Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Ako imas koga preko granice nek ti naruci preko ekupi u BiH Vivax Y Design. Prepakovana midea oasis plus. Sad je na akciji 1350km ili ti ga cc 690 eura. Msm da Vivax prizna garanciju na uredjaje kupljene u Bih, Srbiji i Hrvatskoj. Odlicna klima zate pare

Sto se tice granice budi moralan i odgovoran gradjanin i plati porez i carinu :)

Ako imas koga preko granice nek ti naruci preko ekupi u BiH Vivax Y Design. Prepakovana midea oasis plus. Sad je na akciji 1350km ili ti ga cc 690 eura. Msm da Vivax prizna garanciju na uredjaje kupljene u Bih, Srbiji i Hrvatskoj. Odlicna klima zate pare

Sto se tice granice budi moralan i odgovoran gradjanin i plati porez i carinu :)

Da li je to ovaj uređaj o kome pišete: https://ananas.rs/proizvod/vivax-inverter-klima-acp-12ch35aeyis-r32-bela/391881

Iznenađen sam, ima odlične specifikacije, samo mi nije jasno da li je ovo klima sa 12.000BTU?

Hvala na odgovoru, prijatna noć.

Pozdrav svima, nadam se da se dobro držite i da ste ogrejani tokom ove zime.

Želeo bih da mi predložite idealni klima uređaj koji će se koristiti primarno za grejanje sobe (16m^2) koja ima PVC stolariju ali ne i spoljašnju izolaciju. Budžet(100.000din), poručio bih online. Trenutno obitavam u zapadnom delu Srbije, usko uz granicu, pa su i temperature niže.

Ovaj uređaj mi je privukao pažnju: https://www.drtechno.rs/gree-klima-comfort-amber-12k-inverter-wifi-49232.html

Pišite vaše preporuke, hvala unapred.
Za tu prostoriju bez izolacije pogledaj Fujitsu LMCE12.Provereno dobra klima lepo modulira uz dobru kulturu rada.Opciono možeš da uzmeš u razmatranje i Fujitsu KGTE12 novi model jača je nego LM ima težu spoljašnju jedinicu a ima nižu modulaciju nego LMCE12 za tu malu prostoriju i treba klima koja odlično modulira.Da ne bi imao kasnije problema sa nekim modelima koji imaju visok donji prag modulacije zatim pregrevanje prostorije i lošu kulturu rada.

Da. Ta je klima deklarisana kao 12ka iako je po snazi vise 18ka. 7.2 kwh je max snaga

Vidim da je jača od one Gree klime koju sam pronašao, iznenadilo me što na -15°C može raditi na 100% iskorišćenosti grejanja a skuplja je samo za 7.000din.

Da li ste čuli neka iskustva s tim Vivax uređajem, kakav je kvalitet?
Za tu prostoriju bez izolacije pogledaj Fujitsu LMCE12.Provereno dobra klima lepo modulira uz dobru kulturu rada.Opciono možeš da uzmeš u razmatranje i Fujitsu KGTE12 novi model jača je nego LM ima težu spoljašnju jedinicu a ima nižu modulaciju nego LMCE12 za tu malu prostoriju i treba klima koja odlično modulira.Da ne bi imao kasnije problema sa nekim modelima koji imaju visok donji prag modulacije zatim pregrevanje prostorije i lošu kulturu rada.

U strahu sam da se soba neće moći zagrejati jer mi prija jako topla temperatura, negde 25-6°C.
Primamljive su mi te Fujitsu uređaji, a šta mislite o ovom: https://ananas.rs/proizvod/vivax-in...k&utm_campaign=Eponuda.com&utm_term=es_1_7_l3

Ima 100% iskorišcenja kapaciteta grejanja na -20°C.

Poslednja izmena:
(ako sam nasao dobar podatak) vanjska jedinica je velika i teska tako da mogla bi ova klima biti ok. Ipak mislim da je premalo vremena proslo u koristenju ovih novih modela "lijevih marki" da bi se moglo pricati o dugovijecnosti. Za ove pare ja bi prije isao na provjerenije brendove

Neko je pitao za potrošnju kod Midea Extreme 12 klime, ide od 250w (ispod toga nisam video da ide) pa naviše, recimo na ovim minusima je oko 550-600w za prostoriju nekih 15-20m2 neizolovanu.
Multi 27 sa 3 unutrašnje na ovim minusima sada oko 1,1-1,4Kw greje 80m2 izolovanog prostora.

