Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

bilo kako bilo, 970P je 20-30e skuplji od 960BF, a tu nema dileme. posto li ce biti 971P kad se pojavi? jel postoji neka okvirna preporucena cena?

sad gledam vesti na Studiju B i vidim da riba ima 960BF na stolu. sta mislite zasto joj stoji zakosen pod vertikavnim uglom od 45 stepeni? pa zato sto ima jako los ugao gledanja :p

Poslednja izmena od urednika:
Prelistao sam brdo foruma. Na kraju - rezultat: 930BF je najbolji. Odnosno, to je jedini monitor na koji malte ne niko nema neku primjedbu. Svi vlasnici su maksimalno zadovoljni.

Na 940B sam naisao na par zalbi, pa i misljenja da ga u ponovnom izboru nebi kupili.

Moram reci da sam za ostale proizvodjace manje interesovao.

940B se najjeftinije moze naci za 350e, a BF 380e. Provjerio sam kod proizvodjaca, cijene su sa uracunatim PDV-om.

Moj neki zakljucak na osnovu svih procitanih postova je da ako nisi neki pasionirani igrac (a ja nisam) 30e je previse. Kupujem 940B.

Kupih i ja 940B :D , i prvi utisci su vrlo dobri. Dvoumio sam se izmedju 940B i 930BF, ali su pivot opcija i podesavanje po visini prelomili u korist 940B. Odziv od 8ms je dovoljan za nesmetano igranje i gledanje filmova, jedino sto mi delimicno smeta je neravnomerno osvetljenje, jer je dno ekrana najsvetlije a osvetljenje ravnomerno opada ka vrhu ekrana. Moze li to da se podesava (i kako)???

Imam ja primedbu na 930BF: nema "disk" na postolju, tako da je rotiranje dosta otežano...

Preporuka za 19 CRT

Znam da je ovakvih pitanja bilo milion do sada,ali vas molim za savet koji monitor kupiti od 19 inca CRT,jer u sustini sve ih je manje u ponudi tako da neznam sta uopste i da kupim.Nemojte mi preporucivati TFT monitore umesto CRT-a jer me to ne zanima! Hvala unapred

Da li bi neko od vas koji to toliko spominjete bio dovoljno ljubazan da mi objasni, zbog cega se koji qrac lozite na taj prokleti ugao gledanja?????

Pa sedite valjda I S P R E D monitora, a ne levo za 143 stepena od njega, ili desno...?

Toliko ste se uhvatili za to i za RT, ko da su najbitnije stvari kod prokletog TFT-a...

Slayer je napisao(la):
Da li bi neko od vas koji to toliko spominjete bio dovoljno ljubazan da mi objasni, zbog cega se koji qrac lozite na taj prokleti ugao gledanja?????

Pa sedite valjda I S P R E D monitora, a ne levo za 143 stepena od njega, ili desno...?

Toliko ste se uhvatili za to i za RT, ko da su najbitnije stvari kod prokletog TFT-a...

Recimo da je bitno kad vise njih gleda film zajedno :), a inace je totalno nebitno...

Poslednja izmena:
Pa sedis ispred ekrana, ali dolazi do... pa neka neko strucan kaze izraz, ali boje nisu homogene cak ni kad sedis TACNO ispred monitora, zavisi od modela naravno

Slayer je napisao(la):

pomisli da mozda neko ima TV tuner
i da par ljudi gleda utakmicu, film, itd....
da li mogu svi sedeti pravo ispred monitora??!!!

Pa čekaj, ako se baviš bilo kakvim dizajnom veoma je bitno da i ti i onaj pored tebe imate identične prikaze, a ne varijacije u osvetljenju i bojama. Pa eto i pri gledanju video sadržaja ili ko god da sedne za računar da podešava ugao monitora koji njemu odgovara... Po meni ugao vidljivosti nije od esencijalnog značaja, ali definitivno treba da je najveći mogući, to je jedna od falenki tehnologije koje ne treba da bude!
Koristim Samsung 152V, baš ugao vidljivosti je jedina stvar koja me povremeno iznervira kod njega!

Majstor je napisao(la):
pomisli da mozda neko ima TV tuner
i da par ljudi gleda utakmicu, film, itd....
da li mogu svi sedeti pravo ispred monitora??!!!

ja sam jedan od ONIH ljudi koji ne koriste komp za tako nesto, tako da mi ugao vidljivost ne bi pao na pamet u zivotu mome kao bitna stavka kod kupovine... :p

mozda nije los, samo da nema zvucnike. ne podnosim monitore sa zvucnicima. mozda ima neki jeftiniji model sa 8ms i bez zvucnika?

Sta mislite o ViewSonic VG920, i sta predstavlja ta njihova VG serija tj. kako na njihovom sajtu pise "Graphic Series". Da li je neko video kako to izgleda u praksi i nigde ne mogu da nadjem informaciju koju vrstu TFT panela ima ovaj monitor.

Meni je najvaznije da monitor ima dobar prikaz boja za jer mi treba najvise za grafiku, DTP, web design i slicno.

http://www.viewsonic.com/products/desktopdisplays/lcddisplays/graphicseries/vg920/

sale prdez je napisao(la):
mozda nije los, samo da nema zvucnike. ne podnosim monitore sa zvucnicima. mozda ima neki jeftiniji model sa 8ms i bez zvucnika?

Sta fali zvucnicima na monitoru, pogotovo kada imas mogucnost da ih ne prikljucis uopste?
Zar je moguce da neko moze da da ovakvu izjavu kada ocenjuje kvalitet monitora?

Poslednja izmena:
zasto bih onda kupovao uopste monitor sa zvucnicima, ako ih necu koristiti? mislis da ti zvucnici nisu uracunati u cenu? znaci, po tvojom logici, treba da platim monitor sa zvucnicima i da ih onda ne koristim? i nigde nisam rekao da ne valja monitor, vec da ne podnosim monitore sa zvucnicima, i stojim iza toga. nemoj mi izvrtati reci ;)

sale prdez je napisao(la):
zasto bih onda kupovao uopste monitor sa zvucnicima, ako ih necu koristiti? mislis da ti zvucnici nisu uracunati u cenu? znaci, po tvojom logici, treba da platim monitor sa zvucnicima i da ih onda ne koristim? i nigde nisam rekao da ne valja monitor, vec da ne podnosim monitore sa zvucnicima, i stojim iza toga. nemoj mi izvrtati reci ;)

"mozda nije los, samo da nema zvucnike"

Nista nisam izvrnuo vec kako si napisao, tako ti i odgovorih. Znaci ako je extra dobar monitor i po dobroj ceni (kao sto jeste), tebi bi smetali zvucnici?
A bas bih voleo da cujes te zvucnike na HX seriji, jer oni tonski sviraju korektnije od najskupljih Genius zvucnika od 684Kw :D .
Naravno da su zvucnici uracunati u cenu, kao i ambalaza, driver, kablovi.... samo je pitanje koliko podizu cenu monitora a o tome mozemo i ti i ja da nagadjamo. Nemoj mi samo reci da si siguran da kostaju 1, 3,5 ili 90e? :d

Poslednja izmena:
Slazem da je bila potpuno nelogicna izjava, "mozda nije los, samo da nema zvucnike" znaci nije bitno kakva mu je slika i kakav je kao monitor, ali je lose sto ima zvucnike... :) ali dobro ako ih bas mrzis ;)

A sada bih zamolio da se vratimo na moje pitanje, ako nije problem i ako neko zna nesto o ovom monitoru i VG seriji...

Sta mislite o ViewSonic VG920, i sta predstavlja ta njihova VG serija tj. kako na njihovom sajtu pise "Graphic Series". Da li je neko video kako to izgleda u praksi i nigde ne mogu da nadjem informaciju koju vrstu TFT panela ima ovaj monitor.

Meni je najvaznije da monitor ima dobar prikaz boja za jer mi treba najvise za grafiku, DTP, web design i slicno.

http://www.viewsonic.com/products/desktopdisplays/lcddisplays/graphicseries/vg920/
Hvala.

inodius je napisao(la):
Slazem da je bila potpuno nelogicna izjava, "mozda nije los, samo da nema zvucnike" znaci nije bitno kakva mu je slika i kakav je kao monitor, ali je lose sto ima zvucnike... :) ali dobro ako ih bas mrzis ;)

A sada bih zamolio da se vratimo na moje pitanje, ako nije problem i ako neko zna nesto o ovom monitoru i VG seriji...

Hvala.
Taj Sony je vrhunski monitor i nemoj gledati samo mrtva slova na papiru, vec ako mozes pogledaj i uporedi sa nekim drugim iz te cenovne klase. Ako nisi u mogucnosti da pogledas monitor onda trazi misljenje ljudi koji imaju tu priliku.

frrka je napisao(la):
mali offtopic
Sta mislite da li ce pasti cena 930bf jer se pojavio 940bf jos pre mesec dana?
Pa 930bf realno vredi 200e koliki je shit!

Poslednja izmena od urednika:
simpson H je napisao(la):
Taj Sony je vrhunski monitor i nemoj gledati samo mrtva slova na papiru, vec ako mozes pogledaj i uporedi sa nekim drugim iz te cenovne klase. Ako nisi u mogucnosti da pogledas monitor onda trazi misljenje ljudi koji imaju tu priliku.

U toj cenovnoj klasi (oko 550eur) je jos Viewsonic 930. Ja sam ipak blizi kupovini Sonyja, prvenstveno zbog boljeg dizajna. Sad vidim da kod nas ima i modela bez zvucnika, iz pro serije, cena je isto tu negde (konkretno SDM-X95KS). Cudi me da uopste da je Sony u cenovnom rangu sa Samsungom i Viewsonicom, i da li to znaci da je mu je kvalitet losiji, s obzirom da je Sony tradicionalno skuplji od konkurencije?

Poslednja izmena:
@moderator i inodius:
ja izgleda pisem na turskom, kad niko ne razume sta sam hteo da kazem.
poenta je sledeca: mozda monitor nije los (stvarno ne znam, nisam ga video, pa zato tako i pisem), ali bi bilo bolje da nema zvucnike jer su i oni uracunati u cenu (i to ne zanemarljivo), jer koliko god da kostaju, nisu bolji od mojih Alteca koje bih svakako koristio cak i da ga kupim, jer se zna da su zvucnici ugradjeni u monitor jaki svega par W i ne mogu se koristiti ni za sta drugo osim za tiho slusanje muzike...onda se postavlja pitanje zasto bih bacao pare na monitor sa zvucnicima, kad za manje para mogu da uzmem monitor bez njih? nadam se da je jasnije, ako nije ja stvarno ne mogu nista nise da pojasnim.

Vrh Dno