. Do sada sam gledao u Samsung 940N, sa kojim sam inace bio jako zadovoljan i zelja mi je bila da ne bude samo gori od njega, jer za 15550 din. se nisam nadao puno.
Volim ostrije linije i meni je ovo jedan od najlepsih monitora koje sam video.
U kutiji su bili svi potrebni kablovi, ukupno 5 kom, i to je bilo prvo prijatno iznanedjenje. Za razliku od predhodnog monitora lakse se ucvrscuje na postolje i ne skripi ni malo. U stvari kuciste monitora je drasticno kvalitetnije.
Probijanje p.o. i uglovi gledanja su nesto bolji ali su boje za nijansu losije. Uz malo podesavanja zadovoljavajuce dobre.
Podesavanja na Samsungu su malo bolja ili sam ja navikao na MagicTune.
Zvucnici nisu neki ali postoje i to je plus. Leopard ga je odmah prepoznao i sam podesio rezoluciju dok Vista nije znala sta je snaslo i posto drajvere nisam dobio uz monitor, prepoznaje ga kao PnP monitor.
Posle stendbaja malo se teze budi, bar 3-4 sekunde koje deluju kao vecnost, valjda je to na ovo modelu normalno, nadam se.
Nema mrtvih pixela i ako se pojave u roku od 24h mogu da ga zamenim(Gigapresto)
Sve u svemu monitorom sam jako zadovoljan i definitivno je moja preporuka za taj cenovni rang.

Okacio sam ja drajvere za MW221U u nekom threadu, mozda u ovom ;)

Inace pojavio se ponovo VS 2226W za nekih 18000 dinara, cenim da je bolja kupovina od ovog ASUS-a, to mi je bio prvi izbor ali ga nisam nasao kada sam kupovao. Kakav je u odnosu na ASUS-a, pitanje za one koji su radili sa oba monitora.

Mnogo puta je već pisano da ne treba gledati brend monitora već panela. Namojte međusobno upoređivati ASUS, Philips, LG, ViewSonic, Acer, HannsG i još neke (koji i nisu zastupljeni na tržištu kod nas) jer su sve to paneli iz LGPhilips pogona i isti su. Razlika im je jako mala u elektronici i samoj plastici u koju ih pakuju. Nemojte se mnogo zamajavati nekim senčenjima jer to rade u istoj meri i CRT monitori. Monitor kupite po subjektivnom osećaju, probajte da kupite nešto što ste već videli da je dobro, a ne da nasedate na neke propagandne fore. Kad neko tvrdi da ima 'najbolji' monitor pitajte da ga pogledate, da se malo pusti film, igra, fotografija. Garancija je svakako bitna stvar i tu prednjače ASUS (čiji neki modeli uz pomoć drugačijeg firmware-a dolaze do 2ms ali malo gube u prikazu boja) i ViewSonic modeli jer u većini slučajeva koriste LGPhilips perfect panel i naravno tu su sami LG i Philips sa oznakama P, B i X jedino što nam te cene nekako ne prijaju za sada.
Takođe ne zalećite se sa brand monitorima (dell, Hp itd) jer oni ne proizvode panele već sklapaju neku svoju kombinaciju (trebali spomenuti Sony, LGPhilips i Samsung??).

poz ljudi, aj mi preporuchite neki ok 22" tft za relativno malo love (do 300 jura), prvenstveno bi sluzhio za surf, igranje i poneki film (u crap rezoluciji, nemam zhivaca da skidam hd ripove). e sad interesuje me da li bi ova moja grafa bila upotrebljiva u native rezoluciji u nekim malo zahtevnijim igrama (neka grid bude primer poshto ga trenutno igram i nema nikakvog dropa u fps sve je smooth)?
ao bih gledao prioritete prvensveno bih voleo da izgubim shto manje u igrama u odnosu na crt. hvala unapred!

Pa dobro, jesi ti čitao ovu temu? :D

Ja sam imao asus vw222s i mogu da vam kazem da je izmedju njega i samsunga 223bw razlika kao izmedju boga i sesirdzije .

Samsung 223bw = izbegavanje panel lottery

Jeste da je odziv samo 5ms , ali se razlika u praksi ne vidi .

Poslednja izmena:
@Oster nisam bas najbolje razumeo koji je monitor na kraju od ta dva bolji?

@Taner Po ovom testu ispade da je Asus VW222s (u testu je oznaka na kraju U da li to ima veze sa trzistem prodaje) dosta dobar monitor, ako sam dobro shvatio, ali se jako hvali Samsung 2232BW, jedino sto je razlika u ceni nekih 70-80 eura.

Poslednja izmena:
VW222S i VW222U nisu isti modeli.

Hvala unapred..
Bilo koji da uzmes neces da se pokajes. Ja imam http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-2243nw/comp_comp_monitor/1/857
I imam 1 death piksel (beli) a mozda je i zaglavljen! Ja sam ga jedva video na crnoj boji. To su meni glupe neke price o death pikselima. Imam 1 death piksel i zabole me za njega jer ga nemozes primetiti u toku rada na racunaru!
Uzmi naj jeftiniji i vozi!

Poslednja izmena:
Bilo koji da uzmes neces da se pokajes. Ja imam http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-2243nw/comp_comp_monitor/1/857
I imam 1 death piksel (beli) a mozda je i zaglavljen! Ja sam ga jedva video na crnoj boji. To su meni glupe neke price o death pikselima. Imam 1 death piksel i zabole me za njega jer ga nemozes primetiti u toku rada na racunaru!
Uzmi naj jeftiniji i vozi!

pa ako ga jako tesko primecujes onda je u pitanju sub pixel... da je ceo zveknuo i da ne daj boze svetli zeleno itekako bi ga video ;)

Nazad
Vrh Dno