Vidim da je jača od one Gree klime koju sam pronašao, iznenadilo me što na -15°C može raditi na 100% iskorišćenosti grejanja a skuplja je samo za 7.000din.

U strahu sam da se soba neće moći zagrejati jer mi prija jako topla temperatura, negde 25-6°C.
Primamljive su mi te Fujitsu uređaji, a šta mislite o ovom: https://ananas.rs/proizvod/vivax-in...k&utm_campaign=Eponuda.com&utm_term=es_1_7_l3

Prema tvojim potrebama izgleda da bi najviše odgovarala Fujitsu KGTE12.Nema šta da se dvoumiš između Fujitsu i Vivax klima.Kvalitet,kultura rada,modulacija sve je to bolje kod Fujitsu klima.

(ako sam nasao dobar podatak) vanjska jedinica je velika i teska tako da mogla bi ova klima biti ok. Ipak mislim da je premalo vremena proslo u koristenju ovih novih modela "lijevih marki" da bi se moglo pricati o dugovijecnosti. Za ove pare ja bi prije isao na provjerenije brendove

Delimo isto mišljenje, pogotovo što je Vivax…
Šta predlažeš?

Jesam ja. Dobar prijatelj je ima od ove godine. Grije samo tako, bas jaka klima. Ispod Vivax loga(koji ne proizvodi klime vec rebrendira) je Midea Oasis Plus
Evo ti je otvorena

Kod nas u BiH je na akciji za nekih 680-690 eura. Vrijedi tih para

Njemu za tu manju sobu treba nešto što može da modulira nisko, ne treba mu klima od 7kw za 16kv sobu.

@dexter87
Nez tacno rec, prijatelj nema mjeraca potrosnje. Ugl kad je bilo toplije zalio se da se nikad ne gasi i da puse mlak zrak(njemu se to ne svidja). Predpostavljam da nisko modulira. Mogu za koji dan licno provjerit.

Eh da uzmi u obzir da je rekao 16 kvadrata neizolovane sobe. To je teze zagrijat nego 35 izolovanih kvadrata..
Imas na BiH forumu slucaj gdje momku oko 0 i ispod Fujitsu LLC12ka nije mogla grijat 20tak neizolovanih kvadrata

Pišete za Vivaxovu ili Fujitsu, koju prijatelj ima?

Za uzimanje uređaja Fujitsu sam skeptičan nešto :/

Pozdrav svima, nadam se da se dobro držite i da ste ogrejani tokom ove zime.

Želeo bih da mi predložite idealni klima uređaj koji će se koristiti primarno za grejanje sobe (16m^2) koja ima PVC stolariju ali ne i spoljašnju izolaciju. Budžet(100.000din), poručio bih online. Trenutno obitavam u zapadnom delu Srbije, usko uz granicu, pa su i temperature niže.

Ovaj uređaj mi je privukao pažnju: https://www.drtechno.rs/gree-klima-comfort-amber-12k-inverter-wifi-49232.html

Pišite vaše preporuke, hvala unapred.
Ja imam tu,i prezadovoljan sam.Izabrao sam je na predlog forumasa i nisam pogresio. Ali je prejaka za tu kvadraturu

