indian
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 15.12.2022
- Poena
- 65
Koliko je cuvena AERI bolja/jaca za grejanje (i hladjenje) nekih 24m² (slabo izlolovano) od ove klime
To je sve midea od pre 20 godina, imam istu u drugom stanu i radi kao sat doduse samo za hladjenje.Evo jedna Midea koja je navodno ‘dubinski’ ociscena prosle godine.. Ovo bogami deluje kao 20 godina🤣🤣
Covek kaze imam Tadiran izraelsku klimu bas dobra, reko sve se slazem samo nije iz izraela. I ubedjuje me covek 5 minuta da jeste dok mu nisam izvadio fotografiju od jedne vivax sto sam radio jutros (identicne klime).. P.S. Nabise tu vivax do plafona skroz, ne znam kako diše uopšte..
Aj na hladjenje i ne mora ali brae na grijanje da "ne dere" je bez veze. No sto je tu je!Pa to je to... Navikao si na visoku modulaciju
Fuji odrzava kao sto si rekao u pola stepen i pirka sa 200w ili koliko vec, a druge sto si imao/video gruvaju konstantno na vecu modulaciju i prebacuju zadatu!
Normalno onda da je skroz drugaciji osecaj![]()
Kolega ima 18ticu,kune se u nju! Ove zime se grijao,nema greske. Tako bar kaze.Ako iskoristiš pretragu sajta i ukucaš AERI, videćeš da je ljudi mnogo hvale. Nemam je da ti kažem iz prve ruke ali nakon pola godine pretrage, ta je uvek iskakala kao najbolja opcija za niži budžet.
Lično sam izabrao neku slabiju TCL jer je bila jeftinija, a garancija je bez onih uslova koje kma vivax. Nekoga za to briga, nekome bitno.
Znači i oni osakatili spoljnu za par kilograma. Moja ima 26kg spoljna isto hi comfort ali nije taj new model.Ugrađena Hisense New Comfort DJ35LE0EG/DJ35LE0EW
Modulacija:
Grejanje 300w
Hlađenje 170w najniže, uglavnom drži na 200w.
Čim se upali ide na maksimum od oko 1000w i na hlađenju i na grejanju ( na grejanju dosta bučnije) pa onda polako spušta. 1180w je maksimum na grejanju što sam uspeo da izmerim. Temperatura na izduvu maksimalno 55°c na grejanju. Na hlađenju je tiha. Temperaturu nekad održava lepo a nekad zabrljavi pa maši i do 4°c razlike pre nego što se upali. Recimo zadata 25°, ona spusti do 23°c pa ugasi pa tek kad poraste na 27°c upali, ne znam kako se to stručno zove, razlika temperature između paljenja i gašenja. Još uvek je testiram, nije uvek tako. Spoljna 22,5kg. Protok vazduha 600m³, grejanje 4kw, hlađenje 3,5kw. Plaćena oko 50.000 dinara. Kupljena je za hlađenje građevinskog kontejnera od nekih 13m². Specifični uslovi rada, uglavno treba sa 40°c da spušta na 26°c što radi ok. Od plafona samo 4cm. Zamenila je staru Mideu on/off. Ostavili su staro kondenz crevo i nisu montirali lulu iz nekog razloga, možda i ne dolazi, nisam bio prisutan kad su montirali. Ima wi-fi, pokazuje samo unutrašnju temperaturu u aplikaciji.Pogledajte prilog 495295
Mislim da mi jedan lik reko da je platio hisense 24ku oko 87k. Ako ima uzmi nju.Шта узети у величини 24000 до неких 85.000дин?
Ove nove inverter imaju brdo opcija u odnosu na stare on off. Kod nekih da bi isto "drala" moraš da uključiš TURBO mod. Ako staviš greškom na neki EKO mod i tome slično bolje ugasi klimu i pusti luster ventilator bar neće ni tih 100w da troši.Aj na hladjenje i ne mora ali brae na grijanje da "ne dere" je bez veze. No sto je tu je!
Kolega ima 18ticu,kune se u nju! Ove zime se grijao,nema greske. Tako bar kaze.
Da li si merio?to sto je ubijala struju nesto sasvim drugo.
Uvek, a biće ništa posebno radiće bolje nego ove sa 3m.samo iskreno pa sto bude!![]()
Ma nisam. Nikako da kupim neku uticnicu. Dje sam zbilja osjetio manje racune za struju je,kad sam bojler prominenio! 😂🤣Da li si merio?
Obične trgovačke manipulkacije da inverter troši nenormalno manje ili čak duplo manje od on off klime. Evo ja testirao kod mene, On off 15kw po danu a inverter 12.
To jeste manje ali ne toliko "neuporedivo" bolje i manje. Pri tome poredimo DC i AC kompresor, stari i novi gas koji je "mnoogo" bolji, brdo nove prenatrpane elektronike nasuprot mnogo manje i prostije elektronike kod on off klima.
