Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Ja sam ga video bas juce u Beogradskoj ulici u Samsung shop-u (preko puta pravnog fakulteta, ka Slaviji). Ima izlozen u crnoj boji i bio je upaljen pa mozes da pogledas kako izlgleda i sl. Momak koji je radio cak je pustio 3dmark2001 :D (onaj demo voznje) na njemu i na 931bf da vidim kako to izgleda otprilike i u igrama...

Ljudi, gledao sam u Imtelu monitore i totalno sam zbunjen. Svi su prikljuceni na istu graficku pa idu na razdelnik. 920N ima ostru sliku dok 940n, 740bf i 720n imaju svi mutan beli tekst na crnoj podlozi (kontra je u redu) po coskovima.
U cemu je fora? Kao da sam gledao pokvaren CRT.
Da li je 920n vredan para, ima ga za 245e?
Da li da jurim DVI, neki kazu da je d-sub bolji za brzi sadrzaj (filmove, igre)? Moj problem je sto hocu ostru sliku kao na dobrim laptopovima (ako zanemarimo vecu rezoluciju na manjoj povrsini ekrana).

Pozdrav!

Nisam siguran da si dobro pogledao 920/940N, cini mi se da 940N ima ostriju sliku od 920N, odn. poprilicno sam siguran :)
BTW milsim da bi trebalo da stavis refresh rate na 60Hz, pa tek onda da uporedjujes monitore.

Bio sam opet juce :D . Podesavanja su bila ista, svi na 60hz i 1280x1024. Na monitorima je bila ista ostrina, kontrast i osvetljenje kao i one ostale magic bright i magic color opcije na off. Juce je bio 940n (nije bio 920n) i opet isti problemi. Sa povecanjem ostrine na max, resio se problem mutnih uglova, ali kad sam izasao iz nokia testa desktop je izgledao bas neprijatno ostro. Manji 740BF (slicna cena) ima lepse boje i ostrinu mada je i on bio prikljucen na analogni signal. 940n me mnogo podseca na 913n (mislim da takva oznaka bese) koji je moj prijatelj pazario ranije i slika mi se uopste nije svidjala (mali uglovi, prenaglasene boje...)
Svi ekrani su imali duhove ikonica u desnu stranu.
Mozda je problem delom i do razdelnika video signala koj tamo imaju, a mozda i do same graficke.

Da li onda da merkam 740bf, mada ga opet nisam video na dvi signalu ili 940b koji nisam ni video? Ili da gledam neke druge firme?
Da li je DVI dobar za brzi materijal, neko mi rece da je tu bolji analogni, mada ne shvatam zasto?
I sta sada ima izlozeno u Beogradskoj u samsung shopu?
Poz

Otidji i pogledaj na nekom drugom mestu monitore.
ocito nesto nije u redu sa razdelnicima....
prosto je nemoguce da 920n ima ostriju sliku od 940n

Hocu sigurno. Samo mi predlozite neko mesto gde ima najvise izlozenih monitora, da mogu medjusobno da ih uporedim.

Pulse Energy u Pozarevackoj 19, kod kafica Black Piter... oni su zastupnici za samsung...imaju dosta izlozenih modela.... skuplji su, mada ponekad imaju neke akcije,kada snize neke modele i za 5000-10000 din

Ma bre, mnogo se ložite na te duhove odnosno kao da će vam to smetati... Samo iskulirajte, ljudi se lako naviknu i na 20ms, a 6 će malo kome smetati, a da je iskren!

Ma bre, mnogo se ložite na te duhove odnosno kao da će vam to smetati... Samo iskulirajte, ljudi se lako naviknu i na 20ms, a 6 će malo kome smetati, a da je iskren!

e bas tako....... komsa ima 15" sa 25ms i nikada se nije pozalio na "duhove"...a ni kod mene na 8ms do sada nisam video....

Poslednja izmena:
Koristim MagicTune 3.6
Color/Gamma sa strelicama levo i desno ga pomeraš u koracima od 0,2

Upravo sam citao help za Magic tune 3.6 gde pise da su za razlicite tipove monitora razlicite opcije pri odabiru,tako da sam ja za sada osudjen na ovo sta imam a to je da neke opcije nemogu vise da cackam.mozda ce se sa najavljenim Magic Tune-om 4.5 stvari popraviti.

Inace imam jednu nedoumicu.Dok se za prikaz teksta,fotografija moze reci da je na ovom 971P fenomemenalan,sa prikazom filmova nemogu biti nikako zadovoljan.
Naime,juce sam gledao Poseidon(DVDRip) i pojavljuju se tackasta polja ,pogotovo je to izrazeno ako postoji vise nijansi iste boje jedna pored druge.Na primer,u sceni koja prikazuje brod ispod vode prilikom eksplozije,znaci nema finog prelaza izmedju raznih nijansi iste boje (u ovom slucaju je to neka tamno plava -crna) vec je prelaz u sve nekim kockicama.
Mada to nije slucaj samo sa ovim mojim monitorom,mnogo puta sam gledao LCD televizore i to je bilo takodje izrazeno.
Mislim da je za gledanje filmova i dalje crt ekran najbolji.
Ili ja gresim?
Ako gresim da li je moguce nekako ublaziti taj efekat?

Narucio sam 1919s, pre tri sata, nadam se da cu ga jos veceras staviti na sto [jer sam tako u mogucnosti :D], pa sta bude... Javicu se sa utiscima.

