Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Igre cje ti biti mutnjikave...ali navicjicjesh se..ali zato boje...a tek ugao .....zaljubicjesh se :)

@merlin
NHF, al' glupo je tako nesto pazariti "na slepo" i na tudje misljenje, tj. da ne vidis pre kupovine...

pa da znas i da nije... ja sam ih jurio i gledao, i sad citam manje vise iz hobija ovu temu... ljudi realno daju ocene, i svima koji me pitaju za savet, samo ih uputim na bench...

Aj i ja... konacno!

Hm, crkao mi Samsung 795DF, i resih da uzmem 19" WIDE, nekako mi mocno izgleda.

LG mi je "pri ruci", pa ako moze neko da mi kaze generalno dobri su, nisu dobri? Wide obavezno.

Pored toga, moze da uleti neki Samsung, ali o tome sam vec citao onaj dugacki tred.

Znaci nesto o LG-u, valja li uzimati.

Druga stvar, to sa dvi, zasto je bitno, koliko se dobija na kvalitetu?
Pitam zato sto imam 9600 nema dvi, pa ono... planirasm da menjam karticu usput, ako se bude izvuko koji euro za to, a izvuci ce se kad tad :D Samo zbog DVI-a!> Neophodno ili ne? Znaci DVI, wide, 19"... LG ili Samsung...?
E, da, nekih 250-300€.

Udrite! :D

P.S. Postavio bih temu u onom tredu, ali tamo j383 lud zbunjenog :D, ne zna se ko se sa kime macuje! A meni je hitnije, trenutno sam na nekoj pozamljenoj bangalozi Compaq V700 :d

Klik, help! F1!

Poslednja izmena:
imam 2 LG rezaca i 2 TFT monitora (jedan od njih je LG L1740B). Super sam zadovoljan :) Ne samo da dizajnerski izgleda super vec je i kvalitet boje bolji od Samsunga SM 901a - iako je Samsung povezan digitalno a LG analogno. Dakle... LG LG LG :D :D :D

Sta mogu najkvalitetnije da uzmem za 300-350 eura ?

Ono sto sam ja pronasao za sad je samsung 940b/bf ! Sta mislite o tome ?
(ne treba mi wide, pozeljno analog + dvi , pivot)

Mislim da ti je 940B super kupovina. Nije wide, ima pivot i DVI. Koliko mi se čini ko god ga je kupio nije se pokajao, što sa ovog foruma što sa stranih koje sam pregledao. Naravno, i cena se uklapa.
S obzirom da najavljuju poskupljenje LCDova, mislim da je sad pravo vreme za kupovinu.

Poz

DuleC je napisao(la):
Mislim da ti je 940B super kupovina. Nije wide, ima pivot i DVI. Koliko mi se čini ko god ga je kupio nije se pokajao, što sa ovog foruma što sa stranih koje sam pregledao. Naravno, i cena se uklapa.
S obzirom da najavljuju poskupljenje LCDova, mislim da je sad pravo vreme za kupovinu.

Poz

Poskupljenje ?
Tesko . Sto bi cene LCD-ova isle gore ?

Uzeo sam pre neki dan Belinea 10 20 35W,
Za sada sam prezadovoljan!Duhove nisam primetio (dodushe nisam se ni trudio da in hadjem),uglovi gledanja su jako dobri a boje su OK!Ako primetim neku manu VICHEM :) (za sad je prvishe rano da pricham o tome)
btw prilikom butovanja sa DVI kablom ne vidim nishta do ulaska u XP a monitor prijavljuje kao da nema signala,a sa d-sub-om nema problema.Da li je josh neko ima slichnih problema?

Dark Angel je napisao(la):
Poskupljenje ?
Tesko . Sto bi cene LCD-ova isle gore ?

Zbog toga što su sada jeftini i kompanije imaju gubitke, te stoga smanjuju proizvodnju. Sad ne znam tačno gde sam to čuo/pročitao i koliko ima logike, ali ako "oni" lažu, lažem i ja vas. :trust:

Poz

@animaN: koliko € si dao za njega?

Poslednja izmena:
"Cene za 17-inčne panele monitora su skočile u drugoj polovini jula i u bliskoj budućnosti se očekuje porast cene od $3-5. Sezonski zahtevi su porastu i proizvođači panela su uvideli da postoji nedostatak 17-inčnih panela koji su pravljeni u količini za koju je postojao zahtev u drugom kvartalu. Sa neprastanim i ubrzavajućim padom cena u drugom kvartalu nekoliko proizvođača panela su svoje kapacitete prebacili na proizvodnju većih wide screen panela. U međuvremenu, većina proizvođača je smanjila svoju proizvodnju zbog tradicionalno smanjene potražnje u toku leta. Uprkos ovim pokušajima cena 17-inčnog panela je pala na $102."

Mozda si na ovo mislio?

Poslednja izmena:
Canonada je napisao(la):
"Cene za 17-inčne panele monitora su skočile u drugoj polovini jula i u bliskoj budućnosti se očekuje porast cene od $3-5. Sezonski zahtevi su porastu i proizvođači panela su uvideli da postoji nedostatak 17-inčnih panela koji su pravljeni u količini za koju je postojao zahtev u drugom kvartalu. Sa neprastanim i ubrzavajućim padom cena u drugom kvartalu nekoliko proizvođača panela su svoje kapacitete prebacili na proizvodnju većih wide screen panela. U međuvremenu, većina proizvođača je smanjila svoju proizvodnju zbog tradicionalno smanjene potražnje u toku leta. Uprkos ovim pokušajima cena 17-inčnog panela je pala na $102."

Mozda si na ovo mislio?
Bravo! To je to.

Sta je ovo ja ne znam, ali ovaj Gigatron na PC berzi nudi najjeftinije monitore.
940B-300.18e, 970P-417e ili 407e ne secam se, Belinea 101920-325e itd.
Da li je ovo sa ili bez PDV BOGA pitaj, ali je stvarno cudno!:-

Canonada je napisao(la):
Sta je ovo ja ne znam, ali ovaj Gigatron na PC berzi nudi najjeftinije monitore.
940B-300.18e, 970P-417e ili 407e ne secam se, Belinea 101920-325e itd.
Da li je ovo sa ili bez PDV BOGA pitaj, ali je stvarno cudno!:-

Maloprodajna cena za 940B je 342.20, za 970P je 442.50. To su cene iz cenovnika sa njihovog sajta (datum cenovnika je 18.06 ako se ne varam).

colt je napisao(la):
:D:D U kom threadu?

Kazes da imas Radeona 9600 i da nema DVI, ja imam Pro model i on ima DVI. Zar ne bi trebao i obichan da ga ima?
Ne bi trebao, kartica je bruka losa, radi dobro samo sa oficijalnim drajverima... Sa ostalim drajverima se "trese", tj. pluta slika sa omegom, recimo, i to na crt-u, ne znam kako bi bilo za tft, ali ne bih da se cimam, pa sam mislio da uzmem 6200 to mi je dovoljno, nemam potrebu za bacanjem para. A i tu su negde po ceni.

Znaci ponavljam pitanje jos jednom, posto je sutra ponedeljak, valjalo bi se nesto traziti konkretno.
Znaci, koji widescreen 19", po mogucnosti obavezno :D [vec sam rekao, pri ruci su mi] LG, ili eventualno samsung, ali to bih morao da cekam nekoliko dana, a i LG mi ima lepsi dizajn. A :eyebrows: koji kriterijum... :D Salim se, ali su mi pri ruci.

Aj, neki model konkretno?

kod lg-a cjesh preplatiti design..pogledaj jeftinije modele..ne gubish mnogo..a mozhe ti ostane mnogo euricja...

Usteda od 0,5$/monitoru :d

jaksa je napisao(la):
Usteda od 0,5$/monitoru :d
da znas,cista glupost,mada za te pare i na rf ulaz da se kaci pa da kupis :D

O boze...kakve veze ima ako je (po tebi) ruzan ako je slika dobra? Btw, dizajn mu je jednostavan kakav i treba da bude, a ne da sljasti i sjaji :)
Sem toga, ja mislim da ti i nije neki izbor 19" wide pa ne mozesh bash da birash.
Ako t ise ovaj Samsung ne svidja, onda onaj Acer :)

Samsung design je skroz OK !

Shta je tu ok? Svi su isti....tj svi su jednako gadni :) chast izuzecima :) P / 760BF :)

Jel zna neko koji je ovaj LG? Nashao sam sliku na netu ali ne mogu da nadjem koji mu je tacan naziv.

Prilozi

• sktd05a.jpg
    sktd05a.jpg
    7 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
to je LG L1970H / 1970HR / 1970HQ / zavisnosti od odziva 2-8ms .....
krecju se od 325-385e, trenutno ima samo verzija od 4ms = 345e Inache monitor extra izgleda....onaj prsten dole ja kao niklovan...nisam mnogo chachkao..mrzelo me...bio je kratko u mom posedu...

Inache ja sam ipak presekao kupio ruzhan,ali stvarno super monitor <chik neka neko kazhe da TN panel nema crnu boju dok ne vidi LG> :)
LG 19" = 205e <PDV included> :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno