Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Погледај у подешавањима адона шта стоји за максималну резолуцију и квалитет.

Nema šta da gleda sve je poznato. Na kompu 1080p+ neće gledati. Za razliku od sad pokojnog HBO Go gde se sa Widevine L3 dobijao max stream (1080p) na HBO Max za to mora Widevine L1.
Tako da na kompu i Kodi addon i u browser-u kad se gleda max koji se dobija je 1280 x XXX.

Smrdljivi HBO Max ni za Edge + PlayReady ne pušta bolji stream što čak i smarački restriktivan Netflix dozvoljava.
Razlika je samo da Edge pušta HEVC stream a Chrome AVC stream.

Poslednja izmena:
Evo prepiska sa reddita za edge browser...

Prilozi

• Screenshot_20220315_081438_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20220315_081438_com.android.chrome.jpg
    94.5 KB · Pregleda: 75
Ako isti komp i isti Edge na Netflix pušta 1080p a na HBO Max pušta SD sve je jasno i mogu Reddit-ovci da palamude do prekosutra ;)

Za 4K stream koristeći PlayReady CDM već jeste bitan konkretan hardware da ispunjava muzičke želje Netflix-a i družine.

Verovatno HBO Max i za 1080p stream & PlayReady traži maximalno sigurnu implementaciju koja se oslanja na hardver kao što je to na Netflix uslov za 4K stream.

Danas sam nabavio hbo max. Vidim treba d ase promeni adon, ali ja koristim 18.9 verziju kodija, moze li na njega da funkcionise HBO max adon?

Na Netflix-u mi je oko 15-16 Mbps bitrate, dok je na HBO MAX-u 25-30 Mbps

• Like
Reagovanja: gec

Jesam. Bez njih ne radi uopste, tj. ne izlista titlove. Pomislio sam da nije problem do lokacije, pa sam promenio da ih stavlja u "download" folder, ali i dalje prijavljuje gresku.
Primetim da je link one greske uvek isti(https%3A%2F%2Fs3-dub-ww.cf.dash.ro) i potrazim na guglu i vidim da je vezano za taj add-on, jer mi je izbacio sandmann79 na github-u gde prijavljuju greske sa logovima. Uz to vidim da je neko vec prijavio ovaj problem u avgustu prosle godine.

Nameracio se da vidim da li je mozda do Kodija problem sa titlovima i Prime video dodatkom. Instalirao sam 18.7 i uz malo maltretiranja (posto nijedan dodatak za titlove iz Kodija nisam mogao da instaliram, jer za svaki pri pokusaju instaliranja izbaci "instalation failed"), utvrdio sam da je problem sa ne pustanjem titlova prisutan samo u Matrix-u, dok na Leia-i radi bez problema(srecom sam se setio da probam da nadjem a4k dodatak i njega sam srecom uspeo da instaliram i bez problema je povukao i pustio titl). Jedino ostaje taj problem sa instalacijom drugih dodataka za titlove. Jedini problem sa a4k je sto ne moze rucno da se pretrazi, jer koliko sam primetio za Prime video dodatak je to prakticno obavezno kada su serije u pitanju.

Na Iris boxu ide u fhd hbo max.

Na Iris boxu ide u fhd hbo max.
Treba za 10 tak dana da dodju iz MTS da mi uvuku optiku, pa me zanima onako na neviđeno još, jer nisam video još te MTS boksove, jel postoji play store za app, ili skinete apk file pa instalirate? Pitam bas iz razloga sto ce mi trebati Hbo Max na tom Iris boksu.

Ne postoji store na Iris STB-ovima, a ako ti donesu i najnovji Skyworth model STB-a neće da može ni "sideload" Android aplikacija.

Ne postoji store na Iris STB-ovima, a ako ti donesu i najnovji Skyworth model STB-a neće da može ni "sideload" Android aplikacija.
Kod sestre su pre mesec dana instalirali u istom kraju gde sam i ja ovaj STB, kontam da cu i ja takav dobiti. Jel na njega moze ili ne, posto mi "Skyworth" pojam sad dok ne postanem MTS korisnik (trenutno SBB) ne znači ništa :).

Prilozi

• 20220312_125131.jpg
    20220312_125131.jpg
    125 KB · Pregleda: 41
MTS u upotrebi ima 3 (4 ako računaš one matore Huawei cigletine) STB: Huawei Q11 i 2 različita modela Skyworth.
Zavisi od grada i lokacije šta će korisniku doneti terenci koji ti uvode MTS usluge...

Q11 nije uopšte Android uređaj, stari Skyworth model jeste i može "sideload" Android aplikacija a novi Skyworth koji su krenuli da dele pre par meseci jeste Android ali nije moguće dodavati Android aplikacija jer nema File manager i bla bla.

Prava "adresa" da se informišeš oko tih detalja nije ova tema nego tema za MTS Box pakete.

Tamo ćeš pročitati i informaciju da ako želiš istovremeno na jednom boxu da koristiš i glavnu TV usluga (kroz Iris aplikaciju) i random Android aplikacije ćeš morati da se igraš sa klackanjem između LAN kabla i WiFi konekcije.

Dakle celo iskustvo ne može da se poredi sa Eon box ako si njega do sad koristio kod SBB-a.

E na taj HP4024 NE može instaliranje aplikacija :D Može na HPH07.

Poslednja izmena:
Sorry za offtopic, nisam ni primetio u kojoj sam temi, samo sam usao na notifikaciju i video odgovor jednog clana da na Iris box-u ide Hbo Max na FHD, pa odmah isao na reply.

Inače, mamu "žrtvujem" kao test za MTS, da vidim kako radi, mogućnosti. Ja sam isto u komsiluku, jos uvek na SBB, ali ne na Eon STB, nego na starom Cisco 4682 reciver - u :), jer nisam hteo nov ugovor na 2 godine zbog Eon Box-a, volim da sam "slobodan", a od tada laganica prošlo 4 godine, 2 ugovora prakticno, gde sam mogao nesto da izboksujem da dobijem :(. Sad razmisljam posto imam MTS ispred kuće, brzi net, godinu za dž, druga godina jeftinije, 2 STB, plus wifi extender, da izvučem tog keca iz rukava, da vidim sta ce mi ponuditi da ostanem sa novim ugovorom na 2 godine.

Moj savet: razmotri opciju da uzmeš kombinaciju Box bez TV usluge + Eon van mreže /Eon OTT kao TV uslugu i uz taj ugovor Eon box. Ja lično koristim ZLOrion optiku + Eon OTT. Ovde na selu nije dostupna MTS optika već je izbor Orion optika ili Supernova optika (ili MTS VDSL).

Има. Он је на андроид ТВ платформи.

@bravosx1616 Da, Eon box si slobodan da zvekneš koju god Android aplikaciju.. ako ima na AndroidTV verziji Play Store onda direktno sa Store, ako nema juriš apk na netu pa "sideload" kao što mora na MTS-ov HPH07. Plus na Eon boxu nema zezanja sa žongliranjem konekcije jer i glavna aplikacija / glavna TV usluga radi kroz istu internet konekciju koju koriste ostale aplikacije koje je dodao sam korisnik (HBO Max, Supernova, Iris Smart, KOdi, šta god...).

Uz obaveznu napomenu da Netflix AndroidTV app ne radi na Eon boxu... ali može da se instalira :D :D Iako je beskorisna .

Još ovo kad smo načeli ovu temu, a spomenicemo i Kodi, jer je tema Kodi i Addoni, da ne bude da smo skroz offtopic :).

Posto nikad nisam koristio Eon STB, jos uvek sam na Reciver-u Cisco, nije mi trebao jer sam uzeo Box X96 Max kad je Samsung rešio da pogasi svu moguću podršku za nove app na Smart TV-u starom 4 godine 😡.

Kako se u praksi pokazao taj Eon STB za dodatne app, tipa Kodi, Hbo Max, Disney+, Netflix i slicne, posto cini mi se da je sa 2gb ram-a ako se dobro secam i 8gb rom memorije. Kako se nosi sa tim hardware-om, kad npr ovaj X96 Max je Amlogic S905x2, 4/64gb, pa zna nekad da zatrokira?

Koliko se sećam X96 Max i SDMC model Eon boxa (= onaj koji se daje "van mreže" korisnicima) oba koriste istu "Franklin" ploču...

@shamanNS Obično u box paketima, konkretno moj box 4 idu 3 stb uredjaja gratis, znam da znaš to ali eto, samo da ti kažem da nije potrebna nekakva gimnastika :)

hdmi 1, lan=tv, hdmi 2 iris wifi, sve radi dobro bez gimnastike na tom jednom tv-u. kodi, eon itd...

Kako se u praksi pokazao taj Eon STB za dodatne app, tipa Kodi, Hbo Max, Disney+, Netflix i slicne, posto cini mi se da je sa 2gb ram-a ako se dobro secam i 8gb rom memorije. Kako se nosi sa tim hardware-om, kad npr ovaj X96 Max je Amlogic S905x2, 4/64gb, pa zna nekad da zatrokira?
Radi to sve kako treba. Imam dva Eon boxa sa svim tim aikacijama. Radi netflix hd kroz Kodi addon bez problema. Svasta nesto imam na njima(posao sam vide puta) i uvek imam oko 2 Gb slobodnog prostora. Disney+nisam probao jedino.

@M J Izgleda da ni jedan TV neće imati dovoljno HDMI portova koliko ti imaš različitih boxeva u opticaju :D :D I to šaltanje među TV input-ima jeste "gimnastika" i nepotrebno "žongrliranje". Uvek je bolje, lepše, lagodnije kad na jednom uređaju & jednom HDMI portu radi sve što ti treba i što koristiš češto.

Dva boxa na jednom tv-u. Stvarno nije teško dva puta stisnuti tv/av i tu si. U kodiju dok pustiš nešto tipa sa Netflixa treba više gimnastike, više stiskanja :) Inače počeo sam da obožavam ovaj kodi :) a uvek sam imao neku odbojnsot ka njemu :)

Slažem se da je nepotrebno, ali radi posao.

Nazad
Vrh Dno