Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

MCRadisha je napisao(la):
A ja bas hocu da uzmem neki jeftiniji tft za moj racunar koji je stariji i ima gf2mx graficku. :wall: U principu, za ono sto ja radim bolji racunar mi nije potreban. Jedino sam mislio da uzmem tft umesto crt-a zbog prostora i vida obzirom da stvarno puno radim sa tekstom. Sad si me ubio u pojam. Pa jel' bas toliko losa slika kod tebe?

Ocajna.
Ali i kartici su suvi elektroliti.
Tako da ako je kartica kvalitetna, imaces sve kvalitetno. Uostalom crusader je objasnio

isnogood je napisao(la):
to je LG L1970H / 1970HR / 1970HQ / zavisnosti od odziva 2-8ms .....
krecju se od 325-385e, trenutno ima samo verzija od 4ms = 345e
Jesi li siguran da ima za te novce?! Ja sam nashao u HGspotu 1970HQ za 37000 din shto je 450 evra!!! I kako to da ga niko do sada nije spomenuo. Dizajn mu je do j**a ali kaki mu je kvalitet?

Do juce mi je izbor bio 931bf,ali sad nesto razmisljam...jel se isplati dati jos 80-ak evra vise za 971p?(Koliko ima uticaja sto 971p ipak ima odziv od 6ms a 931bf 2 ms?)

Samo mi nije jasno kako je cena ista za 970P i 971P,a ovaj zadnji je noviji model, ima veci kontrast,bolje prikazuje gradijente(kako neki kazu).Po meni bi trebao kostati barem 20ak evra skuplje ili to mozda losiji prikaz 970P nadomescuje boljom ergonomijom?

Kao što rekoh na sto sam stavio Samsung 970p i Benq FP93G X i dva sata sebe ubeđivao da je Samsung bolji monitor ipak košta 150 evra više. Samsung stvarno izgleda odlično pogotovo što sam dobio crni. Oba monitora su priključena na Asus 1600pro kartu. Čim sam ih priključio slika na Benq je zasijala u punom sjaju jer ima automatsko podešavanje. Za Samsung sam morao da instaliram Magic Tune da bi se slika dovela u normalno stanje.
Benq ima 2ms a Samsung 6 ali neku razliku nisam uspeo da vidim. Samsung ima za nijansu bolje boje ali je na Benq slika oštija i kontrast bolji iako CD koji dolazi uz Benq nisam ni ubacio. Kod Samsunga mi smeta malo prejako osvetljenje.
To su neki moji utisci. Možda sam previše očekivao od toliko hvaljenog Samsunga ali moj utisak je da je razlika u cenu potpuno neopravdana.
Za cenu od 300 evra Benq obavezno treba uzeti u razmatranje.

merlin je napisao(la):
Kao što rekoh na sto sam stavio Samsung 970p i Benq FP93G X i dva sata sebe ubeđivao da je Samsung bolji monitor ipak košta 150 evra više. Samsung stvarno izgleda odlično pogotovo što sam dobio crni. Oba monitora su priključena na Asus 1600pro kartu. Čim sam ih priključio slika na Benq je zasijala u punom sjaju jer ima automatsko podešavanje. Za Samsung sam morao da instaliram Magic Tune da bi se slika dovela u normalno stanje.
Benq ima 2ms a Samsung 6 ali neku razliku nisam uspeo da vidim. Samsung ima za nijansu bolje boje ali je na Benq slika oštija i kontrast bolji iako CD koji dolazi uz Benq nisam ni ubacio. Kod Samsunga mi smeta malo prejako osvetljenje.
To su neki moji utisci. Možda sam previše očekivao od toliko hvaljenog Samsunga ali moj utisak je da je razlika u cenu potpuno neopravdana.
Za cenu od 300 evra Benq obavezno treba uzeti u razmatranje.

Sad vise ne znma sta da mislim :)... Ovi na Bechu hvale 970/971P, jedni govore ovo, jedni ono... i na kraju ispadne da su ovo losiji monitori od nekog 2ms TN-a... E stvarno vishe... Ima da napravim sam sebi monitor :d :D

Dejjan je napisao(la):
Samo mi nije jasno kako je cena ista za 970P i 971P,a ovaj zadnji je noviji model, ima veci kontrast,bolje prikazuje gradijente
Danas sam ga namontirao, sliku nisam nešto zagledao (savršena iz svih uglova na prvi pogled) ali mi se ne sviđa postolje (ono prošlo je bilo mnogo upotrebljivije), asimetrični dizajn takođe, crna lakirana boja čim ga pipneš ostanu otisci, kabl se zavlači nešto ispod postolja, teško se obrće... ono samo mama (grafički dizajner) može da voli... :d

ZorMi je napisao(la):
Danas sam ga namontirao, sliku nisam nešto zagledao (savršena iz svih uglova na prvi pogled) ali mi se ne sviđa postolje (ono prošlo je bilo mnogo upotrebljivije), asimetrični dizajn takođe, crna lakirana boja čim ga pipneš ostanu otisci, kabl se zavlači nešto ispod postolja, teško se obrće... ono samo mama (grafički dizajner) može da voli... :d

sto, jel se tebi ne svidja 971P?

Sam Fisher je napisao(la):
Jesi li siguran da ima za te novce?! Ja sam nashao u HGspotu 1970HQ za 37000 din shto je 450 evra!!! I kako to da ga niko do sada nije spomenuo. Dizajn mu je do j**a ali kaki mu je kvalitet?

Taj HG spot je bash skup :) Pogledaj u NS, PIN je uvoznik.

Ja do pre nekoloki meseci nisam uopste razmisljao o kupovini LCD monitora.One koje sam vidjao do tada (a nisam ih puno,vecinom u firmi) nisu me uopste zadovoljavali prikazom(verovatno zato sto nisu bili podeseni u native rezoluciji,itd..)I onda su u firmi nabavili par ViewSonic-a model VE710b i ja sam seo na dupe od kvaliteta slike,od savrsene ostrine,pristojnog ugla i kontrasta(a to je jos i entry model Viewsonica,bez DVI)
I tada sam odlucio da zamenim ovaj moj CRT monitor LG T710PH (koji bi svakom preporucio ako se odluci za CRT)jer iako je TCO 03 ipak primeti se da zraci kada se duze sedi pored kompa.
I tako sam se uputio u potragu za kvalitetnim Viewsonicom i za oko mi je zapao model VP730,sa TN matricom.Model VP930 je MVA,ali je duplo skuplji od 730 i cak oko 100 evra skuplji od Samsunga 970P(jest da prikazuje ispravno svih 16miliona i kusur boja za razliku od Samsunga)
Posle duzeg razmisljanja izbor se sveo na VP730(garancija 0 mrtvih pixela) ili samsung 970P(3 mrtvaka)I onda sam jedan dan otisao u Samsung shop da pogledam Samsunga.Bez obzira sto su ga prikljucili na neku sugavu integrusu i sto softver za sliku nije bio podesen,ja nisam bio zadovoljan prikazom,neznam mozda sam previse ocekivao.takodje i ta bela boja samsunga mi je nekako odbojna.
I sada se pojavio crni model 971P koji mi se svidja i rado bih ga kupio samo kada bih mogao jedan dan da ga imam kod kuce da ga isprobam

isnogood je napisao(la):
Inache ja sam ipak presekao kupio ruzhan,ali stvarno super monitor <chik neka neko kazhe da TN panel nema crnu boju dok ne vidi LG> :)
LG 19" = 205e <PDV included> :)
A koji tačno model?
Nešto pogledah pcberzu, nema LGjeva 1970 ispod 300 evra...:trust:

ZorMi je napisao(la):

Crna lakirana boja,to mi se bas i nesvidja,mada mi je sa slika i licio kao da je lakiran.Vise bih voleo da je neka vrsta matirane plastike.U stvari kad bolje razmislim to mi se jako nesvidja(asimetricni dizajn i mogu da progutam)
A jeli mnogo lakiran?:D

B@K@ je napisao(la):
A koji tačno model?
Nešto pogledah pcberzu, nema LGjeva 1970 ispod 300 evra...:trust:

Ja nisam rekao da je 1970 ...1970 su preko 300e ....

