Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Evo ja cu da pazarim 931BF, pa mozemo da se trampimo "glavu za glavu"... :d

To je zbog PVA panela, lepo pishe da TN nije PVA, da na PVA postoji zamucjenje i to je pisano jedno 1000x ....i da ne mozhe da se poredi 6ms na pva i 6ms na TN. TN ga tu oleshi...to je valda jedina stvar u kojoj je TN bolji ..makar za sada.

I nemojte da plashite ljude koji kupuju TN sa time da ste na PVA monitorima na 6ms videli duhove. Jako malo ljudi vide duhove na 8ms TN, a na 6ms PVA skoro svi vide zamucjenje.

nije bas tako. ja sam uzeo 971P sa "6"ms, pa bi mi bilo jako drago da imam monitor od 2ms, jer je ovaj prepun duhova.

Zovi GHOSTBUSTERS :d Salim se malo. Ne znam kako vidis duhove na 6ms monitoru... ja ih nisam primetio ni na sporijim monitorima. Ajde priznajem na matorom 15" samsungu koji ima odziv 25ms vidim duhove kad igram warblade ali na mom LGu na 8ms pa nema sanse. Ovaj thread bi trebao da dobije naziv "LG vs Samsung" :)

Evo isnogood je objasnio !

Poslednja izmena:
Koji Od Ova Dva Modela Tft-a?

Cao evo imam jedan mali problem koji me muci vec par dana pa ako moze mala pomoc.
Do kraja meseca treba da kupim sebi tft monitor i izbor sam suzio na dva modela i to
LG L204WT i
SAMSUNG 971P.
Znam da ovi modeli nisu ista klasa ali ja ne znam za koji da se odlucim.
Vec duze vreme sam citao na forumu i dosta ljudi hvali ovaj model lg-a pogotovo sto je 20-ca.
A sto se tice modela 971p znam da je to ipak jaca klasa monitora ali vec polako po forumu ljudi se zale da je malo sporiji odziv u igricama.
Meni monitor treba za neko normalno koriscenje znaci surf po netu povremeno bi se igrala neka igrica i isto tako odgledao neki film.
Lg je nekih 300 eura a samsung oko 450 eura.
Zanima me sta konkretno vise dobijam modelom 971p u odnosu na lg i da li se isplati dati tih 150 eura vise u odnosu na lg ili ne?
Samsung sam video uzivo i stvarno ekstra izgleda i slika je perfektna.Nisam imao prilike da ga vidim u igricama kako se ponasa ali iz vasih prica nije se nesto bas pokazao sto se tice odziva.
Sa druge strane lg nisam imao prilike da vidim uzivo i molio bih nekoga ako zna gde mogu pomenuti lg videti uzivo ali da je upaljen.
O lg-u sam stvorio sliku iz vasih prica sa foruma i dosta vas je zadovoljno lg-em.
Eto da ne duzim vise ako neko ima konkrektan predlog ili savet neka ga iznese.
Hvala unapred.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!!

iskreno, nisam mogao da sanjam da ovoliko ghost-uje. znao sam da nije najbrzi na svetu, ali da ovoliko muti sliku...navicicu se vremenom. ako nista, u svemu ostalom je odlican.

Mislis 4:3 ? ;)
Svi 20"/21" ( naravno, oni koji nisu wide :D ) imaju odnos stranica 4:3, a ne 5:4 kao kod 17/19-inch monitora
Negde je neko pominjao da taj odnos, jeli 4:3 ili 5:4 znaci puno ako oces da se igras u 1024x768...sa kojim bolje radi?
Uopste me zanima kako vam igre izgledaju u toj rezoluciji?
U igraonici sam jednom opicio BF2 u 1024 na 940BF i sve mi je normalno izgledalo:trust:

Odnos stranica vidis iz rezolucije ekrana...

Ako je 1280x1024 onda je 5:4, ako je 1600x1200 onda je 4:3...

nije bas tako. ja sam uzeo 971P sa "6"ms, pa bi mi bilo jako drago da imam monitor od 2ms, jer je ovaj prepun duhova.

Vec sam tupio na ovu temu, al nema veze - nije svakih 6ms sekundi isto - evo kako izgleda na s-ips, a kako na pva.

neshto se ljudi mnogo zhale na 204wt :( 20" soba

Bio sam malopre u metro-u u zemunu na novosadskom autoputu i od tft monitora skoro da nemaju nista.
Nemaju ni TFT PHILIPS 190V7FB 19" ni TFT LG L1919S 19" a bas su me zanimali jer sam hteo sastri da pazarim neki tft.
Pozdrav!

recji cju samo LOL i da koristish search....

