Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

sta ce ti monitor? :d

(nisam mogao da izdrzim ;))

nikolaf7 je napisao(la):
Sinoc sam igrao BF2 na samsungu 940BF (2ms) i jasno se vide duhovi od aviona koji prolijecu ali sve dobro izgleda

Ja sam se na mom Philips-u od 8ms naigrao BF2 i nikada nisam primetio duhove :type: E sad ili ih ja ne vidim iako postoje, ili ih ti vidis i tamo gde ne postoje ili je taj tvoj monitor prso :crash:

Ajde sada imam 940n
hocu da ga menjam za nesto bolje , dilema je izmedju 971p ili 931bf!
Ako ovaj 971p manje muti od 940n i ima vise detalja(ostrine), bolje boje i vidljive uglove , da li ga je bolje uzeti ili 931bf ?
Znaci visenamenski monitor!

Jes` ti prijatelju procitao thread sa onog linka? Ne moram ja da mislim nista, ima ljudi koji vise znaju...
I zbog cega im se razlikuju boje itd.? Isti panel isti monitor a? Ako si isti necu da dam sigurno 50e vise za neki...

eatmyshorts je napisao(la):
Ja sam se na mom Philips-u od 8ms naigrao BF2 i nikada nisam primetio duhove :type: E sad ili ih ja ne vidim iako postoje, ili ih ti vidis i tamo gde ne postoje ili je taj tvoj monitor prso :crash:

Ma nek zovu Ghost Busters-e ,) Oni ce da im "nasteluju" monitor

Poslednja izmena od urednika:
Citao sam taj thread ali sam monitore licno i gledao i uporedjivao.Sta ti mislis koliku razliku u uglu gledanja mozes da primetis i ocenis odokativno?O odzivu nebih komentarisao to se tesko utvrdjuje cak u laboratorijama,sto se boja tice to je ok tu nesto moze da se uradi.Da li zaista mislis da se Acer ne bi pohvalio da je "istvikovao"ugao gledanja za bar 10-tak stepeni i ne bi to naznacio u specifikacijama?Razlike su uglavnom kozmetice prirode,DVI,trafo u kucistu ili van,kvalitet plastike,dizajn.Acer jeste dobra kupovina ali iskljucivo zbog cene.

Da zavrsimo,Aceru treba DVI i malo bolji dizajn(ovo drugo je subjektino).Sa druge strane je 50€,neka odluci onaj ko kupuje sta mu je bitnije,ali bez onog Acer je bolji jer ima bolji ugao gledanja od FS.

pogledao sam monitor i specifikacije i mislim da je isti kao 970p,cak vidim da mu je i cena ista,jedino mi se to postolje vise svidja na 970p jer ovo kad se pomera gura mointor u nazad,ali monitor je u svakom slucaju prva liga....

Danas sam video jedan fujicu siemens WS koji kosta ISTO koliko i acer, ista je i konfiguracija! Identicna. Bio je pored jedne 17-ke, i okruzen jos nekim 19-kama. Malo je mracniji. VELIKA MANA - MALI JE! Jako mali! Jeste to WS, ali je tako majusan, gornje-donji razmak je manji nego na 17"!!!! Stajali su jedan pored drugog i uporedio sam !!! Neverovatno! To mi se uopste ne svidja! Uopste!

mishkooo je napisao(la):
Da zavrsimo,Aceru treba DVI i malo bolji dizajn(ovo drugo je subjektino).Sa druge strane je 50€,neka odluci onaj ko kupuje sta mu je bitnije,ali bez onog Acer je bolji jer ima bolji ugao gledanja od FS.
xa xa xa Opusteno...
Meni je bilo zao za DVI, mada mislim da mi i ne fali uopste bar za sada, ali za 76e manje nisam hteo da se razmiljam uopste. Nisam se pokajao definitivno!!! I nikada nisam rekao da je Acer bolji od FS a i za ugao sam rekao da je neko poredio sa foruma. Ne znam, meni se bas svidja dizajn :D Mozda jedino postolje nije nesto ali mnogo bi bilo da kukam za to. Zavrsili smo ;)

igor2 je napisao(la):
Recimo moj TFT koji je imao savrsenu sliku na radeonu x1300 pro, sada na rezervnom kompu (gf2mx) ima najocajniju sliku na svetu :(
Tako da zavisi i od vga karte.

A ja bas hocu da uzmem neki jeftiniji tft za moj racunar koji je stariji i ima gf2mx graficku. :wall: U principu, za ono sto ja radim bolji racunar mi nije potreban. Jedino sam mislio da uzmem tft umesto crt-a zbog prostora i vida obzirom da stvarno puno radim sa tekstom. Sad si me ubio u pojam. Pa jel' bas toliko losa slika kod tebe?

Kratko vreme za koje sam imao ovaj monitor , moram reci da je postolje ne malo losije vec zaista najgore koje sam video. Monitor ne moze dobro da se fiksira i kada udarite sto malo se klati bas u postolju.

Sve ostalo je u klasi jeftinijih 19 ica.

specifikacija se razlikuje jedino u kontrastu...ali prochitaj post byMax :)

prednost je..u ovom sluchaju..pazi za cenu solidne 19" ti dobijesh 20".....obrati pazhnju na rezoluciju ....19 " = 1280x1024 , 20"w 1680x1050 :) znachi MNOGO vishe pixela...............Nema "gubljenja" pixela kao kod 19" i 19"wide...ipak je to 1 inch vishe za iste pare..dobro..malo vecje pare....

Atila K je napisao(la):
205BW такође није лош избор, ако би га нашао по оној цени, једина му је мана што је wide.

pa to uopste nije mana....

prednost je..u ovom sluchaju..pazi za cenu solidne 19" ti dobijesh 20".....obrati pazhnju na rezoluciju ....19 " = 1280x1024 , 20"w 1680x1050 znachi MNOGO vishe pixela...............Nema "gubljenja" pixela kao kod 19" i 19"wide...ipak je to 1 inch vishe za iste pare..dobro..malo vecje pare....

takodje mora da racuna i da li ce graficka moci da mu izvuce toliku rezoluciju....

kako ce da izgledaju igre i sl...

Poslednja izmena:
Da,da.....igrao sam na netu u KGB igraonici, imaju 940BF monitore sa 2ms, jasno pise na stickeru i vide se duhovi ali samo od aviona

Pre bih rekao da to zavisi od analognog dela grafičke kartice nego od samog grafičkog čipa. Ja imam Asus gf2mx grafičku i nemam nikakvih problema sa slikom.

nadji neku kartu koja ima dobar DVI izlaz i koja je nekada bila kvalitetna a sada je vreme pregazilo sto se tice 3d mogucnosti (koje i cine 90% cene), takva karta ne bi trebala da te izadje preko 20-30E max sto iako je trosak nije nesto nezamislivo (recimo neki GF3 ako su oni uopste imali DVI) jer po meni to su najkvalitetniji chipovi od nVidie ikada i po mogucstvu uzmes Elsa karticu (ma nek bude i VGA izlaz) jer njihove kartice su neprevazidjenog kvaliteta, naravno nisam siguran koliko ces ovo lako naci ali eto ti ideja u kom pravcu da razmisljas...

sto se monitora tice moja preporuka Samsung 940b, ima VGA i DVI, pivot, podesavanje po visini, prijatan dizajn i po meni odlicnu sliku, mnogo bolju nego moj Samsung 713n koji imam na poslu a izacice te mozda tik nesto preko 300E ako i toliko.

banzaiii je napisao(la):
Pre bih rekao da to zavisi od analognog dela grafičke kartice nego od samog grafičkog čipa. Ja imam Asus gf2mx grafičku i nemam nikakvih problema sa slikom.

I ja imam Asus V7100 Pro graficku.

Nista, ako ne budem zadovoljan slikom, onda cu da jurim neku kvalitetniju graficku.

Ne smeta mi jer nemam sta da ga diram a sto mi je kazem fiksan, treba mi komsija da ga pomerim :D Stvarno ljulja, to mogu da potvrdim :S:
Prvenstveno sam mislio na dizajn postolja kad sam ga prvo spomenuo ali eto dobro si me potsetio. Ostalim sam zadovoljan.
Eno ga u hot hadrware-u za 235e ko nije video!!!

Kakvih je to 2ms?!

Ne kapiras, to su supersonicni avioni, pa posto razvijaju brzine vece od 1000 km/s onda normalno nastaje ghosting :d

Mene lično nervira to trešenje monitora pri mrdanju stola. Ali za tu cenu - who cares. Vidim da ga Joka ponovo ima - navalite...

S obzirom da se ponovo pojavio Acer AL1916Ws - definitivno BEST BUY. Sada po 235 eura. Pogledajte na HOT HARDWARE.

@blue pa Acer AL1916Ws je bio 230 e.!!

mislim da mozes pitati nekoliko chlanova foruma koji su kupilo monitor pre dva-tri meseca ;)

Ako ne budeš zadovoljan slikom, tome najverovatnije neće biti uzrok grafička kartica nego monitor (s obzirom da ciljaš na jeftiniju klasu).
Ako ti budžet dozvoljava, preporuke svakako idu za neku 19icu sa DVI ulazom (poput gore pomenutog 940b).

Poslednja izmena:
Ja ga mogu uzeti za 224 eura, ali ne na banchu. Ali zasto da kvarimo posao nekim članovima i reklamiramo druge van bancha.

? nisam bash razumeo ovo... da li su bitniji "dileri" ili "kupci" na benchu? i jedni i drugi su na benchu...

ne bih da zapochinjen nikakav rat.

Kvalitet prikaza slike na monitoru zavisi od kvaliteta RAMDAC-a koji je upotrebljen na kartici a ne od čipa koji je na njoj. Zato i postoje razlike u kvalitetu među proizvođačima. Tipa, Asus GF2 je davala odličan prikaz slike dok je kod Eagle-a bio očaj živi sa mućenjem prikaza duž ivica ekrana. Ali je i razlika u ceni kartica išla i do 50% posto. Danas je ta razlika među proizvođačima manja jer mahom dobijaju gotove štampane ploče od NVidie i ATI-ja dok samo memoriju i rashladni sistem stavljaju po svom nahođenju.

Anyway, udaljih se od teme. Kvalitet slike ukupno zavisi i od monitora i od kartice. Tebi ako grafika daje lošu sliku, ona će biti loša bilo na TFT-u bilo na CRT-u. Onda barem uzmi TFT jer je bolji u stvarima koje tebe zanimaju. A i bolji je radi zdravlja, jer kombinacija očajne kartice i CRT monitora može stvarno da šteti očima.

Moja šefica radi na kompu Cyrix 333, 32MB, sve integrisano (grafika takođe) i TFT Acer AL1716As. Ceo njen komp ne košta ni četvrtinu koliko je plaćen monitor, ali logika je bila jasna. Umesto da za datu kintu uzme novu mašinu sa CRT-om, ona je samo zamenila monitor. Jer taj PI završava posao što se računovodstva tiče (noviji ne bi ubrzao ništa zbog ograničenja programa) a TFT joj je dobro došao zbog svakodnevnog 8-časovnog sedenja ispred kompa. Ja sam imao isti monitor i kod mene je na ATI X700 slika bila za dve klase bolja nego što je kod nje sada na integruši, ali je opet ta slika bolja na tom Aceru nego što je bila na LG 17-ici. Naime, kartica ne daje dovoljnu frekvenciju osvežavanja (max 60Hz) što na TFT-u nije problem.

Nazad
Vrh Dno