Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Извињавам се на дуплом посту, али морам ово да вам кажем да се неко случајно не зезне ако већ није. Након оног "пада" РД-а на Редиту кренуле су разне "кампање" присвајања одбеглих од РД-а на друге сервисе. Тако је кренуло интезивно рекламирање извесног сервиса који се зове Изи Дебрид (Easy Debrid).
Е ја сам баш уплатио управо Изи Дебрид на месец дана да видим о чему се ради и ово је изгледа неки клон Премиумизеа јер поседује 100% исти кеш као и они. Буквално све исто што је кеширано на ПМ налази се кеширано и на ИД. Лепо су ухватили цаку да узму неку пару од корисника, рекао бих ови из Премиумизеа, пошто знам и да неки модератори на под-Редиту Адонс4Коди су блиско повезани са Премиумизеом, а неки чак имају и два налога, један модераторски а други као ПМ запослени. Тако да ко већ има Премиумизе ни у лудилу немој да плаћа за тај Изи Дебрид јер је све исто што се тиче кеша.

Иначе и то да кажем сада пошто сам свеже тестирао. ПМ/ИД не могу ни да присмрде Рил Дебрид кешу.

A ja tek ne bih preporučio onaj raspali Torbox. Em bedan sadržaj keširanih torenata, em ništa ne funkcioniše kako treba, brišu keširane torrent nakon 30 dana nevezano dal im neko pristupi ili ne, sajt totalno bagovit itd... A *****li su prvi kako da svi pređu kod njih a sve im je u totalnom haosu i uvek imaju neke izgovore, kao radimo na tome i ostala sranja. Naprimer mnoštvo ljudi je uplatilo kod njih zbog podrške za rapidgator al su samo izbacili podršku za njega bez ikakvog objašnjenja i tako u principu prevarili dosta ljudi koji su uplatili Torbox samo zbog toga. Ja sam uplatio mesec dana čisto zbog provere, al da ne grešim dušu su mi produžili još 2 meseca zbog problema sa serverima na početku. Nemam pojma koji oni publiku pokušavaju da privuku jer za streaming nema svrhe jer se sve briše, ja sam pokušavao na primer da okačim neke serije koje nisu imali keširane i namučih se da skinam sa onim bednim seederima da bi oni posle par dana izbrisali pola mojih keširanih torenata sa porukom da to nije svrha njihovog servisa... Tako da bi zaobišao ove amatere u širokom luku i držao se RD i ostalih servisa koji kako tako funkcionišu pa dokle trajalo....

Извињавам се на дуплом посту, али морам ово да вам кажем да се неко случајно не зезне ако већ није. Након оног "пада" РД-а на Редиту кренуле су разне "кампање" присвајања одбеглих од РД-а на друге сервисе. Тако је кренуло интезивно рекламирање извесног сервиса који се зове Изи Дебрид (Easy Debrid).
Е ја сам баш уплатио управо Изи Дебрид на месец дана да видим о чему се ради и ово је изгледа неки клон Премиумизеа јер поседује 100% исти кеш као и они. Буквално све исто што је кеширано на ПМ налази се кеширано и на ИД. Лепо су ухватили цаку да узму неку пару од корисника, рекао бих ови из Премиумизеа, пошто знам и да неки модератори на под-Редиту Адонс4Коди су блиско повезани са Премиумизеом, а неки чак имају и два налога, један модераторски а други као ПМ запослени. Тако да ко већ има Премиумизе ни у лудилу немој да плаћа за тај Изи Дебрид јер је све исто што се тиче кеша.

Иначе и то да кажем сада пошто сам свеже тестирао. ПМ/ИД не могу ни да присмрде Рил Дебрид кешу.
Šta si tačno testirao jer sve ono što sam ja pretraživao je i na RD i na PM. Nisam naleteo na ništa što je na RD a nije na PM.

Их бре Антара друже па није исто енкод филма од 2 гб и 15, немој ме зезати сад. :D Да на ПМ-у има можда све што на РД, мада не верујем и то чак, јер ето рецимо француски филм À fond (Full Speed) на РД има енкод од 9 гб кеширан, док на ПМ (пардон Изи Дебриду :sneaky:) нема ништа, али оно најпопуларнији неки наслови и свеже нови ту верујем да нема разлике веће, ал све што је иоле "застарело" разлика све већа и већа.

Ако ћемо да изједначавамо квалитет од 2 гб и 15+ онда да, може се рећи да не постоји разлика.

Postoji razlika naravno, ali se nađe što šta i na PM. Slažem se da ima više keširanih na RD. To me toliko i ne pogađa od kada sam se bacio na arrs automatizaciju i biram samo najbolji kvalitet.

@webmaher
*arrs = Sonarr, Radarr, Bazarr... Programi koje instaliraš na komp / na server i služe da automatizuješ skidanje serija (Sonarr), filmova (Radarr) sa torrent sajtova ili sa Usenet-a, odnosno skidanje titlove (Bazarr).
Postoje i programi za skidanje knjiga, muzike...