UPOZORENJE:
Sajtove klimacool.rs i mideaklime.rs vode prevaranti/lopovi.
Kada porucite klimu (bez ugradnje), dobijete predracun da platite preko tekuceg racuna, i samom uplatom ulazite u kandze klasicnih prevaranata.Sam predracun ima prvu normalnu stranicu, kao i svaki predracun, dok na ostalih 8 se krije prevarantska shema koju ce realno retko ko da procita do kraja.
Naime, po placanju, dobijate mejl da je uplata rasknizena i mislite , to je to, cekam samo dostavu.
Neeee... ako odete na link iz istog mejla primeticete da je tu jos sstavki za ugradnju u iznosu od 40.000 dinara (ni manje ni vise!),
koje ste duzni da platite u roku od 2 dana, inace se porudzbina otkazuje, iako to nigde ne pise niti ste inakakv nacin obavesteni o tome, pa cak i da jeste, momenta kada platite klima uredjaj "slazete se" sa njihovim sitno kucanim prevarantskim uslovima kupovine!
A novac koji ste uplatili za klimu ostaje njima kao kapara za posao od kojeg ste Vi kao kupac "odustali".
Na mejlove i telefon se ne javljaju celo vreme, probao sam i sa ostalih telefona.
Firma klimacool ne postoji, vec je u pitanju PR RUSSTOV, osnovana pre 9 meseci od strane ruske drzavljanke...
To je ukratko..

Danas sam slucaj prijavio odeljenju za visokotehnoloski kriminal i vise nema veze sa parama, jer necu stati dok se ta firma (radnja) totalno ne zatvori ili neko ne zavrsi iza resetaka.

Poslednja izmena:
Cega se sve nece setiti... Kad bi barem 10% svoje inovativnosti umesto u prevare ulozili u nesto korisno....gde bi im kraj bio!

UPOZORENJE:
Kada porucite klimu (bez ugradnje), dobijete predracun da platite preko tekuceg racuna, i samom uplatom ulazite u kandze klasicnih prevaranata.Sam predracun ima prvu normalnu stranicu, kao i svaki predracun, dok na ostalih 8 se krije prevarantska shema koju ce realno retko ko da procita do kraja.
Naime, po placanju, dobijate mejl da je uplata rasknizena i mislite , to je to, cekam samo dostavu.
Neeee... ako odete na link iz istog mejla primeticete da je tu jos sstavki za ugradnju u iznosu od 40.000 dinara (ni manje ni vise!),
koje ste duzni da platite u roku od 2 dana, inace se porudzbina otkazuje, iako to nigde ne pise niti ste inakakv nacin obavesteni o tome, pa cak i da jeste, momenta kada platite klima uredjaj "slazete se" sa njihovim sitno kucanim prevarantskim uslovima kupovine!
A novac koji ste uplatili za klimu ostaje njima kao kapara za posao od kojeg ste Vi kao kupac "odustali".
Na mejlove i telefon se ne javljaju celo vreme, probao sam i sa ostalih telefona.
Firma klimacool ne postoji, vec je u pitanju PR RUSSTOV, osnovana pre 9 meseci od strane ruske drzavljanke...
To je ukratko..

Danas sam slucaj prijavio odeljenju za visokotehnoloski kriminal i vise nema veze sa parama, jer necu stati dok se ta firma (radnja) totalno ne zatvori ili neko ne zavrsi iza resetaka.
Dokle god je ovakvo drustvo tj ovakav kriminal u drzavi gde niko ni za sta ili min odgovara za svoje postupke bice ovakvih stvari. Mislite li da bi smeli ovako nesto da rade kad bi popili ogromne kazne, zatvor....... Na stranu sve to ali kako se ne plase da ne nalete na nekog gde mogu glavu da izgube.

A taj sajt (mideaklime.rs) izgleda kao zvaničan sajt za prodaju te klime kad pogledaš na prvi pogled, i ima možda i najmanje cene za te klime. Kakvi sve preveranti postoje na netu, strašno...

Mozda nekom obicnom coveku. Meni iskreno kad sam pogledao sajt odmah mi je bilo sve jasno. Dovoljno je da vidis kako izgleda, da nigde adrese nema, neki precizniji detalji, pib itd... sajt napravljen ko nogama... mozda bi mogao da prodje tamo negde 2002 godine... 2016+ tesko.
I jedan i drugi sajt...
Zalosno je sto se ljudi sluze ovakvim stvarima... za primer treba dozivotno da zaglave...
@srkiller Nadam se da ces isterati pravdu i pored novca, odrati ih za dusevni bol koji su ti naneli...

UPOZORENJE:
To je ukratko..

Procitah uslove, nisam siguran da je ovo u skladu sa zakonom, ili ga tumace vrlo siroko

8. Dolazak (izlazak na teren) servisera za priključivanje (montažu) uređaja za područje grada Beograda naplaćuje se u iznosu od 4.800 din., područje Srbije 12.000 din., najkasnije 2 (dva) dana od datuma izvršene porudžbine, u suprotnom smatraće se da je kupac svojevoljno raskinuo ugovor i odustao od porudžbine, te samim tim prodavac nije u obavezi da mu izvrši povraćaj uplaćenih sredstava niti da mu kupljeno dobro isporuči. Kupac je dužan i u obavezi, da nakon izvršene porudžbine konstantno prati i informiše se o daljim koracima na svom nalogu o detaljima porudžbine, kome pristupa putem linka koji se nalazi u e-mail poruci, koju je dobio nakon što je potvrdio porudžbinu. Putem navedenog linka, kupac može videti preostali iznos za uplatu naknadno kreiranih stavki od strane prodavnice koje se tiču montaže, materijala neophodnog za montažu, izlaska servisera na teren za priključenje uređaja i isporuke porudžbine, koji je dužan uplatiti u predviđenom roku. Do kreiranja dodatnih stavki za plaćanje od strane prodavnice vezanih za montažu i isporuku na nalogu kupca, može proteći do 24 časa. Za kreiranje dodatnih stavki od strane prodavnice na nalogu kupca, u vidu predračuna, kupac daje izričitu saglasnost, te se samim tim obavezao da će iste izmiriti u predviđenom roku. Kada kupac izvrši uplatu poručenog uređaja, takva uplata može se smatrati kaparom koja će se uračunati u ispunjenje obaveze onda kada kupac izvrši plaćanje svih ostalih dodatno kreiranih stavki.

Ako je za neizvršenje ugovora odgovorna strana koja je dala kaparu, druga strana može po svom izboru tražiti izvršenje ugovora, ili tražiti naknadu štete, a kaparu uračunati u naknadu, ili se zadovoljiti primljenom kaparom. Ako je za neizvršenje ugovora odgovorna strana koja je primila kaparu, druga strana može, po svom izboru, tražiti izvršenje ugovora, ili tražiti naknadu štete i vraćanje kapare. U svakom slučaju, kad druga strana traži izvršenje ugovora, ona ima pravo i na naknadu štete koju trpi zbog zadocnjenja.

Okolnosti pod kojima kupac (potrošač) gubi pravo na odustanak od ugovora jesu: Ukoliko potrošač u navedenom roku od momenta poručivanja izvrši uplatu poručenog uređaja, a ne izvrši uplatu montaže uređaja, isporuke uređaja, materijala neophodnog za montažu uređaja, izlazak servisera na teren radi priključenja uređaja kao obavezujućih stavki po ovim uslovima prodaje. (shodno članu 12. i članu 26. tačka 6. Zakona o zaštiti potrošača)

Ukoliko proizađe raskid ili kršenje ugovora od strane kupca, isti se u potpunosti odriče povraćaja uplaćenih sredstava, isporuke plaćenog dobra, te bilo kakvih drugih zahteva. Eventualne sporove, kupac i prodavac mogu rešavati vansudski ili u parničnom postupku pred nadležnim sudom. Prodavac u izuzetnim slučajevima može izvršiti delimičan povraćaj uplaćenih sredstava Kupcu.

8a. Grupa korišćeni proizvodi ako je ispisano/označeno na dnu artikla ili u opisu samog artikla koji se prodaje, podrazumeva da je taj proizvod korišćen, servisiran i u ispravnom stanju te da se takav i prodaje. Garancija na korišćeni proizvod je takođe ispisana u opisu proizvoda i važeća je isključivo uz obavezno servisiranje i redovno održavanje na svakih 6 meseci od strane našeg servisa, (cena održavanja i redovnog servisiranja, izlaska na teren nije uključena u cenu proizvoda)

Ja imam tu,i prezadovoljan sam.Izabrao sam je na predlog forumasa i nisam pogresio. Ali je prejaka za tu kvadraturu
Sigurno se odlučujem za taj klima uređaj, imam i parno grejane, upisujem za godinu dana fakultet, pa kad dođem kući na neko vreme, da imam uređaj koji bi odmah ugrejao sobu.

Hvala na odgovoru.

UPOZORENJE:
To je ukratko..

Dobar potez što i nas upozorio, forum služi i za takve stvari. Naravno nemoj ničemu da se nadaš jer ih naša policija neće goniti čim kažeš da su ruski državljani iza toga. Oni se ovde ne gone i ne procesuiraju jer su vlast, zaštićeni su ko beli medvedi. Al bar mi građani možemo da se upozorimo kao što si ti napisao i da ne nasednemo na prevaru.
A kao paralelu bez namere da iznosim bilo kakav politički stav, već samo da naslutite razliku u sisemima. Pre 20 godina jedan izbegli bogati ruski oligarh, pobegao iz Rusije u Švajcarsku, naravno prebogat berovatno nosao gajbice sa višnjama hehe.
I kako to bahati znaju vozio kao indijanac i sakupio negde oko 9000 franaka kazni a nije hteo da plati. Lepo došla policija bukvalno ga ubacili u maricu, pravo pred sudiju. Sudija ga pita zašto ne plati kazne? N kaže da ne mora da plati jer je već u Švajcarsku uneo toliko novca da smatra da je sramota da njemu naplaćuju kazne. Sudija ga pita jel nećeš? Dobro, imaš 24 časa da uplatiš ne 9000 nego 99000 franaka zato jer odbijaš da poštuješ državu koja te primila. Ako nećeš, dajem nalog da se sav tvoj novac podigne u gotovini i stavi zajedno sa tobom u avion i da budeš deportovan iz Švajcarske, ukida ti se pravo na boravak i rad u Švajcarskoj. Gospodine morate da shvatite da ste vi udarili na naš način života a to nema cenu, vaš novac to ne može da menja. Ne sutra nego odmah je uplatio novac i zaposlio vozača koji je vozio kola umesto njega. Eto

Moze li mi neko reci razliku ( ako je ima) izmedju Fujitsu ASYG 12 LLCE i Fujitsu ASYG 12 LLCA?

LLCA je stariji model vizuelno gledano ista je kao LLCE imaju isti kompresor. LLCA je imala grešku na PCB ploči unutrašnje jedinice zbog koje je turbina povremeno duvala i jače nego maksimalnom snagom.To se rešavalo promenom ploče.Kod LLCE modela nema tih problema.

Jesi li igdje uspio da nađeš zvaničnu deklaraciju raspona snaga ove klime, da okačiš ovdje link ili dokument?
Ja u priručnicima nalazim samo gomile uputstava o daljinskom, kićenje sa po 2 ili 3 plusa u A kategoriji, ali opipljivo ništa, sve je "u magli". Cijevi za gas su 3/8, tako da sumnjam da ima veze sa 18-kom jer one idu na 1/2 cola promjera. Promet vazduha na high veoma mali.

LLCA je stariji model vizuelno gledano ista je kao LLCE imaju isti kompresor. LLCA je imala grešku na PCB ploči unutrašnje jedinice zbog koje je turbina povremeno duvala i jače nego maksimalnom snagom.To se rešavalo promenom ploče.Kod LLCE modela nema tih problema.
Hvala na odgovoru. Ja imam llca a sad bih uze llce pa me je zanimalo da li ima razlike. Koliko kontam to je ista klima samo llce nema vise bag.

Jesi li igdje uspio da nađeš zvaničnu deklaraciju raspona snaga ove klime, da okačiš ovdje link ili dokument?
Ja u priručnicima nalazim samo gomile uputstava o daljinskom, kićenje sa po 2 ili 3 plusa u A kategoriji, ali opipljivo ništa, sve je "u magli". Cijevi za gas su 3/8, tako da sumnjam da ima veze sa 18-kom jer one idu na 1/2 cola promjera. Promet vazduha na high veoma mali.
Kucaj eurovemt za midea oasis plus. Mogu ti poslat i finske testove ako te zanima

Nazad
Vrh Dno