Upravo sam citao help za Magic tune 3.6 gde pise da su za razlicite tipove monitora razlicite opcije pri odabiru,tako da sam ja za sada osudjen na ovo sta imam a to je da neke opcije nemogu vise da cackam.mozda ce se sa najavljenim Magic Tune-om 4.5 stvari popraviti.

Inace imam jednu nedoumicu.Dok se za prikaz teksta,fotografija moze reci da je na ovom 971P fenomemenalan,sa prikazom filmova nemogu biti nikako zadovoljan.
Naime,juce sam gledao Poseidon(DVDRip) i pojavljuju se tackasta polja ,pogotovo je to izrazeno ako postoji vise nijansi iste boje jedna pored druge.Na primer,u sceni koja prikazuje brod ispod vode prilikom eksplozije,znaci nema finog prelaza izmedju raznih nijansi iste boje (u ovom slucaju je to neka tamno plava -crna) vec je prelaz u sve nekim kockicama.
Mada to nije slucaj samo sa ovim mojim monitorom,mnogo puta sam gledao LCD televizore i to je bilo takodje izrazeno.
Mislim da je za gledanje filmova i dalje crt ekran najbolji.
Ili ja gresim?
Ako gresim da li je moguce nekako ublaziti taj efekat?

Nije problem u monitoru nego u videu. TFT monitor ima bolju sliku pa se sve nepravilnosti vide. Tako da sad vidiš kolika je razlika između DVD i DivX-a. Prijatelje je hteo da vrati TV koji je kupio kao neispravan jer je slika loša. Ubedio sam ga da pusti DVD na taj TV i onda je u stvari video koliko je signal loš koji dolazi od kablovskog operatera.
Jedino što možeš je da ublažiš efekat. Magic Tune ima dve stvari koje pomažu u tvom slučaju, ali ne očekuj čuda. Pisture/MagicBright/Movie a druga je Color/Magic Color na dnu posoji opcija AutoDetect.
Imam Asus1600pro i iako imam izlaz za TV filmove gledam na monitoru sem ako nije neki naš loš divx onda to TV ublaži. Naravno da je problem kada divx koji je 500x300 razvučeš na 1280x1024.

@ Mx
Mislim da je glupo gledati 17" kada su 19" sad bas jeftine, i dosta ugodnije za rad zbog vece tacke. A i definitivno bi trebalo da pogledas modele nekih drugih proizvodjaca. Ja npr. imam Philips i B i S seriju, i meni je to (u svom cenovnom rangu) dosta bolje od Samsunga. Mada vecina ljudi voli Samsung iz meni nekog nepoznatog razloga.

Stoske, hvala na preporuci.

@ Mx
Mislim da je glupo gledati 17" kada su 19" sad bas jeftine, i dosta ugodnije za rad zbog vece tacke. A i definitivno bi trebalo da pogledas modele nekih drugih proizvodjaca. Ja npr. imam Philips i B i S seriju, i meni je to (u svom cenovnom rangu) dosta bolje od Samsunga. Mada vecina ljudi voli Samsung iz meni nekog nepoznatog razloga.

Bas sam hteo da vas pitam za Philips 109V7, ima dvi, 8ms , 600:1. Inace slazem se za 19" prvenstveno zbog toga sto cesto gledam tv na kompu iz daljine. Preporuci mi nekog philipsa posto imas iskustva sa njima (max 300e).
Pozdrav.

dodaj 20e za 303 ima X serija :) no bad pixel garancija, zvuchinic, ludachki design :)

Monitor 19" TFT Philips 190X6FB/00, black/silver, LightFrame, Perfect panel SXGA, VGA, DVI, 1280x1024, 8ms, built-in speakers, USB hub 256.70 303.00

Poslednja izmena:
Zavisi i koju igru igrate :d
Cs ima duhove uvek.
Sve ostalo (racunajuci i q3) meni radi fenomenalno na mom filipsu 8 ms
mada licno posto sam postao ponosni vlasnik par komada LG1750b, (8ms) moram primetiti da glupi cs radi F.e.n.o.m.e.n.a.l.no :) Bolje nego na 2ms samsungu (licni utisak)

Evo uzeo sam 1919s i mogu reci da je ok na prvi pogled.

Provrteo sam par programcica i nisam primetio bad pixele nigde. Sutra cu se malo vise pozabaviti sa monitorom, pa cemo videti....

Trenutno mi pada na pamet samo to da ERC ima stvarno korektan servis...

LG Flatron L204WT-BF
- 20" Widescreen TFT LCD
- 1680x1050
- 300 cd/m2
- 2000:1
- 160*/160*
- 5 ms
- DVI
- Black
36 meseci garancije
cena
287,00

Ima ga u Pxoenix, mada mi je cudno da sa ovakvim karakteristikama kosta ovoliko?!

I meni je solidno čudno. Našao sam i neke utiske vezane za monitor na ovom linku http://forumz.tomshardware.com/ce/LG-L204WT-ftopict51153.html

Ako je monitor onakav kako se pricha, onda je bruka jeftin.
Još da ga neko ima ili da bar može da ga malo testira...

Da pitamo ljudstvo sa Benchmarka da naprave neki test 20ica, wide i standardnih?

Možda neki Poll da vidimo koliko je zainteresovanih?

Poslednja izmena:
Vrh Dno