Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

@style53 e bas taj aparat!😂
Inace citav dan sunca videli nismo.

Prilozi

• 177340E8-FE19-4984-AFCA-E55D76FBBE95.jpeg
    177340E8-FE19-4984-AFCA-E55D76FBBE95.jpeg
    53.1 KB · Pregleda: 45
Pisah na drugoj temi,kmta 18 sinoć na sat u defrost.35 kvadrata,23,5 stepena,auto fan.Danas nisam bio kući,ne znam šta se dešavalo.

Stavio na fan 4 ili 5, kako god, to sam razumeo. A na koju logiku kad stavim na 27 temp bude 23 stepena u prostoriji a kad stavim na 24 onda bude 23.5 recimo ? Fan na 4...bez I feel-a
Ne razumem

Naravno da ima, što je bolja razmena toplote manje ledi spoljni izmenjivač, provereno. Imam 6 klima i sve ih koristim tako sem VOX-a koji je na Low brzini jer je u spavaćoj ali ni on ne ledi brzo.

Aha, ok, znaci suludo je stavljati uopste na 25-26 sto sam stavljao. Stavio na 24 i fan 4 pa javljam sta je bilo. Ova prva prostorija od 25 kvadrata nije problem nego ova druga od 20+ gde je hladnjikavo danas. Kapiram da su uslovi gadni ali i ja sam postavio pogresno

Mislim da definitivno nešto nije u redu sa mojom klimom. Prethodnih godina je takođe umela često da defrostira ali nikada ovako često (na pola sata) a na Auto duvanju je održavala temperaturu u 0.2 stepena (sada to nije moguće bez treće brzine minimum). Kao da nema prodornost u duvanju vazduha a očišćena je i oprana detaljno u oktobru.

Mislim da definitivno nešto nije u redu sa mojom klimom. Prethodnih godina je takođe umela često da defrostira ali nikada ovako često (na pola sata) a na Auto duvanju je održavala temperaturu u 0.2 stepena (sada to nije moguće bez treće brzine minimum). Kao da nema prodornost u duvanju vazduha a očišćena je i oprana detaljno u oktobru.
Mozda bi trebao da proveris dal ima dovoljno gas-a u systemu. Jel si je cistio pred zimu?

Slabo Max bolje Turbo i DF nema ni na dvogled :LOL:
Nema vox turbo,krntija kineska
To je mala kv plus izolovana,nemoguce da se toliko muci,nije to u redu.

Imaju muke kad stave 18ticu u neizolovan prostor od 90m2 i onda se muče

Sta odmah skaces? To bilo za @Milos977 I on zna da se salim...
@tema
Koji crni Auto-Fan samo Fix-Fan i to min. 3
Ja jos nisam probao auto Fan na 18kmta. Drzim je na 3 preko dana a novu na 4. Al ona spusti kad joj ne treba ali kad treba ocu da radi na max da brze zagreje neizolovan prostor.
Imaju muke kad stave 18ticu u neizolovan prostor od 90m2 i onda se muče
Pa meni pola ljudii ovde reklo sto 18ticu stavljas u sobu od 32 kvadrata. Al ja sam znao sto sam stavljao zato sto je neizolovan prostor i treba da dogreva sa nordik jos par hodnika i Toalet. I ako sam nesto uradio dobro jeste sto sam uzeo jace klime. Jer svi su pricali kad dodje izolacija nece ti trebati. Pa sobzirom koliko cene idu za izolaciju trebace mi vise jace klime da izdrze jos par zima da skupim za izolaciju.

Pozdrav drustvo. Treba mi pomoc oko kupovine klime. Tj 2 klime za kvadraturu oko 90m2 bez poprecnih zidova, znaci cist prostor. Klime bi se koristile oko 6 sati dnevno. Supruga radi od 18-22h pa zelim da se klime pale oko 15-16h, znaci nekih 2-3 sata pre nego sto ona dodje na posao i da se za to vreme nabije temperatura oko 20 stepeni ako je to moguce. Izolacija objekta je 5cm stiropor. Ja se licno grejem na Fujitsu 12 luca i prezadovoljan sam klimom. Za ovaj objekat od 90m2 sam kupio 2 romstal klime i katastrofa su ( duvaju hladan vazduh iako su setovane na 30° ) tako da cu ih vratiti i kupiti 2 nove. Budzet nek bude oko 80000 din po klimi pa ako mozete da date neki predlog. Unapred hvala na odgovoru i na pomoci.

Klime bi se koristile oko 6 sati dnevno. Supruga radi od 18-22h pa zelim da se klime pale oko 15-16h, znaci nekih 2-3 sata pre nego sto ona dodje na posao i da se za to vreme nabije temperatura oko 20 stepeni ako je to moguce.
Ako hoćeš da uštediš kada niste kući klimu drži 2-3 stepena niže nego kad ste kući.
Na ovaj način koji si opisao ćeš imati veće troškove nego da je stalno uključena klima.

Pozdrav drustvo. Treba mi pomoc oko kupovine klime. Tj 2 klime za kvadraturu oko 90m2 bez poprecnih zidova, znaci cist prostor. Klime bi se koristile oko 6 sati dnevno. Supruga radi od 18-22h pa zelim da se klime pale oko 15-16h, znaci nekih 2-3 sata pre nego sto ona dodje na posao i da se za to vreme nabije temperatura oko 20 stepeni ako je to moguce. Izolacija objekta je 5cm stiropor. Ja se licno grejem na Fujitsu 12 luca i prezadovoljan sam klimom. Za ovaj objekat od 90m2 sam kupio 2 romstal klime i katastrofa su ( duvaju hladan vazduh iako su setovane na 30° ) tako da cu ih vratiti i kupiti 2 nove. Budzet nek bude oko 80000 din po klimi pa ako mozete da date neki predlog. Unapred hvala na odgovoru i na pomoci.
Koliko sam skapirao to je radni prostor koji ne moze ni jedna klima da zagreje tako brzo osim da ih ostavis da rade 24\7 a to te dovodi do potrosnje oko 600kwh minimalno za ceo mesec a investicija je 1500e za klime. Mozda bolje dva kalorifera od po 4kw da rade i stizace ti oko 1000kw za mesec dana. Osim ako nemas u planu kasnije da produzis radno vreme pa da imas opciju kasnije da bude non stop toplo

Pa meni pola ljudii ovde reklo sto 18ticu stavljas u sobu od 32 kvadrata. Al ja sam znao sto sam stavljao zato sto je neizolovan prostor i treba da dogreva sa nordik jos par hodnika i Toalet. I ako sam nesto uradio dobro jeste sto sam uzeo jace klime. Jer svi su pricali kad dodje izolacija nece ti trebati. Pa sobzirom koliko cene idu za izolaciju trebace mi vise jace klime da izdrze jos par zima da skupim za izolaciju.
Zavisi i koja 18tica, u svakom slučaju treba prvo izolacija pa onda grejanje da se rešava, ovako te uvek košta i nikako da skupiš za izolaciju jer te grejanje košta bez nje.

Nazad
Vrh Dno