Uvek, a biće ništa posebno radiće bolje nego ove sa 3ma nisam
Nastavak price o Vox IMA12 UVCW
Ugradjena i jedino sam zaboravio poneti merac potrosnje pa to drugom prilikom. Bilo je dosta toplo a spoljna jedinica na suncanoj strani.
Subjektivno mi deluje za te pare ok izrada. Plastika tvrda nista ne vibrira. Prva brzina je tiha kao sapat, druga je ok ne smeta, treca mozda tek pocinje sa susti ostale moraju da se cuju a turbo bas razbijaPostoji i Soft brzina gde zatvara krilca ali ne potpuno i kad stojim ispred nje nema diretknog duvanja i bude tisa. Jedino sto ce se slabo koristiti taj mod jer duva napram vrata u hodnik. Spoljna jedinica je radila bar po brzini kompresora i ventilatora ma max ili nesto manje jer je unutra bilo 30C i vise jer je otvoren prozor a 14h.
Sve u svemu meni se dopalo sve to. Aplikacija AC Freedom ima ogranicavanje kompresora u procentima kao i deo gde meri potrosnju, aligrafikon stoji na nuli verovatno je izbacena ta opcija - steta.
Evo i kratkog snimka. A javicu i za najnizu potrosnju
15cmDa li je ovo i kod tebe unutrašnja nedovoljno spuštena od plafona?
Kakvih 100 kvadrata? Stana, kuce, otvorenog prostora..... Zar bas mora ici 24?aj opet da pokusam, za hladjenje preporuka, manje od 100 kvadrata
MIDEA AG-24NXD0
![]()
MIDEA AG-24NXD0.WIK-BLACK Inverter klima uređaj
MIDEA AG-24NXD0.WIK-BLACK Inverter klima uređaj Kapacitet hladjenja: 24000 (7200-28000) Btu/h Kapacitet grejanja: 25000 (5300-28000) Btu/h Energetski razred...www.bigbang.rs
GREE Comfort Clivia
![]()
GREE Comfort Clivia AI 24K Inverter klima uređaj
GREE Comfort Clivia AI 24K Inverter klima uređaj Kapacitet hladjenja: 24000 BTU Kapacitet grejanja: 24000 BTU Energetski razred: Energetska klasa hlađenja:...www.bigbang.rs
LG S24EC
![]()
LG S24EC
LG S24EC Kapacitet hladjenja: 0.9 / 6.6 / 7.42 kW Kapacitet grejanja: 0.9 / 7.0 / 8.64 kW Energetski razred: A++/A+ (hlađenje/grejanje) Tip gasa: R32 Funkci...www.bigbang.rs
sta uzeti??
Pozdrav, sprat kuce, imam 3 sobe i sirok hodnik pa bih stavio u hodnik veliku klimu i da to hladi sprat koliko moze.Kakvih 100 kvadrata? Stana, kuce, otvorenog prostora..... Zar bas mora ici 24?
Vidim i ja to, a upravo si naveo i razlog zašto se o njoj razmišlja. Ako postoji kod nas uopšte.Koliko vidim sve je u jednoj jedinici. Montira se kao parapetna i ima dve rupe u zidu, verovatno za dovod i odvod vazduha za razmenu energije.
Ne vidim ni jednu prednost u odnosu na split izuzev ako ne postoji mogućnost montaže spoljne jedinice.
Ne znam koliki je hodnik kvadrature, ali ne mogu ni kombinacija dvije? Znam da je ruzno kaciti vide jedinica, ali je i prijatnije. Znaci te tri sobe i hodnik 100 kvadrata. Ako ti klima duva u pravcu soba, moze biti ok, ali nikada ti temperatura biti nece ista.Pozdrav, sprat kuce, imam 3 sobe i sirok hodnik pa bih stavio u hodnik veliku klimu i da to hladi sprat koliko moze.
Ne stavlja mi se vise jedinica u svaku sobu posebno, znam da je tako bolje resenje, kuca je izolovana vrhunski, stolarija nova, npr u prizemlju ni prosle god na 40+ mesec dana nije bilo vrucina, dok mi je na spratu osetno toplije.
Ili razmisli o prozorskoj koja je jeftinije, ali i lošije rešenje.Vidim i ja to, a upravo si naveo i razlog zašto se o njoj razmišlja. Ako postoji kod nas uopšte.
gore mi je bukvalno kad je 40+ danima onako toplo dosta, jos uvek nisam na plocu stavio izolaciju, 12ca stiropor sa strane i nova stolarija, kapiram kad stavim na plocu izolaciju da ce i to da pomogne da se ne greje sprat tolikoNe znam koliki je hodnik kvadrature, ali ne mogu ni kombinacija dvije? Znam da je ruzno kaciti vide jedinica, ali je i prijatnije. Znaci te tri sobe i hodnik 100 kvadrata. Ako ti klima duva u pravcu soba, moze biti ok, ali nikada ti temperatura biti nece ista.
Ja na spratu imam sličnu situaciju ali nešto manje kvadrata, oko 80. Hodnik i sa strana 3 sobe i kupatilo Stavio sam 18cu pre 15tak god, nismo mogli drugačije tad i radi posao. Nije optimalno nikako, ali ako ostaviš sva vrata otvorena ohladi dobro a noću se spava normalno. Jedino što za to treba bar sat vremena ako nisi ceo dan bio kod kuće.Pozdrav, sprat kuce, imam 3 sobe i sirok hodnik pa bih stavio u hodnik veliku klimu i da to hladi sprat koliko moze.
Ne stavlja mi se vise jedinica u svaku sobu posebno, znam da je tako bolje resenje, kuca je izolovana vrhunski, stolarija nova, npr u prizemlju ni prosle god na 40+ mesec dana nije bilo vrucina, dok mi je na spratu osetno toplije.
Nastavak price o Vox IMA12 UVCW
Ugradjena i jedino sam zaboravio poneti merac potrosnje pa to drugom prilikom. Bilo je dosta toplo a spoljna jedinica na suncanoj strani.
Subjektivno mi deluje za te pare ok izrada. Plastika tvrda nista ne vibrira. Prva brzina je tiha kao sapat, druga je ok ne smeta, treca mozda tek pocinje sa susti ostale moraju da se cuju a turbo bas razbijaPostoji i Soft brzina gde zatvara krilca ali ne potpuno i kad stojim ispred nje nema diretknog duvanja i bude tisa. Jedino sto ce se slabo koristiti taj mod jer duva napram vrata u hodnik. Spoljna jedinica je radila bar po brzini kompresora i ventilatora ma max ili nesto manje jer je unutra bilo 30C i vise jer je otvoren prozor a 14h.
Sve u svemu meni se dopalo sve to. Aplikacija AC Freedom ima ogranicavanje kompresora u procentima kao i deo gde meri potrosnju, aligrafikon stoji na nuli verovatno je izbacena ta opcija - steta.
Evo i kratkog snimka. A javicu i za najnizu potrosnju
24ka bi sigurno, ali ova 12tica je bas kako treba24ka ce da napravi Sibir u hodniku.
Kakva je u poredjenju sa tim XA73IF i LLCR i koliko je siroka UJ, 800 ili 834 ili 774mm?
Video sam pre par godina negde ne sećam se tačno gde. Ako možeš bez toga radije idi na običan tip klima.Olimpia Splendid Unico, da li je nekome poznato o čemu se radi i kako radi, s obzirom na to da je cena, pa recimo, malo jača?
Sta mislis, odakle stane 15-20m cevi u jednom prosecnom isparivacu?🙂Video sam pre par godina negde ne sećam se tačno gde. Ako možeš bez toga radije idi na običan tip klima.
To ti je samo nužno zlo ako baš ne možeš da postaviš normalnu klimu. Radi onako malo lošije, isto kao pokretne klime ali radi i treba baš da praviš solidne rupe u zidu.
Za knauf idealna, za čišćenje noćna mora.
Pitam se kako su taj mali prostor smestili i kompresor i oba izmenjivača sa elektronikom i plus smotali obaveznih 3m cevi?
Midea ili gree, lg izbaci. Lično bih izbegao i AI opciju ali da ne budem pristrasan.aj opet da pokusam, za hladjenje preporuka, manje od 100 kvadrata
MIDEA AG-24NXD0
![]()
MIDEA AG-24NXD0.WIK-BLACK Inverter klima uređaj
MIDEA AG-24NXD0.WIK-BLACK Inverter klima uređaj Kapacitet hladjenja: 24000 (7200-28000) Btu/h Kapacitet grejanja: 25000 (5300-28000) Btu/h Energetski razred...www.bigbang.rs
GREE Comfort Clivia
![]()
GREE Comfort Clivia AI 24K Inverter klima uređaj
GREE Comfort Clivia AI 24K Inverter klima uređaj Kapacitet hladjenja: 24000 BTU Kapacitet grejanja: 24000 BTU Energetski razred: Energetska klasa hlađenja:...www.bigbang.rs
LG S24EC
![]()
LG S24EC
LG S24EC Kapacitet hladjenja: 0.9 / 6.6 / 7.42 kW Kapacitet grejanja: 0.9 / 7.0 / 8.64 kW Energetski razred: A++/A+ (hlađenje/grejanje) Tip gasa: R32 Funkci...www.bigbang.rs
sta uzeti??
Paaaaa to bi pre bilo pitanje za tebe i za sve koji forsiraju priču o obaveznih 3m xD.Sta mislis, odakle stane 15-20m cevi u jednom prosecnom isparivacu?🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari