Kocelj66
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 24.12.2022
- Poena
- 145
Danas sam bio poslom do Šapca i prosto je za rubriku verovali ili ne koliko sam u tom gradu video sličnih primeraka u samo dve ulice kroz koje sam peške prošao.
Danas sam bio poslom do Šapca i prosto je za rubriku verovali ili ne koliko sam u tom gradu video sličnih primeraka u samo dve ulice kroz koje sam peške prošao.
Preporuka bi bila dve klime, ali verovatno to i sam znaš. Verovatno želiš klimu sa velikim protokom vazduha kroz uj kako bi kompenzovao toliki prostor.Ok, stan je 100 kvm od čega klima treba da pokrije jedno 60kvm, sve je ok izolovano ali je jugozapadna strana pa to vrlo utiče.
Ja hladim/grejem sa Amber 9 Premium +60m2 i to vec 8 godine bez problemaje l ima primer za ovo? Ne pitam iz arogantnosti nego me iskreno zanima kako izgleda takvo poređenje.
Ali imas 12icu… ona je jos jaca softverski🤷♂️Ja hladim/grejem sa Amber 9 Premium +60m2 i to vec 8 godine bez problema
Nazalost nema je vise, odmah bi je kupio za gornji sprat!
Iskreno sam malo skeptican sto se tice nove Amberi!Ali imas 12icu… ona je jos jaca softverski🤷♂️
Mozda bi i ona bila super
Ne znam za druge, ali moja Amber Ultra se sada na +45 pokazala sjajno. Pokrila odlično svojih 45m2. A najprijatnije iznenađenje je Amber Pro 12 koja je svoj zadatak odradila muški i nije mnogo kaskala za Ultra. Taj deo stana jeste manji oko 35m2 ali je zadnji sprat i Južna je strana...Iskreno sam malo skeptican sto se tice nove Amberi!
Kad se setim zimi ono ludilo kod dva clana u Gree temu! Posle dobio jedan zamenu(novu)
Ipak ova stara 9 je makar od moje strane proverena i znam je kako dise
Isti djavo kao kod Fuji kad neko gleda da nabavi npr. neki stari provereni model![]()
Na hladjenje nije bilo problemaNe znam za druge, ali moja Amber Ultra se sada na +45 pokazala sjajno. Pokrila odlično svojih 45m2. A najprijatnije iznenađenje je Amber Pro 12 koja je svoj zadatak odradila muški i nije mnogo kaskala za Ultra. Taj deo stana jeste manji oko 35m2 ali je zadnji sprat i Južna je strana...
Čini mi se da osim izolacije i niže temperature prostora, nema nekih opcija. I ja se nadao da ću ove godine da odvrnem klimu po celoj kući bar na neko vreme da vidim kako je, ali već smo sa jednom bili blizu 1200kwh, pa ako uključim i drugu, to će već biti preko.U Srbiji se spustio prag crvene zone sa 1600kwh na 1200 kwh,zimi sam trosio oko 1450 kwh,imali neko ideju kako to spustiti ispod 1200 kwh.Inace posedujem vivax acp-24ch70aeri+ r32
Bilo je i meseci ispod 1200 kwh ali ne bi da rizikujem da ulazim bas u crvenu zonu,jos na to sve poskupljuje struja za 7%
Drastično smanjuju potrošnju. To je tajna koja se krije od našeg naroda. Možda me ubiju sad zbog toga, jer nisam smeo ovo javno da otkrijem...Čini mi se da osim izolacije i niže temperature prostora, nema nekih opcija. I ja se nadao da ću ove godine da odvrnem klimu po celoj kući bar na neko vreme da vidim kako je, ali već smo sa jednom bili blizu 1200kwh, pa ako uključim i drugu, to će već biti preko.
Ne znam koliko oni ECO modovi rada na klimama zapravo pomognu, jer nisam viđao da su ljudi ovde radili testove tih stvari.
Okej, hvala na informaciji.Kupite deblje pamučne trenerke i dukseve
Kupite ekspres lonac
Smanjite temperaturu u prostoru na 20 C
Bavite se kući vežbanjem
Tuširajte se mlakom vodom
Emigrirajte
Preselite se u dobro izolovanu garsonjeru
Preselite se kod familije
Pravite se blesavi i neplaćajte struju
Nadam se da sam bar malo pomogao
Drastično smanjuju potrošnju. To je tajna koja se krije od našeg naroda. Možda me ubiju sad zbog toga, jer nisam smeo ovo javno da otkrijem...
Šalu na stranu. Na nekim modelima eco radi samo u režimu hlađenja.
Na grejanju nema uštede, jer klima jednostavno i ako može raditi u tom režimu ne može postići zadatu temperaturu.
Slažem se. Sad sam mislio na hlađenje. Jeste lakše da ohladi ali opet su odradile odlično.Na hladjenje nije bilo problema
Problem je bio na grejanje tokom zime kod dvoje, koji greju 24/7 (Kuce) ispade da grejali sator, a ne kuce
Ne moze se uporediti rad tvoje Amber Ultre i Pro koje se pale tek posle 22:00 kad je vec zagrejan stan od centralno to je velika razlika![]()
Samo sa jednom klimom si imao 1450KW?U Srbiji se spustio prag crvene zone sa 1600kwh na 1200 kwh,zimi sam trosio oko 1450 kwh,imali neko ideju kako to spustiti ispod 1200 kwh.Inace posedujem vivax acp-24ch70aeri+ r32
Bilo je i meseci ispod 1200 kwh ali ne bi da rizikujem da ulazim bas u crvenu zonu,jos na to sve poskupljuje struja za 7%
e to jeste razlika. 30% je ozbiljnija cifra ... bezve su im te fore skrossssss!
veli moj drugar,montazer a i prodavac klima(na sitno),nikako da predje na invertere. na kuci 3 mitsu on/off i to jedna 18tica i nikako da crknu! glupo mu kaze!Мени никако да се упокоји Вивакс, глупо ми је да мењам исправну климу... Да имам бар негде на друго место да је уградим, радо бих се скинуо.
Daiseikai!Toshiba Daiseikai vs Mitsubishi SRK ZSX? Tesno Boga mi, ne bih znao kome li se carstvu privoleti
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari