master97
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 26.01.2023
- Poena
- 85
Nemoj 24 nije to za kuce. Mozda da uzmes Cliviu 18, nekoliko forumasa je ima, pa vidi njihova iskustva.Sta misliš neka Midea 24?
Nemoj 24 nije to za kuce. Mozda da uzmes Cliviu 18, nekoliko forumasa je ima, pa vidi njihova iskustva.Sta misliš neka Midea 24?
To znači da treba da kupiš klimu po preporuci sa foruma. Ovako rizikuješ da ostaneš bez 500 eura.Listao sam sajt za TCL TAC-18CHSD/TPG31I3AH i zapadne mi za oko nesto na sta nisam obracao paznju, a to je Inverter Cool Only.
Pogledajte prilog 472029
Da li to znaci da radi kao inverter klima samo za hladjenje, a on/off za grejanje?
Pa svi imamo različite klime i svako prenosi svoja iskustva. U okviru budžeta vidi šta forumaši preporučuju pa sam donesi odluku.Pa pitao sam vec u jednom topic-u sta kupiti i koju klimu i svako daje razlicit odgovorVeoma bi mi znacilo da se javi neko sa slicnom kvadraturom pa da kaze njegovo iskustvo.
Kod nas se klima te serije, ali malo drugacije oznake reklamira da ima grejanje i hladjenje i to SEER 8.5, SCOP 4.36 sto je za klimu 18.000btu u cenovnom rangu od 74-80.000din veoma impresivno. Na sajtu doduse nema tu I3AH oznaku do kraja, mozda je ta TPG serija znatno drugacija u regionima.
U vreme globalizacije se ne gleda više made in...Fujitsu imverter klima ASYG 18 KLCA 18000bty ili GREE Comfort Clivia AL 18k vasa misljenja iskustva za grejanje stana od 55m2. Da li je Fujitsu mnogo bolji, pre svega da li su kvalitetniji delovi u njemu i ako je proizvodnja u Kini i kakvi su kompresori da ne bude isti delovi samo nalepnica ako me razumete. Nemam iskustva pa pitam a zelim da resim grejanje na taj nacin pa me nemojte osudjivati i ako mozete savet svaki bi dobrodosao i iskustvo ljudi koji koriste. Hvala unapred!
Ako možeš, doplati za Fujitsu ASYG 18KMTE. Ova koju si gledao je najslabija serija Fujitsua, koja treba da konkuriše Midea/Gree klimama. Vredi doplate za KMTE, dobijaš dosta bolji (dvostruki rotacioni) kompresor i bolji softver. Za elektroniku ne znam, ali je KMTE klasa iznad te KLCA.Fujitsu imverter klima ASYG 18 KLCA 18000bty ili GREE Comfort Clivia AL 18k vasa misljenja iskustva za grejanje stana od 55m2. Da li je Fujitsu mnogo bolji, pre svega da li su kvalitetniji delovi u njemu i ako je proizvodnja u Kini i kakvi su kompresori da ne bude isti delovi samo nalepnica ako me razumete. Nemam iskustva pa pitam a zelim da resim grejanje na taj nacin pa me nemojte osudjivati i ako mozete savet svaki bi dobrodosao i iskustvo ljudi koji koriste. Hvala unapred!
Mislim da je Fujitsu ekonomičnija.Fujitsu imverter klima ASYG 18 KLCA 18000bty ili GREE Comfort Clivia AL 18k vasa misljenja iskustva za grejanje stana od 55m2. Da li je Fujitsu mnogo bolji, pre svega da li su kvalitetniji delovi u njemu i ako je proizvodnja u Kini i kakvi su kompresori da ne bude isti delovi samo nalepnica ako me razumete. Nemam iskustva pa pitam a zelim da resim grejanje na taj nacin pa me nemojte osudjivati i ako mozete savet svaki bi dobrodosao i iskustvo ljudi koji koriste. Hvala unapred!
Tako nešto nije uobičajeno nego je može se reći ekstrem. A imaš i ekstrem u suprotnom smeru gde je čovek u novembru mesecu potrošio 350kwh u 18m².obzirom da imamo ljude sa foruma koji sa 250kWh mjesecno griju prostore od 60-70m2.
mogu i ja da napisem da grejem 100kv sa 150kwh mesecno🤣Mislim da je Fujitsu ekonomičnija.
Ja imam Clivia 18 grijem sa njom 30ak kvadrata, slabo izolovanog prostora (stan gdje se vrata mnogo otvaraju. Temperatura se drži na 24-25°. Klima se stalno se pali i gasi kada postigne temperaturu. U prosjeku dnevno 10ak kWh. To znaci decembar ce biti oko 330 kWh.
To je mnogo sa obzirom da imamo ljude sa foruma koji sa 250kWh mjesecno griju prostore od 60-70m2.
Fujitsu. Ne možeš pogriješiti. Mada i ova Clivia nije loša.
Ako mislis na konvektor kao norveski radiator tog tipa grejalice. Taj termostat kad je na max on ima svoj limit dal je 27 ili 28 stepeni i gasio se kad nabije temperaturu koja mu je zadata. Da je ona radila 2kw non stop samo bi mu za nju dolazilo 1488kw svakog meseca. A u zavisnosti od gubitaka on je trosio koliko je trebalo da odrzi temp.Kod jednog prijatelja ugradjena Azuri Supra 12k, presao da se greje na nju umesto konvektora od 2kW. Pre se na taj konvektor grejao 24/7 nikada nije gasen, termostat uvek na max i to je to. Kako se jednom upali tako stoji 6 meseci. Prosle godine za Novembar bilo 1252kWh sada 752kWh, fina razlika. Nego, ima li neko logicko objasnjenje za ovo. U slici prilazem grafikon potrosnje za proteklih 12 meseci; Odakle tolika odstupanja u potrosnji kWh tokom zimskih meseci s obzirom da grejalica nonstop radi na max i fakticki se nikada ne gasi?? Nema tu moduliranja itd itd, bar bi trebalo da bude priblizno donekle ali toliki skokovi u potrosnji stvarno ne znam...
30c je max a nema sanse da zagreje dotle prostoriju, jedino da ga gasi sigurnosni bimetal. Upravo zato sto nikad ne dostigne zadatu temp trebala bi da trosi uvek pribliznu kolicinu struje svakog meseca..Ako mislis na konvektor kao norveski radiator tog tipa grejalice. Taj termostat kad je na max on ima svoj limit dal je 27 ili 28 stepeni i gasio se kad nabije temperaturu koja mu je zadata. Da je ona radila 2kw non stop samo bi mu za nju dolazilo 1488kw svakog meseca. A u zavisnosti od gubitaka on je trosio koliko je trebalo da odrzi temp.
Samo da ti napomenem da se fasada radi u proleće i jesen kada nije hladno/vrućina jer ima sve da ti ispuca.Ljudi ja trenutno grejem 43 m2. . Izolacija plafonska (treba da se stavi na spoljne zidove fasada i izolacija 20cm. Kaparisano sve ali majstori kasne)
Deluje neverovatno da sa 320kw moze da se greje 90m2.Kuca 90 m2 dve Daikin perfere 9tka i 14tica zajedno 320 kw za novembar,imamo malu bebu pa je malo toplije u kuci,zivim u Banatu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari