Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Meni je rusio,a rusio mi je i Cosmic koji je ,,laksi,,. Pricam o Eon SDMC boxu. Na laptopu je leteo.

FEN isto ima opciju kao i Umbrella da se isključi "Reuse languange invoker", to kao nekima pomaže,meni nije,tek kad sam instalirao novi build(link je gore) više nema rušenja niti na jednom skinu, da, problem je samo na androidu

Jutros sam instalirao i pokrenuo AH2 na Neksusu i tokom prve sesije cepao je normalno.

Međutim, kad sam ponovo pokrenuo Kodi, krešovao je posle nekoliko sekundi... I tako nekoliko puta. jedva sam uspeo da tokom tih nekoliko sekundi pre nego što gekne promenim skin i vratim na osnovni.

A skin kao skin je okej, naročito kad mu se doda tmdb helper i sve ostalo što treba, mada sam na kraju deinstalirao sve jer mi je skladišna memorija na izmaku na Mi stiku 4k, koji ionako pati sa malim prostorom za skladištenje.

Ruši li Arctic Horizon 2 Kodi 20?
Na Nvidia Shield ne. Radi perfektno.
Sa FEN-om i ne baš. Sa Serenom ruši konstantno. Ovo je na Androidu.
Meni radi perfektno i sa Serenom.
FEN isto ima opciju kao i Umbrella da se isključi "Reuse languange invoker", to kao nekima pomaže,meni nije,tek kad sam instalirao novi build(link je gore) više nema rušenja niti na jednom skinu, da, problem je samo na androidu
Ne treba da koristite nikakve buildove zato se i ruši uglavnom. Klot Kodi, dodaš AH2 i vidiš da li se ruši. Ako i dalje puca onda je do boksa. Ako ne instaliraš jedan po jedan addon u testiraš.
Trebalo bi da svako kome puca v20 da ostavi koji uređaj koristi i koji build pa da sumiramo.

Ne treba da koristite nikakve buildove zato se i ruši uglavnom. Klot Kodi, dodaš AH2 i vidiš da li se ruši. Ako i dalje puca onda je do boksa. Ako ne instaliraš jedan po jedan addon u testiraš.
Trebalo bi da svako kome puca v20 da ostavi koji uređaj koristi i koji build pa da sumiramo.
Nije to nikakav eksterni build tipa green ovo ono nego prerealise kodija, nightly build

AH2 ( widgeti preko Umbrella addona) na Mi box S Kodi 20.0 puca jedino kada je updejt AH2 ( svaki 2-3 dan🤣) pri prvom startovanju Kodi-ja. Na default-nom Estuary skinu nema pucanja.

Evo ja imam nexus na android tv-u, radi stabilno bez rušenja sa ovim development testnim buildom kodija(link je stavio developer titan bingie skina na njihovom forumu)
kodi-20230210-6131af75-PR22737-armeabi-v7a
Znači koristim bingie skin i umbrellu i fen i već par dana baš ono drkam po njemu,testiram,uspoređujem ih i niti jednom se nije još srušio,prije updejta svako malo...
Inače @cvijicj što se tiče učitavanja widgeta, fen je brži i od umbrelle i to dosta,pogotovo kod imdb lista

Nije to nikakav eksterni build tipa green ovo ono nego prerealise kodija, nightly build
A ok ali zašto nightly kada ima stabilna verzija već?
AH2 ( widgeti preko Umbrella addona) na Mi box S Kodi 20.0 puca jedino kada je updejt AH2 ( svaki 2-3 dan🤣) pri prvom startovanju Kodi-ja. Na default-nom Estuary skinu nema pucanja.
U vezi ažuriranja AH2 uvek prvo TMDBH update pa onda AH2. Nikada nisam imao problem. Ili prebaci na estuary, update pa vrati.

A ok ali zašto nightly kada ima stabilna verzija već?
krivo sam rekao,nije nightly nego development testni build, zato što se ta "stabilna" verzija ruši svako malo na androidu sa skoro svim skinovima osim defaultnim,barem sa onima koje sam ja probao,od ah do bingia

koditest.JPG

Aha, a koji tv i koja android tv verzija?

