Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Jedino što ovi postovi treba da idu u Koji 20" TFT,a ne ovde...
Tehnički mu ovo dođe offtopic, ali razlike u ceni su male ili ne postoje... Odoh da malo pročitam Koji 20"TFT topik...

Evo, posle duge i mukotrpne potrage :D i gomile dilema da li uzeti ovo ili ono, uzeh ja danas Samsung 971p i mogu samo da kazem da je prvi utisak o monitoru - ultra-mega-giga-hiper-do-ya-ya :D Nisam imao nesto puno vremena da ga testiram i mucim :D i da se igram se sa podesavanjima malo detaljnije, ali ovako na prvi utisak svaka preporuka zaista

50 dolara razlike???

Prosto ne mogu da verujem. Mada iskren da budem, mene je 205BW šokirao poslednjom cifrom koju sam video u cenovniku kod mog dilera... Krajnje zanimljiva mašina.

Ja sam uzeo danas u Imtelu, crne boje, po ceni od 37.950 dinara. Nazalost vise ih nemaju na lageru tj ja uzeh poslednji sa police takoreci :) Ali kako mi rekose, najverovatnije se ocekuje uskoro nova tura 970p i 971p.

Da, samo gde ga naći sada? Tamo gde mu je zanimljiva cifra, kao ga čekaju svakog trena, a cena će "sigurica biti ista"... suuuuure...

Video sam neki pamflet u Svetu Kompjutera. Ima neka Belinea 19" Wide 5ms 850:1 kontrsat za nekih 270 eura. Ima sigurno da se nabavi za manje pare. Zna li neko nešto o tom modelu.

Ljudi a kakav je LG L1919S?

19” LG 1919S-SF 8ms/1280x1024/75Hz/1400:1/SILVER

Odnosno zanima me najvise ovaj kontrast od 1400:1 ... posto pise da je digitalni? Jel to ono kao kod digitalnih aparata, digitalni i opticki zum? U smislu da je "vestacki" taj kontrast... koliki mu je onda "realni"?

I jel on TN panel, posto je povoljan - oko 215e.

TN panel jeste, za realni kontrast nemam pojma...

@ Dark Angel
hehe no thanx :) salim se, mozda sam i samo tvrdoglav, ali stvarno mislim da je narod malo nepotrebno smorio na temu "nije monitor ako ne pocinje sa Sam a ne zavrsava se sa sung". Pogoto sa "ultimativnim dizajnom ala 971P". Doduse, to je potpuno subjektivna kategorija

@ Mx
sto se tice Philipsa - do 300 eur upadaju V, C i S; imam 190S7FS i za mene je to odlicna budget varijanta, ima (meni) istu sliku kao i 190C. Za V ne znam. Tako da bih ti preporucio 190S7 (mada ga pogledaj negde just in case).

@ Mx
sto se tice Philipsa - do 300 eur upadaju V, C i S; imam 190S7FS i za mene je to odlicna budget varijanta, ima (meni) istu sliku kao i 190C. Za V ne znam. Tako da bih ti preporucio 190S7 (mada ga pogledaj negde just in case).

Ajde sad nahvali jos malo monitor pa da ga uzmem :D . Jel ima Dvi , meni je i dalje cudno za te pare. I da li znas gde ima da se pogleda uzivo, neke firme koje sam zvao danas nude mi da ga pogledam pred kupovinu, ali ga nemaju izlozenog i upaljenog.
Pozdrav

@ Mx
Aj' da probam :)
Pa i meni je bilo cudno za DVI (190S6 ga nema), al' eto, ovaj ima, ali ga nisam preko njega prikljucio tako da sto se tice toga ne mogu nista da kazem. U poredjenju sa skupljom B varijantom 190B6FS koju sam hteo da kupim (posto mi se X ne svidja vizuelno, a i rekao bih da je poprilicno ista slika) je malko losija slika u tom smislu da kada se skroz priblizis ekranu (sto naravno u real life neces raditi) vidis kvadratice (twighligh zone, eh? :)), sto nije slucaj sa 190B6 koji je poprilicno smooth, i za nijansu ostriji. Inace, ostrina slike, teksta (sto mi je i najbitnije) je odlicna, uglovi su bolji nego na mom starijem 170B5, boja je dobra (mislim koliko moze da bude dobra za TN). Ako ti od ergonomskih pomagala ne treba nista sem tilta, nemas frke.
Inace, bavim se zvukom, tj. slika mi nije primarna, ali to ne bi trebalo da dovede u pitanje verodostojnost gore napisanog :) i da imam 250 eur viska, definitivno bih uzeo jos jedan (zgodnije je za rad).
Posto si do Imtela vec bio (a tamo ga nemaju) mozes da odes do Tehnomarketa Evropa i do Tehnicom Outlet-a (preko puta Sajma). Ako negde ima da se pogleda 190S6 idi i vidi, posto je slika ista.
Nadam se da sam pomogao.
Ako treba jos nesto, pitaj.
Pozdrav

Hvala na iscrpnom opisu. Bas mi je danas ponudio jedan poznanik da pogledam njegov 190Bnesto monitor, koji je pre dva meseca platio 430e, sto je mnogo za mene. I ja sam ljubitelj kvalitetnog zvuka, tako da su mi bitniji dobri zvucnici i sluske, ali ipak dobar monitor je jako bitan za oci (prvenstveno ostrina, zato jurim DVI). Pogledacu sutra u tehnomarketu sta imaju.
Vidim da taj "jaci" 190c6 nema dvi, a i malo je skuplji, jedino je drugaciji dizajn.
Inace cudnim spletom okolnosti, prethodna 2 dana gledam neki 14" CRT od pre pitaj boga koliko godina, jedino sto ima oznaku digital (za digitalni meni,nije dvi :D ), tako da se plasim da ce svaki tft da mi se svidi :banana: .
Poz

Ja sam danas uzeo Samsung 940B i super mi je sve samo imam jedan problem kod Pivot-a naime instalirao sam magic rotation ali ne sljaka okretanje za 90 stepeni, isto to probam sa N-Vidia rotation i nece - izadje mi poruka Another aplication is blocking the rotation... Jel neko ima ideju sta to blokira rotaciju ?? Inace kad stavim da mi zarotira za 180 to radi bez problema i dobijem naopak desktop ali za 90 nece nikako !!!

Kupio sam u Samsungovom showroom-u u Beogradskoj za 300eura.
Inace posto sam dosao na kraj radnog vremena nisu mogli da ga isprobaju ali su mi rekli da ako bude neki mrtvi piksel da donesem ujutru da mi zameni. Divni ljudi ! Srecom sve je ok i super radi jedino to softversko rotiranje me zeza ! Ako neko zna sta moze da bude nek javi ! Hvala i pozdrav !

@Canonada
imam nVidia gforce fx5200 i stoji mi na 1280x1024 @60Hz sto je preporuceno za monitor i deluje mi sve ok

Samsung 931 Bf

Hmmm lepe slicice ali zbog problema reklamacije i servisa i nemogucstva da vidim uzivo neki model LG odlucim se za Samsung 931 BF

I mislim da nisam pogresio :)

I ja sam nedavno uzeo 931bf,vrlo sam zadovoljan

Hocemo da budemo malo kriticni :eyebrows: meni se ne svidja crna boja u filmovima ... a takodje i ugao gledanja istih ... :S:

p.s. kako ti se svidja Dynamic Contrast ??? mene malo zbunjuje stalna promena , a nisam siguran sasvim da li mi smeta ... mozda se treba navici :wall:

Ova pivot opcija na 971P je stvarno super,cak se moze reci da je podjednako koristim kao i normalni polozaj ekrana.

Bio sam juce u samsung shopu u beogradskoj i video sam pomenuti monitor i sve je ok samo mi se u odnosu na 970p ne svidja sto se kod 971p modela ne moze pomerati monitor ulevo i udesno.To kod modela 970p nije slucaj.Jedino mi se to ne svidja sve ostalo je ekstra.Ja imam u planu da kupim ovaj model pa bih pitao one koji koriste pomenuti tft kako su zadovoljni sa 971p i gde mogu napovoljnije da ga pazarim u beogradu?
Da li ima nekih mana?Na sta da obratim paznju prilikom kupovine ovog tft-a?
Imam jos jedno pitanje.Hteo bih sestri da kupim neki tft monitor.Nasao sam u eurolinku belineu 19 incha model 101902 od 8 milisekundi cena 200 eura.
Da li mi se vise isplati da kupim sestri ovaj model ili neku belineu od 17 incha koja kosta oko 170 eura mislim da je model 1705ss1 takodje 8 milisekundi?
Njoj monitor treba za normalnu upotrebu znaci malo surfovanje internetom i kucanje tekstova.Igrice nisu bitne.
Kakva su ova dva modela belinea i da li ima nesto bolje u ceni do 200 eura.
Svaka preporuka je dobrodosla.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!

Pe evo ovako, malo utisaka o 970p i 971p... Ja sam bas pre par dana uzeo crni 971p, a zenin buraz je 2 dana kasnije uzeo crni 970p... Meni se licno vise svidja design 971p mada moram priznati da je ta opcija za pomeranje levo-desno odlicna i da je to recimo jedina prednost (po meni) modela 970p. Model 971p za razliiku od 970p ima i jedno malo dugmence sa leve strane postolja kojim mozes menjati Magic Bright modove tj - custom, text, internet, game, sport, movie. Sto se tice kvaliteta samog ekrana, prikaza i sl, ja licno zaista nisam primetio nikakvu razliku izmedju ova 2 monitora - probali i razne igre od WoW-a, do voznji i pucacina...Sve deluje odlicno i ja nisam primetio nikakve "duhove" i sl, mada opet ja nisam nikakav pro-fps gamer pa mi mozda oko nije toliko osetljivo :) Btw oba su kupljena u Imtelu i cena je bila skoro ista (tj 970p je nekih 200din jeftiniji - eto mozda ti i to pomogne pri izboru :D ) - negde oko 440-445 eur
Gledao sam i neke tn panele pre kupovine, ali jednostavno pva mi se daleko vise svidja, pa kome se cena ovog monitora uklapa u budzet, sigurno nece pogresiti i bice veoma zadovoljan

Ja sam za sada super zadovoljan sa 971P.Slika je super,cini mi se da je stabilniji i lepsi od 970P.Sto se tice zakretanja levo-desno,to je mali minus,mada ja za sada nisam ni imao potrebu da ga okrecem.
Ako kupujes monitor obavezno trazi da ga isprobas pre kupovine,jer mu je garancija na 3 mrtva pixela i moze ti se zadesiti da dobijes 2 mrtva pixela bas na sredini ekrana i onda da se nerviras ceo zivot.Da im necackas mnogo kompjuter pri proveravanju mrtvih pixela,samo otvori notepad i bulji jedno minut da vidis da nema koji.

Jel neko testirao ili poseduje LG L1970HR? Zapalio sam se za monitor :eek:

Nazad
Vrh Dno