isnogood je napisao(la):
Ja nisam rekao da je 1970 ...1970 su preko 300e ....
OK, ni ja nisam rekao da jesi :) , nego pitah koji si uzeo (koristio sam search za slučaj da si već rekao, ali ne nađoh) pa da možda i ja sebe počastim odličnom (nebitan dizajn) 19icom od ~200e... jer, čitajući sve ove zbrke od saveta, za sad sam bio u fazonu da izmislim ~350e za 205bw, no nisam siguran vredi li...

colt je napisao(la):
sto, jel se tebi ne svidja 971P?
Pa po dizajnu ne. Slika je verovatno odlična ali bi me nerviralo da ga stalno briskam krpicom i nikad mi ni bi bio dovoljno tačno horizontalno podešen na onom pivotu pa bih ga stalno mrdao... i opet briskao krpicom... :d

Chinaski je napisao(la):
jel' se pojavio beli 971P? meni se on vise svidja.
btw. danas sam video bilbord na kome se reklamira 971P :)

Gde, gde :d? Koja im je "zvaka" za reklamu ? :D

ZorMi je napisao(la):
Pa po dizajnu ne. Slika je verovatno odlična ali bi me nerviralo da ga stalno briskam krpicom i nikad mi ni bi bio dovoljno tačno horizontalno podešen na onom pivotu pa bih ga stalno mrdao... i opet briskao krpicom... :d

Znaci, ako nema onakav zglob za podesavanje kao prethodnik, onda je ***a bolji 970P...

19" LG Wide... Help? Blizi se dan.

Samsung?

Valja li uopste uzimati wide?

Hm, LG nema nista 19" Wide koliko sam ja googlao, na oficijalnom sajtu. Samo 20 i neki 23 ako se dobro secam, mada nije vazno.

Ono sto je meni sada vazno je da li wide ili ne? Koje su prednosti, koje mane?

Edit: http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/index.asp?viewPage=1
Da li je ovo sve od Samsung izbora? Nece biti wide [ili hoce ako se uklopi u cenu :d], muka mi je vise samo da uzmem monitor.

Gledao sam 940BF ali mi se ne uklapa u budzet po pcberzi.

Sta ce od Samsunga da mi se uklopi u sledece: 19", DVI? Nisam zahtevan, [jesam ali sam ogranicen lovom :D] znaci do nekih 300€ max.

Videcu da li moze neki drugi brend da se nabavi, pa da razmisljam i o tome, mada ne verujem....

Poslednja izmena od urednika:
Lg ima wide : L194WT-SF 19", LCD, 1440 x 900 Wide, 2000:1, 5ms, 300cd/m2 i tako dalje...cena oko 265-270e do juche ga je bilo na lageru....danas mozhda samo u nekoj maloprodaji ...PIN je uvezao za vikend..a vecj nema :)

E da kolega gore je pitao 1919s = 205e , 1952s = 230e , na zapadu je ova cena razlike oko 7-8e. Inache imam druga koji svaki dan gleda 940N i odushevio se ovime, ne probija osvetljenje..nema neravnomernog osvetljenja, naravno nema bad pixela......kontrast 1400:1 8ms....i tako dalje....pogledaj ..ima da se vide..... <ako nikad nisi video 19" wide..prvo ga probaj vidi da li ti odgovara..znam dosta ljudi da su se pokajali>

Ja sam stvarno hteo da dam 400e za monitor...ali kad sam stavio ovo i recimo 930bf pored..ovo ima bolju sliku..a meni 4ms manje ne znachi toliko parica...jeste gadan je....izgleda ko svi gadni samsunZi :) ....smatram da je bolja odluka uzeti dva ova i spojiti...samo mali problem komande su sa desne strane ..........Iskreno hteo sam 205bw, ali sam se zamislio da cju onda morati uvek da imam zver grafichku......i ipak ne nestandardna rezolucija....za samsung 971p da bi ga dobio za 420e morao sam da chekam josh dve nedelje, ...a onu belineu ne bi uzeo ni da me biju....VS-a nema u NS ni za lek...

