Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Koliko sam ja skapirao, to zavisi od modela do modela, pre svega monitora, ali i grafičkih, tj. kvaliteta samog VGA izlaza... Čitajući review-e po netu, negde sam nalazio na mišljenja da je DVI davao mnogo kvalitetniju sliku, ali na konkretnim modelima, a bogami su dobro ocenjeni bili i mnogi iz ekonomske klase, koji imaju samo D-Sub... Recimo ljudi nahvališe prilično ovog Samsunga 940N koji ima DVI, ali bogami i Acer 1916ws sa samo D-subom... naravno, najpouzdanija je odokativna metoda, tj. lični doživljaj...

@isnogood - hvala za info... nego, kako si zadovoljan tim 1919s-om?

I jedno pitanje, npr. na 205bw igranje igre u rezoluciji 1024x768 bi se postiglo kako? Reskaliranjem ili smanjivanjem vidljive površine ekrana?

Sjajno, hvala i tebi Maxu! :wave:

koliko je tacno iznosila cena u dinarima, i gde si ga gledao? u Pozarevackoj ili Beogradskoj? jel' ima beli? nije valjda da ne moze da se rotira po vertikalnoj osi levo-desno?

Nisam gledao u Beogradu.Monitor je bio tek izvadjen iz kutije,ja nisam uspeo da ga cimam levo desno,nisam hteo da silim,ali gledajuci mehanizam za pomeranje 99,9% nemoze da se okrece levo desno.Evo iskopao sam jedan korejski link sa dosta lepih slicica od Samsunga 971P

http://www.monitor4u.co.kr/review/review4u/content.asp?idx=1066&p_idx=962&tbl=lcd

Iskreno jako...za 205e ne bi mogao da kupim ni mobilni a ne 19" za te pare je super...inache svi zhivi koji su ga videli pored samsung 940n su se slozhili da je ovo bolje..pravili smo poredjenje :) Meni je na 1919s crna stvarno crna, mozhda sam ja *****..znam da je tn, ali nemam priliku da stavim neki pva/mva pored...nikako da dodje neshto..nemaju ljudi para da naruche tako neshto.

Samsung je skuplji 60e, po horizontali zhuti, probija mu osvetljenje..znachi od dole ka sredini, ima manji ugao vidljivosti, ali je stabilniji.

Mislim ne mogu da poredim 1919s od 200e, sa 971p od 450, ali definitivno trebate da vidite dva spojena 1919s na stalku i razmislite ...970p ili dualdisplay 1919s :) cena je ista :)

Iskreno jako...za 205e ne bi mogao da kupim ni mobilni a ne 19" za te pare je super...inache svi zhivi koji su ga videli pored samsung 940n su se slozhili da je ovo bolje..pravili smo poredjenje :) Meni je na 1919s crna stvarno crna, mozhda sam ja *****..znam da je tn, ali nemam priliku da stavim neki pva/mva pored...nikako da dodje neshto..nemaju ljudi para da naruche tako neshto.

Samsung je skuplji 60e, po horizontali zhuti, probija mu osvetljenje..znachi od dole ka sredini, ima manji ugao vidljivosti, ali je stabilniji.

Mislim ne mogu da poredim 1919s od 200e, sa 971p od 450, ali definitivno trebate da vidite dva spojena 1919s na stalku i razmislite ...970p ili dualdisplay 1919s :) cena je ista :)

Nemo' bre da siris "prljave, dezavisuce, protivpartijske" ideje ideje i da nam tako otvoreno golicas mastu... :d :p

p.s. Jel' prodaje neko jeftino LG1730B? Da napakujem jos jedan... :)

Shta fali ?:) nosach na ebay-u oma vecj za 40$ :) drug prodaje 1730s :)

Lepshe je to sa 2x 2407...ali srbija..nema se kesha :(

no DVI

Koliko sam ja skapirao, to zavisi od modela do modela, pre svega monitora, ali i grafičkih, tj. kvaliteta samog VGA izlaza... Čitajući review-e po netu, negde sam nalazio na mišljenja da je DVI davao mnogo kvalitetniju sliku, ali na konkretnim modelima, a bogami su dobro ocenjeni bili i mnogi iz ekonomske klase, koji imaju samo D-Sub... Recimo ljudi nahvališe prilično ovog Samsunga 940N koji ima DVI, ali bogami i Acer 1916ws sa samo D-subom... naravno, najpouzdanija je odokativna metoda, tj. lični doživljaj...

I jedno pitanje, npr. na 205bw igranje igre u rezoluciji 1024x768 bi se postiglo kako? Reskaliranjem ili smanjivanjem vidljive površine ekrana?

greska!
Samsung 940N nema DVI !

U pravu si, ne znam otkud mi to...

hitno - 19" TFT LG 1952S-SS ili Acer AL1916ASD

Moj diler u BL mi nudi od povoljnijih 19" TFT
LG1919S-SS cena oko 263eur,
LG1952S-SS cena oko 273eur, link na nemačkom
Acer AL1916ASD oko 283eur, review
Problem je što ne mogu da izaberem na osnovu review.
Za ove -SS modele od LG ne mogu da nađem review a našao
Na osnovu specifikacije LG1952S-SF je bolji model od Acera ali našao sam za ovog Acera onaj review koji nije loš.

