Ljudi, gledao sam u Imtelu monitore i totalno sam zbunjen. Svi su prikljuceni na istu graficku pa idu na razdelnik. 920N ima ostru sliku dok 940n, 740bf i 720n imaju svi mutan beli tekst na crnoj podlozi (kontra je u redu) po coskovima.
U cemu je fora? Kao da sam gledao pokvaren CRT.
Da li je 920n vredan para, ima ga za 245e?
Da li da jurim DVI, neki kazu da je d-sub bolji za brzi sadrzaj (filmove, igre)? Moj problem je sto hocu ostru sliku kao na dobrim laptopovima (ako zanemarimo vecu rezoluciju na manjoj povrsini ekrana).
Pozdrav!
Na kom si monitoru video duhove?
Brightness - 90
Contrast - 60
Magic Bright - Custom
Color Tone - cool1
Color Control - R32, G40, B51
Calibration - to mora sam da uradiš i čini mi se najbitnija stvar
Magic Color - off
gama - +0,7
Ma bre, mnogo se ložite na te duhove odnosno kao da će vam to smetati... Samo iskulirajte, ljudi se lako naviknu i na 20ms, a 6 će malo kome smetati, a da je iskren!
Koristim MagicTune 3.6
Color/Gamma sa strelicama levo i desno ga pomeraš u koracima od 0,2
Upravo sam citao help za Magic tune 3.6 gde pise da su za razlicite tipove monitora razlicite opcije pri odabiru,tako da sam ja za sada osudjen na ovo sta imam a to je da neke opcije nemogu vise da cackam.mozda ce se sa najavljenim Magic Tune-om 4.5 stvari popraviti.
Inace imam jednu nedoumicu.Dok se za prikaz teksta,fotografija moze reci da je na ovom 971P fenomemenalan,sa prikazom filmova nemogu biti nikako zadovoljan.
Naime,juce sam gledao Poseidon(DVDRip) i pojavljuju se tackasta polja ,pogotovo je to izrazeno ako postoji vise nijansi iste boje jedna pored druge.Na primer,u sceni koja prikazuje brod ispod vode prilikom eksplozije,znaci nema finog prelaza izmedju raznih nijansi iste boje (u ovom slucaju je to neka tamno plava -crna) vec je prelaz u sve nekim kockicama.
Mada to nije slucaj samo sa ovim mojim monitorom,mnogo puta sam gledao LCD televizore i to je bilo takodje izrazeno.
Mislim da je za gledanje filmova i dalje crt ekran najbolji.
Ili ja gresim?
Ako gresim da li je moguce nekako ublaziti taj efekat?
@ Mx
Mislim da je glupo gledati 17" kada su 19" sad bas jeftine, i dosta ugodnije za rad zbog vece tacke. A i definitivno bi trebalo da pogledas modele nekih drugih proizvodjaca. Ja npr. imam Philips i B i S seriju, i meni je to (u svom cenovnom rangu) dosta bolje od Samsunga. Mada vecina ljudi voli Samsung iz meni nekog nepoznatog razloga.
@ Mx
Mada vecina ljudi voli Samsung iz meni nekog nepoznatog razloga.
Eeeee... zato sam ja kupio LG1970H....bruka.
gde si to nashao???
LG Flatron L204WT-BF
- 20" Widescreen TFT LCD
- 1680x1050
- 300 cd/m2
- 2000:1
- 160*/160*
- 5 ms
- DVI
- Black
36 meseci garancije
cena
287,00
Ima ga u Pxoenix, mada mi je cudno da sa ovakvim karakteristikama kosta ovoliko?!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari