Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Ja sam uzeo kod nekih iz Beograda, sećam se da je u Energy netu bila 75 ili 77 hiljada tako nešto. Ovamo bila 70 hiljada i besplatna dostava.

Niko da mi napise tacnu oznaku aktuelne Gree klime :) . A sa njihovim nazivima je cirkus ali neme veze bitno da radi posao. Ima li jos nesto interesantno od Vivaxa , Midea i slicno za oavakvu potrebu

jeli to ovo ?
Pogledajte prilog 501016

Mada za to sto tebi treba moze da završi i neka jeftina klima, za hladjenje i za prelazni period.

Nije samo za hladjenje i prelazni period jer kada se vec kupuje nova onda da se ide na varijantu da bar 70-80% zime pokrije i sa grejanjem. Stariji je covek pa da lozi sto manje. Ovaj amber obecava samo da nije kao one ranije Gree, imao sam Muse valjda iz one prve serije. To je bio haos sa netacnim odrzavanjem temperature. Nadam se da su to ispravili dosada. Ma ja ne bih uopste razmisljao nego uzeo Fujitsu 18KMTA, ili neku jacu njihovu 12 ali kolko znam nijedna ne drzi fiksiran fan a sa druge strane 18KMTA je ipak skuplja od planiranog budztea. A bez fiksnog fana sam siguran da to nece kako treba da radi vec sam se naucio za nekoliko godina koriscenja. A u drugoj prostoriji je skoro pa nemoguce da se instalira klima trebalo bi da se vuce instalacija preko 15m i da se vide kanalice ili da se ukopavaju cevi a to mi na pamet ne pada

Ok shvatam, rekao si da kad krene zima onda idu drva pa sam zbog toga zaključio da će da služi za hladjenje i grejanje u prelaznom, ali ok ako hoće da bas greje onda neka se uzme ozbiljnija klima za grejanje.

Ako toliko postujes tasta onda mu kokni Daikin FTXC35D! Moze se nadje za neki 80k! :D
Kad krenu ledeni dani neka lozi 3-5dana onako neka pegla Daikina!

Poslednja izmena:
Razumem mnogo malo daje Daikin na minusu od -14 samo 1,36 kw. A koliko daje ovaj Amber Pro 12 ? Gde to moze da se vidi i poredi ? Da ne citam sve ponovo :)
Nasao sam-dopuna poruke
1754222271648.png
samo sto nije bas ista oznaka koju ste mi dali za Amber ovde je K6DNA2B, a kod nas valjda ima K6DNA1B , jeli to isto ?

Poslednja izmena:
Razumem mnogo malo daje Daikin na minusu od -14 samo 1,36 kw. A koliko daje ovaj Amber Pro 12 ? Gde to moze da se vidi i poredi ? Da ne citam sve ponovo :)
Screenshot_20250803-135422~3.jpg
Samo da znas da Amber Pro ne ide ispod 500w na grejanje, mozda bi bila bolja opcija Clivia 12 koja ide nize! Npr. Clivia 18 ide do 390-400w (provereno), a za Clivia 12 pisao jedan clan da ide do 230-250w! :unsure:
Cena Clivia oko 60k
Screenshot_20250803-135858~2.jpg

Poslednja izmena:
Nasao sam-dopuna poruke
Pogledajte prilog 501022
samo sto nije bas ista oznaka koju ste mi dali za Amber ovde je K6DNA2B, a kod nas valjda ima K6DNA1B , jeli to isto ?
Погледај податке за Тбив, пошто је то меродавније

Nije samo za hladjenje i prelazni period jer kada se vec kupuje nova onda da se ide na varijantu da bar 70-80% zime pokrije i sa grejanjem. Stariji je covek pa da lozi sto manje. Ovaj amber obecava samo da nije kao one ranije Gree, imao sam Muse valjda iz one prve serije. To je bio haos sa netacnim odrzavanjem temperature. Nadam se da su to ispravili dosada. Ma ja ne bih uopste razmisljao nego uzeo Fujitsu 18KMTA, ili neku jacu njihovu 12 ali kolko znam nijedna ne drzi fiksiran fan a sa druge strane 18KMTA je ipak skuplja od planiranog budztea. A bez fiksnog fana sam siguran da to nece kako treba da radi vec sam se naucio za nekoliko godina koriscenja. A u drugoj prostoriji je skoro pa nemoguce da se instalira klima trebalo bi da se vuce instalacija preko 15m i da se vide kanalice ili da se ukopavaju cevi a to mi na pamet ne pada
Fujitsu ako smanjuje brzinu turbine povećaš temperaturu za stepen i povećaće brzinu duvanja.
Ja bih predložio Fujitsu ASYG12KHCA, 86k, spoljna ima 36 kila to će mu raditi sigurno posao.

Ta khca je vrh za te pare, u pitanju je 12khca, nece loziti uopste.

Pa ne znam, mislim da nema ali njoj to i ne treba osim ako nije baš neka planina, može da ugradi onda.

epa sada ste me ubacili u strasnu masinu :) a ovu KHCA uopste nisam primetio dosada upravo sam je pronasao. Taj grejac ako ima ugradjen on sigurno radi da bi sprecio da se stvara led u podnozju spoljne jedinice. Zna li se koliko on trosi i kada se aktivira ?

epa sada ste me ubacili u strasnu masinu :) a ovu KHCA uopste nisam primetio dosada upravo sam je pronasao. Taj grejac ako ima ugradjen on sigurno radi da bi sprecio da se stvara led u podnozju spoljne jedinice. Zna li se koliko on trosi i kada se aktivira ?
Obicno se kod kineza pali grejac oko 0c i radi sve dok ne bude temp. ponovo u plusu! Onda ima skuplji modeli kod koji se grejac samo pali tokom DF i radi jos neki minut posle DF!
Trosi neki 60-80w! I to opet sve zavisi do brenda/modela itd. Npr. Kod Hisense(Nordic) trosi grejac 160w!

Poslednja izmena:
Evo tabele na grejanju, celo upustvo:
1754227178688.png

Koliko vidim, nema grejač.

Prilozi

• KHCA.pdf
    2.7 MB · Pregleda: 18
Poslednja izmena:
Pa ne znam, mislim da nema ali njoj to i ne treba osim ako nije baš neka planina, može da ugradi onda.
Nije planina prigradsko naselje je. LMC koje imam nikada nisu imale problem sa ledom i zaledjivanjem a ova je bas dobar model pogotovo za te pare. Samo sto ja nemogu bas nista posebno da nadjem da je o njoj pisano a nema ni test na eurovnt sajtu. I neznam zasto je to tako da se toliko malo pisalo o njoj , kao da nije bas mnogo kupovana ni ovde a ni po svetu

KHCAN, чије си упутство окачио овде је нордик модел и има грејач, види се лепо на страни 40.

Pa to ti je prinudno rešenje ako baš nemaš teorije da napraviš pad i te pumpe su namenjene za to.
U slučaju da to odradiš budi spreman na redovno čišćenje i proveru tog dela jer je prečnik tog crevceta dušu dao da se zapušuje.
A koliko su te pumpe automatizovane i bezbedne? Ima li nekih senzora, tipa da ugasi klimu ako pumpa stane? Ima li ko iskustava sa ovim?
Problem mi je pad zbog polozaja i spoljne i unutrasnje jedinice. + duzina jedno 5m.

Treba videti da li je ta KHCA koja se prodaje kod nas Nordik model ili obican. Obican nema grejaslc SJ.

Nazad
Vrh Dno