Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Nasao sam tvoj post od 28.11
Ako je i dalje ovako koristis onda nije ni cudno da ti trosi kao kalorifer :LOL:
Amber posle DF prdi dok ne opadne temp. kod daljinskog... Sto daljinski salje samo na svaki 10min signal na unutrasnju... I posle mora naravno da gruva kao blesava da dostigne zadatu na 8-9m verovatno neki 30-40min
I posle se cudis sto Amber ide na svaki sat u DF :ROFLMAO:
123.jpg

Sinoc Daikin svakih sat vremena u df, videcemo veceras ali verovatno ce da bude ista situacija s obzirom da su defrosti vec krenuli. By the way, u spavacoj je i sama spoljna je udaljena 2.5m od mene, do drvene stolarije koja je losa i pokrivljena. Spavam kao beba ne drnda i ne zalece se..

vuce manje,taj ss je posle defrosta,evo sad,odradila df,ali nije dovoljno opala temperatura da pocne da greje,vrti na 13w,pa ce onda da grune 3kw.imam nekoliko termometara,temperatura je priblizna zadatoj,stepen dva gore dole.
Koliko to treba da opadne da bi opet počela da greje? Kod japanskih klima nema toga, drži temperaturu "zakucanu". Varira samo decimala

Нема изолације, па ни потрошња ни варијација температуре није за поређење са изолованим објектима. Чим видим да неко троши више од мене претпоставим да је ‘хотел промаја’ у питању.

Ne znam da li sam potrefio trejd ali da pitam za preporuku AUX Invertera (12tica)?

THX

Većina Vox klima su AUX, kao npr IHD12. Imam dve, al' nemam struju u kući (*****ava me EPS sa priključenjem), pa nek ti jsvi neko ko ima realnog iskustva. Ja samo mogu da kažem da na oko izgleda ozbiljnije od Vivax AERI, sem što nema grejač spoljašnje tacne

Eto, to nisam znao :( ali sam imao prilike da uzivo vidim rad i podesavanje Vivax AEHI+ 12tice i to radi neverovatno dobro ali bash, no ne daje mi se 500+ EURa kada im je proslogodisnja startna/nabavna cena kod dilera bila 350e :( :( :( i ja, budala, ne kupih...

Koji su, jos, Vox modeli sa AUXom?

Ne znam da li sam potrefio trejd ali da pitam za preporuku AUX Invertera (12tica)?

THX
Ako ces za grejanje uzmi Aux J-Smart nijedan drugi. Takodje mozes da uzmes i Vox IJL model, on je isto sto i Aux J-Smart, samo ima Vox nalepnicu. Imaju grejac spoljne jedinice. Koju povrsinu hoces da grejes i kakva je izolacija?

Za hlađenje mi je potrebno. Grejanje je gradsko centralno i odlično je a to je dnevna sa trpezarijom= ~30-35m^2

Eto, to nisam znao :( ali sam imao prilike da uzivo vidim rad i podesavanje Vivax AEHI+ 12tice i to radi neverovatno dobro ali bash, no ne daje mi se 500+ EURa kada im je proslogodisnja startna/nabavna cena kod dilera bila 350e :( :( :( i ja, budala, ne kupih...

Koji su, jos, Vox modeli sa AUXom?
Imas aeri na ananasu sacekas onaj vaucer od 5000 daju ga na svakih 5 dana negde,meni je izasla 43.000.

Jutros daikin upade u defrost 30min nakon prethodnog. Zasto - ne znam. I to kratak df 2-3min i cao zdravo. Zaredala ih majstorski🤣

Prilozi

• DEA06AB3-4E44-4345-868E-DAFED4D7C0D1.png
    DEA06AB3-4E44-4345-868E-DAFED4D7C0D1.png
    72.9 KB · Pregleda: 49
Koliko vidim daikin bas ima probleme sa df,ja se razmisljam da ga uzmem jer mi treba ozbiljnija treca klima al to potanje me muci 🤦‍♂️

Nisu to problemi. Poznato je da daikin voli oko nule da radi cesce kratke defroste od po 3-4min. Nastavi rad kao da nista nije bilo, vrati se odmah na snagu na kojoj je bila pre df. Ako skonta da se rashladilo, pojacava snagu. Nema suvisnog zaletanja itd itd.

I kod mene i hisense i midea idu nenormalno cesto u defroste...rekao bih da nije do modela nego tak o vrijeme, i neki dan kad je bilo 0 stepeni i jaka magla ista stvar...ali nije problem preko dana ili noci ako je zagrijano osim mozda ujutro ako smanjujete temperaturu pa ustanete u malo hladnijoj sobi

Ne znam,vox kineski jeftini ovih dana radi jedan df za ceo dan 🤷🏻‍♂️🤣

Kod mene Pular ide cesto u DF oko jutra i kad je magla, standard je to. Zato je bitna izolacija da cuva temp. Mogao bi da stavim jos vune na tavanski deo ali prodajem kucu od proleca pa me nesto nije ni briga:) Klima je za prelazni period, ide centralno na gas a ove dve klime sto imam za hladjenje.

Imam klimu LG S12ET. Da li postoji mogućnost da podesim preko ThinQ aplikacije ili daljinskog da npr. od 22:00 do 06:00 temperatura bude 20 stepeni, a od 06:00 do 22:00 25 stepeni? Ima neki tajmer ali tu se samo može podesiti kada da se uključi i isključi, ali ja hoću da uvek radi samo da se menja temperatura u određeno vreme.

Da li se spoljasnja jedinica na inverter klimama gasi kada se postigne zadata temperatura? Kod mene non stop radi iako je postignuta temperatura, cak se ne gasi ni kada smanjim za par stepeni.

Trebalo bi da se gasi i tada je potrosnja oko 20 30w. Kada postigne temp ona modulira i ne treba da se gasi. Ali ako npr sa 24 spustiš na 18 ona bi trebala za neki minut da podigne krilca na unutrašnjoj i tada se i spoljnja ugasi odnosno ode u mirovanje.

Vrh Dno