Ako imaš mogućnost to jest brojilo je na tebi obavezno ga promeni na dvotarifno, nije veliko ulaganje a otplatiće se za par meseci na uštedi/manjim računima za struju.(nemam jeftinu struju)
Isti nam je raspored samo meni malo vece prostorije,dnevna zajedno sa kuhinjom 25kv,sobe po 16kv,hodnik i kupatilo 10kv grejem isto posto su otvorena vrata uvek svuda, nemam izolaciju,gore je jos dva sprata koja nisu zavrsena znaci jos gori uslovi od tebe i imam dve klime tcl u dnevnoj i aeri u sobi a planiram i trecu isto u deciju sobu ali imam jos vremena.Hocu da kazem da ne moras te skupe klime jer i ove jeftine zavrsavaju posao kod mene,bolje ulozi pare u izolaciju ili nesto drugo ali ako bas oces stavi jednu skuplju kao siguricu a dve ostale jeftine.Ja mislim da je to vezano za trofaznu struju (koju ja nemam)
Svakako je dvotarifno bolje...
Imate li neki predlog za klime ?
Eto da sam te sreo ranije samo 😂 ja fasadu cekam na red preko subvencija ali nisam znao da moze i klime 🤦♂️ onda cepaj skuplje klime naravno isplati se.Hocu naravno,znam sve-pogotovo sa novim haracem za crvenu zonu.
I kakva su tvoj iskustva?
Zagrejes sve lako ?
Kakva je ukupna potrosnja ?
Klime uzimam preko subvencija za eneregtsku efiksasnost(preporucujem svima)
Tako sam prosle.godine uradio i stolariju.
Poenta je da oni finansiraju do 150 hiljada (50 posto sume)
Zato idem na skuplje i na 300 hiljada,da ih iskoristim maksimalno.
Mene ce na kraju tri klime izaci 150 hiljada sto je smesno za tri premijum klime.
To je jedini razlog(da kupujem sam vrb bi isao.na jeftinije varijante i ugradjivao bi jednu po jednu)
Jos jednom apelujem na sve nek se prijavljuju za subvencije,odlicna je stvar
Super.Daikin počeo dostavljati nove daljinske uz Sensiru, FTXF42F konkretno na slici, uz ugradjen wifi modul. Jedna stvar, Comfort opcija ne radi uopšte, koja je fora, ne znam. Ne obara peraje.

Evo dve godine kasnije, klima i dalje cepa, jedino sto je pukla jedna zabica koja drzi crevo za odliv, pa ispada crevo, a cini mi se da je stajalo nakrivo od samog pocetka, verovatno majstor jos nije lepo namestio, dobro se i drzalo ovoliko.Ajde i ja da se ubacim... Cisto da pitam
Uzeo sam ovu
![]()
VOX IFG12-AACT Inverter klima uređaj
Inverter klime VOX IFG12-AACT Inverter klima uređaj 12000 BTU,R32,A++/A+ (hlađenje/grejanje)gigatron.rs
Posto cesto pazarim i korisnik sam odredjene banke, sa popustima izasla me 10000 manje nego sto kosta
U kuci sam u prizemlju, dobro izolovan, sprat se greje, ukupno 45 kvadrata, ali toliko treba da greje samo u nekom prelaznom periodu do 0. Cim ide ispod treba da mi greje samo prostorije gde se sedi, znaci dnevna i trpezarija, sto je mozda 18 kvadrata (nzm 100% ali je manje od pola stana hah)...
Po svemu sto sam cuo ok su za to, ali vidim da ovaj forum konkretno hvali samo neki IVA model, dok vecinu koja ima ove klime je uzimala i jeftinije varijante od ove moje i zadovoljni su. Takodje su mi oba majstora koja su mi radila vec klime u stanu kod mojih rekli da su ok za te potrebe...
Jos je nisam raspakovao, pa rekoh aj da pitam i ovde sta ljudi misle. Na papiru deluje dobro. Ako bas ode temperatura ispod -15 (sto se desilo mozda samo jedne godine) imam i pec na drva za neki dan nije smak sveta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari