Moje iskustvo sa kineskim klimama je slično konkretno je midea u pitanju ,isto reklamirao uzeo novac i doplatio za ulazni model daikina koji kad počne sezona grejanja uključim podesim na zeljenu temperaturu i to je to,nema više nikakvih podešavanja,cupanje iz uticnice i slično.Mala je to razlika u novcu kad uzmemo u obzir koliko godina ce se koristiti i kad uzmemo u obzir komfor i kulturu rada japanskih klima.Moje iskustvo sa Hisense klimom i servisom.
Kupljena Hisense Nordic pre nekih 15 meseci, ugrađena od strane ovlašćenog servisa. Prvo što sam primetio je neubičajeno brujanje spoljne jedinice prilikom grejanja. Vibracije bi se preko nosača prenosile po celoj kući.
Prijavio problem, dolazili majstori nekoliko puta, stavljali druge kraće nosače, gumene amortizere... opet sve isto. Postavljao sam i snimke ovde na forumu, neki su tvrdili da je sve to normalno?!
Pošto nije bilo prošlo 6 meseci od kupovine majstori predlože zamenu cele spoljne jedinice. I gle čuda ova nova ne bruji, ipak to brujanje nije bilo normalno. Super!
Medjutim... pošto mi je klima u prostoriji koja se ne koristi stalno, ona je samo testirana i ostavljena tako, sve do ove zime. Kada sam utvrdio da klima lepo greje, ali zato posle desetak minuta rada počinje i da nesnosno zviždi...
Opet majstori, kažu da to nije normalno, odneli je i zemenuli ventil ( možda čak i ceo kompresor, nisam siguran ) montirali je nazad, kad ono opet isto... ne znaju šta je. Odneli je i odobrili mi povrat novca.
Sad ne znam sta kupiti umesto ove, ali drugi Hisense ipak ne bih.
Jedino što parira specifikacijama njoj bi bilo nešto poput Gree Airy ili Amber Ultra. Mada i Clivia bi ti završavala posao uredno verovatno. Umesto Gree možda još i Haier Nordic, i sl. A naravno postoji opcija da staviš nekog Daikina ili sličnog japanca i miranMoje iskustvo sa Hisense klimom i servisom.
Kupljena Hisense Nordic pre nekih 15 meseci, ugrađena od strane ovlašćenog servisa. Prvo što sam primetio je neubičajeno brujanje spoljne jedinice prilikom grejanja. Vibracije bi se preko nosača prenosile po celoj kući.
Prijavio problem, dolazili majstori nekoliko puta, stavljali druge kraće nosače, gumene amortizere... opet sve isto. Postavljao sam i snimke ovde na forumu, neki su tvrdili da je sve to normalno?!
Pošto nije bilo prošlo 6 meseci od kupovine majstori predlože zamenu cele spoljne jedinice. I gle čuda ova nova ne bruji, ipak to brujanje nije bilo normalno. Super!
Medjutim... pošto mi je klima u prostoriji koja se ne koristi stalno, ona je samo testirana i ostavljena tako, sve do ove zime. Kada sam utvrdio da klima lepo greje, ali zato posle desetak minuta rada počinje i da nesnosno zviždi...
Opet majstori, kažu da to nije normalno, odneli je i zemenuli ventil ( možda čak i ceo kompresor, nisam siguran ) montirali je nazad, kad ono opet isto... ne znaju šta je. Odneli je i odobrili mi povrat novca.
Sad ne znam sta kupiti umesto ove, ali drugi Hisense ipak ne bih.
Ipak ako ovlašćeni servis ne može da reši problem, onda mi bolje da tražim povrat novca i kupim drugu klimu, nego da tražim druge majstore.Menjaj ti bato majstore, nije to do klime!
Zaboravio sam da napišem "U istom ili sličnom cenovnom rangu"Jedino što parira specifikacijama njoj bi bilo nešto poput Gree Airy ili Amber Ultra. Mada i Clivia bi ti završavala posao uredno verovatno. Umesto Gree možda još i Haier Nordic, i sl. A naravno postoji opcija da staviš nekog Daikina ili sličnog japanca i miran![]()
Pretragom sam (cini mi se) suzio izbor na 3 modela, pa ako je neko voljan da pripomogne, u planu je sutra/prekosutra da se pazari i ugradjuje...
Hisense Energy Nordic 60k (prvobitno sam gledao fresh master ali vidim da je sad oko 90k, a prosle godine sestra uzela za 60)
Gree Clivia ai 60k
Fujitsu 12KMCC 80k
Ako neko ima neki drugi predlog, rado bih saslusao....
Pratim ove teme o klimama skoro godinu dana jer sam tad planirao da kupim, ali kako nisam, opet slicne trileme... 😅
Ovo je bilo razmisljanje prosle godine, a sta se promenilo ove?Tacnije, mislim da prosli put nisam dovoljno sagledao sve aspekte, a bukvalno sam se time bavio kad sam resavao svoje grejanje... Ono o cemu sam tad razmisljao je prevashodno hladjenje i modulacija(i dogrevanje naravno u prelaznim periodima), i dalje je tako, ali ono sto sam usput zakljucio je da modulacija ne znaci isto sto i precizno odrzavanje temperature. A to je ono zbog cega sam skrcao 3 hiljade na postojeci sistem grejanja na drva... Iz par nekih iskustava fujitsu mi je i dalje favorit, mada sam u poslednjih mesec dana sve vise gledao daikin FTXC35D/RXC35D, cak i FTXF35E/RXF35E (sensira)... Dakle budzet i dalje nedefinisan, oko 80k za uredjaj, mada bih dao i 100 da znam da ce se dobiti nesto pametnije...
Dobra klima, nekoliko clana ima Sensira i svi su zadovoljni!Da li neko ima iskustva sa Daikin Sensira?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari