Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

uspio sam dobiti preko trakta da radi resume,nisam 100% siguran jer sam prčkao po puno postavki ali mislim da je bilo ključno enablati scrobbling u postavkama trakta unutar postavki umbrelle, skin je bingie a ovo su te postavke,zanimljivo da mi preko android tv-a radi a na windowsima ne, da li je još neka postavka u pitanju ne znam,bitno mi je da radi na tv-u:
umbrelatrakt.JPG

Može da se desi da nekad radi nekad ne. Mislim super je ako bude radilo konstantno, samo kažem da je bolje da se sačeka malo, da se proba nekoliko puta čisto da se bude siguran da radi.

Meni je recimo tako na Seren addonu, jedno vreme dok sam ga koristio, čas obeležavalo da je neka stvar gledana čas ne. Isto nije htelo pa sam kao nešto čačkao bio propradilo i opet nakon nekoliko puta ponovo nije ubeležilo watched status.

Venom je uvek imao problema sa tim. To se sećam. Tako da verovatno je potrebno sugerisati developeru Umbrella adona na tu grešku.

Ezra radi odlično to. I mogu da kažem da je to radilo fenomenalno na mom "pokojnom" setupu sa Bingie skinom.
da,ezra je radila od prve i bez trakta također sa bingie skinom (y)

Da zato što FEN i sad Ezra te stvari rade lokalno u samom adonu, ne zavise od bilo kojih dodataka. Isto u Ezra adonu ima opcija, mark as watched when you watch in Ezra ili tako nešto i čim završiš gledanje sa nečim to bude ubeleženo u samoj biblioteci.

• Like
Reagovanja: gec
Jel postoji mogućnost da ove liste što sam ubacio preko tmdb helpera u biblioteku, nekako čitaju status sa trakta a ne lokalni na default skinu?

Može da se desi da nekad radi nekad ne. Mislim super je ako bude radilo konstantno, samo kažem da je bolje da se sačeka malo, da se proba nekoliko puta čisto da se bude siguran da radi.

Meni je recimo tako na Seren addonu, jedno vreme dok sam ga koristio, čas obeležavalo da je neka stvar gledana čas ne. Isto nije htelo pa sam kao nešto čačkao bio propradilo i opet nakon nekoliko puta ponovo nije ubeležilo watched status.
ima i u kodi repository onaj playback resumer koji snima watch status ali meni nije pomogao,za sada radi preko trakta ali da,vjerojatno će zezati u nekom momentu,nisam baš siguran šta sam isčačkao o_O

Jel postoji mogućnost da ove liste što sam ubacio preko tmdb helpera u biblioteku, nekako čitaju status sa trakta a ne lokalni na default skinu?
Ne znam da li sam dobro razumeo. Jel hoćeš da trakt liste koje si ubacio preko tmdb helpera nekako povežeš recimo na neki vidžet. Pa da kad napraviš promene na toj listi u traktu te promene se prenesu i na sam kodi i te vidžete? Jel to?

Ne znam da li sam dobro razumeo. Jel hoćeš da trakt liste koje si ubacio preko tmdb helpera nekako povežeš recimo na neki vidžet. Pa da kad napraviš promene na toj listi u traktu te promene se prenesu i na sam kodi i te vidžete? Jel to?
Otprilike... Evo šta sam ja uradio... Valjda tako treba ako sam dobro shvatio, a i šta meni treba...
U tmdb helperu sam dodao dve liste sa trakta da sinhronizuje sa kodi bibliotekom, jednu za filmove, last releases, I drugu za serije, last TV shows...
On to pakuje u dva foldera, a ta dva foldera sam preko videos, ubacio u biblioteku da mi se prva lista prikazuje u Movies, a druga u TV Shows...
I sad recimo, to za filmove i deluje ok, prikazuje se kako se lista na traktu dopuni tako i ja to vidim u biblioteci...
Za serije je malo gluplji prikaz, ne ide redom, recently added, nego ima unwatched i prikazuje zadnje epizode dodate ali to sam isključio, jer je bezveze da mi njih redja...
E tu mi daje i serije koje sam odgledao ali mi svuda piše na primer 0/8, kao da nisam, jer ne čita sa trakta... I prikazuje mali broj, nekih 15 naslova, to je verovatno skin definisao...
Verovatno osnovni skin nema neke mogućnosti, pa i ne može baš šta ja hoću, ili nešto ne radim kako treba ;)
Ovi prikazi mi uglavnom trebaju samo informativno da pogledam tj. budem obavešten šta trenutno izlazi, i za serije baš ne funkcioniše...
Čemu uopšte služi sekcija widgets u Imdb helperu?
To oko raznih skinova, widgetsa, super favorita, ništa nisam uspeo da pohvatam 😉
A možda me i mrzelo da se previše bavim 😊
Pošto mi ovaj default skin odgovara a hteo da ga malo nabudzim, stavio sam mod v2 il kako se već zove, i od tad nije hteo da pušta video... Jedva povratnih da sve radi pa sam odustao od daljeg cackanja drugih skinova...
misliš na watch status isto? moglo bi biti ovo
Pogledajte prilog 350938
Ne resume, samo mi treba da ispravno prikazuje ako je već uneo seriju recimo njen status da li je gledana i koliko, i za film isto...

E zato sam ja i napravio widgets(path preko tmdb-helpera do trakt/mdblist) sa listama koje su mi potrebne(watchlist, trending, itd) i koje se same ažuriraju. Ne znam šta se dobija sa sync to library, ali meni ovaj setup odgovara bez sinhronizacije.
screenshot00005 (1).png
screenshot00004 (1).png

• Like
Ne resume, samo mi treba da ispravno prikazuje ako je već uneo seriju recimo njen status da li je gledana i koliko, i za film isto...
pa to su ti ove postavke trakta odnosn tmdb helpera sa slike gore, get watch indicators itd. ne znam da li ćeš moći to dobiti sa default skinom,trebaš spojiti widgete sa tmdb helperom odnosno preko njega sa traktom,probaj titan bingie skin,izgleda isto kao netflix aplikacija,tamo bi recimo u home stavio par widgeta povezanih sa helperom ili možeš i sa library direktno budući da si ju povezao sa trakt listama

E zato sam ja i napravio widgets(path preko tmdb-helpera do trakt/mdblist) sa listama koje su mi potrebne(watchlist, trending, itd) i koje se same ažuriraju. Ne znam šta se dobija sa sync to library, ali meni ovaj setup odgovara bez sinhronizacije.
dobije se kao brže loadanje i neki featuri tipa "add to my list" itd. odnosno možeš povezati library sa više sourcova(netflix,hbo,lokalni disk,rd+neki addon itd.) i imati sve integrirano kroz jedno sučelje(npr. zajednički continue watching),sa tim se ja danas zezam ali kako mi se čini njemu to ne treba pa mu je bolje ovako kao ti povezati trakt/imdb liste preko tmdb helpera ili direktno preko addona preko kojeg se gleda(ezra/umbrella itd.) jer koliko vidim i oni imaju mogućnost povezivanja lista sa widgetima

Pogledajte prilog 350949
Pogledajte prilog 350948
Džaba ti ove naše liste kad to verovatno ništa nema na RealDebrid, pretpostavljam ;)
Da, verovatno osnovni skin nema sve te mogućnosti pa sam dobio što sam mogao...
Sad se izgleda i sinhronizovala ta cela lista, imala 200 serija pa mi je dodala u progres ispravno za black bird recimo 3/4...
Tako da je ovo na neki način sasvim dovoljno, nije savršeno ali eto čisto da mi ta dva menija Movies I TV shows ne budu prazni...
Hvala na preporukama...

Džaba ti ove naše liste kad to verovatno ništa nema na RealDebrid, pretpostavljam ;)
apropo ovoga, serija klan,isti debrid account preko stremia ima linkove i radi a preko kodi addonova(probao sam preko ezre i umbrelle) jok,čak mislim da je i isti provajder bio, onaj torrentio ili tako nešto i tu i tamo

Možeš to da uradiš tako što povežeš plejliste iz Kodi biblioteke na vidžet. Kada prebaciš listu iz trakta preko tmdb helpera u kodijevu biblioteku, on napravi istu tu listu sa istim nazivom u kodijeve plejliste. Onda će identično kako bude na Traktu ti takav i vidžet biti. E sad ovo što gec kaže default skin Kodijev ima limitirane te opcije. Ovo za serije što hoćeš recimo na nekim skinovima imaš da biraš za vidžete kako hoće da ti pokazuje vidžet. Izabereš last added ili recently added i za sorting staviš descending onda ti na vidžetu pokazuje poslednju seriju koju si ubacio u tu trakt listu.

apropo ovoga, serija klan,isti debrid account preko stremia ima linkove i radi a preko kodi addonova(probao sam preko ezre i umbrelle) jok,čak mislim da je i isti provajder bio, onaj torrentio ili tako nešto i tu i tamo
Probaj novi fen, videh da dosta izbacuje sa torrentio...
Generalno skraper mora da podržava torrent sa koga je nakaceno na rd...
Inače dobar je fen, sad ga malo više cackah, dobra stvar u odnosu na seren je sto moze da izbaci linkove sa dolbi vision, pošto mi se oni prikazuju zeleno/ljubičasto, ali recimo nema opciju, što mi se sviđa kod serena, da kad pustiš epizodu, za sledeću ti na vrh stavi isti source ako je bila iz pakovanja...

• Like
moze li neko objasniti sta se sve dobije sa tim widgets a sto npr nema trenutno na FEN... u fenu vidim svoje liste iz trakta, lajkovane liste,mogu da trazim tudje liste, ima sve one trending i popular user liste ... koja je prednost sa koriscenjem widgets

Pa ništa samo je lepše i preglednije. :D I više liči na ove streaming servise.

U teoriji sve je to isto jer odatle se ti vidžeti i prave. Samo što umesto jedne velike liste poredjane filmovima i serijama dobiješ fensi postere, kartice, logoe i neke informacije o filmovima/serijama odmah na videlo. Tipa imena glumaca, imena režisera, nagrade, trajanje filma, starosna kategorija itd. sve zavisi od skina i šta sve skin podržava.

Jednostavno više liči na neki multimedijalni pravi streaming servis nego na sam default Kodi.

Da, verovatno osnovni skin nema sve te mogućnosti pa sam dobio što sam mogao...
Sad se izgleda i sinhronizovala ta cela lista, imala 200 serija pa mi je dodala u progres ispravno za black bird recimo 3/4...
Tako da je ovo na neki način sasvim dovoljno, nije savršeno ali eto čisto da mi ta dva menija Movies I TV shows ne budu prazni...
Hvala na preporukama...
Da slabo pronalazi naše stvari, ali neka ih barem imamo listu.
moze li neko objasniti sta se sve dobije sa tim widgets a sto npr nema trenutno na FEN... u fenu vidim svoje liste iz trakta, lajkovane liste,mogu da trazim tudje liste, ima sve one trending i popular user liste ... koja je prednost sa koriscenjem widgets
Upravo ovo što je @cvijicj rekao preglednije, više detalja, auto-scroll, sortiranje, itd.
Je l' dodao Crnu berzu neko u Elementum i da li to uopšte može?
Da li u RD čekirate oba i torent i hoster services?

Da slabo pronalazi naše stvari, ali neka ih barem imamo listu.

Upravo ovo što je @cvijicj rekao preglednije, više detalja, auto-scroll, sortiranje, itd.
Je l' dodao Crnu berzu neko u Elementum i da li to uopšte može?
Da li u RD čekirate oba i torent i hoster services?
ali sve to ima i u fenu..i imena glumaca za svaki film i seriju i mogu traziti prema njima sve, i trajlere, i sve zive liste..zato pitam, jel vrijedno truda
u fenu je po defoultu oboje cekirano, vjerovatno ima razlog za to ..tako da...cekiraj i torent i hoster, nece da skodi

kao što je rekao cvijic uglavnom se radi o izgledu, npr. sa bingie skinom(netko je ovdje već stavljao slike) dobiješ gotovo identičan izgled kao netflix aplikacija,ako ti se igra sa tim nije nikakav problem,ne treba puno truda ako ne nisi nešto bitno propustio

Neko voli ovako neko onako. Uglavnom sve je individualno, od osobe do osobe. Koga mrzi da se malo pomuči ili izdvoji vremena ili ne može na kraju krajeva dobra je i prostija šetnja kroz adone.:)

Samo treba dodati da za Bingie treba bas jaka mašina, kod mene je GT king pa je to bez obzira na izgled i svu tu sminku dosta losiji odziv "lag" nego kod klasičnog kodija (coreelec).

Kako najbrže/najlakše da osposobim Stremio ili neki drugi servis za streaming filmova, na android projektoru? Sredio bi bi ja to nego nemam vremena da čitam temu treba mi za večeras pa ako ima neko neko hint :) Dakle nešto tipa Balkan Green, Exodus, Elementum...

AndroidTV os? Daj malo više info.

Android TV OS v9

Kako najbrže/najlakše da osposobim Stremio ili neki drugi servis za streaming filmova, na android projektoru? Sredio bi bi ja to nego nemam vremena da čitam temu treba mi za večeras pa ako ima neko neko hint :) Dakle nešto tipa Balkan Green, Exodus, Elementum...
Najlakše beetv, teatv, filmplus...
Instaliraš i vozi, ne treba ti nikakav nalog niti rd...

Ako nije problem i ima se vremena Kodi+elementum ili Fen/Ezra addon sa rd. Ako ove iznad aplikacije daju slično elementumu onda glas više za tu opciju koju jesam viđao ali doduše nisam nikada probao.

Pozz, piasao sam o ovome danas i u delu vezano zaz Nvidiu shield, ali ajde i ovde da podelim neka zapazanja, posto ovaj deo prati mnogo vise ljudi.
Interesuje me da li neko ima problema sa Kodijem 19.4 matrix na Nvidiji. Ama non stop neki problemcici. Ili stane odjednom i zamrzne na 3,4 minuta, daljinski ne reaguje ponekad, ne moze se lako izaci iz Kodija na EXIT, ili se ceka po par minuta, isl. To se desava skoro na svim adonima, Taz, Seren, Fen. Imam na jednom boksu t95 od 50ak eurainstaliran Coreelec, ama razlika nebo i zemlja u fluidnosti rada. Desi se nekada i na Coreelecu, ali mozda par puta u mesec dana. Ako neko ima slicnih problema ili predloge, bio bihzahvalan, hvala.

Nazad
Vrh Dno