Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

dobro,jel mozete da preporucite neki model uz cenu.
CS sam odaaavno prestao da igram,ali zato igram vecinu novih fpsova.

i zanima me deformacija slike kada se igra u 1024X768.

SINTER je napisao(la):
malo me mrzi da citam ceo tread:D
trebao bi mi 19" tft koji bi bio namenjen pre svega sa gaming.takodje,bilo bi pozeljno da ne dolazi do prevelike deformacije slike pri menjanju rezolucije.
ipak ovaj 6600GT ne moze da izvuce sve u 1280X1024.

cena bi trebala da bude manja od 400e.pozeljno okolo 300.

sad,jel postoji ovako nesto,ili da jurim u klasi do 17".
Samsung SM 940B, свака похвала, има DVI, 8ms и наравно нема никаквих замућења, можеш га наћи за ~320е.
SINTER je napisao(la):
i zanima me deformacija slike kada se igra u 1024X768.
У неким играма слика заиста може деловати мало изобличено, у FEAR-у нпр. који нажалост има само класичне 4:3 резолуције нека оружја, сачмара нпр. делује ''сужено'' :crash: ал' углавном није тако страшно.
Али ипак мислим да је боље играти у 1280x1024 са мало мање детаља него у 1024x768 са више детаља, поготово што са растом резолуције потреба за AA постаје све мања.

Poslednja izmena:
Kakvo je vase mislenje za LG L1940PQ. Procitao sam na odlican review za za model L1940P na benchmark sajtu. E sada koliko je ovaj model slican sa L1940P po pitanju kvaliteta slike. L1940PQ ima 8ms odziv, dok L1940P 25ms, a oboje su 8-bitne. Samo da je i kvalitet slike na nivou L1940P. Dali je neko imao priliku da vidi i isproba ovaj L1940PQ model i kakvo je njegovo mislenje po pitanju kvaliteta slike i dali je pogodan za obradu fotografija kao i model L1940P.

e momci prekjuce sam pazario 970p,dugo oko 4 meseca sam se razmisljao u vezi monitora u igri su na kraju ostali 930bf,204b i 970p,otisao ih uporedio kako rade i slika a i sve u kompletu mi je 970p delovao naj,do sada nisam primeti nista na cemu bi zamerio slika ostra boja dosta prirodna mrtvih p nista.

Samsung 19 940BF !!389,40 €!!

ok zanima me ovaj monitor a pre svega bi ga koristio za rad na 3D programima (cinema 4d) ali imam malo problem.

kako da je cena 389,40 koju sam nasao na jednom sajtu za pc-ije iz srbije ....a dalje sam tyrazio i nasao ovo:

za svega $279.99 a koliko mi se cini dolar je malo manje nego euro...

pa me zanima jeli ovi dostavljaci kompanija iz srbije nabavljaju te monitore iz iraka pa im ginu ljudi pa je\su cene za oko 100 eura i vise eura vise nego po svetu..?

jesu normalni!!

i dali je ovaj monitor ok za ovu cenu tj 389,40 €?

jero je napisao(la):
e momci prekjuce sam pazario 970p,dugo oko 4 meseca sam se razmisljao u vezi monitora u igri su na kraju ostali 930bf,204b i 970p,otisao ih uporedio kako rade i slika a i sve u kompletu mi je 970p delovao naj,do sada nisam primeti nista na cemu bi zamerio slika ostra boja dosta prirodna mrtvih p nista.
Kazi mi gde si ga kupio i koliko si ga platio posto i ja planiram da kupim isti model.Dvoumim se izmedju njega i samsunga 940 bf.Znam da je 970p bolji ali je cena niza za 940bf pa se tu lomim malo oko ku[povine.
Kako se ponasa monitor u igricama,da li mozda secka ili ne.
Napisi par utisaka o njemu kad ga malo istestiras.
Pozdrav!!!!!!!!!:banana:

jero je napisao(la):

Welcome to the club :party:
Ja sam se svojevremeno dvoumio između ViewSonic VP930 i Samsung 970p.

@bojke1
Monitor ne secka u igricama (za to je zadužena grafička :)), već muti :d.
Pitanje1: Da li to može sa se vidi
Odgovor1: Na velikoj većini monitora DA, ako imaš oštro oko i znaš šta da gledaš
Pitanje2: Da li to smeta
Odgovor2: Stvar je jako subjektivna, ali najvećem broju ljudi NE

@mant3ra
O tome se dosta pisalo na forumu.