Saveti za kupovinu?
Da li da se odlučim radije na neki skuplje modele?
Monitor koristim dugo, ne za igrice, nego za čitanje tekstova i bitno mi je da me malo zamara...

Ljudi, gledao sam u Imtelu monitore i totalno sam zbunjen. Svi su prikljuceni na istu graficku pa idu na razdelnik. 920N ima ostru sliku dok 940n, 740bf i 720n imaju svi mutan beli tekst na crnoj podlozi (kontra je u redu) po coskovima.
U cemu je fora? Kao da sam gledao pokvaren CRT.
Da li je 920n vredan para, ima ga za 245e?
Da li da jurim DVI, neki kazu da je d-sub bolji za brzi sadrzaj (filmove, igre)? Moj problem je sto hocu ostru sliku kao na dobrim laptopovima (ako zanemarimo vecu rezoluciju na manjoj povrsini ekrana).

Pozdrav!

Jesu svi imali ista podesavanja ( ostrina, kontrast....)
Imas predefinisana setovanja ....internet, game, movie....

Ne znam, nisam cackao njihova podesavanja, samo sam gledao nokia monitor test i cackao njega. I naravno isao je neki hdtv film, ali se tamo ne vidi razlika.

Opet ne znam koje bi podesavanje bilo za ostrinu na centru i krajevima ekrana. Da li je razlika usled D/A konvertora unutar ekrana ili je nesto lose sa njihovim razvodnikom?

Poslednja izmena:
Samo da sam sebe ispravim. Kada sam podesio 970P kako treba slika je odlična. Mislim kad je moja žena rekla da je slika za klasu bolja od monitora koji sam do sada imao. A što se dizajna tiče, stvarno su ga uradili do kese. Filmove više ne gledam na TV-u. Muka me uhvati kad moram negde da sednem za CRT.

Samo da sam sebe ispravim. Kada sam podesio 970P kako treba slika je odlična. Mislim kad je moja žena rekla da je slika za klasu bolja od monitora koji sam do sada imao. A što se dizajna tiče, stvarno su ga uradili do kese. Filmove više ne gledam na TV-u. Muka me uhvati kad moram negde da sednem za CRT.

Ja sam juce kupio 971P slika je stvarno dobra,mada nisam stigao da instaliram drajvere za monitor ,magic tune itd.Ako ti nije tesko da li bi mogao da napises na koja si setovanja postavio sliku.

Troumim se 2 ms :)

Kao sto i naslov kaze ne znam koj monitor da uzmem pa mi vi pomozite!!!

Evo ovako izbor je pao na 3 trenutno "najbrza"monitora

ViewSonic VX922
BenQ FP93G X
Samsung 931BF

Sva tri su sa vremenom odziva od 2ms sto mi je jako bitno jer sam vatreni igrac!!! :-devil-: :p

Neki okvirni budzet je oko 400!!!

I jos jedno pitanje da li mi se isplati da cekam neki noviji model tj dali ovi proizvodjaci najavljuju neke nove modele??? I naravno recite mi ako postoji neki bolji i kvalitetniji za priblizno slicnu sumu novca!!!

PoZzZ

Brightness - 90
Contrast - 60
Magic Bright - Custom
Color Tone - cool1
Color Control - R32, G40, B51
Calibration - to mora sam da uradiš i čini mi se najbitnija stvar
Magic Color - off
gama - +0,7

971P je apsolutna preporuka, ali ako baš ne može preko 400 evra, ja bih išao na 940BF...!

p.s. za oko 400 evra možeš da uzmeš i 205BW, to je 20 inch i veća rezolucija!

Poslednja izmena od urednika:
Definitivno ne znam sta da radim!!!

Lupam :smash: glavu po ceo bozji dan!!! Jos kad sam video test na Bench-u 971P muka mi je!!! To je monitor da se covek odmah zaljubi u njega :p !
Ali najvise me plasi njegovih 6ms i to da se ne razocaram kad sednem i odigram neku brzu igricu!!! Znam, znam da je to PVA i nije isto kao TN ekran ali ipak.......

Definitivno ne znam sta da radim!!!

Lupam :smash: glavu po ceo bozji dan!!! Jos kad sam video test na Bench-u 971P muka mi je!!! To je monitor da se covek odmah zaljubi u njega :p !
Ali najvise me plasi njegovih 6ms i to da se ne razocaram kad sednem i odigram neku brzu igricu!!! Znam, znam da je to PVA i nije isto kao TN ekran ali ipak.......
Јеси ли некад играо нешто на TFT-у :)

Ја ни на 8ms не видим духове или замућења што је став и већине корисника.

А бољу 19-ицу од 971P тешко да ћеш наћи :p

Jesam i to bas na monitoru od 8 ms, a sto je najgore primetio sam duhove!!! Tako da se plasim koliko mi znaci 2ms manje!!! Slazes se samnom da 450 evra nije malo tako da hocu dobro da razmislim pre kupovine...

P.S. 971p jeste sigurno najlepsa i najbolja 19-ica ali da je najbrza u to vec ne bi bio siguran!!!

gde si to nashao???

Resio sam da kupim tft i izbor je pao na samsung 971p.
Interesuje me samo gde u beogradu ima da se pazari ovaj monitor po povoljnoj ceni?Moze i na pm.
Jos nesto gde ima da se vidi izlozen ovaj tft i u kojoj boji?

Nazad
Vrh Dno