Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Ne umijem Vam opisati sto je s vremenom danas kod nas! Mozda,najtopliji dan ovog ljeta sa vlaznoscu preko 70-80%! U kancu on/off clima jednostavno ne moze da ohladi ... a i nesto tranjavo duva! Odavno tezeg dana nije bilo!
Gde je to bila tolika vlažnost? Ja imam meteo stanicu i kod mene u špicu bilo 40.2 C sa 20% vlažnosti.

Ne umijem Vam opisati sto je s vremenom danas kod nas! Mozda,najtopliji dan ovog ljeta sa vlaznoscu preko 70-80%! U kancu on/off clima jednostavno ne moze da ohladi ... a i nesto tranjavo duva! Odavno tezeg dana nije bilo!
Koja je klima? Kod mene cesto bude tako visoka vlaga a takodje vrucina. Katastrofa, mjesto da sa vrucinom bude manje vlage sto je logicno ali opet zavisi od mjesta gdje si.

Covek je iz CG (Bar) pise kad se pretisne na njegovom Nicku!
Hvala na info.
Pitam jer ne mora da znači da je tu trenutno jer šta znam možda recimo ima više stanova ili je bio negde na letovanju ili u poseti familiji pa eto trenutno je napisao tu gde jeste.
Evo ti danas u Baru konstantno. Preko 60%> i to ona gore,u Burteise. Dolje je jos i gore.
Nema vama na moru pomoći što se vlage tiče. Ali bar imate more :D

Poslednja izmena:
Hvala na info.
Pitam jer ne mora da znači da je tu trenutno jer šta znam možda recimo ima više stanova ili je bio negde na letovanju ili u poseti familiji pa eto trenutno je napisao tu gde jeste.

Nema vama na moru pomoći što se vlage tiče. Ali bar imate more :D
Zato su nam djeca preko zime bolesna i kaslju! Svi imamo masine za smanjivanje vlage u vazduhu! Bar u spavacim sobama!

Isto tako bilo i u BG.

Pozdrav,
Koju klimu biste preporučili za prostor za slike?
Pozicija klime je data žutom bojom pod 1 i 2, to je opcija da ide kroz fasadu veza unutrašnje i spoljašnje jedinice ili da ide preko terase.
Zanima me klima isključivo za hlađenje, iako je danas svaka druga klima inverter, uopšte mi nije presudna ta opcija. Visina plafona u celom objektu je 2.85m.

Prilozi

• Screenshot_20250727_164744_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20250727_164744_Samsung Notes.jpg
    124.7 KB · Pregleda: 36
Pozdrav,
Koju klimu biste preporučili za prostor za slike?
Pozicija klime je data žutom bojom pod 1 i 2, to je opcija da ide kroz fasadu veza unutrašnje i spoljašnje jedinice ili da ide preko terase.
Zanima me klima isključivo za hlađenje, iako je danas svaka druga klima inverter, uopšte mi nije presudna ta opcija. Visina plafona u celom objektu je 2.85m.
Ja razmišljam o klimi Tesla TT34EXC1-1232IA.
Nisam mogao da editujem pa pišem ovako

Ja razmišljam o klimi Tesla TT34EXC1-1232IA.
Nisam mogao da editujem pa pišem ovako
Pa dobro od jeftinijih je, msm da nisi dao kompetnu oznaku ali svejedno ako voliš teslu onda za neznatnu razliku imaš

TT34TP21-1232IA WT​

koja je par hiljada skuplja i sa eventualnim grejačem ako ti zatreba za brzinsko grejanje itd. Za tvoju kvadraturu završava posao.

Ako budem morao da menjam uredjaj, koju klimu 18-icu preporučujete? Inverter.

za početak daj budžet i opis prostora... biće lakše dati preporuku

Da se nadovežem na ovaj komentar gore, moja TCL XA73IS 12k je kroz sve ove vrućine u južnom banatu bez problema hladila prostor od nekih 35m2.
Spolja 43c delimično u hladovini, unutra podešena na 25c.

Stara građa od blata i cigala, sa izolacijom i pvc stolarijom.

Velik je prostor, dnevna soba od 25+kvm bez vrata prema hodnicima ali postoje i klime u odvojenim sobama. Svakako idem na 18 a ne na 12 (imao 12, sad imam crknutu 18). Treba samo da hladi.

Ajoj, imao sam 12, znam zašto mi treba 18, dakle, da ne radimo analizu nečega što sam već prošao dajte da se fokusiramo na "koji 18-icu"

Mislim da je ovde neko bio zadovolkam sa Fujitsu i Daikin osnovnim 18icama.

Uzmi ti valjanu 12-ticu,18-tica za taj prostor je prevelika i nema potrebe za njom.Nisi nam rekao da li je objekat izolovan,kakva je stolairija,sve to je važno za odabir klime.Ja sam uzeo Mideu brezeless+ 12-ticu za kuću koja je odlično izolovana i hladi prostor od skoro 60 kvadrata bez problema,sa utroškom struje koja je smešna.

Samo želimo da ti kažemo da oznake 12 i 18... u suštini ne daju dovoljno informacija o performansama... Čak postoje performantnije 9ke od 18

Ok, stan je 100 kvm od čega klima treba da pokrije jedno 60kvm, sve je ok izolovano ali je jugozapadna strana pa to vrlo utiče.

Juče pominjana Nocria 9ka i Vivax aemi 18ca, pa čak i aemi 24ka
Gree amber premium 9ka i Vivax aemi 18ca, pa čak i aemi 24ka

ima još koliko hoćeš ovakvih kombinacija

Nazad
Vrh Dno