Acer je apsolutni BEST BUY na na[em trzistu, ali samo ako uspes da ga nadjes. Trenutno ga nema nigde.

Koja je najbolja alternativa modelu Acer AL1916Ws?

Malo pre sam uplatio Acer AL1916Ws, 26600 dinara. Posto se tesko nalazi reci cu gde sam kupio, Comtrade Shop u Staklencu.

Poslednja izmena od urednika:
Acer 1916As. 220 eura. 19". 8ms. Standardni 4:3 ekran. 3 godina garancija.

ivan_s je napisao(la):
Malo pre sam uplatio Acer AL1916Ws, 26600 dinara. Posto se tesko nalazi reci cu gde sam kupio, Comtrade Shop u Staklencu.

Brate, 26600 dinara je oko 320 eura. To definitivno nije dobra kupovina. 250 eura je ekstra povoljno, pa i do 280 da košta. Ali 320 je čisto dranje.

Za sve koji bi uzeli 1916As po gore navedenoj ceni evo linka

Poslednja izmena od urednika:
To da, ali su sve potrebne informacije prisutne. Često ažuriraju cenovnike a definitivno su najjeftiniji u gradu. Plus Rock Solid garancija koju mogu da potvrdim jer saradjujem sa njima skoro 3 godine. Pogledaj samo cene monitora pa će ti se sve reći.

Inače, dosta članova bancha pazari kod njih baš iz gore navedenih razloga.

E, ovo mi je bila jedna od korisnijih informacija s bench-a u poslednje vreme... hvala, blue :)
Inače, kakav je taj Acer 1916As? I dozvoljavaju li u navedenoj firmi testiranje monitora na "licinom mestu"?

Mislim da ne dozvoljavaju jer ih samo preprodaju bez vađenja iz ambalaže.

Za sam monitor Acer AL1916As ne znam kakav je. Ja sam imao AL1716As i bio sam ekstra zadovoljan njime, isto kao i sada sa AL1916Ws.

Nema, prema informacijama sa Acer-ovog sajta...

Nijedan model Value serije kod Acera nema DVI - zato i jesu jeftini. Znači ni AL1716As, AL1916As kao ni AL1916Ws nemaju DVI. U principu su modeli sa DVI priključkom 20-tak eura skuplji od istih bez DVI.

A često i dosta više... ono što me tu zanima je - vrede li toliko para, ili je i analogna veza sasvim OK?

Evo danas sam ga prikljucio. Samo reci hvale za monitor iako je preko d-sub konektora. Malo sam se pomucio sa driverom posto ga nije bilo na disku, ali ok ionako su 700KB. Trenutno radim u native rezoluciji 1440 x 900 i mogu reci da je osecaj odlican.

Poslednja izmena:
preporuka za monitor?

Evo vec brdo vremena se razmisljam da uzmem nov monitor, neki LCD pa ako ima ljudi da preporuce nesto sto su PROBALI, ne interesuju me SK kritike (ili pak bilo kog casopisa/sajta) vec licna iskustva ljudi sa monitorima koji se kod nas mogu naci... okvirno 19" i vreme odziva nikako preko 8ms... cena naravno adekvatna ali neverujem da bi isao preko 400e...

raspalite :-devil-:

Philips 190B6 moja preporuka. Mislim da je cena oko <350e sada
Imam 17" 170P5, prezadovoljan sam, generalno najveca razlika je Pivot, koji P ima a B ne. Ostalo je isto cini mi se, oba imaju novu "perfect panel" tehnologiju, 8ms odziv, 600:1 kontrast, isti ugao gledanja, DVI itd.
Problem je sto P model neces nigde naci, bas sam nedavno trazio, dok se B moze naci jos ponegde.

Koliko se ja sećam, Benq je deo Acer firme koja je zadužena za izradu periferija (CD/DVD, skeneri, monitori i tsl.). Otkud sad da i Acer i Benq prave TFT monitore, ili je to ista stvar, samo druga nalepnica.?

Otkud sad da i Acer i Benq prave TFT monitore, ili je to ista stvar, samo druga nalepnica.?
Firma Continental Systems (osnovana 1984.) pravila AC napajanja i monitore, promenila ima u Acer Continental a potom u Acer Technologies. Njena američka grana se zvala Acer Peripherals i pokrivala USA tržište, a 2000. promenila ime u Acer Communications & Multimedia Inc. (ACM) da bi krajem 2001. postala BenQ Corp, odvojeno od Acera.

Nazad
Vrh Dno