Šta je novo?

Koji 20" TFT?

jero

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2006
Poena
301
ljudi posto ima i nas koji hocemo 20" tft reci te nesto i o njima ko ih ima neka kaze neka iskustva itd??

ma jok iako sam u principu picajzla sto se tice kompa i sitnice me nerviraju, ovo mi stvarno nesmeta toliko, vise je samo sto znam da je tu......samo sam se pitao dali vrede oni nacini "popravljanja"

"Strah od mrtvog piksela" kako ja zovem ovu pojavu koja se javlja kod velikog broja ljudi me je inspirisala da napisem malu pesmicu:

Pesma o mrtvom pixelu

Dosao je i taj dan!
sav sretan i razdragan
"ljudi kupio sam TFT,
ljudi kupio sam ravan ekran!"

TFT je moja dika
zaigrala lepa slika,
ovo ljudi niko nema
ali bura tek se sprema...

... viknuh tad iz kreveta:

"Ljudi moji propast sveta
Na mom monitoru crna kometa!"
Zivotu mom sad smisao fali
Kvari ga taj pixel pali.

U ekran vise ne mogu da gledam
crni djavo me tera da se predam.
Pixel taj sad mene muci
Na glavu nebo oce da mi se sruci.

U krevetu bolestan ja sad lezim
al' od surove stvarnosti
ne mogu vise da bezim...

Ja vise nisam sretan
jer monitor moj nije perfektan.
Bolje se i pod crnom zemljom kriti
nego vlasnik mrtvog piksela biti!

Pera

pa ovi veci monitori i nece da rade u native rezoluciji na 75Hz tako da si miran

A sto se tice tih najtiv rezolucija posto nisam bas u toku da li bi neko moga malo blize da mi objasni to.

I imam jednu malu dilemu izmedju dva monitora posto sam dugo razgledao i razmisljao koji LCD da kupim pa sam dosao do dva modela koji mi deluju jednako dobro, pa me interesuje vase misljenje.
Dakle to su: LG L204WT ili Samsung SyncMaster 205BW
Sto se tice cena LG je od prilike oko 24.000 dinara a Samsung oko 28.000 dinara.

Hvala svima.

I ja sam bio nesto razmishljao o ovom LG-u. Nazalost nisam ga kupio. Ali sam skupio sam neke slike doticnog monitora pa mozda nekome pomogne da se odluci. Tu je pdf o tome kako LG izgleda rastavljen na komponente.Poz

Link:
http://rapidshare.com/files/7975970/lg_l204wt.rar.html

Pa klasika...uvek odu pare na nesto drugo. Zato sam i rekao da ga nazalost nisam uzeo. Ali sigurno bih da sam u tom trenutku imao novac. A sto se tice monitora, cini mi se da je LG izbacio odlican model kod koga najvise ipak treba gledati uslove garancije i servisiranja. Sve ostalo je po meni odlicno, koliko sam shvatio.

do 300 evra

Odmah u startu da se izvinim admin. sto cu ovu poruku postovati u 3 teme za monitore,jer ne znam kojoj tacno pripada.Mene sto interesuje je sledece:
1.Vec 5 godina koristim monitor 107E Philips
2.Graficku koju imam je RADEON 9200
E sad,ceo dan cesljam ovaj forum,da li wide ili obican tft,naravno jedni su za jednu varijantu ,drugi za drugu i tako...
Za sta ja koristim komp,pa sto se tice igrica ne igram ih a ako ih i igram to su iskljucivo sportske PES6 veliki fan i Football Manager 2007,filmove volim da gledam,jer ih danonocno skidam sa neta iskljucivo dvd rip(za mene najbolji kvaliitet)...i naravno za surfovanje po netu....Microsoft Office ponekad....
Koje bi mi vi model preporucili za ovu cenu,nisam mnogo gledao cene a ono sto me najvise interesuje da li je bolje uzeti jacu 19 obican ili naci neku slabiju varijantu 20 wide...
Hvala....

U trilemi sam koji od ova tri monitora uzeti:
1)LG L204WT
2)BenQ FP202W
3)Samsung 205BW
Procitao sam, maltene, sve postove i na kraju ni sam ne znam sta da uzmem. Ako ima neko raspolozen da mi pomogne, bio bih zahvalan.:type:
Uzdravlje!

Posto vidim da polaforuma fura LG L204WT :D, ako moze na PM Gde je i koliko placen a da ste zadovoljni uslovima (najvise mislim na garanciju, ali i cenu). Trazio sam po firmama, a garancija ide od 1god?? do 3 god, pa od 3 badp , preko 5 i vise, do 3 badp po kv. incu?! Sramota.

Poyz.

Šljaka dobro sa 205bw :)

tacno je ako da ako radi na dvi da prikazuje slike tek kad udje u win.

od mana jos cu da spomenem, da na atijevim kartama (probano na x800 xl, i 1600 pro), kad se stavi na 1680 x 1050 rezoluciju i kad je na dvi, slika veca od ekrana i neupotrebljiva?!?!?!?! kad se stavi na analog onda je sve ok...
Да ли је неко решио овај проблем пошто га и ја имам на AIW Х800ХТ :wall: :wall: Драјвери су 6.12

Poslednja izmena:
i ja isto razmisljam da kupim 203B pa me interesuje jel ima neko neko iskustvo sa njim??

i jel ima jos neki monitor od 20" 4:3 za slicne pare koji treba uzeti u obzir?

Ja koristim samsung 204b i za sada imam samo reci hvale za njega.Odlican monitor.Ja sam ga pre dva meseca platio 400 eura ali ne znam za koliko sada moze da se nadje?
Ima veliku rezoluciju 1600x1200 i slika je stvarno odlicna,odziv je 5 milisekundi i posto dosta igram igrice nigde do sada nisam primetio neko kasnjenje.
Povezao sam ga na nvidia geforce 6600gt pci na dvi prikljucak i slika je ekstra.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!!

Uf ljudi totalno sam se pogubio ovde ,tako da tek sad neznam sta da uzmem :bottle:
,wide definitivno ,ali izbor je pao samsung 205bw ili LG L204WT-BF jel moze ukratko mane i prednosti jednog i drugog ,pa da se pazari vise nesto ,vreme je da teska srca stari dobri EIZO ode u zasluzenu penziju :D

Poslednja izmena:
Ja bih uzeo 20" ws do 500e, pa me interesuje koji model da uzmem?
Interesuje me kakav je ViewSonic VX2025WM, da li je bolji od ova dva koja se non-stop spominju (S 205bw i LG 204wt)?
I da li postoji varijanta da se nabavi Dell 2007wfp preko neto, posto je mnogo jeftiniji nego kod nas i da li mi to preporucujete zbog garancije..?

E da, treba mi i za igrice (<=8ms), filmove... tj. da u svemu bude dobar... Zbog toga sam i kontao da uzmem VS2025wm jer ima p-mva panel...

I da li je bolji VX2235wm od VX2025WM?
I po kojim se cenama mogu naci ovi monitori?

edit: ups, izvinjavam se. Ima test na Benchmarku : http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=11484

A mozda uzmes u razmatranje i Asus PW 201. MVA wide panel 8ms.
Sve ono sto mi treba od monitora ali cena daleko premasuje moj budzet. Svejedno, voleo bi da cujem utiske o ovom monitoru.

Ja se zasad lomim izmedju:
1. Samsung 205W
2. Samsung 203b
3. Benq FP202W

Cudan izbor, zar ne? 2 wide i jedan obicni. E pa taj je upao u kombinaciju zbog manje rezolucije - bolje perfomanse u 3D a i laksi za upotrebu u svakodnevnom radu. I sad na 19ci drzim rez na 1024. Ipak wide me privlaci zbog filmova a i zbog igara.

Ajd nek neko pomogne. Dosta ljudi je vec trazilo pomoc sa slicnim izborom a malo je konkretnih odgovora.
Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Ako je neko i razmisljao...

da li vredi prelaziti na 20" monitor sada ga treba razuveriti :D

pored je jedna vise nego standardna, odlicna 17-ica, a pored 20-ica...

17ica izgleda kao portabl televizor, zar ne?!?

mozda je ovo bilo i u ovom tredu nemam pojma evo vam razmere monitora u attach-u

Prilozi

• Odnos Velicine Monitora.png
    Odnos Velicine Monitora.png
    10.6 KB · Pregleda: 235
"...imagine the balija..." and 20" monitor :D

pa nema sta da imagine...ima slika sto sam postovao :D to je 20" normalna :D da se otprilike videti da je monstrum... :D

i dalje ne mogu da se odlucim da li 16:9 ili 4:3 . . .

sir, slanina, sir, slanina, sir, slanina, . . .

Vrh Dno