Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Hmm, ovo me je malo navelo na to da mislim u drugom pravcu. Pošto sam par strana u nazad pokrenuo pitanje wide 19"-ica sad me interesuje kako će mi igre koje budem igrao izgledati na njemu. Znam da nove igre imaju wide rezolucije WoW, CoD2...., dok neke srare War3, CoD1, The Settlers IV (da ima ljudi koji i to igraju), Heroes Of M&M III/IV...... nemaju podršku za ove vidove rezolucije. Predpostavljam da ću moći da igram igre u native rezoluciji Samsunga 940BW (1440x900) ali znam da će sve ići sa dosta manje detalja nego sad, pa vas pitam šta je ipak bolje uzeti wide ili ne wide?

Hmm, ovo me je malo navelo na to da mislim u drugom pravcu. Pošto sam par strana u nazad pokrenuo pitanje wide 19"-ica sad me interesuje kako će mi igre koje budem igrao izgledati na njemu. Znam da nove igre imaju wide rezolucije WoW, CoD2...., dok neke srare War3, CoD1, The Settlers IV (da ima ljudi koji i to igraju), Heroes Of M&M III/IV...... nemaju podršku za ove vidove rezolucije. Predpostavljam da ću moći da igram igre u native rezoluciji Samsunga 940BW (1440x900) ali znam da će sve ići sa dosta manje detalja nego sad, pa vas pitam šta je ipak bolje uzeti wide ili ne wide?

To moras sam da vidis da li ti odgovara u radu i igrama :) Nekome odgovara wide, nekome ne, sve zavisi od tebe samog ;)

Ja sam se odlučio za Samsung 971p. I šta reći, monitor je fenomenalan...E i da, 2-3 dana pošto sam ga kupio je umreo...Trenutno je na servisu a ja na stolu imam LG L1919S i samo ću reći da jedva čekam da se Samsung vrati...

Ja sam bio zapeo za Samsunga 940BW ali se kupovina izjalovila i kako sam mora brzo da rešim pitanje monitora uzeo sam Samsunga 931 BF za nekih 295E, i mogu reći da sam za sada više nego zadovoljan. Oprema je ful, nisam imao problema pri radu ni u jednoj od aplikacija tipa games, movie ili office. Nisam instalirao MBright i za sada se koristim tasterima na samom monitoru tako da ne mogu da kažem da li ima nekih bagova. Vidljivost iz većih uglova nije uopšte loša, malo je možda tamnije ali daleko od toga da nemože da se gleda ili da nije za upotrebu. A sam izgled monitora i kvalitet izrade je barem za mene super.
Kada pogledam staru CTR Eizo 17" sve je mnogo,mnogo bolje. Preko SS2 gledam satelitsku isto kao i sa risivera na Grundingu od 100HZ.
Napokon :)

Ja sam se odlučio za Samsung 971p. I šta reći, monitor je fenomenalan...E i da, 2-3 dana pošto sam ga kupio je umreo...Trenutno je na servisu a ja na stolu imam LG L1919S i samo ću reći da jedva čekam da se Samsung vrati...

Kako bre na servisu? Pa u kojoj si ti firmi to kupovao monitor? Uglavnom sve malo bolje firme odmah zamene za novi ako se tako nesto desi u prvih nedelju dana (kod nekih je taj rok i duzi)... Mislim fino sto su ti dali da se koristis tim lg-em, al ipak...

Kako bre na servisu? Pa u kojoj si ti firmi to kupovao monitor? Uglavnom sve malo bolje firme odmah zamene za novi ako se tako nesto desi u prvih nedelju dana (kod nekih je taj rok i duzi)... Mislim fino sto su ti dali da se koristis tim lg-em, al ipak...

Pa mislim da je uzet od ERC-a. Ne znam koja je procedura kod kvarova, ali verovatno ću i dobiti novi...Rekao bih da je otišlo napajanje.

Pa baš tako, boje su življe, oštrija slika, osvetljenje je ravnomernije i jače....Jednostavno Samsung je za 2 klase bolji...Jedino što mislim da je bolje da TFT ima okvir od mat plastike pošto ostaju otisci prstiju....

Cekaj bre pa naravno da je Samsung bolji, za 2.3 puta vecu lovu mora da bude !!
Ali nema smisla da poredis LG od 200e sa TN panelom i Samsung od 450+e sa PVA , to ti je kao
da poredis babe i zabe . :D

Poslednja izmena:
Posle dosta razmišljanja,odlučio sam šta da pazarim devojci za diplomski i izbor se sveo na lg 1919s :p.Trebalo bi da služi za CAD,a po svemu sto sam pročitao na temu 19" TFT monitora,čini mi se da je ovo najbolji monitor za te pare (cirka 215 e).U svakom slučaju bolje je od prethodne crt 15"...Biti će 2 dana na mom stolu pored sn 955 pa ću moći malo da se igram uporedjivanja :wall:.Jedino se plasim da ipak 955 ne ode kao poklon :-devil-:

Danas sam kupio LG 1952S i prezadovoljan sam. Pre svega sto sam dobio slobodan kvadratni metar stola a i slika je zaista fantasticna... ma sve naj naj.

"ta nemoj te ljudi ko boga vas molim" :-devil-: :whip: .Poklonu se ne gleda u zube,u ovom slučaju ekran :lupko:.Ako ima neko brz ko me moze za manje od sat vremena odvratiti nekim boljim predlogom,samo napred :D

To je normalno za Samsung, pogotovo u NS....telix je chudo od neposlovnosti.

Posto sam procitao veliki deo ovog PFa otisao sam i pazario sebi taj LG 1919s pre 5 dana. Trazio sam review-e na stranim hardveraskim sajtovima ali nisam nasao i dosao do zakljucka da je taj LG samo za istocno trziste. Razmisljo sam dali da puknem mnogo para za PVA (Sam 971p ili sl) ili da uzmem jeftinu varijantu koju cu da zamenim za godinu dve i kao sto ste procitali odlucio se za cheap verziju. Kad sam otvorio kutiju docekala me je zadnja strana monitora koja je od neke ruzne crne plastike koja izgleda nedovrseno. Frka mi je bila dok sam utacinjao konektor u graficku...mislim, za tako malo para ocekivao sam krsh i jos pre nego sto sam ukljucio PC sam poceo sebi da psujem kevu zato sto sam tolka skrtica.

Monitor se pali, ja sa ne strpljenjem gledam i odmah mi strada 5-6 mozdanih celija posto je po defaut-u brightness podesen na 100 a Contrast na 80 a to bas przi. Pose pola sata igranja sa OSDom dolazim do prave kombinacije: Br-60, Con-50, 6500K. Ja radim u mracnoj sobi tako da to mozda nece svima odgovarati ali meni odgovara. Prvi utisci nisu bili bas sjajni ali posle navikavanja poceo sam strasno da cenim moj novi monitor. Boje su lepe i zivahne, plava je nekako cudna ali nista strasno a crna je potpuno zadovoljavajuca za TN cak i odlicna. Moj primerak nema dead pixela. Odziv je odlican i izgleda mi da je LGovih 8ms manje od Samsungovih 8ms i generalno mi slika izgleda bolje neko na Samsunzima iz iste cenovne kategorije. OSD je lep i lako se podesava, mali je problem sto su dumici sa strane i iza panela tako da vam preti upala misica ako ste perfekcionasta jer vam je ruka u nezgodnom polozaju. Postoje i predefinisana podesavanja i LG ovi endzini za dinamicko podesavanje boja i kontrasta koji se cine da lepo rade ali je za mene slika previse svetla kada se ukljuce. Inace kotrast jo odlican i moze da se koristi i na veoma svetlim mestima. Od mana tu je probijanje bele na gornjoj i donjoj ivici kada je slika crna ali to ne smeta uopste pri radu i ne primecuje se ako u sobi nije totalni mrak. Takodje postolje je uzasno lose i klati se kao sto su vec drugi napisali ali ja nisam zamisljo da je toliko nestabilno. Znaci ovo je definitivno najgore postolje za TFT keje je ljudska civilizacija do sada napravila. Meni je sto stabilan tako da ne smeta ako ga ne diram.

Bottom line je da preporucujem ovaj LG svakome ko ima CRT i nesto para. Cak i posle 6 sati gledanja linija texta i sitnih detalja na slikama uopste ne umara oci, boje su verne i ja se nisam igrao ali mislim da brzina zadovoljava i igrace. Za nesto vise para moze da se kupi bolji TFT ali ja jos uvek nisam pronasao razlog zbog koga bih mogao da se pokajem i zamenim ovaj za neki skuplji.
Poz.

Poslednja izmena:
Ta default podesavanja su zaista ocajna. Ja sam takodje morao da smanjim default osvetlenje s'tim sto sam ja korigovao br. na 50, cont. na 50 a gammu na -50. Tek sad slika ne bljesti i moze da se gleda bez da boli glava. Ne znam kakvo je postolje kod 1919s, ja sam hteo da uzmem bash taj model ali posto ga nigde nisam nasao a nije mi se cekalo uzeh 1952s koji je malko skuplji al' je u stvari isti 1919s. Sve preporuke za navedene monitore, mislim da su za te pare lg monitori zaista best buy.

Ja sam lepo rekao za postolje,a niko mi nije verovao na 1952s je mnogo bolje vishe lichi na samsung postolje:)
Problem postolja ja sam reshio novim stolom :)
Znachi monitor se ni malo ne ljulja sem ako ga lupish:)
meni ne probija pozadinsko osvetljenje na 1919s<2 komada>, da li sam ja srecjko ili tebe nije htelo ja stvarno ne znam:)
ajde da ne smaram....ali samsung za 50e vishe donosi samo loshiju sliku...tako da mislim da si napravio dobar izbor..chestitam na prinovi :)

Ja sam lepo rekao za postolje,a niko mi nije verovao na 1952s je mnogo bolje vishe lichi na samsung postolje:)
Problem postolja ja sam reshio novim stolom :)
Znachi monitor se ni malo ne ljulja sem ako ga lupish:)
meni ne probija pozadinsko osvetljenje na 1919s<2 komada>, da li sam ja srecjko ili tebe nije htelo ja stvarno ne znam:)
ajde da ne smaram....ali samsung za 50e vishe donosi samo loshiju sliku...tako da mislim da si napravio dobar izbor..chestitam na prinovi :)

Mozda nisi gledao dovoljno. Probijanje na mom lg-u se JEDVA vidi na potpuno crnoj pozadin. Da mi ortak nije rekao(kupio je isti monitor metar dana pre mene) ne bih ni primetio.

Veruj mi nagledao sam se....ali stvarno...mislim evo neka pera ili neko iz ns dodje da nadje to probijanje:)

super finalna obrada.
0 bp garancija
shteta toliko para za to...ne dobijesh nishta posebno a dash 300e ....ili idi na pva ili uzmi neshto jeftinije..

znachiz a 300e nema ni pomeranje po visini, a kamoli neshto drugo. Slika je lepa, ali nishta posebno...znachi TN panel...

E da ima fancy taster za paljenje na dodir :)

Vrh Dno