Upravo što kaže shaman i nekako se poklopi da probaš šta sve postoji pa izabereš šta ti odgovara. Arrs automatizacija na jedan klik sve popakuje i poslaže na jedan poseban način sa sve titlovima. Odlučih se na takav potez, jer mogu bližnjima gde god da su da pružim lepo iskustvo (i da kroz Overseerr zahtevaju željeni sadržaj koji je zatim prosleđen dalje) iako sam ograničen smešnim upload-om (60mbps) i ne tako snažnim cpu-om sa quicksync. Ako u priču ubacimo i opciju RD-a koji je takođe integrisan sa Plex-om onda je pokriven svaki scenario. Iako volim Kodi ovo je ipak malo bolje rešenje bar za ono što sam namenio.

Danas probao da uplatim RD na onaj nalog što sam tražio refund i piše da ne može zbog toga.Pa ništa,kad mi istekne ovaj u maju otvoriću novi nalog i to je to.Ako bude ovo još šljakalo.

Jedan od kodi developera sa kodi foruma mi je poslao ovaj build (praktično neki 21.2 preview).

Rešen je problem bufferinga na velikim fajlovima određenog tipa, meni je ovo prva verzija na kojoj praktično sve radi. Probao sam sve dežurne primere koji nisu radili.Do sad je za to morao da se koristi onaj Monsoons build koji je ok, ali je zastareo po nekim drugim pitanjima, a ovde su i neki drugi bagovi otklonjeni, kao recimo onaj sa crnim ekranom kad se vratite na aplikaciju posle minimiziranja itd.

Nije to nešto epohalono drugačije od trenutnih nightly verzija, ali konačno sam našao nešto na čemu meni sve radi.

Ostaviću ovde ko želi da proba.

Brat ima TCL c805 tv..koja verzija je OK?
Problem su filmovi od 50GB pa na više.... negdje do 35GB sve radi kako treba...

Jedan od kodi developera sa kodi foruma mi je poslao ovaj build (praktično neki 21.2 preview).

Rešen je problem bufferinga na velikim fajlovima određenog tipa, meni je ovo prva verzija na kojoj praktično sve radi. Probao sam sve dežurne primere koji nisu radili.Do sad je za to morao da se koristi onaj Monsoons build koji je ok, ali je zastareo po nekim drugim pitanjima, a ovde su i neki drugi bagovi otklonjeni, kao recimo onaj sa crnim ekranom kad se vratite na aplikaciju posle minimiziranja itd.

Nije to nešto epohalono drugačije od trenutnih nightly verzija, ali konačno sam našao nešto na čemu meni sve radi.

Ја monsoons користим због долби вижна. Каква је ту ситуација?

Ovo je 21.1(2), tako da podržava Dolby Vision...
Poenta je da i zvanično dolaze to toga što je bilo u tom monsoons build-u, uz ostale stvari koje vremenom napreduju.

Poslednja izmena:
Koji problem imate sa DV?
Ja koristim trenutni omega build i radi DV kako treba. Bas sada gledam game of thrones.
Game.of.Thrones.S01E01.Winter.Is.Coming.2160p.MAX.WEB-DL.DD+5.1.Atmos.DoVi.HDR.H.265-playWEB

i mom bratu radi DV i Atmos na TCL c805 tvju sa Kodijem 21.1.... problem su jedino fajlovi preko 50GB...možda je to zbog samo 100Mb internet konekcije do rutera.... inače imam 1000/100Mb internet i na PCju gledam bez problema i fajlove preko 100GB...

https://www.mediafire.com/file/xqy2cy7k96eptpf/kodi-20250103-b0655ece-PR26226-armeabi-v7a.apk/file
https://www.mediafire.com/file/6k3p62p7zi6nfeb/kodi-20250103-b0655ece-PR26226-arm64-v8a.apk/file

Hmm, taj pull request 26226 (koji je inicirao taj apk build) je "samo" za taj problem crnog ekrana:

tako da samo on teško da je "sredio" problem sa velikim bitrate fajlovima

To ne znam... Već ranije su radili na tom problemu u nightly buildovima (u 22 koliko se sećam). Znam samo da meni ovde rade najveći mogući fajlovi koji su pre bili problematični.

Do stable release valjda neće uspeti ponovo da pokvare 😂

Hmm, taj pull request 26226 (koji je inicirao taj apk build) je "samo" za taj problem crnog ekrana:

tako da samo on teško da je "sredio" problem sa velikim bitrate fajlovima
To je komit sa kog je uradjen build, verovatno je taj problem sa baferovanjem resen u nekom komitu od ranije.

ovo je samo za mobitele na tv ovo ne ide...

neče na TCL c805... ako je potrebno prvo da se obriše verzija 21.1. onda mi za sada to ne dolazi u obzir jer je previše posla... probao sam verziju v8a .. jel možda to problem...

neče na TCL c805... ako je potrebno prvo da se obriše verzija 21.1. onda mi za sada to ne dolazi u obzir jer je previše posla... probao sam verziju v8a .. jel možda to problem...
v7a moraš za tv

Probao i ja obe verzije i ista greška: "App not installed as package appears to be invalid"
Proverih na brzinu na netu i kao moguće rešenje se navodi uninstall stare i install nove aplikacije, što me trenutno jaaaako mrzi...

APK file verovatno nije potpisan (signed) kako treba i kao takav ne moze se instalirati na Androide koji nisu rutovani.

Meni su takve poruke izlazile kada sam hteo da instaliram neki apk novije verzije preko već instalirane starije verzije. Morao sam prvo da deinstaliram staru i onda je instalacija protekla bez problema.
Ne govorim o ovom apk-u već nekom drugom ali sam imao isti problem.

Nazad
Vrh Dno