Izveštaj: posle jučerašnje neprijatnosti sa službenicom koja radi u Elcomu, naknadno mi se juče javila druga osoba, izvinila se i zakazala dolazak majstora danas u 8.
Prijatno iznenađenje: majstori su se pojavili tačno u 8:00.
Nakon što sam im rekao da klima često ide u defrost, pa čak i na temperaturama u debelom plusu, majstor mi kaže "to je normalno".

Pitam ga kod koje klime je to normalno, kaže "kod svih".

Tačno sam znao šta će da bude. E, onda sam krenuo u ofanzivu sa onim što sam čuo od ljudi ovde i što sam usput naučio i krenuo sa rafalnom paljbom, da to nije normalno, da nijedna klima to ne radi, da moraju da se stvore uslovi sa defrost, itd. itd. Tu je već malo spustio loptu jer je video i on da sam poludeo.

Izmerili su ponovo pritisak, sve ono što mi je uradio i majstor koji je ugrađivao klimu i sve je što se toga tiče normalno. Klimu sam uključio jutros u sedam, oni su došli u 8 i kao za baksuz nijedan defrost. Onda su oni nagarili klimu na 30 stepeni, da vide pritisak i da vide šta se dešava na usisu i izduvu i sve je bilo ok što se toga tiče. Opet mi je on krenuo sa pričom kako je normalno zbog gasa da uradi defrost, na šta sam mu ja odgovorio da za mene to nije normalno. I taman što su se već spremali da krenu, spustili su temperaturu na normalu, 24 stepena, klima se skoro zaustavila jer je bila postignuta temperatura i kada je posle desetak minuta ponovo pokrenula kompresor i krenula da duva topao vazduh, odmah je otišla u defrost, a napolju jebenih 12 stepeni.

Eeeeeeeeeee, rekoh, evo vam, rekao sam im tačan momenat kada će da ode u dF. Videli su i uverili se da ne umišljam. Napravio sam čak i tabelu u Wordu gde tačno piše kada je ulazila u dF, na koliko stepeni, kolika je bila vlažnost vazduha, itd.
Mislim da su skontali da nešto nije u redu i na odlasku mi rekoše da će pričati sa glavnim majstorom, preneće mu sve pa će videti kako da se reši problem.
Ponovio sam im nekoliko puta da ne želim da se ovo ****** od klime popravlja, jer nije prošlo 6 meseci od kupovine, a druga stvar, šta ako zamene neki deo, pa ono opet bude isto, pa onda daj neki treći deo i tako u krug...Ne želim to. Rekao sam im da želim da mi skinu ovo ***** od klime, da uzmem ja lepo drugu krštenu klimu, a oni sa ovom neka rade šta hoće, ne zanima me.
Bili su majstori ok na kraju, ne mogu da kažem, tako da ćemo videti kako će se ova priča završiti...