Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Možeš da sačekaš i 19-ični wide LG, koji je stigao u PiN. Cena bi trebalo da bude do 210 evra (krajnja), a uskoro će izaći test. Mislim da je to best buy trenutno, pa ako žuriš, pozovi neke od dilera PiN-a da se informišeš...

Koja je tacna oznaka tog LG-a ?

I ja sam mislio da kupim 1919s, ali posto vise volim wide sacekacu. Znaci svi nestrpljivo cekamo test :happy: :happy: :D

Da to nije ovo: L194WT-SF 19", LCD, 1440 x 900 Wide, 2000:1, 5ms, 300cd/m2, V160/160, Silver, DVI ?

To je jedino sto ima na pc berzi od LG 19" wide....

Ako nije to, onda da li neko zna koja je oznaka, cena, gde ima ili kad ce biti ?

Poslednja izmena od urednika:
Znam da mozda nije pravo mesto ali ne znam gde da postavim pitanje.
U dilemi sam.Vec sam sebe video kao novog vlasnika samsunga 971p ali me je drugar zagolicao drugim modelom samsunga.
Naime on mi preporucuje wide varijantu samsung 205bw koji kosta oko 370 eura i koji je jeftiniji oko 60-70 eura od 971p.I sada sam totalno u nedoumici,ne znam sta da radim.
Inace monitor bi se koristio za sve po malo igrice,filmovi,surf po netu sasvim normalna upotreba.
Kartica koja bi gurala jedan od ova dva tft-a je nvidia 6600gt PCI 128mb.
Sta bi mi vi preporucili od ova dva modela i zasto bas taj model?
Hvala unapred.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!!

Jel neko imao mozda prilike da vidi na delu Benq FP92E? U najnovijem SK-u su ga dosta pozitivno ocenili, a takodje i na mnogim stranim sajtovima.

Jel neko imao mozda prilike da vidi na delu Benq FP92E? U najnovijem SK-u su ga dosta pozitivno ocenili, a takodje i na mnogim stranim sajtovima.

Upravo ga gledam na delu :D Doduse, ovaj je T921, ali to mu je valjda naslednik, a i drajveri su za FP92E...
Ne znam sta bih rekao, sem da sam zadovoljan. Lepo radi, nemam lesheve po ekranu, odziv je dobar i u igrama, ne ostavlja duhove. Zvucnici daju malo metalan zvuk, tako da, ako moze, neka se koristi alternativa, ali daleko da su losi.

Koji od ova dva modela tft-a?

Znam da mozda nije pravo mesto ali ne znam gde da postavim pitanje.
U dilemi sam.Vec sam sebe video kao novog vlasnika samsunga 971p ali me je drugar zagolicao drugim modelom samsunga.
Naime on mi preporucuje wide varijantu samsung 205bw koji kosta oko 370 eura i koji je jeftiniji oko 60-70 eura od 971p.I sada sam totalno u nedoumici,ne znam sta da radim.
Inace monitor bi se koristio za sve po malo igrice,filmovi,surf po netu sasvim normalna upotreba.
Kartica koja bi gurala jedan od ova dva tft-a je nvidia 6600gt PCI 128mb.
Sta bi mi vi preporucili od ova dva modela i zasto bas taj model?
Hvala unapred.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!

Poredish babu i zhabu :)

Odluchi se da li hocjesh wide 20" ili hocjesh pva 19" .....idi najbolje vidi negde...neki samsung shop?

I onda dodjesh pa pitash: a jer ima bolja wide 20" ili da li bi vi kupili 971p ili nekud rugu 19"?

Pa ja sam vec bio cvrsto resio da kupim 971p nego mi je drugar bacio kosku sa ovim 205bw samsungom.
Znam da je bolje da pitam ovde i da cujem vase misljenje nego da kupim i da se posle kajem.
Zato sam i postavio ovo pitanje.971P sam video uzivo i stvarno je monitor strava u pozitivnom smislu.
U svakom slucaju hvala.
U skorije vreme cu biti vlasnik modela 971p.
Jos jednom hvala na odgovorima.
Pozdrav!!!!!!!!!

to ti je pametan izbor.... licni stav je da ispod 24" ne treba gledati wide monitore

Pa sad, jeste da je to tvoj licni stav, ali mislim da nisi u pravu .
Meni je ova moja wide 20-ica puna kapa . Sad opusteno gledam filmove sa 3 metra .
Kad bi imao 24" wide morao bih da rusim komsijski zid :d

LG L1932P - Da li vredi 300 evra ili da razmislim o nekom drugom monitoru za te pare?

Razmisli o LG L204WT . Kad jednom predjes na wide povratka nema :d .

Poslednja izmena od urednika:
Pa sad, jeste da je to tvoj licni stav, ali mislim da nisi u pravu .
Meni je ova moja wide 20-ica puna kapa . Sad opusteno gledam filmove sa 3 metra .
Kad bi imao 24" wide morao bih da rusim komsijski zid :d

nisam rekao da je lose, ali posle moje 19" taj 205w mi dodje kao produzena 17"

Mozda da mi je to prvi tft ne bi bilo problema.....

nisam ja sada rekao da je to najveca glupost...naprotiv i s^am sam hteo da kupim 205w, ali sam uvideo da necu nista dobiti, cak ni bolji ekran,sliku,bla,bla.....

p.s sada sam dosao na ideju da menjam moj 940b za 971p

Poslednja izmena:
Mislim da je donja granica za wide nekih 22" (za mene ofkors :D)

Bojke1, 971p ima nesto kvalitetniju sliku (posto je PVA) i vece mogucnosti (pivot, usb hub itd), i ako ti je to prioritet, onda 971p je pravi izbor. Ali ako ipak provodis solidno puno vremena ispred ekrana i gledas filmove, a pritom ti je 60-70e znacajna svota, uzmi 205BW neces se pokajati.

Poslednja izmena:
Bojke1, 971p ima nesto kvalitetniju sliku (posto je PVA) i vece mogucnosti (pivot, usb hub itd), i ako ti je to prioritet, onda 971p je pravi izbor. Ali ako ipak provodis solidno puno vremena ispred ekrana i gledas filmove, a pritom ti je 60-70e znacajna svota, uzmi 205BW neces se pokajati.
Filmove na kompu ne gledam nesto posebno,mislim gledam neki put ali ne nesto preterano.
Za filmove sam obezbedio dobar audio video risiver sony strdb798qs koji je 7x100wati i dvd pioneer 585,i sve sam to povezao na jamo 5.1 set zvucnika naravno tu je i jamo wufer radi gruvanja i nerviranja komsija.Jedini problem mi je tv 54cm sony koji ne moze da mi pruzi pravi ugodjaj ali imam u planu da u skorije vreme ako uspem da skupim kintu uzmem neki lcd 32 incha,mozda neki sony bravia ili nesto bolje ko zna.
Dosta vremena provodim na netu a tu je i poneka igrica ali nisam bas zagrizen sto se tice igrica.
Sto bi se reklo monitor mi treba za neku normalnu upotrebu.
Kazem vec sam bio resio 99% da kupim 971p ali mi je onda drugar napomenuo i 205bw i onda kad upadnes u razmisljanje nikad kraja.
Uvek se plasis da se ne za***** oko kupovine pa da se posle kajes.
Ali ja sam prelomio,kupicu samsung 971p.
Nego kad sam vec ovde hteo bih da vas pitam sta biste mi preporucili koju 19-cu do 200-220 eura.Hteo bih sestru da obradujem nekom 19-com tft monitorom ali da nije bas totalni krs.
Ona igrice ne igra,koristi internet, malo kucanje na kompu odprilike neka normalna upotreba.
Ja sam gledao neki lg 1919sf ali ne znam da li se to isplati kupiti ili ima nesto bolje za te pare.
Ako neko ima neki bolji predlog molio bih ga da iznese.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!

FSC Scenicview XE19-1 19"

Video sam u pakomu ovaj tft prilicno dobrih karatkteristika (8ms, 700:1, 300 cd/m2) za relativno male pare - 247e pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa njim posto sam zainteresovan za kupovinu 19-ice tft. Jos sam imao u opticaju ViewSonic VA902 (negde oko 300e, 270 cd/m2, 550:1, 8ms), HP L1940T (318e, 8ms, 700:1, 300 cd/m2) i Acer Gamer AL1951cs (oko 360e, 4ms, 400 cd/m2, 700:1) pa ne znam sta bih kupio pre, molim za neke sugestije oko izbora. :)

1932p jedino ako ti bash bash treba pivot.

A valja li ovo L1919S-SF
Popust u Tempu - 15400

Device : 19" TFT LCD
Brightness : 300cd/m²
Contrast Ratio : 1400 : 1
Viewing Angle : 160 / 160
Response Time : 8ms
Resolution : 1280 x 1024
Supported Colours : 16.2M
Pixel Pitch : 0.294(H) x 0.294(V)mm
Horizontal Frequency : 30-83KHz
Vertical Frequency : 56-75Hz

@jevtabg

Bilo je dosta priče u prethodnim postovima o tom monitoru. Sumarno - približno istog kvaliteta kao i Samsung 940N, samo bolja cena. Cena je bila nešto više od 200 evra, a ta je, koliko računam, nešto ispod.
Znači, što se tiče monitora - kupi ako tražiš jeftinu 19icu jer ima odličan odnos cena-performanse.
Jedino ne znam kakav je Tempo po pitanu garancije i sličnih stvari, kao i mogućnosti da pogledaš monitor pre kupovine (bad pixels).

Poz.

Poslednja izmena:
Vrh Dno