NAJVECJA MANA: MONITOR JE NESTABILAN...ako imate klimav sto kao ja nemojte uzimati..:) Obavezno ga prodrmajte pre kupovine da vidite o chemu je rech <levo-desno>. reshenje je nosach ili extra stabilan sto...

isnogood je napisao(la):
Lg ima wide : L194WT-SF 19", LCD, 1440 x 900 Wide, 2000:1, 5ms, 300cd/m2 i tako dalje...cena oko 265-270e
Uuuu, bruka je monitor! I CENA je ok :)
Klasika.
Nema ga na oficijalnom sajtu.
<ako nikad nisi video 19" wide..prvo ga probaj vidi da li ti odgovara..znam dosta ljudi da su se pokajali>
Zato i pitam koje su prednosti i koje mane, jer ga nisam video, a nemam ni gde :d[/QUOTE]

Kakvi su paneli na LG uopste? Vrste i to?

:wave:

Planiram i ja da kupim LCD 19" prvenstveno za igru (Quake 4, Fear i ostali shooteri), do 300 evrica.
Razmisljam o Samsung 940B ili Viewsonic VA912 ili...ako ima nesto odgovarajuce za te pare.

Pozdrav!

Danas sam ponovo bio u Samsung shopu da pogledam 971P i utisak je podeljen.Sto se tice dizajna, crna lakirana boja uopste nije tako strasna sto se tice otisaka prstiju i jako lici na samsungove mobitele npr D500.Velika mana mu je sto ga nemozes okretati levo-desno,plus mu je sto ima dva USB prikljucka.Cini mi se da je stabilniji od 970P koji mi vise lici na neki jo-jo.Monitor nisu hteli da prikljuce(kazu samo ako hocu da ga kupim),ali ipak i to je nesto,mozes da kupis skup monitor a da si siguran da nema mrtve pixele.Zapalo mi je za oko da mu je cena za 2000 dinara manja od 970P.Tu mi nesto nije logicno

Dejjan je napisao(la):
Monitor nisu hteli da prikljuce(kazu samo ako hocu da ga kupim),ali ipak i to je nesto,mozes da kupis skup monitor a da si siguran da nema mrtve pixele

Ne mogu da verujem! Ukljucice ga samo ako hoces da kupis, to samo u ovoj zemlji ima... :wall: :wall:

koliko je tacno iznosila cena u dinarima, i gde si ga gledao? u Pozarevackoj ili Beogradskoj? jel' ima beli? nije valjda da ne moze da se rotira po vertikalnoj osi levo-desno?

Dejjan je napisao(la):
.Monitor nisu hteli da prikljuce(kazu samo ako hocu da ga kupim)

Pa dobro, sta ako zaista imas nameru da ga kupis, a onda kada ukljucis skapiras da ti se ne svidja slika ili nesto trece...Sta onda? Da ga kupujes pod pretnjom oruzjem? Zar ne bi oni trebali da imaju bar 1 komad izlozen i upaljen pa da lepo na licu mesta vidis kakav je monitor i kako izgleda upaljen, pa onda ako ti se svidi i ako se odlucis za njega, izvade ti novi da ga pregledas jel sve ok i onda pazaris...
Sigurno neces da kupujes monitor koji si video samo na slici ili samo ugasen pa da ga uzmes zbog dizajna....

Poslednja izmena:
U najlosem slucajo koliko mrtvih pixela mogu ako ocekujem ako kupim monitor onako na nevideno. U mjestu gde zivim nemaju TFT monitore na lageru, a da idem 100km za da pogledam monitore na licu mesta, a ako nemaju odredeni model na lageru, pa ako nece da ukljuce monitor da ga istestiram.. Prvo planirao sam da uzmem neki skupi monitor kao samsung 970P (971P) ili ako bih pronasao NEC 1980FXi, bio sam spreman da potrosim 500-600e na monitor, ali onda citajuci postove na ovaj, a i drugih foruma i citajuci recenzije, razocarao sam se od TFT monitore. Sve nesto im fali. Zato odlucio sam da uzmem neki jeftin TFT jer mi je ovaj CRT (LG Flatron F700P) iskopao oci, pa kupicu TFT samo za da odmorim malo oci, a za godinu - dve kad TFT tehnologije sazreje kupicu neki skupi monitor koji bi vredeo za te pare. I kolika je razlika u kvalitetu slike imedu monitora priklucenog na analogan d-sub i digitalan DVI port. Dali je toliko drasticna da ne vredi uzimati monitor bez DVI prikjucaka?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno