Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

sto vise citam ovde sve mi je teze da se odlucim za neki monitor !
sada sam uzeo u obzir i wide monitore i interesuje me prvo koliku rezoluciju moze da mi podrzi kartica geforce fx 5200 i kolika je okvirno cena za Acer AL1916Ws ?

jale00 je napisao(la):
mogao si za nekih 350e da pazaris po meni najbolji monitor sto se tice odnosa
cena-kvalitet-dizain-odziv-i kvalitet slike sto je po meni naj bitnije
To je LG L1970H sa odzivom od 8ms (g-to-g) i 9ms (w-to-b) po nemackom sajtu koji ga je proglasio za najboli monitor sto se tice slike jer ima kontrast 1600:1 stavili su ga i ispred samsunga 970p. E sad taj model je dobar i samo taj i L1970HR koji ima odziv 2ms i kontrast 2000:1.

pazi, odlucio sam brzo, nije bilo puno para, uzeo sam preko firme, ona platila, ja dao kes, bez PDV...:type:

i ja sam za maksimalni kvalitet, ali trenutno ovo je bio plafon...

poz:wave:

deki30 je napisao(la):
pazi, odlucio sam brzo, nije bilo puno para, uzeo sam preko firme, ona platila, ja dao kes, bez PDV...:type:

i ja sam za maksimalni kvalitet, ali trenutno ovo je bio plafon...

poz:wave:

Siguran sam da je jale00 u pravu sto se tice kvaliteta doticnog monitora ali 920N je mnogo jeftiniji a nije toliko losiji od LG.

@deki30: Nema na cemu i drugi put ;)

Pozdrav

U radnjama su slova mutna zato što nije podešena native rezolucija, a delom i splitter unosi smetnje, tako da je to jedna od retkih situacija gde su trgovci u pravu :).
Iako 17-ice i 19-ice imaju istu rezoluciju, razlika postoji i ja ti toplo preporučujem 19-icu.
Tip panela ti nije presudan, tako da ćeš se verovatno odlučiti za jeftiniji (tj TN).
Wide ti nikako nije potreban, čak ga izbegavaj.
Možda ti budu od koristi podešavanje po visini i pivot (ako trebaš da vidiš celu A4 stranicu) pa obrati pažnju i na to.
Obavezno pogledaj monitor u radnji, i to detaljno.

Za tvoje potrebe uzmi bilo koji.
Ako si video u radnji los tekst to vrlo verovatno zavisi od rezolucije, kao sto je neko rekao ali i od graficke.
Recimo moj TFT koji je imao savrsenu sliku na radeonu x1300 pro, sada na rezervnom kompu (gf2mx) ima najocajniju sliku na svetu :(
Tako da zavisi i od vga karte.
A opet za tekst, surf tabele, uzmi najjeftiniji sto moze da se nadje. Eto.

Poredish babu i zhabu :)

920n ne mozhesh da poredish sa tim LG-om:)

920n recimo mozhesh da poredish sa LG 1919s koji je 235 eura a ima sledecje : 8ms , 1400:1, 300cd :) znam da sam ovo vecj napisao..ali ran izgleda nije chitao :)

isnogood je napisao(la):
Poredish babu i zhabu :)

920n ne mozhesh da poredish sa tim LG-om:)

920n recimo mozhesh da poredish sa LG 1919s koji je 235 eura a ima sledecje : 8ms , 1400:1, 300cd :) znam da sam ovo vecj napisao..ali ran izgleda nije chitao :)

Nisam procitao ali nisam ni poredio :)
Samo sam prokomentarisao razliku u ceni za one koji nisu u mogucnosti da izdvoje vise para za monitor sto ne znaci da sam rekao bilo sta lose o doticnom LG monitoru.

Pozdrav

Da Skratim I Uprostim.

Nameravam da kupim 19' TFt za gore-dole 300e. Koristicu ga za gledanje tv(kartica), filmova i igranje zahtevnijih igara, rad u wordu, exploreru itd nije prioritet (ne mora bas da bude mutno), monitor ce biti na sred sobe:d sirine 3.80m pa je vidljivost iz oba ugla pozeljna.
Znaci ugao i boje bi po gore navedenom bili prioritet, odziv od 8ms bi bio sasvim dovoljan za igre, nadam se da su ovi odzivi od 4 pa nanize bas za one koji ce da vide duhove taman i gde ih nema:D
Mozda sam ja, opet zbog gore navedenog:) BF seriju iskljucio subjektivnom greskom?
Uprostih ga:type: , da cujem predloge?

isnogood je napisao(la):
Imash test 931bf bash ovde na benchu...znachi na sajtu bash..pogledaj mislim da je by Max...nahvaljen je zhestoko.....
Поткрала се грешка код времена одзива у табели, а и цена ми делује нереално... Има ли смисла да мењам 930bf за 931bf?

bench931bfqr2.png

jocky23 je napisao(la):
sto vise citam ovde sve mi je teze da se odlucim za neki monitor !
sada sam uzeo u obzir i wide monitore i interesuje me prvo koliku rezoluciju moze da mi podrzi kartica geforce fx 5200 i kolika je okvirno cena za Acer AL1916Ws ?

250 eura - zadnja poznata cena? Više ga nema na našem tržištu.

Mozhesh svashta...chitaj tread o 19" monitorima..znam ima mnogo strana..ali svashta mozhesh da saznash ;) mene su recimo ubedili da kupim 20" :)

Ko hoce vrhunsku 19-icu, stigao je 971P, ispravljena je jedina mana 970P monitora, a to je loš prikaz gradijenta (a i nekih fotografija, samim tim), a kvaliteti u drugim kategorijama su na nivou sa 970P. Dizajnom i izradom su opet prevazišli sebe...

Max...cena ??:) jel ima crni ???

samsung 205bw = 337e :) meni se svidelo:)

Poslednja izmena od urednika:
izgleda da nije to los monitor.... ipak je dosta preko 300 evra... vidim da ga negde cene i skoro 400.

kakva mu je slika? valja li.... mozda bi mogao da zamenim moj 940b.

Canonada je napisao(la):
odziv od 8ms bi bio sasvim dovoljan za igre, nadam se da su ovi odzivi od 4 pa nanize bas za one koji ce da vide duhove taman i gde ih nema:D
Mozda sam ja, opet zbog gore navedenog:) BF seriju iskljucio subjektivnom greskom?
Sinoc sam igrao BF2 na samsungu 940BF (2ms) i jasno se vide duhovi od aviona koji prolijecu ali sve dobro izgleda

Duhovi na 2ms?! Nije taj prosao onda pored 2ms!!! Na 8ms se vec ne primecuju a eno ga i Dark Angel se zali da ima na Samsungu duhove na 8ms :trust:
Jel to nas kupce neko zeza ili pojedini imaju prividjenja?

mishkooo je napisao(la):
Taj neko ko je poredio oba monitora mora je neki "veliki expert"posto oba monitora imaju identicne panele.
Pa sta?! To ne mora da znaci da su isto podeseni ako imaju iste panele.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=107401
Procitaj ovo, bas smo pricali o tome...
P.S. I uvek bih pre verovao "strucnjaku" koji ima oba monitora ispred sebe i vidi razliku na licu mestu neko nekim testovima gde drugi ljudi testiraju u razlucitim uslovima itd.
I u krajnjem slucaju verujem mu zato sto je priznao da je on licno pogresio sa izborom iako sam ga kupio pre toga. A gledao sam i uporedne testove oba monitora i jos nekog WS-a... To je bilo presudilo ;) Nije bitan review, bitno je da ima razlike!

Poslednja izmena od urednika:
Ako zaista mislis da elektronika moze da promeni ugao gledanja toliko da se vidi golim okom onda ok,glupo je da se ubedjujemo,i ja sam gledao oba i nisam video razliku,Btw i taj WS ima isti panel.

Znači juriti TFT od 1ms. Mislim da to trenutno ima samo BenQ:)

19''

Ja sam uzeo LG l1917s govorili su da je los ali meni i nije solidan monitor ya te pare 235 evrica, evo slike ali ne vidi se bas lepo

Prilozi

• DSC00521.JPG
    DSC00521.JPG
    352.5 KB · Pregleda: 146
byMaX je napisao(la):
Ko hoce vrhunsku 19-icu, stigao je 971P, ispravljena je jedina mana 970P monitora, a to je loš prikaz gradijenta (a i nekih fotografija, samim tim), a kvaliteti u drugim kategorijama su na nivou sa 970P. Dizajnom i izradom su opet prevazišli sebe...
I nažalost se opet vratili na fazon postolja sa modela 193p+ :(

Dakle kod modela 971P nije moguće podići monitor a da panel ne ode "nazad".

koja je shansa da se ubode 971p sa bad pixelom? da li je neko "zaradio" bad pixel na 970p ??

ista je cena kao 970p, sada mi stigao cenovnik iz erc-a.

Vrh Dno