Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Мало тога, нема пуно утисака, ја сам презадовољан Etherea Nordic моделима, један колега се жалио пре пар година (исто Etherea, али стандардне), остали су се слабо јављали. Ја свакако не бих имао дилему Panasonic/Venting већ бих доплатио тих 120 евра.

Model je Panasonic inverter klima uređaj KIT-BZ35-ZKE

Razlika je 120eur, jer su oni za venting tresnuli 100eur više za montažu. Tako da je zapravo 220, što opet ne zvuči mnogo, ako je ubogi Housel radio skoro 25 godina.

Današnji ja bih stavio Pearl Premium 18ku u prizemlje i tjerao da je da grije svih 100m2 u brutu sama, dok ne skapa 😂 😂 😂 😂 😂

Pa dobro, nemoj staviti ni jednu, ali nemoj posle da se žališ kada uveče legneš da spavaš, a žena kaže "nešto sam razmišljala o još jednoj klimi..." pa počne da drobi posle čega nećeš spavati pola noći.

Model je Panasonic inverter klima uređaj KIT-BZ35-ZKE

Razlika je 120eur, jer su oni za venting tresnuli 100eur više za montažu. Tako da je zapravo 220, što opet ne zvuči mnogo, ako je ubogi Housel radio skoro 25 godina.
Svakako je Panasonic dobar ali mislim da ti je to puno para samo za hlađenje. Imaš neki Fujitsu tipa ASEH12KLTA (General, isto što i Fujitsu) za 60k.
Ili ASYG09KETE-B/AOYG09KETA za 50k.

Uzeo ovaj Panasonic, 720eur sa demontažom stare i ugradnja nove.

Da su oni za Venting stavili normalnu cenu montaže, ne bih ni gledao druge ponude. Ovako ispade da su najmanje 10k preko normalne cene.

Svaka klima će tu da radi posao...

Dobra je to cena i ta klima može i da greje taj prostor.

Poslednja izmena:
Eurovent...

Prilozi

• AC-CU-BZ35ZKE---CS-BZ35ZKE-1758722689-f1-c0ac2a10.pdf
    288.5 KB · Pregleda: 22
Dobra je to cena i ta klima može i da greje taj prostor.

Da, cena je prijateljska. Otprilike mi je dao ceo svoj rabat. Setio sam se da drugarica radi u jednoj kompaniji koja ima veze sa klimatizacijom, pa mi je dala nekog njihovog podizvodjača. Još ga zvala da proveri kakvu mi je cenu dao, da ne pretera. Meni je dovoljan pomoć bila što je servis na preporuku i što će brzo da dodju da ugrade.

Da, brzina znači, ako salon radi, još su vrućine i bez klime ima da bude pakao jer je to toplota i nenormalna vlaga.

Now, Xiaomi has officially announced the availability of the Mijia Air Conditioner Pro Eco series in Europe. The Mijia Air Conditioner Pro Eco 2.6kW retails for 600€, while the Mijia Air Conditioner Pro Eco 3.5kW is priced at 700€.

Dobro veče, šta je preporuka ili best bay sada u 2025 god, za grejanje koja klima 12ica ???

Grejem se već 10 god na mideu mission prva serija, prezadovoljan. Usled proširenja kvadrata, nju ću da prebacim u jednu sobu. A novom nekom njoj da zamenjm mesto.
Midea misija je modulirala ne ispod 200-230w, (u specifikaciji je minimum oko 100w što jeste tacno ali to je samo za onu opciju do 8c, opcija protiv smrzavanja objekata, tipa vikendice) a mogla je da se natera na ozbiljnjm minusima sa turbo opcijom da povuče i 1720 max.

Da postoji ista nova sad bi pazario :)

Šta su preporuke ?

Ova Mida mislim da ima pdisign oko 3.8kw

Dobro veče, šta je preporuka ili best bay sada u 2025 god, za grejanje koja klima 12ica ???

Grejem se već 10 god na mideu mission prva serija, prezadovoljan. Usled proširenja kvadrata, nju ću da prebacim u jednu sobu. A novom nekom njoj da zamenjm mesto.
Midea misija je modulirala ne ispod 200-230w, (u specifikaciji je minimum oko 100w što jeste tacno ali to je samo za onu opciju do 8c, opcija protiv smrzavanja objekata, tipa vikendice) a mogla je da se natera na ozbiljnjm minusima sa turbo opcijom da povuče i 1720 max.

Da postoji ista nova sad bi pazario :)

Šta su preporuke ?

Ova Mida mislim da ima pdisign oko 3.8kw

Do koliko para, koju kvadraturu grejes?

Do koliko para, koju kvadraturu grejes?

Pa 58 sam grejao čak i +12 ( nova prostorija ) = 70 kvm

Sad Mideu misiju prememestam u tih 12, a uzeo bih neku zamenu za nju.

Tu gde treba da bude mi je 35kvm, al pozicija idealna duva ka hodniku i pravo ka sobi, to je 58 indirektno.
35kvm dnevna soba + hodnik, posto nemam vrata izmedju to je bilo direktno grejanje. Kao jedna prostorija. Mozda je oko 45 s hodnikom

Kao sto jozza rece, nemoj da diras mideu, dodaj Daikin ftxc20e u tu sobu 12m2 i uzivaj. Ona nisko modulira a svakako 12tica za 12m2 je overkill.

Kao sto jozza rece, nemoj da diras mideu, dodaj Daikin ftxc20e u tu sobu 12m2 i uzivaj. Ona nisko modulira a svakako 12tica za 12m2 je overkill.

Skupo :)

Situacija je takva da svakako moram da izmestim misiju spoljašnju jedinicu 3 metra dalje od trenutne pozicije.
Pa reko ovamo ako je prebacim ide sve isto iste cevi...

A novu sa tom novom pozicijom spoljašnje.

Sad iscitao celu temu ok Midei xtrim, posto sam bacio oko na nju, pa me nesto omracila ta neka prica o diftostu na +15 :)

Rado bih brezles onu bez e, stari model. Al mi je prevelika za tu poziciju gde mi je i misija.

Posle 10ak godina vidim i dalje masu istih likova koje uzdizu japance i pljuju kineze :)
Nista se nije promenimo haahha

Inace za 10 godina midea mission radi kao prvog dana, i ako je bas bas isforsirana na 58 +12 kvadrata.

-Za to vreme crkla ploĉa unutrasnje jedinice, negde pisle 5-6 god, dan pre je vise puta nestajala i dolazila struja mozda zato bem li ga.

-Prozujao lager na motoru turbine, resen zamenom celog motora jer samo lager zeznuto za menjati. Čuo se na niskim obrtajina, tipa kad je u stend baju klima i na prvom ali manje.

- jako požutela ( soba jeste na jugo-zapadu) ali ne gadja sunce u nju ditektno.

Modulaciju radi savrseno, odrzavanje temp isto tako, ali do neke odredjene temp. Kod vecih hladnoca sam morao da dizem zadatu temp za 2-4 od željene.
Sto je i normalno svaka bi na toliku kvadraturu.

Pozdrav svima.

Poslednja izmena:
Pa pitao si za savet, mi smo ti ga dali :)
Ne znam ko je od nas pljuvao "kineze" i uzdizao "japance" ja sam ti dao krajnje dobronameran savet iz mog ugla.
Imam i mideu, a imam i gree, pored toga imao vox, a sad sam i ponosni vlasnik daikina, pa sam ti shodno nekom svom licnom iskustvu sa tim sto imam i sto sam imao, dao i savet.
Tvoje je da li ces ga prihvatiti ili ne, daleko od toga da pljujem bilo koju klimu

Pa pitao si za savet, mi smo ti ga dali :)
Ne znam ko je od nas pljuvao "kineze" i uzdizao "japance" ja sam ti dao krajnje dobronameran savet iz mog ugla.
Imam i mideu, a imam i gree, pored toga imao vox, a sad sam i ponosni vlasnik daikina, pa sam ti shodno nekom svom licnom iskustvu sa tim sto imam i sto sam imao, dao i savet.
Tvoje je da li ces ga prihvatiti ili ne, daleko od toga da pljujem bilo koju klimu

Zbog koje prednosti ? Niske modulacije ?

Šta je sve bolje kod daikina u odnosu na ostale sto imas ?

Bio je na forumu član koji je imao 12 komada 7ica tošiba na kuci, fazon u svakoj prostoriji.
Taj je bio pobednik :)

Zbog koje prednosti ? Niske modulacije ?

Šta je sve bolje kod daikina u odnosu na ostale sto imas ?

Bio je na forumu član koji je imao 12 komada 7ica tošiba na kuci, fazon u svakoj prostoriji.
Taj je bio pobednik :)

Da krenem, prvo 7 godina garancije, tisa mi je u odnosnu na ostale, i naravno niska modulacija.
Na zalost raspored prostorija mi je takav da moram imati klimu u svakoj od njih, jer nisu direktno povezane, pa je nemoguce jednom klimom dve prostorije. Ne pitaj me nista 🤣

Nazad
Vrh Dno