Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Na ovoj verziji ne moze da se koristi kao guest vec mora da se loguje.

je slažem se,osim za reprodukciju velikih 4k fajlova na androidu,tu je edo majka 😉
apropo ovoga, danas sam napravio malo duži test avatara od 117gb na android tv-u i primjetio sam da povremeno štuca sa defaultnom postavkom bez buffera,kad sam vratio na 2gb odmah je bilo ok a može se staviti i na 5 ili max 10gb...

instalirao sam kodi 19.4 na appletv 4k i uz puno frustracija podesio umbrellu na njega a potom i tmdb helper i sve fercera bez greske...
fen sam prvo probao ali se zbog baga u novoj verziji kodi rusi prije nego stignem da promijenim onu postavku za fix...medjutim, ova verzija kodija je malo drukcija i ono sto mi najvise nedostaje jeste donja traka za stop, sub i video podesavanja...mozda mi je promaklo ali u postavkama skina nisam nasao nacin da to omogucim...preko kodi remote vidim tu traku i mogu sve da radim ali onda bi morao stalno koristiti telefon kao daljinski sto je naravno bzz...ima li ko ideju gdje i sta bi se moglo cacnuti da to omogucim...
inace, saam kodi radi veoma dobro, prilicno brzo ali kodeci koje kodi koristi za tvOS ocito nisu jos uvijek bas najbolje ispeglani pa je slika, iako ostra ,nekako isprana...kad pustim film na netflixu sve izgleda prirodnije dok na kodiju to nije bas tako...

Ko ima problem sa easynews-om moze pokusati ovo:

Screenshot_2022-08-13-22-41-18-150_com.android.chrome.jpg
Ja sam samo promenio Download port na 443 (Europe) i easynews linkovi se sada uglavnom pustaju iz prvog pokusaja, ponekad iz drugog u FEN addonu.

Medjutim, ova verzija kodija je malo drukcija i ono sto mi najvise nedostaje jeste donja traka za stop, sub i video podesavanja...mozda mi je promaklo ali u postavkama skina nisam nasao nacin da to omogucim...preko kodi remote vidim tu traku i mogu sve da radim ali onda bi morao stalno koristiti telefon kao daljinski sto je naravno bzz...ima li ko ideju gdje i sta bi se moglo cacnuti da to omogucim...
Pkscout Estuary mod skin... Imaš ga kod mene, ili pretraži pa nadji repo...

to sam prvo uradio ali se samo traka za premotavanje, sa gornjeg prebacila na donji dio skina..nista vise se nije promijenilo, nazalost

ja sada samo vidim plavu liniju za premotavanje i mogu samo da premotavam naprijed-nazad...ali nemam opcije stop, izbor jezika , audio itd ... kad stisnem gore dole na daljinskom ja zapravo dobijem opciju da pojacam ili smanjim zvuk..ali ne vidim onu prosirenu traku gdje mogu odabrati navedene opcije

edit..huh jbmt si seljaka, uspio sam..sjetio sam se da probam sa duugim pritiskom na ok i tada se pojavi..vrh..svakako hvala

Poslednja izmena:
ja sada samo vidim plavu liniju za premotavanje i mogu samo da premotavam naprijed-nazad...ali nemam opcije stop, izbor jezika , audio itd ... kad stisnem gore dole na daljinskom ja zapravo dobijem opciju da pojacam ili smanjim zvuk..ali ne vidim onu prosirenu traku gdje mogu odabrati navedene opcije

edit..huh jbmt si seljaka, uspio sam..sjetio sam se da probam sa duugim pritiskom na ok i tada se pojavi..vrh..svakako hvala
U settings pronadji sekciju za podesavanje i dodavanje novih uredjaja (xbox controller, Nintendo itd...). Tu kliknes na add device i u listi pronadjes TV Remote. Izaberes i podesis kontrole za back, play, meni i ostalo sto ti nudi na daljinskom od apple tv. Nakon toga ce ti pritiskom na ok biti dostupne sve opcije koje trazis kad gledas film. Neces morati da drzis dugo ok.
System, input, configure attached controllers, get more, pronadjes tv remote u listi... Nadam se da je sad malo preciznije objasnjeno.

Poslednja izmena:
Uspeo neko da "ubedi" burst da pretrazuje serije na Filelist.io ?

Primer ova serija,burst serch nista a ima je u vise verzija na filelist

Screenshot 2022-08-14 202537.png

Ne mora da skida, nek iskopira magnet link.

Bas kad odes u Elementumu na tv show pa search ne daje rezultate ali ako odes odmah na search daje pomenuti rezultat za filelist za tu seriju dal je problem kako je vidi burst ne znam ali ipak daje rezultate
IMG_20220814_223755_01.jpg

Ja radim serch preko trakt watch liste

Filmove nalazi na filelist ali serije ne

Citam ja torent preko web elementum ali ima zezanja,ne sinhronizuje se trakt,titl mora rucni serch

Probaj ako koristis trakt da nadjes neku seriju na filelist iz trakt watch liste

Da, ni meni ne nalazi FL za serije iz watchlist. Za filmove šljaka kako treba.

Evo test lokalne mreže između pc i android box možda nekome bude interesantno da testira brzinu. Ne mogu da nađem na forumu ništa slično pa ću postaviti ovde test lokalne mreže između, u ovom slučaju, pc i android box(nvidia shield). Možda nekom posluži da testira protok u LAN-u.

Download iperf3 i instaliraj
Idi u Apps i Open iperf3
Set the server to iPerf3 mode with the default settings "-s -i 1"
Start the server

Na PC
Download iPerf on your PC
Extract zip file to folder
Run cmd on pc and switch to that folder
Run command:
iperf3 -c <Box IP ADDRESS> -i 1 -t 600

Meni je na oko 950mbits što je ok.

Poslednja izmena:
U settings pronadji sekciju za podesavanje i dodavanje novih uredjaja (xbox controller, Nintendo itd...). Tu kliknes na add device i u listi pronadjes TV Remote. Izaberes i podesis kontrole za back, play, meni i ostalo sto ti nudi na daljinskom od apple tv. Nakon toga ce ti pritiskom na ok biti dostupne sve opcije koje trazis kad gledas film. Neces morati da drzis dugo ok.
System, input, configure attached controllers, get more, pronadjes tv remote u listi... Nadam se da je sad malo preciznije objasnjeno.
i to sam pokusavao ali tu je vec po defoultu podesen apple remote i nema opcije da se doda novi uredjaj niti da se tu nesto posebno zamijeni..tako da, duuugo ok mi ne gine..ali ok, nije strasno ni to u odnosu na prvobitnu pomisao da nemam taj dio menija uopste

Društvo,šta manje zauzima prostora na Android tvu - Kodi ili Stremio?

Мени коди 530 MB, стримио 720.

Stremio 230MB, Kodi 2.3GB bez čisćenja keša🤣

Nemam pojma Stremio sam samo probao i sad skuplja "prašinu".

Nisam video posebnu temu za Stremio pa da pitam ovde.
Od kad je izašla nova verzija Stremia, ne povlači mi titlove sa Titlovi.com addona iako je instaliran. Praktično nemam ni jedan srpski ili hrvatski titl.
Jel ima neko rešenje ili ću morati da instaliram Kodi.
I pitanju je TCL C715 TV.

Nisam video posebnu temu za Stremio pa da pitam ovde.
Od kad je izašla nova verzija Stremia, ne povlači mi titlove sa Titlovi.com addona iako je instaliran. Praktično nemam ni jedan srpski ili hrvatski titl.
Jel ima neko rešenje ili ću morati da instaliram Kodi.
I pitanju je TCL C715 TV.
Instaliraj open subtitlles dodatak.

Opensubtitles dodatak mi je već instaliran ali iz nekog razloga ne vidi naše i hrvatske titlove iako su oni podešeni kao primarni i sekundarni.
Probaću da deinstaliram stremio pa da ga ponovo instaliram na tv-u.
A dodatke ne mogu sada u novoj verziji da instaliram direktno na tv-u nego moram na telefonu pa da onda u aplikaciji na tv-u kliknem na sync addon dugme.
Verzija Stremia je 1.5.4

Nazad
Vrh Dno