PPC
Čuven
- Učlanjen(a)
- 08.11.2019
- Poena
- 505
Moja oprema
- Mobilni telefon
- uzmi brate Xiaomi, veruj mi
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Naravno da je nebuloza. Pritisak u sistemu moze da se steluje dodavanjem ili oduzimanjem gasa. To je jedino sto mozes da postignes duzom instalacijom, nivelaciju pritiska, koju svakako mozes da odradis i drugacije bez potrebe da vestacki uvijas 3m instalacije iza klime kao sto "preporucuju". Imam dve inverter klime preko 10 godina "ledja u ledja" sa mozda metar instalacije i nista nije "eksplodiralo".
Da li ti imas bilo kakav izvor od bilo kog proizvodjaca zasto "minimum 3m" a da nije u pitanju buka i vibracije? Kako ce to manji pritisak i veca prenosna povrsina na kojoj neminovno gubim efikasnost da pomogne bilo cemu? Razumem da je mozda pritisak previse jak, da se klima pakuje sa pretpostavkom od 3m instalacije, ok. Zasto to ne mozemo da resimo nivelacijom pritiska sa bocom na optimalnu vrednost?

Evo sta recimo kaze uputstvo za jednu od mojih klima, "minimum" 7.5m da se izbegnu buka i vibracije, potpuno legitimno. Nista po pitanju performansi klime.
Da li ti imas bilo kakav izvor od bilo kog proizvodjaca zasto "minimum 3m" a da nije u pitanju buka i vibracije? Kako ce to manji pritisak i veca prenosna povrsina na kojoj neminovno gubim efikasnost da pomogne bilo cemu? Razumem da je mozda pritisak previse jak, da se klima pakuje sa pretpostavkom od 3m instalacije, ok. Zasto to ne mozemo da resimo nivelacijom pritiska sa bocom na optimalnu vrednost?

Evo sta recimo kaze uputstvo za jednu od mojih klima, "minimum" 7.5m da se izbegnu buka i vibracije, potpuno legitimno. Nista po pitanju performansi klime.
Poslednja izmena: