Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Tebi nije bleda slika na tom 913n ...meni je tu kontrast bio ochaj ...

e rekoh da je samsung 931bf stvarno odlican s obzirom da je tn panel,imao sam prilike da ga prostudiram kod drugara,i veoma mi se svidja sto je crn,lepog dizajna,i licno bih ti vise preporucio 19...

Imash test 931bf bash ovde na benchu...znachi na sajtu bash..pogledaj mislim da je by Max...nahvaljen je zhestoko.....

Acer AL1916Ws ?

U pitanju je, dakle, 19" widescreen monitor, povoljne cene (8ms, 500:1, 300cd). Interesuje me par stvari:
-kakvi su uopste Acer monitori? Vrede li ishta? (onako objektivno...)
-ako je slika na njemu dobra (kad uporedim sa drugima) da li je to dovoljan razlog da ga kupim?
-da li neko zapravo IMA ovaj monitor ?

eto, za pocetak ovoliko, nadam se da vam je cool forum kao sto se prica okolo ;)

Ja sam uzeo za firmu tri komada Acer 1951Cs pre neki dan. Slika je stvarno odlična i nije presvetla (kao što zna da bude na nekim monitorima). Jedina mana je crystalbright tehnologija koja čini da ekran izgleda kao ogledalo, pa ako iza leđa imate neko jače svetlo može da smeta dosta. Cena je bila oko 320€.

ja sam hteo da uzmem taj...ali mi se widescreen ne svidja...

user: sajber kurajber ga ima i kaze da je odlican...
prosetaj do prodavnice...
to je najbolji nacin da odlucis

Hteo sam da ga pogledam, naravno, ali u jedinoj prodavnici za koju znam gde su ga imali u ponudi, nije ga bilo neko vreme, a ovih dana bas nemam vremena, no uskoro, uskoro...

Ajd, sacekacu da user: sajber kurajber kaze nesto, ne bih bas da ga smaram na pp.

pitanjce: jel mogu da dobijem listu tema gde sam postovao (znaci SAMO teme gde ima mojih postova)??

blade_bre je napisao(la):
pitanjce: jel mogu da dobijem listu tema gde sam postovao (znaci SAMO teme gde ima mojih postova)??

Pretraga -> Napredna pretraga -> Trazi prema imenu korisnika -> blade_bre

-kakvi su uopste Acer monitori? Vrede li ishta? (onako objektivno...)
Ne znam kakvi su generalno Acer monitori, ali...
Vlasnik sam 1916ws monitora
(pre toga sam imao Benq, a to je valjda isto Acer).
Za Benq 767 mislim da je bio OK monitor.
Za Acer 1916w mislim da je odlican monitor.
Da moram sad da ih ocenjujem, Benq ~ 6/10,
(kad sam ga kupio mozda i 7-8/10, ali sad sam
podigao kriterijume ;) )
a Acer 8,5-9/10. (ipak ima boljih tj skupljih)
-ako je slika na njemu dobra (kad uporedim sa drugima) da li je to dovoljan razlog da ga kupim?
Ne znam sta jos mozes da ocekujes od monitora,
mozda da ti kuva kafu? :smoke:
Salu na stranu, meni je slika veoma dobra,
tacnije i ostra i "prijatna" :) odziv je takodje solidan,
a "uglovima" sam prosto odusevljen, e sad, iako
je verovatno ovo sve cisto subjektivna ocena od
zadovljnog vlasnika, i gomila mojih ortaka misli
da je ovo veoma dobar monitor. :d
-da li neko zapravo IMA ovaj monitor ?
Ako mislis ima li vlasnika ovog monitora na ovom forumu,
rekao bih da ih ima bar 20-ak,
odradi pretragu za Acer 1916w i uveri se sam.

Ako te jos nesto zanima, slobodno pitaj,
na pravom si mestu.

Pozdrav,
Sasha

Znam da sam na pravom mestu, par njih mi je reklo (ljudi koji "znaju znanje") da su ovde pravi strucnjaci...

Hvala ti na informacijama, mnogo mi znace, jer sam pravi skeptik kad su u pitanju "manje aktivni brendovi" (ipak Acer nije u tim vodama previse).
No, subjektivna misljenja mi bas i trebaju, jer svi testovi kazu "dobar" i sl.

Najverovatnije cu ga i uzeti tj. dobiti (kao nagradu za uslov koji, nadam se, predstoji)

off: studiras u NS ?

Hvala ti na informacijama, mnogo mi znace, jer sam pravi skeptik kad su u pitanju "manje aktivni brendovi" (ipak Acer nije u tim vodama previse).
No, subjektivna misljenja mi bas i trebaju, jer svi testovi kazu "dobar" i sl.
Nema na cemu i drugi put.
Najverovatnije cu ga i uzeti tj. dobiti (kao nagradu za uslov koji, nadam se, predstoji)
Nadam se da ces uskoro dobiti monitor.
Ja sam sebe castio unapred :)

off: studiras u NS ?
Da, informatiku na pmf-u.
Od sutra sam u NS-u.
I ja i monitor (i ostatak racunara, naravno. :) )

Pozdrav

Poslednja izmena:
Ah, kad studiras informatiku i odaberes monitor, pa jos budes zadovoljan njime, onda to garant valja! Ljudi ne treba mi vise saveta, ne trudite se :) :)

ivan_s a ja bas 'izbljuvao' pivot na nekoj temi... :)

Ah, kad studiras informatiku i odaberes monitor, pa jos budes zadovoljan njime, onda to garant valja! Ljudi ne treba mi vise saveta, ne trudite se :) :)
Eh kad sad nisam pao sa ove stolice (bez naslona :d ),
nikad necu. :cigar:
Ovaj, hvala. :D
Da nisi i ti mozda na pmf-u ili ftn-u?

Ne gledaj to informatika ovo-ono, da znas
kakvih sam se samo bisera naslusao od pojedinih
kolega, jao si ga onom ko poslusa njihove
savete vezane sa racunare. :wall:
(da ne pricam o tome sta pojedini ne znaju,
ili misle da znaju).

Jedan primer od brojnih, kolega me ubedjuje da
ima program koji pretvara cd-rom u dvd-rom.
Dakle instaliras program i svoj prastari
cd citac pretvoris u dvd citac?!
Doslo mi da skocim kroz prozor od muke,
+ nisam mogao da mu objasnim i pokazem
koliku je glupost odvalio.

ivan_s a ja bas 'izbljuvao' pivot na nekoj temi... :)
Korisno je to, ali prezivecu i bez njega.
Kad pomenu rotiranje, ergonomija tom monitoru
nije jaca strana, veoma malo moze da se nagne napred/pozadi.

Pozdrav

Neces zazaliti ako uzmes ovaj... Neko ga je direktno poredio sa Fuji W19-1 i ispade bolji ugao gledanja i jos nesto za 50e manje u tom trenutku. Mene je izasao 256 i za te pare nije moglo ni pola od ovoga. Vredi svaku paru. Ako mozes samo da ga probas zbog bad pixela i to je to. Neces imati zamerke.

[SAJ]ber Kurajber necu ga ni kupiti ako mi ne daju da vidim kako radi... ultimatum ce ih naterati ako vec nemaju takvu politiku. Ja prelazim sa crt na tft, tako da su sanse da ne budem zadovoljan minimalne. Bdw mozes li mi na pp reci gde si ga kupio za te pare, posto sam ja nasao za 315e....

Sasha nemam ja, zvanicno, veze sa 0100101001... studiram farmaciju.
Malkice sam se ja i salio... znam da ima svakojakih tamo kod vas, imao sam neka iskustva sa nekim primercima, kalibra tog tvog cd-dvd konvertera :)

Pa to naginjanje se moze resiti savijenim parcetom papira. :) podmetnes kako ti odgovara i eto nagiba
haha

Ja ga imam i mogu reći samo reči hvale za njega. Monitor od 19", Wide, 8ms i 3 godine garancije za 250 eura. Dok ga je bilo bio je apsolutni BEST BUY. Više se nigde ne može naći (rasprodat) a najverovatnije će tako i ostati. Probaj na HOT HARDWARE da nadješ. Jedan member bancha se oglašava često tamo a ja sam od njega i uzeo monitor.

Koji TFT za tekst i net?

Racunar uglavnom koristim za rad sa tekstom i tabelama, naravno i internet, multimedija vec znatno manje, igrice prakticno nikako. U moru tekstova i misljenja o TFT-ovima vise nemam pojma kakav bi monitor trebalo da trazim. Otprilike sam shvatio da gamer-ima treba brza matrica, vece osvetljenje, veci ekran i slicno, ali kako stoje stvari sa monitorima koji sluze za ono sto ja radim na racunaru - tekst, tabele, surf-ovanje internetom? Jel' svejedno koja je matrica, da li je bolje malo slabije osvetljenje, pretpostavljam da mi wide nije potreban, a mozda ne moram ni da jurim 19"?

Na nekim skupljim monitorima sam video ocajan tekst. Konkretno u Pakomu u Kralja Milana. Ono sto su donedavno drzali izlozeno tamo bolje da nisu izlagali. Slova su debela, razmrljana, mutna. Trgovci uvek imaju nekakva opravdanja - te kartica je losa, te nije dobro podeseno, te na jednu karticu je nakaceno puno monitora pa postoji gubitak i slicno. Kad bih dao 300 evra i dobio onakav izgled teksta ubio bih se. S druge strane, na nekim jeftinim LG monitorima sam video perfektan tekst.

Svaki savet dobrodosao.

kao sto vidis i sam nema pravila. Neki modeli koji su dosta hvaljeni verovatno nece zadovoljiti tvoje potrebe. Mislim da je najbolje da se licno uveris u nekoj od radnji.

deki deki

mogao si za nekih 350e da pazaris po meni najbolji monitor sto se tice odnosa
cena-kvalitet-dizain-odziv-i kvalitet slike sto je po meni naj bitnije
To je LG L1970H sa odzivom od 8ms (g-to-g) i 9ms (w-to-b) po nemackom sajtu koji ga je proglasio za najboli monitor sto se tice slike jer ima kontrast 1600:1 stavili su ga i ispred samsunga 970p. E sad taj model je dobar i samo taj i L1970HR koji ima odziv 2ms i kontrast 2000:1. ZAsto samo oni?
Imaju MICUBISHI panele i po tome se razlikuju od ostalih modela.
Imam ga i prezadovoljan sam jedino ga jeb''''' stokada je povezan preko DVI
na rezoluciji 1280x1024 nemoze imati vece osvezenje erana od 60hertz.
sto i nije tako strasno kada je tft u pitanju. dok preko d-suba radi na toj rezoluciji na 75hertza. jos sta je strava jest da je izuzetno tanak (oko2.5cm)
tako da je cudan i odnosu na druge monitore. Plus je i za eksterno napajanje
koje se malim naponskim konektorom prikljuci u postolje monitora. takodje i DVI i D-sub prikljucci se nalaze na na postolju.
AKo se neko odluci za ovj monitor nece se zaj***** ovajjj mislim nece pogresiti.

Jesi li svi novi modeli monitora sa TN panelom ili ima nekih sa PVA ili IPS panelom.
Sve TN monitore su dobre samo za gaming i nista vise. Ali sve monitore u kataloze prodavaca su sa TN panelom, skoro da niko i ne drzi TFT sa PVA panelom. Sem onog Samsung 970P nisam procitao da se govori o neki drugi PVA monitor. Moze li neko navesti sve nove PVA ili IPS monitore koje se mogu naci na trziste.

Ne znam gde moze da se nadje taj Sony E76? Gledam malo ponude na sajtovima Sony-ja jedva da ima u BGD-u i to iskljucivo HS modeli. Kako uopste ide kategorizacija kod Sony-ja, sta je value klasa, na primer?

Spisak je dugachak, ali kod nas ima samo VS , Belinea i Samsung ..ostali koji imaju PVA/MVA/IPS i nemaju neke odzive ...npr postoje i Philips, Lg ...ali njima su na malim dijagonalama ...do 19" odzivi >20ms .......

Inache super je taj LG, video sam ga uzhivo..svideo mi se...lep dizajn..sve je to super, ALI ...postoji LG 1919s koji ima 8m, 1400:1 , 300cd i koshta 230e ....da li onda vredi dati dodatnih 120e za 200:1 i josh 4ms ako nisi igrach? Nazhalost nisam video upaljene monitore jedan pored drugog...u NS ne postoji nigde takva mogucjnost....Ali po meni je deal uzeto 2 x 1919s i spojiti ;)

1919s nema DVI, da ne bude zabune ali recimo 1952t ima dvi za par eura vishe...

U NS ga imash u adacomputers, ne znam da li ti je to pomoglo sada..

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno