Šta je novo?

Koji 20" TFT?

jero

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2006
Poena
301
ljudi posto ima i nas koji hocemo 20" tft reci te nesto i o njima ko ih ima neka kaze neka iskustva itd??

U stvari, izgleda da List to ima, dobio sam mail od njih da ih imaju po ceni od otprilike 795E sa PDV-om. Ko hoće da vidi, treba da se najavi pa će ih doneti iz magacina u show room.

Koliko vidim po Netu, bitno je da bude revizija A02, pošto su u prethodnim postojali problemi sa slikom, konkretno bandingom. Dell k'o Apple - nikad ne treba uzimati prvu seriju proizvoda. :)

buraz uzeo LG204WT i neve da mu radi preko DVI na GA6600GT kartici... a bogami ni na ATI9800 kartici... izgleda da je opet neki falican primerak :( izgleda da ti LG stvarno imaju problema... cuo sam i price da se LG ne pali dok se ne logujete na windows...
pored prvobitnog odusevljenja ... mislim da ga necu ponovo uzimati... cekacu da padne cena 24" modela, mozda i uzmem LG ali samo ako ne bude imao ovakve bubice.

inace za one koje ne znaju imao sam LG204WT i posle 6 dana je poceo sam da se pali i gasi. nisu mogli da ga poprave a vishe tih modela nisu imali vratili su mi novac a sad je buraz kupio LG204WT i ima gore neveden problem...

tacno je ako da ako radi na dvi da prikazuje slike tek kad udje u win.

od mana jos cu da spomenem, da na atijevim kartama (probano na x800 xl, i 1600 pro), kad se stavi na 1680 x 1050 rezoluciju i kad je na dvi, slika veca od ekrana i neupotrebljiva?!?!?!?! kad se stavi na analog onda je sve ok. Nadam se da ce neki novi driveri da rese stvar.

inace moj "primer" lg ima zelenu liniju odozgo na dole, i moracu da ga nosim na reklamaciju.
nikako da stignem da ga odnesem...

ali i pored svega ovog, mislim da je dosta dobar monitor... (jos samo da prelezi decje bolesti i bice extra)

panel je ekstra ali "decije" bolesti su smrtonosne :)

Poslednja izmena:
od mana jos cu da spomenem, da na atijevim kartama (probano na x800 xl, i 1600 pro), kad se stavi na 1680 x 1050 rezoluciju i kad je na dvi, slika veca od ekrana i neupotrebljiva?!?!?!?! kad se stavi na analog onda je sve ok. Nadam se da ce neki novi driveri da rese stvar.

Hm, ja imam X850XT i koristio sam 6.9 i sad koristim 6.10 drajvere i to sve nakačeno na DVI i slika je normalna. Možda je to do tvog modela monitora? Baš sam pre neki dan probao i na 9600PRO (neka krš mašina mi bila kući) i tu sve radi ok u 1680x1050 (desktop i sva instalacija sistema)

buraz uzeo LG204WT i neve da mu radi preko DVI na GA6600GT kartici... a bogami ni na ATI9800 kartici... izgleda da je opet neki falican primerak :( izgleda da ti LG stvarno imaju problema... cuo sam i price da se LG ne pali dok se ne logujete na windows...
pored prvobitnog odusevljenja ... mislim da ga necu ponovo uzimati... cekacu da padne cena 24" modela, mozda i uzmem LG ali samo ako ne bude imao ovakve bubice.

inace za one koje ne znaju imao sam LG204WT i posle 6 dana je poceo sam da se pali i gasi. nisu mogli da ga poprave a vishe tih modela nisu imali vratili su mi novac a sad je buraz kupio LG204WT i ima gore neveden problem...

Ovo što opisuješ je 101% do monitora, tj. do njegove matične ploče. Ja sam imao isti problem sa LG1730B, gde su u Sintehu konstatovali prethodno navedeno i poručili novu ploču. Kako nije bilo šanse da stigne ni pre isteka 45 dana servisiranja, dobio sam novi monitor (mada sam i na njega čekao 1.5 mesec pošto je to bilo u vreme uvođenja PDV-a pa ničega nije bilo po gradu).

Ne mogu da verujem da LG i dalje ima iste probleme kao pre 4 godine :(

Hm, ja imam X850XT i koristio sam 6.9 i sad koristim 6.10 drajvere i to sve nakačeno na DVI i slika je normalna. Možda je to do tvog modela monitora? Baš sam pre neki dan probao i na 9600PRO (neka krš mašina mi bila kući) i tu sve radi ok u 1680x1050 (desktop i sva instalacija sistema)

drugar i ja smo uzeli lg204wt isti dan.
on ima 1600 pro , ja x800xl aiw.

i obojca imamo problem sa dvi na 1680 x 1050. tj. slika je veca nego sto se prikazuje (moras da skrolujes da bi je video celu :smash: ).
tako da ili su oba monitora neispravna ili postoji problem sa driverima.

ovo vazi samo kad je preko dvi, na analog je sve ok.

Meni deluje da je ovaj sto sam dobio posle reklamacije drugaciji (bolji), kao sto sam vec naveo u prethodnim postovima, nema probijanja svetlosti (nema one ljubicastvene boje po donjoj ivici),kao da je drugi panel, i nemam ni jedan bp (pre sam imao 3).
Mozda ima neke veze, prethodni je bio napravljen u avgustu, a ovaj sada u septembru.
Kod mene (ati) nema isecanja slike na dvi.

Poslednja izmena:
Evo meni je LG L204wt vezan na DVI na 7600GT i prikazuje mi sliku odmah nakon paljenja .
Imam DFI NF4 ultra-d i odmah mi prikaze lanparty logo .
Inace ortak i i ja smo ga uzeli u istoj firmi, par dana razmaka, krajem septembra-pocetkom
oktobra i nemamo nikakvih problema . Kod njega je prikljucen na GF2 MX400 na analog i
obojica smo dosli do zakljucka da je slika bolja ( ostrija ) na DVI .
Izgleda da LG stedi na kontroli kvaliteta ( nema je :d ) pa su neke serije bolje od ostalih .

Hm, možda bi i ja mogao moj da odnesem na reklamaciju. Tj odneo bi ga odma sutra da znam da će mi novi stii u kratkom periodu, a u ovakvoj stuaciji kad ga nigde nema mi se baš ne daje pa da meni ostane da gledam u zid ;)

Evo meni je LG L204wt vezan na DVI na 7600GT i prikazuje mi sliku odmah nakon paljenja .
Imam DFI NF4 ultra-d i odmah mi prikaze lanparty logo .
.

Ista stvar. Imam 6600GT i neku Gigabyte nForce 4 ploču, i slika se prikazuje odmah po startovanju kompjutera, kao i na klasično CRT monitoru. Naravno, povezan je na digitalni ulaz.

Nego, danas mi se pojavio zaglavljen piksel zelene boje! Naravno, strahovito je vidljiv na crnoj pozadini, i već sam pao u očajanje...a onda je posle nekog vremena sam nestao i nema ga više! Da li vas se desilo ovako nešto? Da li je to normalno za LCD ekrane?

Poslednja izmena:

Da stvar bude interesantnija gorenavedeni monitor mi je kucji na X800XL upaljen zbog provere dead pixela i radio je OK.
Kovacev burazer odneo kucji i ni na jednom od 3 racunara nije hteo da radi preko DVI.
Doneli ga kod mene u firmu i prikljucili na MX4000 i opet radi normalno na DVI u 1680x1050 :d :wall:

Da li su gremlini - ili nesto drugo - prosto je neverovatno da negde radi bez problema, a negde nece uopste ?!?

Meni kuci iz iste ture monitor ne pravi probleme - ali zaista toliko bubica da ima neki model jos nisam cuo...

Edit:

monitor malopre opet pregledan - ide na reklamaciju :(

Po svemu sudeci jako veliki broj reklamacija - bas me zanima kakva su iskustva imali ostali distributeri za ovaj model ?

sto? znam da ga je buraz vratio ali zbog cega na reklamaciju? zato sto ne radi na nasim kompovima :D

ja sam kupio drugi jer nije hteo dvi da radi, ovaj novi radi na dvi iz prve i to boot kompletan se vidi. onaj prvi sam odneo u biro i radi preko vga bez greske....neka ga mrzi me da se zezam sa serviserima.
Izuzev toga, prezadovoljan sa monitorom.
Moja preporuka, samo u radnji sve proverite (BP, DVI)

@positive
garancija je na sve, samo proveri prvo na drugom kompu da nije do tvoje graficke.
meni nije radilo dvi uopste, kod tebe je mozda samo neka sitnica.
jer u principu ili radi ili neradi.

lg 204wt

Evo malopre sam bio do metroa u zemunu i imaju pomenuti monitor izlozen cena je 26000 dinara.
Pa ko voli nek izvoli.
Pozdrav!!!!!!!!!!!

ovaj moj primerak ce definitivno na garanciju...

1. ima zelenu (ponekad crvenu) liniju na sred monitora odozgo na dole :wall: (ponekad ima, ponekad ne, ali se svaki dan pojavi, bar na koji sat)

2. kad se prebaci u 1680 x 1050 rez na dvi, slika je veca nego sto prikazuje (tj. mora da se skroluje levo desno, gore dole)

3. ne radi dvi, osim u windowsu (heh, ne znam za linux :D)

jos nisam nosio stvar na reklamaciju sa ovoliko stvari koje ne rade :D
bice veselo.

jedini razlog zasto ga jos uvek nisam odneo je sto nemaju nijedan drugi komad, tako da i ako mi uvaze garanciju, nemaju drugi da mi daju :mad:
ali je garancija 3 godine, tako da ce valjda dobiti... :D

205BW sam prodao par komada - niko se nije zalio, a LG u okruzenju ko je uzeo vise od 50% je imalo problema.
Verovatno losa serija - mada mi se licno LG vise svidja od Samsunga sto se prikaza tice - ako izuzmemo bubice.

Ja sam se dokopao 205bw, za sad nemam zamerki, a u odnosu na 19" wide primetna je razlika u velicini radnog prostora.

Malopre mi bio opet nesrecni Kovachev burazer - uzeo sam mu novi LG 204WT da mu zamenim neispravan, kad ono PRC.
I taj tek otpakovan - isti simptomi.
Nece da bootuje sa DVI - radi samo ako se racunar vec digao preko DVI sa nekim drugim monitorom - pa se onda prikljuci LG naknadno...

Pfff, onaj procenat od 50% polako prelazi u 60 :)

Poslednja izmena:
Ja sam prezadovoljan sa samsungom 204b koji je 4/3.Video sam uzivo u metrou lg 204wt i dosta je manji od samsunga 204b.
I ja sam razmisljao o ovom lg-u dok jos nisam kupio tft.Dvoumio sam se izmedju samsunga 204b i lg 204wt i mislim da nisam ni najmanje pogresio bez obzira sto ce neki reci da su mu za njegovu rezoluciju 1600x1200 dosta sitna slova,sve to moze da se podesi i da izgleda ekstra bar za moj ukus.

Vrh Dno