Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Pozdrav, da li ima nekih novih uredjaja a da su top za grejanje? Uzimao bi za predstojecu zimu, za dnevnu i hodnik 40 plus nekih 16 dodatne prostorije koja bi bila otvorena veci deo dana a nocu zatvorena ali bi se dogrevala nocu sa malom TA. Znaci treba mi pouzdan uredjaj, jaca cena sta god pa da vidimo koje su cifre. Znam da dosta ljudi ovde ima i skuplje uredjaje. Izbacujem ovu veliku TA pec od 5kw iz dnevne a na mesto stare klime bi stavio inverter.

Pozdrav, da li ima nekih novih uredjaja a da su top za grejanje? Uzimao bi za predstojecu zimu, za dnevnu i hodnik 40 plus nekih 16 dodatne prostorije koja bi bila otvorena veci deo dana a nocu zatvorena ali bi se dogrevala nocu sa malom TA. Znaci treba mi pouzdan uredjaj, jaca cena sta god pa da vidimo koje su cifre. Znam da dosta ljudi ovde ima i skuplje uredjaje. Izbacujem ovu veliku TA pec od 5kw iz dnevne a na mesto stare klime bi stavio inverter.
daikin perfera, dvanaestica, na akciji oko 135 hiljada

Neka skica, kakva je izolacija, koliko spoljašnjih zidova ima, da li se greje ispod, iznad, pored? Sve u svemu, za izolovanih 40kvm top ponuda je Fujitsu 12KHCA, ako još ima (rasprodalo se) za ispod 90.000 din.

Perfere ima po radnjama? Koja je pouzdanost na -5, vlaga, da li dosta ide u DF ? Potrosnja ne igra neku ulogu, verovatno ce biti manje od TA peci od 5kw a i pomera se Crvena tarifa svakako.
Izolacija 10, pvc stolarija, dva spoljna zida kuce prizemne, ostali su pod indirektnim grejanjem. Gore je ploca sa vunom 10cm, ne znam da li igra ulogu dodavanja jos 10cm?

Perfere ima po radnjama? Koja je pouzdanost na -5, vlaga, da li dosta ide u DF ? Potrosnja ne igra neku ulogu, verovatno ce biti manje od TA peci od 5kw a i pomera se Crvena tarifa svakako.
Izolacija 10, pvc stolarija, dva spoljna zida kuce prizemne, ostali su pod indirektnim grejanjem. Gore je ploca sa vunom 10cm, ne znam da li igra ulogu dodavanja jos 10cm?
ima je po radnjama, a kako se ponaša zimi ne znam, uzeo sam je pre mesec dana.

Amber Comfort je stara i nema je vise... sa spoljnom od 34kg i isla ispod 200w! Nova je Amber Pro(29kg) koja ne ide ispod 500w i prodaje se pod nazivom Amber Pro, Amber Pro Smart UV, takodje negde na netu ima je kao Amber Comfort Pro! *** ludilo :LOL:
Koja Air? ili mislis na Airy?
Da na nju mislim pogresno sam je napisao

Daikin perfera ftxm 42r,otprilike i ja grejem toliku kvadraturu.to je jaka a stedljiva klima,nosi nista ne oseca...

Ja naisao na neku Perferu i cena 198, to je onda verovatno jaci model. A izmedju 18KMTA i te Perfera neke razlike? Odlicna mi je to cena.

Poslednja izmena:
32 dnevna, otvoren prostor do hodnika koji je 8 i onda iz hodnika ide soba koja je veci deo dana otvorena 16 kvadrata. A pozicija klime ide na poziciju stare koja je dijagonalno postavljena od tog otvora prema hodniku nekih 6m dijagonalno
Pricamo naravno primarno o grejanju , hladjenje me i ne zanima preterano jer ne ukljucujemo cesto ni ovu staru da hladi, bas retko kad upekne par dana preko 37-38 pa da smlaci malo prostor

Kuca je, izolacija 10, pvc odlican, pod delimicno izolovan, a na ploci 10 vune, mozda da dodam jos 10 mada me mrzi malo haha.
Kod keve je Pular, kod nje cu jos malo odraditi izolaciju na ploci i tako neke sitnice.

Evo i sta 'kolega' kaze

Prilozi

• Screenshot_20250806_173439_com.opera.browser.jpg
    Screenshot_20250806_173439_com.opera.browser.jpg
    74.3 KB · Pregleda: 19
  • Screenshot_20250806_173445_com.opera.browser.jpg
    Screenshot_20250806_173445_com.opera.browser.jpg
    67.3 KB · Pregleda: 16
  • Screenshot_20250806_173450_com.opera.browser.jpg
    Screenshot_20250806_173450_com.opera.browser.jpg
    71 KB · Pregleda: 14
Fujitsu ASYG 12KHCA (bila ispod 90.000). Ako nema, onda 18KMTE, (ukoliko 12KH nije više u ponudi). 12KHCA je Nordic varijanta, hardverski kao 18-ca
@recognition za 40+kvm gledaj ovo, obe imaju masivne unutrašnje i spoljašnje jedinice 14kg/36kg i 12kg/36kg respektivno. Perfera tek od 14-ce može da im parira po snazi

Malo me bune oznake sta trazim, vidim ima ASYG18KMTE a i 18KMTA. Koja je tacno ta bolja verzija? I gde ih ima da se uzmu?

Vrh Dno