Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Upravo sam odgledao sample za film Serenity u HD rezoluciji(1920 x 1080),koji sam legalno skinuo sa Avaxa.Čisto zbog toga da vidim kakav je sada prikaz filma na 971P.I moram reći da je slika super ,samo što je ta tehnologija još daleko od nas,a ceo film zauzima oko 9GB.Za to vreme mogu da skinem 10 "običnih" Divx filmova.

sve sve sve samo ne samsung N.

Za kolegu gore benq/sony pogledaj ih ako imash prilike,ja u NS ne mogu da nadjem benq pa necju da budem pristrasan :(

Jednostavno ne nudi nista za te pare u N klasi. Ni dvi, ni vecu brzinu odziva. Za tu lovu moze i Benq 93gx da se uzme, a on ima i dvi i 2ms, a po testovima je bolji i od samsunga 960bf koji je dosta skuplji od njega. Philips isto nudi dvi u toj klasi, a cini mi se i viewsonic. Jedino sto samsung ima svuda da se pogleda i kupi.

e ovako, tj. konacno: samsung 940n ili lg 1952s?

Sve preporuke za 1952S. Josh bolje uzmi 1919S jer je jeftiniji a isti je kao 1952S ... jedina razlika su malo bolje postolje, kontrast od 800:1 i tanji okvir oko displeja u korist 1952S. Ja tog dana kada sam kupovao nisam mogao da nadjem 1919S jer su svi u NS bili rasprodati (a zvao sam i obisao XY prodavnica) pa sam samo zato uzeo 1952S... nisam mogao da se strpim par dana :bottle:

Samsung N je ***** koje ljudi kupuju jer je kod nas SAMSUNG "poznata firma" i masa ima samsung tv pa uzme i monitor :)

realno najvishe je rasprostranjen i najvishe ljudi ima samsung monitore i onda ispadne da je najbolji jer svako hvali svoga konja.

Meni se lichni jako svideo acer u Ct-u za malo para sa onom reflektujucjim slojem..izgleda shashavo ali mojoj mami bi to ladno prodali :)

Kako mozhesh da hvalish monitor samo zato shto ga ti imash????

Ozbiljno ja bi pre uzeo LG, ali ja uvek hvalim LG pa sam planirao da preskochim jednom.....ima da ispadne da radim u PIN-u :)

!

Samsung N je ***** koje ljudi kupuju jer je kod nas SAMSUNG "poznata firma" i masa ima samsung tv pa uzme i monitor :)

realno najvishe je rasprostranjen i najvishe ljudi ima samsung monitore i onda ispadne da je najbolji jer svako hvali svoga konja.

Meni se lichni jako svideo acer u Ct-u za malo para sa onom reflektujucjim slojem..izgleda shashavo ali mojoj mami bi to ladno prodali :)

Kako mozhesh da hvalish monitor samo zato shto ga ti imash????

Ozbiljno ja bi pre uzeo LG, ali ja uvek hvalim LG pa sam planirao da preskochim jednom.....ima da ispadne da radim u PIN-u :)

Velike reci malog coveka ;-)

... pricas gluposti - doticni monitor je daleko od G***A koje citiras.
Ok, ukapirali smo tvoje frustracije SamsuNgom nema potrebe da se toliko palis.

eto, ako ti vredjanje lechi tvoje frustracije svaka chast uzhivaji ako smatrash da cje me potresti shto si me nazvao "malim chovekom" grdno greshish.

Ja sam lepo dao argumente zashto<cena,probijanje,zhucjenje>, a ti samo kazhesh N <jer ga ja imam, a gde ja veliki baja da se *****em>, tvoja stvar shta imash..meni je iskreno kada je neko zadovoljan nechime shto kupi, po meni je to i cilj kupovine. Kupiti neshto shto ti se svidja i chime cjesh biti zadovoljan. Zhao mi je shto u srbiji skoro nigde nema da se vide monitori drugih proizvodjacha sem Samsung jer iskreno smatram da nema nishta zdravije od konkurencije i da svako bira shta se njemu svidja i da ne mora da kupuje po preporuci ljudi <pogotovo sa shvatanjima kakva ti imash "MOJE JE NAJBOLJE">, i da nije osudjen da vidi monitore samo jednog proizvodjacha i da bude ubedjen da je to to i da nema alternative i da je to najbolje.

Iskreno mi je zhao nekog navuchesh da baci pare na 940N, ali svako bira shta cje da kupi i chiji cje savet da poslusha.

Nije taj monitor bash bash ******...ali za toliko para koliko koshta nudi manje nego neki drugi za znachajno manje para, samim tim je debilno nekome preporuchiti takav monitor. Ja iskreno verujem da si ti u zhivotu video samo dotichno 940N monitor inache stvarno brinem za tvoje zdravlje <ochi/mentalno>.

Spustite loptu, nema razloga da se svadjate zbog ovakvih gluposti. Koji je monitor bolji LG ili Samsung... mozes misliti. Cinjenica je da su odnos cena/performanse itekako na strani LGa ili u prevodu: za te pare bolji monitor od LGa se ne moze naci na nasem trzistu.

!

Ja sam lepo dao argumente zashto<cena,probijanje,zhucjenje>, a ti samo kazhesh N <jer ga ja imam, a gde ja veliki baja da se *****em>, tvoja stvar shta imash..meni je iskreno kada je neko zadovoljan nechime shto kupi, po meni je to i cilj kupovine. Kupiti neshto shto ti se svidja i chime cjesh biti zadovoljan. .

Nije taj monitor bash bash ******...ali za toliko para koliko koshta nudi manje nego neki drugi za znachajno manje para, samim tim je debilno nekome preporuchiti takav monitor. Ja iskreno verujem da si ti u zhivotu video samo dotichno 940N monitor inache stvarno brinem za tvoje zdravlje <ochi/mentalno>.

Cemu tvoje fantazmagorije?
Ko je rekao da nisam zadovoljan njime? Cak stavise vrlo sam zadovoljan i to je bio cilj kupovine!

I da...
Samsung je bio jedini monitor koji sam u zivotu video ;-))))
Stvarno si nebulozan.

Poslednja izmena:
jao posvadjate se sada. Isnogood je upravu, Angel je upravu. LG je nestabilniji na stolu(klima se ako je sto iole glindzav), dok je samsung extra stabilan. Shto se tice same slike LG je bolji iz razloga shto ima bolji ugao vidljivosti, a da se pritome slika ne kvari i ne zuti. Kod LG je taj ugao mnogo shiri. Kod samsunga (940n)slika je kristalno cista isto kao i kod LG-a samo shto kod samsunga na totalno crnoj podlozi izbija na sredini svetlost lampe kroz panel, dok se kod LG to ne deshava. Pricao sam o modelima oko kojih se ova dva lika prepiru, a to su Samsung 940n i LG 1919s :)). Moja topla preporuka je LG, a ako neko kupi 940n nije se preshao jer i on jedan veoma fin i prijatan monitor u toj nashoj ekonomskoj klasi :))

@librap
Lep ti je prvi post.
Dobrodosao na forum !:wave:

Ma kakav odziv!

Znam da je dosta bitan taj odziv ali me zanima da li je istina da iznad 4 ms ne treba kupovati jer nije dobar za igranje igrica.
Ja razmisljam o nekoj 19" na 2ms ali jos ne znam dal se to isplati kupovati.
,)

Prica o odzivu je samo mali marketinski trik, nemojte da nasedate na te price, ja imam Samsung 173p, dve i po godine ga koristim(placen 500 evra) igram igrice, gledam filmove i nikakav problem nemam sa takozvanim duhovima i sl. glupostima, njegov "odziv" je 25ms i ko god je bio kod mene da vidi kako radi je rekao da je slika savrsena( a bilo ih je podosta). Jos jednom ponavljam svi oni koji govore da je vazan odziv ili lazu ili nemaju pojma o cemu govore, izvinjavam se svima zbog toga sto sam morao da upotrebim rec "laz", ali stvarno mi je stalo da buduci kupci LCD monitora znaju da je odziv nebitan, bitan je ugao gledanja, kontrast, donekle osvetlenje i vrsta panela.
Pozdrav svima, a narocito buducim kupcima LCD monitora.

Nemojte to "igrice", ima nas alergičnih na taj deminutiv :) I ja definitivno uzimam LG1919s ili onaj malo skuplji model iste firme, deluju mi zaista korektno.

Posle pojave jednog interesantnog monitora - poprilicno se uzburkalo trziste i ceo kontigent je razgrabljen !
U pitanju je odlican monitor LG L204WT !
Vise informacija na http://www.lge.com/products/model/detail/l204wt.jhtml

Dakle 20,4" wide sa rezolucijom 1680x1050 a po ceni koja ne bi trebala da predje 290-300 evra !
Jedina mana je sto ga trenutno vise nema i sto ce sledeca tura stici tek sledece nedelje...

P.S.
Seticjete se ko vam je prvi rekao sta je "best buy" kad pocne da se prica o ovom monitoru ;) :D

P.P.S.
Znam da je tema koji 19" monitor ali sa ovakvim karakteristikama i cenom - bezveze je dalje pricati o 19icama ;)

Poslednja izmena:
Posle pojave jednog interesantnog monitora - poprilicno se uzburkalo trziste i ceo kontigent je razgrabljen !
U pitanju je odlican monitor LG L204WT !
Vise informacija na http://www.lge.com/products/model/detail/l204wt.jhtml

Dakle 20,4" wide sa rezolucijom 1680x1050 a po ceni koja ne bi trebala da predje 290-300 evra !
Jedina mana je sto ga trenutno vise nema i sto ce sledeca tura stici tek sledece nedelje...

P.S.
Seticjete se ko vam je prvi rekao sta je "best buy" kad pocne da se prica o ovom monitoru ;) :D

P.P.S.
Znam da je tema koji 19" monitor ali sa ovakvim karakteristikama i cenom - bezveze je dalje pricati o 19icama ;)

O tom monitoru se vec duze vreme prica u kontekstu konkurentnosti Samsungovom modelu 205Bw, baci pogled na thread o 20-to incnim modelima.

Još malo o dotičnom monitoru.
Danas sam pokušao da ga kupim, kaparišem, rezervišem, izmolim,.... Ne vredi. Trenutno ga nema, stiže, kao što neko reče, sledeće nedelje (valjda po istoj, primamljivoj ceni:D ), ali je glavni problem što je u pitanju globalna pomama za ovim modelom, pa ona beda od količine koja uđe u zemlju Srbiju ode za čas. Pokušao sam da rezervišem, ne vredi (tj. stavili bi me na listu čekanja, sa neizvesnim ishodom; a da, lik mi je rekao da sledeća količina koja ulazi broji cirka 20-ak komada, od toga JEDAN!!!!???? crni, prosto da ne poveruješ:zgran: ). Tako da sam na kraju odlučio da ipak kupim 205BW (370 ojera), pa nek ide život.

Ako prichate o 204wt ima chak danas da se uzme i to CRNI. eno stoji jedan u novosadskom milenijumu na polici. Samo shto je milenijum najskuplja radnja u sn i taj monitor bi vas izashao oko 330-340 *86 pa ko zheli nek izvoli : Milenijum 6616975 <mislim da je to sada broj milenijuma>

Do sada je doshla samo jedna tura tih monitora i to ukupno 20...to je kao "test" tura...monitor je stvarno super ....bile su neke varijante da se uzme za 290e .....ali taj prvi dan.....

Shto se tiche 1919s ..njega ima svuda po na za od 17500-18500din...ipak su Novosadjani uvoznici LG-a ;)

Evo ja kupih 205BW, monitor je extra!
0 bad pixel-a!!!!:banana:
Slika je mnooogo bolja od prethodnog 710N, boje su življe, a i ugao vidljivosti je nešto bolji. Sve u svemu ja sam zadovoljan, za 370 evrića sam kupio jako dobar TFT. Filmovi izgledaju super, a i ostali rad na njemu nije neudoban, čak šta više, veoma mi se sviđa rad u wide formatu.

Slika je mnooogo bolja od prethodnog 710N, boje su življe, a i ugao vidljivosti je nešto bolji. Sve u svemu ja sam zadovoljan, za 370 evrića sam kupio jako dobar TFT. Filmovi izgledaju super, a i ostali rad na njemu nije neudoban, čak šta više, veoma mi se sviđa rad u wide formatu.

Moj kum hoce da kupi LCD monitor, ali se dvoumi izmedju klasicnog formata 4:3 i 16:9, pitanje je da li su za igrice ovi od 16:9 pogodni, da li si isprobao koju igricu(RingeRaja) i kako izgleda na Samsungu 205BW.

super su za igrice....ali ali ali....kupi zlo karticu, tj kupi dve :) obrati pazhnju koje su rezolucije ;)

Što reče iznogood, kupi monstrum karticu i sve će da šljaka kako treba. Ja ne igram igrice (probao sam kod prijatelja koji se prima na igranje, a ima 7950GX uparenu sa 225BW i sve radi ko pesma).

Imam isto 710N i bas sam razmisljao o tom monitoru,drago mi je da cujem pozivitno misljenje o 205BW.
Znaci moram uzeti odma u paketu X1900XT ili 7900GT?
Jel njegova rezolucija 1680x1050? i kako deluje u odnosu na standardnu 1280x1024?

Da li negde u Beogradu mogu da se pogledaju LG monitori? Naravno da su ukljuceni (ima u IDEA-i 1919s izlozen, mozete da ga pipate i vrtite koliko hocete, ali nije ukljucen)

Imas jedan ili dva modela izlozena i ukljucena u ComTrade shop=u na trgu-staklenac, i mislimda ima u gigatronu

koliko znam u CT ima samo 17 " i to H series.

Ako je verovati sajtu jeste:) znachi jeste:) 1680*1050 ;)

Nazad
Vrh Dno