Jel` drustvo - sta da uzmem za obradu fotografija i dtp. Sada koristim crt samsung 959nf, al` je sticajem okolnosti zaradio neprijatne ogrebotine, pa mi se cini da bih za neko vreme mogao da predjem na tft, pogotovo sto bih mogao da ga ubodem u dvi na nv6600gt.

Jos me sledece zanima - na sadasnjem crt-u koristim rezoluciju 1360x1024 a vidim da su nativne rezolucije za 17ice i 19ice tft identicne, 1280x1024. Pa mi se cini da ako se izuzme velicina ekrana onda i nema bitne razlike - sto ce reci da bi mozda vredelo uloziti vise novca u neku 17icu iz vise klase nego 19icu iz srednje.

Kod tfta, bar onih koje sam gledao, najvise mi smeta ugao gledanja odnosno promena nijansi pri pomeranju. Opcije tipa okretanje ekrana ili namestanje po visini je nebitno.

Budzet je oko 400e pa bi za tako nesto trebalo izabrati najzgodniju varijantu, a odgovarao bi mi neki samsung jer za njega imam nesto povoljnije cene.

Hvala

Poslednja izmena:
[QUOTE='Jerry[NS]]Nemas vise prelaze od 25ms na 2 i 4ms,sad je to negde oko 10-15 max,na nekima je cak ispod 10ms sto je fantasticno.[/QUOTE]

U pravu si, ovi sa "akceleracijom" imaju cesto celokupan odziv ispod 10ms. Medjutim imaju overshoot problem koji ostavlja problem slican hromatskoj aberaciji na losijim objektivima za fotoaparate. Sad umesto da se ceka npr. 3 frejma da se piksel upali (na starijim tft), ceka se tri frejma da se vrati na svoju prvobitnu vrednost.

@DS9 Ako se bavis obradom fotki, onda ne menjaj 959nf. Ne znam kako si ga izgrebao, ali ako hoces tft, za otprilike te pare i tvoju namenu je idealan 970/971p. Uglovi gledanja nisu problem, boje su dobre, i 19 je incha. Pritom znaj da mu je odziv losiji. Sa tih "6"ms, 970p prelazi cesto 20 i stize do 25ms na nekim sivo/sivim prelazima.
Ukoliko ne radis cesto obradu fotki, verovatno je bolje resenje da kupis jeftiniji tft i uparis ga sa zamzungom, ili nekim drugim crt-om, pa kad radis obradu fotki gledas crt.

E sad moje pitanje :D Hocu da uzmem tft za male pare (do 200e), i cini mi se da je Lg 1752t dobro resenje. Ima dvi, a velicina mi cak i odgovara jer je astal mali pa ga gledam blizu. Rezolucija je ista kao na 19, ali opet 1919 moze da se uzme za iste pare, mada nema dvi. Svidja mi se i onaj 204wt, medjutim ima i malo vecu gustinu piksela od 17", istu visinu, i vecu sirinu koju retko koristim jer najvise surfam netom, programiram, i gledam tv. Naravno skuplji je 120e od 1752t.
Sta preporucujete?

@zokii, @Mx

LG1919S ~ 200e ili josh bolje

LG 1952S: Kontrast 800:1, veoma tanke ivice monitora, odlicno postolje, o kvalitetu slike ne treba mnogo govoriti, bilo je mnogo reci na ovom forumu. Odlican monitor za ~230e

http://www.lge.com/products/model/detail/L1952S.jhtml

@DS9 Ako se bavis obradom fotki, onda ne menjaj 959nf. Ne znam kako si ga izgrebao, ali ako hoces tft, za otprilike te pare i tvoju namenu je idealan 970/971p. Uglovi gledanja nisu problem, boje su dobre, i 19 je incha. Pritom znaj da mu je odziv losiji. Sa tih "6"ms, 970p prelazi cesto 20 i stize do 25ms na nekim sivo/sivim prelazima.
Ukoliko ne radis cesto obradu fotki, verovatno je bolje resenje da kupis jeftiniji tft i uparis ga sa zamzungom, ili nekim drugim crt-om, pa kad radis obradu fotki gledas crt.
Hvala Mx, bilo je vrlo poucno.

Pogledao sam testove na benchmarku za 970p i 971p i cini mi se da bi mi odgovarao 971p, jer prema onome sto pise to najbolje prikazuje fotografije, ako sam dobro shvatio. Jel` ima alternativa drugih proizvodjaca u tom cenovnom rangu?

Vrh Dno