Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Pročitao sam dosta postova i nisam ukapirao zbog čega je Belinea toliko atraktivna.? Je l' zbog toga što je nemački proizvod, ima dobru cenu ili je stvarno kvalitetnija od drugih (od Samsunga npr.)?

Kako ona u proseku stoji sa mrtvim pikselima i podpikselima?

Poslednja izmena:
Belinea je atraktivna prevashodno zbog svoje povoljne cene, a solidnog kvaliteta, a pomenuti 101920 i zbog MVA panela čije si prednosti (ili nedostatke) u donosu na TN+Film panele mogao da uvidiš čitajući ovu temu i linkove sa iste...

srbin je napisao(la):
Pročitao sam dosta postova i nisam ukapirao zbog čega je Belinea toliko atraktivna.? Je l' zbog toga što je nemački proizvod, ima dobru cenu ili je stvarno kvalitetnija od drugih (od Samsunga npr.)?

Kako ona u proseku stoji sa mrtvim pikselima i podpikselima?

Ipak mislim da su nijanse u pitanju i afinitet kupca prema odredjenom brendu !

mige je napisao(la):
Ipak mislim da su nijanse u pitanju i afinitet kupca prema odredjenom brendu !

Ne. Monitor je ujedno i best buy i jedno od top5 riješenja za 19" monitore za grafičare. Znači kontrast, osvjetljenje, boje i ostali faktori koji su grafičarima su odlični. Pored toga ima izvanredan gaming performans i odličan odziv. Ovo ne pričam iz glave, nego tako veli nespozorirani največi site za monitore u Evropi prad.de! :wave:

||NeX|| je napisao(la):
Ovo ne pričam iz glave, nego tako veli nespozorirani največi site za monitore u Evropi prad.de! :wave:

Pazi, ja bih ipak malo posumnjao u ovaj nemački sajt. Možda nemaju sponzore (mada sumnjam), pogledaj samo šta su njihove preporuke: Belinea koju su i sam naveo, zatim (na dnu index strane), među skupljim modelima Fujuitsu-Siemens, a među jeftinijim modelima Acer. Sve nemački brendovi. Za mene je nepristrasnost ovog nemačkog sajta vrlo diskutabilna.

Pogledajte npr. ovaj link link
Na prvom mestu je LG, brand koji ja ne mogu da smislim, ali ima i drugih mišljenja.

Razumeo sam vas o svemu što se napisali, ali ja bih ipak kao korisnik koji ima prosečne zahteve od monitora, hteo dve stvari: 1) da monitor nema mrtve piksele (i subpiksele) pri kupovini i da mu se isti ne pojavljuju kasnije u radu, i 2) da mu je deklarisani odziv manji od 8 ms. Koji brand i model se najbolje uklapaju u ove zahteve?

1) Tako nesto jos ne postoji(to da se mrtvi pikseli nece pojaviti ne moze niko da garantuje) ako se pojave imas garanciju pa u zavisnosti od kolicine istih monitor se menja. Imas i proizvodjace monitora koji za pojedine modele nude zero bad pixel garanciju(ili slicna fora)kao VS i Philips mozda jos neki .

Najbolja varijanta je da pogledas monitor pre kupovine i da se detaljno raspitas oko garancije na bad pixel-e

2) Procitaj sta se ovde (u ovoj temi) pisalo pa odluci.

Što se Belinea-e tiče imaš sasvim lepo ocenjen 102035w na www.behardware.com, koji je francuski sajt tako da ako ništa drugo barem se ne radi o patriotizmu! BTW monitor sam video uživo i odmah rezervisao komad za mene pri sledećem uvozu krajem meseca.

Razumna briga uvek postoji ali mislim da od toga ne treba praviti frku! Ja uzimam po dilerskoj ceni direktno kod uvoznika tako da da ta cena nije reper. MPC je 425 €

srbin je napisao(la):
Pazi, ja bih ipak malo posumnjao u ovaj nemački sajt. Možda nemaju sponzore (mada sumnjam), pogledaj samo šta su njihove preporuke: Belinea koju su i sam naveo, zatim (na dnu index strane), među skupljim modelima Fujuitsu-Siemens, a među jeftinijim modelima Acer. Sve nemački brendovi. Za mene je nepristrasnost ovog nemačkog sajta vrlo diskutabilna.

Pogledajte npr. ovaj link link
Na prvom mestu je LG, brand koji ja ne mogu da smislim, ali ima i drugih mišljenja.

Razumeo sam vas o svemu što se napisali, ali ja bih ipak kao korisnik koji ima prosečne zahteve od monitora, hteo dve stvari: 1) da monitor nema mrtve piksele (i subpiksele) pri kupovini i da mu se isti ne pojavljuju kasnije u radu, i 2) da mu je deklarisani odziv manji od 8 ms. Koji brand i model se najbolje uklapaju u ove zahteve?

Tako misliš jer ne poznaješ kriterije stranice. Otiđi malo na forum i vidjeti ćeš da ima za svaki model posebna tema gdje svako smije napisati svoju reviziju tog modela ukoliko ga posjeduje. A preporuke su podjeljene na veličinu monitora i na segmente: igrač, grafičar i best buy. Recimo za best buy 23+" je HP. Pripisivati ovoj stranicu neku pristrasnost u odabiru proizvođača je neosnovana.

@ to ||NeX||

Ma, u redu...
Ja sam samo letimično pregledao sajt i izneo sam prvi utisak. Ispalo je da su u prvi plan stavili nemačke brendove. Možda su se samo trenutno kockice tako složile...

a šta je sa Samsung 971P? Je li izašao u prodaji? Je li neko imao mogućnost testirati? Ako 971P reši banding problem koji je bio prisutan kod 970P onda bi to bio savršeni high-end TFT.

ne verujem da ce ga resiti. verovatno je isti panel samo sa boljim kontrastom. koga inace briga za banding u realnom radu? samo da bude ispod 450e kad se pojavi.

viewsonic 930

BAvim se dizajnom i fotografijom trazim KVALITETNU 19" LCD!
Na kojoj moze da se ozbiljno radi!
Cuo sam da je ovaj viewsonic dobar!
Sad da li neko zna nesto o njemu?
i da li imate neki drugi predlog?

Uzeh Samsung 940B, nekako mi je slika zaista prijala a i 0 bad pixela iz prve u radnji, bas sam se zapanjio, gledao sam pola sata jer nisam mogao da verujem... reko gledaj sad nemoj posle da bude odusevljenje razocarenje... evo koristim ga vec 2-3 sata na DVI ulazu i zaista sam zadovoljan i filmovima i igrama a za text nema sta da se prica... za cenu koju kosta pruza tacno to i malo vise... jos samo da mu nadjem neko postolje, sto mi je nizak pa nemogu da izvedem 90 stepeni sem ako se malo ne zavalim u stolicu :D

Acer AL1916As (19" TFT LCD, 1280x1024, 300 cd/m2, 700:1, 140*/140*, 8 ms)

219.00 eur

ILI

MONITOR ASUS TFT 19'' MM19SE 8 MS ZERO BRIGHT DOT

259.00 eur

sta mislite ....koji da uzmem???
imam ~250eur

***, fali ti 9 eura. Što bi naš narod rekao: "to što malo fali, to devojci sreću kvari"!

Šalim se naravno. Ne mogu da ti dam savet za kupovinu, jer i sam slabo poznajem TFT modele a treba nešto da pazarim za sebe.

momci moja topla preporuka je da se manete tn+film panela,ja sam do skoro koristio samsung 730bf monitor nije los u poredjenju sa dosta 17-tki,ali sam nedavno pazario 970p i zadivljen sam panel pva uglovi gledanja savrseni,boje odlicne mada za svaciji ukus postoje fina podesavanja kao kod svakog samsunga,panel je 6ms,ali nemojte se zaletati na to jer je to vise marketinska fora nego nesto bitno,monitor me je kostao 430e i to je najbolja cena i verujem da se i nemoze naci jeftinije od toga,npr u erc-u je skuplji za oko 70e,ali ako ste tanji sa budzetom predlozio bih novi samsung931bf prostudirao sam ga kod drugara tn panel,2ms,vrlo lep izgled i za cudo crne boje mislim da ga je resio za 320e!!!!! pozdrav

nadji mi 970p i 960bf a da nije u onoj GADNOJ beloj boji..jel mogucje da ERC uvozi samo bele ? < inache postoje 4 boje>

jero je napisao(la):
monitor me je kostao 430e i to je najbolja cena i verujem da se i nemoze naci jeftinije od toga,npr u erc-u je skuplji za oko 70e

E to mi nikako nije jasno kako je u Samsung shopovima toliko skuplji? Mislim nije to razlika 10-15 eur nego ~70 kao sto kazes...Kakvu si garanciju dobio i da li si mogao da ga probas pre kupovine i jel to neki drugi uvoznik u pitanju ili sta? I da naravno gde si uzeo (moze i na pm da ne bude reklama ili sl)

Dobar je. O njemu se dosta pisalo i po forumima i po hardverskim sajtovima (vidi npr. http://www.behardware.com/ i http://www.tomshardware.com/).
U klasi je sa Samsungom 970p. Ja sam se svojevremeno dvoumio između ova dva modela. Svaki ima svoje prednosti i mane.
Ako imaš manje para, postoji i jedan Belinea model sa istim panelom kao VP930, ali se kod nas teže nalazi.
Postavi neko konkretnije pitanje, pa ćeš dobiti i konkretniji odgovor ;).

Cini mi se da je to naslednik 913N, zar ne? Ja imam ovaj i ne bih ga menjao ni za sta na svetu. To je bila ubedljivo najbolja kupovina u mom zivotu, ne zalim ni jedan jedini evro koji sam dao na njega!

Vrh Dno