simpson H je napisao(la):Pa 930bf realno vredi 200e koliki je shit!
sale prdez je napisao(la):@moderator i inodius:
ja izgleda pisem na turskom, kad niko ne razume sta sam hteo da kazem.
poenta je sledeca: mozda monitor nije los (stvarno ne znam, nisam ga video, pa zato tako i pisem), ali bi bilo bolje da nema zvucnike jer su i oni uracunati u cenu (i to ne zanemarljivo), jer koliko god da kostaju, nisu bolji od mojih Alteca koje bih svakako koristio cak i da ga kupim, jer se zna da su zvucnici ugradjeni u monitor jaki svega par W i ne mogu se koristiti ni za sta drugo osim za tiho slusanje muzike...onda se postavlja pitanje zasto bih bacao pare na monitor sa zvucnicima, kad za manje para mogu da uzmem monitor bez njih? nadam se da je jasnije, ako nije ja stvarno ne mogu nista nise da pojasnim.
frrka je napisao(la):Pa ako je toliki shit zasto se prodaje za 400e
Zasto ga ljudi nahvalise i to na ovom forumu?
Sta je po tebi dobro za te pare ali ni euro vise!
Oduvek trošim monitore sa zvučnicima (poslednja dva: Philips 107MB i Samsung 710TM). Ne podnosim kablove i gužvu na stolu. Kvalitet zvuka jeste nikakav, tek dovoljno da PC ne bude nem, tj. za osnovnu signalizaciju. Npr. sad mi dete uči muziku u programu Music Ace i kad treba da vežba bass ključ notni sistem - na monitoru se uopšte ništa ne čuje (!) jednostavno ne može da reprodukuje. Ali mi je paralelnim razdelnikom vezan kućni home theater sistem (kombinacija Roland monitorskih i Koss subwoofera), a prekidač kojim se uključuju pod nogom... kad zatreba.SoSo je napisao(la):Ja upravo razmisljam o kupovini monitora i u tom slucaju planiram da sa svojih (relativno) kvalitetnog 2.1 sistema, predjem na zvucnike ugradjene u Philipsov 190G6, koji sam pomenula...
simpson H je napisao(la):Taj Sony je vrhunski monitor i nemoj gledati samo mrtva slova na papiru, vec ako mozes pogledaj i uporedi sa nekim drugim iz te cenovne klase. Ako nisi u mogucnosti da pogledas monitor onda trazi misljenje ljudi koji imaju tu priliku.
inodius je napisao(la):Da ali taj Sony je 550 eur a ovaj ViewSonic VG920 za koji sam pitao je manje od 400, zato i pitam za njega jer mi se po svemu cini dobar a i po ceni. Ne bih dao vise od 400 eur za monitor tako da mi savrseno odgovara ali kao sto sam rekao veoma mi je bitan prikaz boja tako da ako mu to nije dobro onda mi ne vredi ni da je 100 eur, tako da se nadam da ce naici neko ko ga je isprobao da mi pomogne.
ne znas ni koje Altece imam, ali znas da su ti zvucnici sa monitora bolji...ccccsimpson H je napisao(la):Pazi sto je najludje jesu bolji od tvojih alteca :d :d
ZorMi je napisao(la):Oduvek trošim monitore sa zvučnicima (poslednja dva: Philips 107MB i Samsung 710TM). Ne podnosim kablove i gužvu na stolu. Kvalitet zvuka jeste nikakav, tek dovoljno da PC ne bude nem, tj. za osnovnu signalizaciju. Npr. sad mi dete uči muziku u programu Music Ace i kad treba da vežba bass ključ notni sistem - na monitoru se uopšte ništa ne čuje (!) jednostavno ne može da reprodukuje. Ali mi je paralelnim razdelnikom vezan kućni home theater sistem (kombinacija Roland monitorskih i Koss subwoofera), a prekidač kojim se uključuju pod nogom... kad zatreba.
sale prdez je napisao(la):ne znas ni koje Altece imam, ali znas da su ti zvucnici sa monitora bolji...cccc
ako mi dokazes da su bolji, pojescu ove moje Altece, sve sa kablovima![]()
Pa dobro, mozemo pricati o vise aspekata kada je rec o dilemi monitori sa ili bez zvucnika : funkcionalnost, estetika, etc ali to ipak nema veze sa kvalitetom zvuka, zar ne?ZorMi je napisao(la):Ali subwoofer nije integrisan, dakle kablovi...
Isto bih postigao da preko splittera vežem jedan Koss SX/1 (stoji mi neiskorišćen) na postojeći monitor ali to je već pola puta do home theater. A za slušanje muzike (gde ima smisla) ipak volim propisno pozicionirane zvučnike.
byMaX je napisao(la):Simps, kod TFT-ova cesto i ne vazi pravilo > skuplji = bolji, pogotovo sto ljudi cesto razlicito vrednuju razlicite kategorije. Jedni vide razliku u odzivu od 2 i 4 ms, jednima nije dovoljan ugao gledanja ni na jednom TNFilm panelu, a drugima je ugao nebitan ... za boje takodje... dok je nekima 970P apsolutno najbolja devetnaestica, neko ne moze da predje preko toga sto je u pitanju 6-bit panel, itd.
simpson H je napisao(la):U ostalom ko kupi Sony nece valjda da slusa HM :d :d Takvi kupuju Samsung sa odzivom od -25ms i neke 5.1 za slusanje muzike sa sub-om koji "drma"![]()
. A zvuk? ***** zvuk, bitno je da lomi :d
sale prdez je napisao(la):ruzan je za medalju. kad dajem tolike novce hocu savrsenstvo, kakvo ce 971P verovano biti. plus izgleda da je duhovit, prosto je neverovatno kolika je razlika izmedju 4 i 8 ms...
Nenad11 je napisao(la):Mislim da bih se mnogo iznervirao ako bi dao 400e za monitor, i kad bi mi se pojavio neki mali svetli crveni ili zeleni![]()
Nenad11 je napisao(la):A i jos nesto me zanima - koliko su cesta pojava bad pixeli? Da li neko od vas ima bad pixele, koliko, i kakvi su?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari