Samo devetke LLCA su imale bag, ja ih imam dve i na obe zamenio ploce od LLCE i rade bez problema. Na jednoj se desavalo cesce a na drugoj samo jednom u toku sezone grejanja posto sa njima ne hladim.LLCA je stariji model vizuelno gledano ista je kao LLCE imaju isti kompresor. LLCA je imala grešku na PCB ploči unutrašnje jedinice zbog koje je turbina povremeno duvala i jače nego maksimalnom snagom.To se rešavalo promenom ploče.Kod LLCE modela nema tih problema.
a kultura rada ?Update u vezi Daikin FTXF35D nakon skoro mesec dana koristenja.
Do sada potroseno skoro 150kWh. Klima je radila 5-6 dana i nocu bez gasenja kada su bili malo ‘jaci’ minusi. Voleo bih da uporedim sa Gree medjutim nemam dva meraca tako da nju nisam uspeo da pratim. Jedna razlika sto sam upratio u odnosu na Gree jeste da kad su bili minusi, daikin je palila defrost 3-4 puta na dan max iako nema trunke leda posto je suv vazduh bio, dok Gree nije nijednom palio defrost. To su bili kontrolni defrosti koji su trajali svega 2min tako da nije nikakav problem.
Sve u svemu, prezadovoljan sam sa klimom. Greje se spavaca / radna soba od 13m2, jedan zid izolovan 5cm stiropor, drugi zid fasadna cigla a ostala dva su unutrasnja. Stan je u pitanju, zgrada gradjena samog kraja 80ih. Stan iznad se ne greje.
Jednom sam je uhvatio na 150-160W da radi kada je bilo 11c napolju. Moduliranje i odrzavanje temperature odlicno. Nema oscilacija u temperaturi. Nema zaletanja posle defrosta i prilikom paljenja ujutru. Uglavnom stoji podesena na silent a nekad kad je hladnije napolju postavimo na Comfort gde obicno radi na FS1. Bas kulturica klima za manje prostore, neprimetnaa kultura rada ?
Meni je Daikin baš kulturica .... prisutan a nenametljiv![]()
To je super,drago mi je,izgleda da su "legle"u tvoj prostor kako treba.Dve Midea Xtreme klime (jedna 12-ica i jedna 9-ka), "pojedu" između 170 i 200 kW/h mesečno.
Stigao je račun za januar, ~6500 dinara, 517 kW/h. U proseku, bez klime, trošim oko 300-350 kW/h mesečno, tako da sam zadovoljan. Prošlog meseca je bilo oko 480 kW/h.
U pitanju je stan od 51 m2, od toga se greju dve sobe, jedan je spoljni zid i stara drvena stolarija.
Koliko sam primetio, lepo održava temperaturu, ali se i oseti uticaj tog spoljnog zida koji prosto isijava hladnoću. Klima je uglavnom podešena na 24 stepena i po aplikaciji tada prikazuje 27 stepeni (ili 26 ako je napolju hladnije), a na termometru sa živom oko 23-24 stepena. Nisam primetio da se često pali-gasi, spoljna jedinica je tiha. Za 12-icu nemam nikakvih primedbi, radi savršeno, pre nekoliko dana kada su bili najžešći minusi nije maltene uopšte išla u defrost. Sa devetkom nikako nisam zadovoljan, često ide u defrost, čak i na debelom plusu. Ko planira da je kupi neka izbegava u širokom luku.Da li lepo pogadja temperaturu ta extreme 12? Da li se često pali-gasi ili može da modulira na 200-300w?
Valjda jesu.To je super,drago mi je,izgleda da su "legle"u tvoj prostor kako treba.
Logično jer se sav topao vazduh nabije gore.Prikazuje i meni Hisense Pro plus u aplikaciji vecu temparaturu.Ta veca temparatura obicno bude veca na usisu vazduha.
nema bas neki izbor , sto ne naspram vrata ?Nemoj pozicionirati klimu naspram vrata
Ftxc50c.sta mislite ? dali je 12 dovoljna ili bolje 18-ka ,
ici ce Daikin C50C ili C35C
pozicija klime je crvena kocka ...
Bolja je pozicija 1 po dužini da klima duva.Što se tiče klime pogledaj Fujitsu KMCC12 održava temperaturu tačno lepo modulira i ima dobru kulturu rada.Ajde ako može neki savet za ovu varijantu. Da li unutrašnja jedinica na poziciju 1 pored prozora, da duva duž spoljnog zida ka televizoru, ili bolje pozicija 2 da duva duž prozora ka terasnim vratima? Soba nema izolaciju i orijentisana je sever - zapad i zna da bude baš hladno, pogotovu kada duva vetar. Ispod je hodnik koji se slabo greje, ali recimo da se kolko tolko greje. Kuća je samostojeća. Znam da je izolacija primarna ali trenutno nisam u mogućnosti. I koji bi klimu preporučili? Napominjem da bi klima služila za dogrevanje, jer u sobi postoji radijator i TA peć koja se pali noću na svega par sati, koju bih izbacio kad stavim klimu. Zahtevana temperatura nije visoka, max 20-21°C jer se u sobi retko boravi, uglavnom se koristi noću za spavanje.
Sad sam merio i ustanovio da od prozora do zida ima 80cm. Ova fujitsu koju si preporučio ima unutrašnju jedinicu 83cm, plus što mora da se odmakne od zida, tako da pozicija 1 otpada. Da li postaviti na poziciju 2 ili postoji neko bolje mesto?Bolja je pozicija 1 po dužini da klima duva.Što se tiče klime pogledaj Fujitsu KMCC12 održava temperaturu tačno lepo modulira i ima dobru kulturu rada.
Grejem sličnu kvadraturu (80m2) ali izolovanu sa multi-split 3 unutrašnje jedinice 12 I jedna spoljna 27. Ja ti preporučujem upravo takav sistem sa parapetnim unutrašnjim jedinicama, samo što bi tebi trebao jači sa bar 4 unutrasnje jer ovo sto si naveo teško da može da greje neizolovan toliki prostor.Ljudi. Potrebne su mi 3 inverter klime da bi grejao kucu id 90m2.
Situacija je ovakva. Sva stolarija je pvc, kuca je u jednom nivou, ali mi je raspored prostorija malo zeznut pa zato mi treba tri invertera. Izolacija nema. Kuca Puna cigla sendvic zid. Neko mi kaze da mi je to bolje od sitropora neko kaze da nije, ali vecina majstora koji su radili odredjene vrste renoviranja kazu da mi fakticki izolacija i vidu stiropora i ne treba obzirom da su zidovi puna cigla i debleli 50cm.
E sada. Treba mi pomoc oko invertera. Uslov budzet. Nemam para za za daikin, fidzicu i ostale invertere srednje i vise klase. Sa finasijama se krecem u drustvu
VOX, TESLA, VIVAX.
Od jacine 2 xbtu12 i 1xbtu9
U dnevnu sobu (25m2) btu12,u spavacu (11m2) btu 9, u trpezariju sa kuhinjom (15m2) btu 12.
Koji od ova tri proizvodjaca preporucujete i koje modele.
Ja sam gledao VOX iva6 (btu12) i vox iva 1 (btu9). Da li je mozda neki VIVAX ili TESLA bolji od ovog VOX ili je najbolje VOX?
Klime bi bile jedini izvor grejanja, nema drugih grejnih tela. Kako se ponasaju na debljem minusu tipa 0, -5 ili -10, kvalitet, potrosnja i da li mogu i do kog minusa da realno drze 23-24°c u kuci.
Izvinite na duzem postu, i hvala.
Ne vidim drugo dobro mesto za montažu unutrašnje jedinice jedino ostaje da je namontirate nosačima sa plafona.Za dobrog majstora to nije problem.Isto će raditi/grejati kao i da je namontirana na zid.Ta pozicija po dužini sobe je odlična.Sad sam merio i ustanovio da od prozora do zida ima 80cm. Ova fujitsu koju si preporučio ima unutrašnju jedinicu 83cm, plus što mora da se odmakne od zida, tako da pozicija 1 otpada. Da li postaviti na poziciju 2 ili postoji neko bolje mesto?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari