Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

da, svuda je otprilike toliko, samo u A-Maze-u 325?!?! Nesto mi tu smrdi, ali proveravao sam na njihovom sajtu, i u katalogu isto pise da je ta cena sa PDV-om...

A-Maze je medju najjeftinijim.
Ja sam kod njih kupio neke komponente i to su one cene sto pisu,verovao ili ne...
Neki dizu cene jer su na skupoj lokaciji i moraju mesecno da placaju lokal,a to ce kupci da im plate :D dok A-maze drzi stvari u zgradi,u nekom stanu,*** cheap varijanta ali zato dobijes ono sto hoces po jeftinoj ceni.

Takodje, a-maze ne daje da se doticni monitori pogledaju pre kupovine...? Jel neko kupio bilo koji monitor kod njih?

Meni je jos nesto palo na pamet - posto u drugim prodavnicama moze da se pogleda da li je ok monitor, da li je moguce da se oni koji imaju poneki bad pixel prosledjuju nekim trecim firmama (kao a-maze) po nizim cenama?

Nenad11 je napisao(la):
Takodje, a-maze ne daje da se doticni monitori pogledaju pre kupovine...? Jel neko kupio bilo koji monitor kod njih?

Meni je jos nesto palo na pamet - posto u drugim prodavnicama moze da se pogleda da li je ok monitor, da li je moguce da se oni koji imaju poneki bad pixel prosledjuju nekim trecim firmama (kao a-maze) po nizim cenama?

neko gore rece da je A-maze uvoznik sebi, tak oda ne verujem da iko ista njima prosledjuje odavde...

Poslao sam im mail i pitao sta se desava ako ima nekih problema, tj. da li dobijam u zamenu ispravan monitor, pa cekam odgovor. Javicu ovde

Neznam da li znate ali View Sonic Vx922b(valjda) je za sad najbrzi monitor sa 2ms odzivom,po testu Tom hardware-a.
Odziv mu se krece od 2 do neverovatnih 10ms pri neznam kojoj boji,to do sad ni na jednom monitoru nisam video,dok npr monitori sa 8ms imaju odziv pri odredjenim bojama oko 25ms,ali to niko nekaze,jer odziv od 8ms je samo pri beloj ili ti sivoj boji(Gray2Gray).
Tako da ja mislim da je taj viewsonic izuzetan za gamere,neznam kako se pokazao Samsung 940bf.

Nenad11 je napisao(la):

Mogu da potvrdim da nema sanse da ti pokazu monitor pre kupovine, ja bacio i pare na sto, garancija odstampana, prakticno monitor kupljen, ali nista od otvaranja i probanja. Doduse, izdejstvovao sam neki usmeni dogovor da ipak zamenim za drugi ukoliko bude "bedaka", i u tom smislu vlasnik je delovao korektno, ali na srecu nije bilo problema. Ima jedna caka sa njihovim nizim cenama, a to je da ti uracunaju "najziralniji" moguci kurs evra, pa ti na taj nacin pojedu po koji evro u odnosu na druge firme (ovo mi se dogodilo vise od 1-put).

Ne verujem u tu varijantu da se njima prosledjuju monitori sa bad pixelima posto ovaj moj, bar po meni, nije bio otvaran i proban.
Mala su firma, jos u kucnoj radinosti, tako da nemaju drugog izbora nego da spuste cenu.

Nema sanse da su oni samostalni uvoznici bilo cega, a kamoli monitora...

Ipak cu sledeci put otici do Erc-a...

Poslednja izmena:
Pazi, ta razlika je ogromna - 32940 kod pulse energy (koji je zvanicni prodavac samsunga, i jeftiniji od erca) prema 28720, tako da i sve ziralne kurseve da uracunas, razlika je skoro 15%!!!

A samostalni uvoznici nisu, to je provereno. Cenim da bi uzrok niske cene mogao biti to sto oni robu ne drze na lageru, nego se narucuje (govorim o monitorima, sitnije stvari drze), tako da najcesce mora da se ceka. To sve i potvrdjuje njihovo insistiranje na tome da se ne otvara pre kupovine - oce valjda da prodaju, a ne odgovara im da drze u tom stanu.

Kad se sve sabere - kukamo kad je skupo, kukamo kad je jeftino :)
Ako neko ima jos nekih iskustava sa njima, nek napise :)

ja sam rekao. ne moraju da otvore, ali ako nesto ne valja sa monitorom ocekujem nov i ispravan u zamenu!

ja sam kod uzeo 1gb geil.bili su skroz korektni...pitao sam da li mogu da vratim memoriju ako mi ploca bude pravila probleme....nema frke ako ne radi vraticemo ti kes....

@Darkside

da li si kupio Fujitsu Siemens W19-1?kako izgleda u igrama?kakav je ugao gledanja?

Slayer je napisao(la):
neko gore rece da je A-maze uvoznik sebi, tak oda ne verujem da iko ista njima prosledjuje odavde...

Poslao sam im mail i pitao sta se desava ako ima nekih problema, tj. da li dobijam u zamenu ispravan monitor, pa cekam odgovor. Javicu ovde
Ako ti nisu dozvolili da pogledas monitor pre kupovine, onda moraju da prihvate zamenu, tako da ispada da to i nije losa opcija jer imas mogucnost da ga pazljivo pregledas.

Ako je neko kupovao u pomenutoj firmi (A-maze) neka kaze sta pise na garanciji ko je uvoznik.

simpson H je napisao(la):
Na kutiji mora da postoji deklaracija o poreklu robe i uvozniku. Ono sto nema deklaraciju je shverc roba.

Moje gledanje se odnosilo na garanciju, sto se moze iz "quote"-a zakljuciti, a kutija mi nije ovde tako da ne znam niti se secam sta pise na njoj.
Iako je manja firma, A-Maze dugo postoji i nikada se nisu bavili nikakvim mutnjim radnjama a kamoli shvercom ili shvercovanom robom, cisto da ova prica o monitorima ne krene u pogresnom smeru...

Poslednja izmena:
boooki je napisao(la):
Evo pogledao sam, ne pise ko je uvoznik, a garancija jeste 3 godine. Znaci ne pominje se uvoznik, samo oni.
Pise li gde se ostvaruje garancija, kod njih ili u nekom ovlascenom servisu. Bilo mi neobicno kad si rekao da su ti odstampali garanciju, nadam se da nije kao ona sto dobijas uz svercovani mobilni telefon (na pola lista papira samo ime firme i trajanje garancije)

Bogdan je napisao(la):
Bilo mi neobicno kad si rekao da su ti odstampali garanciju, nadam se da nije kao ona sto dobijas uz svercovani mobilni telefon (na pola lista papira samo ime firme i trajanje garancije)

Da bi vam neko dao list papira koji se odnosi na garanciju, on mora prvo da bude odstampan. Primetio sam do sada da svaka firma ima neku svoju metodologiju, neko ima unapred spremljene matrice na koje samo dostampa (ili napise rukom) serijski broj i eventualno podatke o kupcu, a neko to odstampa na licu mesta. Na listu koji sam ja dobio, pored ostalog (podaci o firmi, cena, prava i obaveze vezana za ostvarivanje garancije, pechat, potpis i ostalo) je odstampan serijski broj monitora, kao i moji podaci. Da li je ostalo stampano ranije ili na licu mesta me totalno ne zanima.

Ponavljam, nigde se ne spominje neki servis,uvoznik i sl.,vec oni. Ja sam mon. kod njih kupio pre godinu dana, mozda se od tada nesto i promenilo.

Ko ima neka dodatna pitanja, neka lepo ode do doticne firme i neka se lepo u sve uveri ili razuveri, i o svemu raspita na licu mesta.

Toliko od mene.

Ljudi oni nisu direktni uvoznici nijedne robe koliko mi se cini a dobro mi se cini.
Kupio sam od njih DFI Infinity ultra plocu i na ploci je stajala deklaracija od Md&Profy sve uredno i legalno.
Uvoze preko nasih velikih firmi(Comtrade,Pakom,Imtel..itd),tako da je verovatno varijanta da oni dobijaju po dilerskim cenama samo ne stavljaju veliku marzu.
Ukoliko se nekome desi da crkne proizvod koji je kupio od njih,lepo im vratis,oni proslede generalnom distributeru ili uvozniku i kraj price,neznam cemu tolika panika?

Sto se tice garancije,isto je sve uredno,odstampana sa potpisom + fiskalni racun je nadam se dovoljna garancija? pa covece sa tim inspekciju mozes na vrat da im stavis i po sudu da ih vuces ukoliko te nesto *****u,tako da nema potrebe za brigom.
Pozdrav :wave:

E da,zaboravio sam da kazem da sam danas bio u Samsungovom shopu u NS-u i nemam komentara za 970P,nesto fantasticno sto se tice dizajna,izgleda.. brooka.
U shopu je izlozeno sigurno preko 20 TFT monitora,nisu bili ukljuceni tako da nisam hteo da smaram da mi ukljuce jer nisam ni kupac :)
960BF(~41000din) i 970P(~45000 din)extra izgledaju,ali mi se isto svideo 204B,valjda ima 5 ms odziv i ima podesavanje po visini,samo kosta 50K dinara :(
970P moze da posluzi kad ga spustis dole i okrenes da gleda na plafon kao sto za dorucak,rucak i veceru.. :D samo stavis tacnu na njega i jedes ali opusteno,kad zavrsis vratis ga ponovo u normalni polozaj i nastavis sa radom :)

Da li se iko toga setio :smoke:

Poslednja izmena od urednika:
Kupio sam juce 960BF i nisam siguran da sam napravio pravi izbor. Nisam pogledao monitor pre nego sto sam ga kupio sto znam da je greska, ali... Ono sto mi smeta je probijanje pozadinskog osvetljenja. Kad je ekran crn na svim ivicama ekrana (ne u uglovima, vec po sredini), posebno gornjoj izbija svetlost. Sto se tice boja, nije los, ali nije ni nesto posebno.
Dvoumio sam se da uzmem njega ili vx924 (koji je otpao zbog cene - razlika mozda nije velika u nekim prodavnicama, ali je meni bila 50 evra) i moram priznati da su boje na viewsonicu koji sam za razliku od samsunga video pre kupovine, bile lepse (doduse mozda malo prenaglasene).

Ono sto odusevljava kod 960bf, bar mene, jeste ergonomija i izgled. Plus fenomenalni Magic Rotation! Tu imam samo reci hvale. Odziv nisam jos testirao u nekoj igri koja bi ga namucila, ali verovatno tu ne bi nista ni primetio. Meni je i 12ms na nekim monitorima bilo sasvim ok. U stvari ako on ima los odziv, koji monitor ima dobar...

Sve u svemu nisam "thrilled", ali posto filmove uglavnom ne gledam na racunaru i volim svetlije radno okruzenje, monitor i nije los, medjutim moj savet je oprez prilikom kupovine...

Toliko o utiscima, a imao bih pitanje u vezi sa kalibracijom boja i uopste podesavanjem monitora. Da li neko ima neke "presete" tj. vrednosti za crvenu, zelenu, plavu, brightness... koji su dobri za ovaj monitor? Znam da je stvar individualna, ali bih probao i tako nesto. Malo me smara Magic Tune, navikao sam na Sony na kojem imam tastere sa strane ekrana (cak i za menjanje preseta poput Game, Movie, Auto...).

Jerry[NS] je napisao(la):
960BF(~41000din) i 970P(~45000 din)extra izgledaju,ali mi se isto svideo 204B,valjda ima 5 ms odziv i ima podesavanje po visini,samo kosta 50K dinara :(

U radnji koja je najjeftinija na pcberzi (mislim samo za 970p) su mi rekli da ocekuju ove monitore posle 1.maja i da ce im cena biti oko 430evra. To je odlicna cena, bar u poredjenju sa ostalima na koje sam ja naisao...
Znam da ovde ima ljudi koji nabavljaju sve jeftinije ali za ostale je ovo sasvim ok.

Poslednja izmena od urednika:
mali update moje prethodne ocene 960bf.
Danas sam ga probao po danu (juce sam se zanimao s njim posle 20h) i to probijanje svetlosti na koje sam se zalio je znatno manje vidljivo, stavise potreban je napor da se to primeti. Hvala bogu, nije lose koliko mi se u prvi mah ucinilo :)

Hm ... evo i ja da se uključim malo u priču. Do kraja meseca hoću da uzmem za svoju novu kućnu mašinu neku lepu 19icu pa sam pomislio da proverim šta se ovde piše.

I vidim da se piše praktično o samo 3 proizvođača (Samsung, ViewSonic i Siemens Fujitsu). Da li je moguće da ništa drugo ne dolazi u obzir, to jest da ljudi ništa drugo ne koriste?

Pošto sam oduvek koristio (i bio potpuno zadovoljan) NEC-om i ovaj put sam se odlučio za istog, konkretno za 1990SXP. Do skoro sam koristio 1770GX.

Da li ima nekoga da je koristio neku noviju NEC-ovu 19icu i kakva iskustva ima sa takvim monitorom?

Poslednja izmena:
sale prdez je napisao(la):
ne mozes porediti PVA i TN panel. svaki ima svojih prednosti, pa se postavlja pitanje sta je tebi bitnije u zivotu...

Pa upravo me te prednosti jednog nad drugim i interesuju.
Gaming i chitanje neverovatne kolichine e-book-ova :), tu i tamo koji film...

Poz

reci cu ti ono sto bi ti svaki clan bench-a rekao: moras sam da ih vidis jedan pored drugog; mozemo mi ovde da filozofiramo do sutra, ali kad je stvar subjektivnog karaktera, moras sam da pogledas i odlucis ;)

dobih odgovor od A-maze-a u vezi potencijalnih gresaka na monitoru posto se ne moze pogledati pri kupovini, tj. oko vracanja i zamene. Odgovor glasi ovako:

Za ovaj model ne postoji garancija na 0 mrtvih pixela, tako da vam
preporucujemo neki model gde je to garantovano.

Vrh Dno