Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

[TFT] - Vase misljenje, hvala...

TFT PHILIPS 190V7FB 19"
- 0.294mm
- 1280x1024
- kontrast 600:1
- osvetljanje 300cd/m2
- odziv 8ms
- ugao gledanja 160
- garancija 36 meseci
- cena oko 212e (sa PDV)

ili

TFT LG L1919S 19"
- 0.294mm
- 1280x1024
- kontrast 1400:1
- osvetljanje 300cd/m2
- odziv 8ms
- ugao gledanja 160
- garancija 36 meseci
- cena oko 200e (sa PDV)

Ovo je ponuda iz METRO-a, pa me interesuje Vase misljenje da li ovi monitori zadovoljavaju standardne zahteve koriscenja racunara (igre, filmovi, itd..)? Sta je bolja kupovina od ova dva modela? Da li je ovo uopste dobra kupovina?

Hvala unapred...

Poslednja izmena:
U principu ova dva su ti slicna po kvalitetu, oba traze , ja mislim bar 3 pixela da ti crknu da ih zamenis! Probaj mozda neki ViewSonic...oni daju na 1! :,,:

Pogledaj da li philips ima zero bright dot garanciju. Nemoj da te upeca viši navedeni kontrast kod LG-a, pošto se radi o tzv. dinamičkom kontrastu. Možeš da sačekaš i 19-ični wide LG, koji je stigao u PiN. Cena bi trebalo da bude do 210 evra (krajnja), a uskoro će izaći test. Mislim da je to best buy trenutno, pa ako žuriš, pozovi neke od dilera PiN-a da se informišeš...

realni kontrast za l1919s je 700:1.
imas topic o l1919s.ja ga imam,i utisci su dosta pozitivni (za tu cenu).
uradi malo search,ili cekaj taj wide (mada je meni 19" malo za wide...)

Nema, a nije istina za 3BP za LG.
Ja sam moj uzeo sa 0 BP garancijom.

Radi kao zmaj, imas i moja pisanja u gorepomenutom topicu.

taj philips nema garanciju na 0 bp.

bolje pogledaj 20" wide LG mislim da je model 204wt :) Ah... :) shta sve mozhe za 300e :)

postoji POSEBNA tema za 19ice...

E momci hteo bih da kupim TFT 19", sa sto boljim odzivom posto igram igre, solidnom slikom, da ima DVI ... do 250eura... Ajd predlozite neshto hteo bih da kupim to cudo u ponedeljak, utorak...

Poslednja izmena:
Uzmi u razmatranje i Benq FP71 GX, i on ti je oko 200e, a 4ms odziv. Uglovi gledanja su po specifikaciji
malo oskudniji, ali ja bar nisam primetio da mi to smeta, ili da su lošiji nego kod drugih TFT-a.
Sve u svemu zadovoljan sam njime, ali me još uvek kopka što se nisam još malo strpio pa uzeo neku 19-ku.
Pozdrav!

ajde da ne smaram....ali samsung za 50e vishe donosi samo loshiju sliku...tako da mislim da si napravio dobar izbor..chestitam na prinovi :)

losiju sliku?
jesi poredio ova 2 monitora 1 pored drugog ili si "cuo" negde :,,:

Za te pare tesko da ces naci DVI ... uostalom sta ce ti DVI ??

Hvala mada sam ja pre mislio na cenovni rang od 200-250e....

Philips 109V cini mi se da ima DVI a krece se oko 225e. Inace je lepo dizajniran ali nisam imao prilike da ga vidim kako radi. Ako neko ima doticni monitor ili ga je video bilo bi lepo da nesto napise o njemu.

losiju sliku?
jesi poredio ova 2 monitora 1 pored drugog ili si "cuo" negde :,,:

video, drzhao oba na stolu...uzeo po mom subjektvinom mishljenju bolje...

obrati pazhnju na naredne byMax testove o LG monitorima ;)

Znam da je dosta bitan taj odziv ali me zanima da li je istina da iznad 4 ms ne treba kupovati jer nije dobar za igranje igrica.
Ja razmisljam o nekoj 19" na 2ms ali jos ne znam dal se to isplati kupovati.
,)

kakve budalastine.

Zavisi koji monitor. Na nekima se oseti DVI na nekima ne.

da... ja sam se ispalio sto sam bacio 650 din za DVI kabl... samo slika nestaje i vraca se.. uzas.. a razlika ama bas nikakva... :crash: u POST-u se pola ne vidi jer pise No VGA cable.. :wall: i tako... sve u svemu DVI je totalno nebitna stavka... posebno sto morate da puknete pare i za kabl jer retko koji proizvodjac daje i DVI kabl..

Bez DVI-a .... i slika savrsena.

Cekajte ljudi, zar nije nebulozno kupovati TFT monitor, i onda dva puta vrsiti konverziju D/A pa A/D, da bi se napokon dobila slika. Cela poenta tft-a je da radi na digitalnom ulazu, na laptopovima niko ne radi te besmislene konverzije.
Inace svi ti monitori od 2 i 8ms skoro stalno prelaze 25ms, a cesto i 30ms,i tek na promeni pixela crna/bela, dostizu te brzine. Neki noviji modeli od 8ms ispadaju sporiji od ranijih deklarisanih na 16ms. I ugao vidlivosti se sada racuna sa promenom 10:1 umesto ranije sa 5:1, pa ispada da svi imaju 178 stepeni vidlivu sliku. Ovi novi i brzi TN imaju problema sa overdrive tehnologijom, jer je suvise naglasena pa se pikseli brzo pale a sporo gase.
Treba pazljivo birati monitor prema svojim potrebama, tesko je naci dobar all round monitor. Ja nemam nista protiv tft-a, i mislim da je stvarno bolja tehnologija sto se tice ostrine slike i nedostatka konstantnog x zracenja. Mene iskreno jedino nervira mala rezolucija na 19" tft ekranima. Jos da je apple cinema od 30" malo jeftiniji :D .
Poz

Pozdrav svima,
Uzeo bih jedan 19" TFT do 300 i kusur eura..
Ono sto sam ja video, i o cemu razmisljam su dva modela : Sony SDM-HS95 i BenQ FP93GX..
Trudio sam se da potrazim odgovore u starim postovima, ali nisam bas uspeo..
Tako da bih vas zamolio da me opredelite, ili da mi mozda predlozite neki slicne cene ali po vama bolji..
Prednost dajem kvalitetu u odnosu na performanse ( ali me i te kako zanimaju )...

I jos jedno pitanje..Videh da ima 20"wide monitora za slicnu cenu...
Inace se bavim programiranjem, pa me zanima kako se na toj 20-orci moze programirati i da li je "vredna cene"...cisto da ne pisem dve poruke..ako je dobar, preselicu se na drugi topic..
Hvala,

Samsung 940N

Nazad
Vrh Dno