Na Eon sdmc,mi box 3,mi stik 4k,Supenova move box- fen +ah2+nexus=rusi svako malo. Na confluence radi bez problema.

Za Nightly verzije ne postoji changelog (česte izmene pa nemaju vremena za pisanje :)), ali može se ovde videti šta su izmenili:

Evo ga svež KODI Nexus upravo instaliran na TV :D

KODI.png

Poslednja izmena:
Aha, a koji tv i koja android tv verzija?
50PUS7304
Za Nightly verzije ne postoji changelog (česte izmene pa nemaju vremena za pisanje :)), ali može se ovde videti šta su izmenili:
krivo sam rekao prvo,nije nightly nego testni build,ustvari se radi o updejtu pythona koji kodi koristi,verzija kodija koja ga ima ne ruši se više:
https://github.com/xbmc/xbmc/pull/22737

Poslednja izmena:

Evo ga svež KODI Nexus upravo instaliran na TV :D

KODI.png
Imaš Sony rekao bih po RAM memoriji.
50PUS7304

krivo sam rekao prvo,nije nightly nego testni build,ustvari se radi o updejtu pythona koji kodi koristi,verzija kodija koja ga ima ne ruši se više:
https://github.com/xbmc/xbmc/pull/22737
To je Philips? Koliko giga rama ima?

Instalirao AH2, lepo izgleda, zadovoljan sam. Za sada stabilno radi, Nvidia Shield.

Ko ima GT King/Coreelec radi AH2 + Umbrella, Kodi 20.

Instalirao AH2, lepo izgleda, zadovoljan sam. Za sada stabilno radi, Nvidia Shield.
Ako ti treba neka pomoć oko nameštanja tu smo, taj skin dosta nas fura :D

Napravio sam još jedan video, malo duži, kao neku vrstu review-u za AH2. Ako meni ovako ide na kineskom Tanixu mogu da zamislim kako to ide na NVidiji :)

Probao sam sa nekim programom za snimanje ali ide sporo ubija, bolje mi je ovako preko telefona.

Fino radi na tom kinezu. Ubi to kliktanje🤣 to njegov nativni daljinski ili? Brate instaliraj Yatse app i uživaj😁 mada kapiram da si telefonom snimao. Zato volim Shield i Shadow record ekrana.

Instalirao sam bio neku aplikaciju za snimanje ekrana preko Play Store-a, ali mi uspori boks momentalno. A kada sam ušao u Kodi neprepoznatljivo, jedno minimum 2x sporije od ovoga. I rekoh batali, sad ću čas telefonom da snimim, mada jeste bolje sigurno kada se snimi normalno samo da ne usporava :D

Baš lagan skin, ja sam iznenađen kako radi na ovom mom Kinezu. Bingie je ok radio ali ne ovako glatko da ide. Jedino recimo osetim malo usporenje na nekih minut, dva nakon puštanja nekog videa. Onda se dogodi da malo uspori, inače ovako ide kao podmazano.

A daljinac je bezveze. Nakompu recimo ovo gde je search samo počneš da kucaš i ono ide kao kad na nekom search baru tražiš nešto, a ovo klikneš pa izađe ova njegova tastatura pa nabadaš slova. No ide ok sve to.

Nisam držao mnogo daljinaca u ruci , ali Nvidin je predobar.
Držao juče od Google TV stika koje je ono smeće od daljinskog
Pitanje je da li može izdržati godinu dana.

Firestick 4K Max ima loš daljinski isto, ali sam navikao... Doduše, sve ga manje i koristim, čeka neko putovanje... 😁

Po videu ne radi Fen nesto brze od Umbrelle.

На крају и ја ставих Arctic Horizon 2. Бољи је од кеца, нема шта. А ставио сам и Серен, чисто да видим како функционише и колико је другачији у односу на кишобран 😁 којег користим. Пробах на кратко и фен, али пошто сам ћелав, одустао сам од њега.
Узгред, стварно за похвалу репо од @dEXE - нема шта нема од адона. Стварно свака част.

Nazad
Vrh Dno