Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

I ja sada nemam pojma sta i kod koga da uzmem.Jedan uvozi,drugi distribuira,treci prodaje.Dok ne prodaju,predu kao male mace,a kada se desi problem,automatski prelaze u rezim dzukela 😂

Da li je moguće da još rade to?
Idi u banku računa na koji si uplatio i prijavi prevaru. Isto prijavi i tržišnoj i Efektivi.
Još u subotu uputili dopis Erste banci, u ponedeljak im banka blokirala račun. Nama je novac vraćen. Prijavili smo svim mogućim institucijama i nećemo stati dok lopove ne isteramo na čistinu. Pripremam jedan veći tekst, jer sam (kao novinarka) razotkrila šemu prevara i način funkcionisanja. Sve firme i sajtove koji su uključeni ću otkriti. Postujem ovde tekst čim ga objavimo. Dotle, ako ima još prevarenih, a čitaju ovaj post neka mi se jave.
I ja sada nemam pojma sta i kod koga da uzmem.Jedan uvozi,drugi distribuira,treci prodaje.Dok ne prodaju,predu kao male mace,a kada se desi problem,automatski prelaze u rezim dzukela 😂
Mi smo našli momke po preporuci, imaju firmu, preporučili nam klima uređaj, juče došli, doneli, montirali. Tek kada su sve završili poslali nam fakturu, danas im platili.

Pozdrav ljudi. Imam pitanje. Hocu da ugradim klimu 18. Posto zivim u primorskom gradu mislim da nemam potrebu za defrostom. Ispravite me ako gresim jer se ne razumijem bas oko ovoga. Citao sam po forumu da su klime koje imaju te grijace same po sebi skuplje od ostalih zbog toga. Molio bih vas da mi preporucite koju klimu da uzmem. Ne bih da uzmem nesto sto ne valja pa da bacim pare (a nisam u mogucnosti da to radim). Evo vec danima gledam razne uredjaje tipa vivax, grundig, vox itd i glava samo sto mi ne eksplodira od uporedjivanja a ne zna ni sam sta uporedjujem.. budzet mi je od 500 do 700 eura i zelja mi je da bude sto vise a++++++ hvala unapred 🙏
Nisi naveo za koju kvadraturu i raspored prostorija ti treba klima, ovako napamet ne može ništa niko da ti preporuči.

Nisi naveo za koju kvadraturu i raspored prostorija ti treba klima, ovako napamet ne može ništa niko da ti preporuči.
Treba mi za oko 50ak kvadrata. Stan je veci ali bi neke prostorije bile zatvorene. Ma interesuje me koja marka je najbolja. Ostalo mi manje vise nije vazno, samo da je 18ka.

Treba mi za oko 50ak kvadrata. Stan je veci ali bi neke prostorije bile zatvorene. Ma interesuje me koja marka je najbolja. Ostalo mi manje vise nije vazno, samo da je 18ka.
Samo da je 18ka?? Zasto je to bitno? Stan 50m2... Jos neke prostorije zatvorene. Tu je i kvalitetna 9tka top ako grije jednu prostoriju.

Tebi u CG na moru ne treba neka prejaka klima koja će da bude bučna (ionako tamo vrv temperatura ne pada nikad u minusu). A ako ima više manjih prostorija računaj da to jednom klimom ne možeš ravnomerno da pokriješ. U suštini 18btu ne bi uzimao sem ako nije prostor otvoren od 50+kv.

Najbolje klime su ti Mitsubishi, Daikin, pa onda ostali.

Još u subotu uputili dopis Erste banci, u ponedeljak im banka blokirala račun. Nama je novac vraćen. Prijavili smo svim mogućim institucijama i nećemo stati dok lopove ne isteramo na čistinu. Pripremam jedan veći tekst, jer sam (kao novinarka) razotkrila šemu prevara i način funkcionisanja. Sve firme i sajtove koji su uključeni ću otkriti. Postujem ovde tekst čim ga objavimo. Dotle, ako ima još prevarenih, a čitaju ovaj post neka mi se jave.

Mi smo našli momke po preporuci, imaju firmu, preporučili nam klima uređaj, juče došli, doneli, montirali. Tek kada su sve završili poslali nam fakturu, danas im platili.
Koji model su vam preporucili?

Odlično, ja sam slao nekim kućama (N1, Nova, možda još negde), niko ništa.

Tebi u CG na moru ne treba neka prejaka klima koja će da bude bučna (ionako tamo vrv temperatura ne pada nikad u minusu). A ako ima više manjih prostorija računaj da to jednom klimom ne možeš ravnomerno da pokriješ. U suštini 18btu ne bi uzimao sem ako nije prostor otvoren od 50+kv.

Najbolje klime su ti Mitsubishi, Daikin, pa onda ostali.
Mislio sam da je stavim u predsoblje pa da hladi 1 sobu i dnevni boravak, drugu sobu ne koristim pa bi bila zatvorena.. sada za pocetak tako. A kasnije kad skupim malo para bi stavio i u tu sobu, mislio sa 12ku. Zato sam htjeo 18ku odma da roknem. Gledao sam neku grundig 18ku oko 750 e kosta. Kakve su te grundig kontam da je poznata marka, a i dosta funkcija imaju?

Bila nekad poznata ,sada jeTurska ja sam sebi uzeo ovu u verziji 12 ,imas je za taj novac ,u 18 tici,za sada sam zadovoljan hladjenjem ,kako ce biti sa grejanjem videcemo

Midea AG-18NXD0.WIK Inverter​

Koji model su vam preporucili
MDV Forest Inverter 12 BTU, njihova cena 44.000, ugradnja 10.000 (pošto je kupljeno preko njih), ukupno 54.000. Ukoliko ima dodatne instalacije naplaćuju 2.000 din po metru. Garancija 5 godina, pod uslovom da jednom godišnje bude odrađen redovan servis (preko njih, jer su oni ovlašćeni - dobijate pečat na garanciji i datum ugradnje). Pitala sam i koliko je trenutno redovan godišnji . rekoše 4.000 din.

@miloshn
Ja bi lično stavio neku ok 12ticu npr midea extreme u najveću prostoriju u koju se boravi, jer hlađenje/grejanje iz hodnika nikad nije bilo sjajno rešenje.(Ovo pičam napamet jer ne znam plan stana)
Za grundig klime nisam video iskustva na ovom forumu pa nemam komentar.

https://www.eurotehnikamn.me/grundig-klima-geepdh-180-181.html molim te baci pogled pa mi reci sta mislis. Meni se cini da je bas top. Nisam znao da su ih preuzeli Turci..
Nije meni namjenjeno pitanje pa se izvinjavam sto ovako upadam. Moj predlog ti je da poslusas savjet iskusnijih ljudi. Cesto se na forumu izemedju marki spominjala i kilaza klima pa po tome mozes da zakljucis da ovo sto si predlozio nije nimalo pametan izbor. Takodje na ovoj klimi ti ide od 350w ( ako sam dobro vidio ) sto znaci za tako mali stan jos na tvom podruciju ce raditi kao on/of + ima da te oduva. Kupi manju ali kvalitetniju i bices sigurno zadovoljniji.

Mozes uzeti mozda 18cu klimu sa jednom spoljasnjom i dve unutrasnje jedinice pa podeli ravnomerno.
Mislim ako ti je raspored u stanu komplikovan.

Pozdrav,
Želim da ugradim inverter klimu u dnevnom boravku stana, možda nekih 20m2, a ukupna kvadratura stana je oko 54m2 (prvi sprat, odnosno drugi ako prizemlje brojim kao prvi koje je odignuto nekih metar). Cilj mi je da mi hladi / grije dnevni, a sa obzirom na to da će puhati direkt na vrata da nešto ode i u kuhinju.. planirao sam 12ku, da li ima potrebe za 18kom, tj. ima li ikakve koristi? Spavaća soba mi je na lijevoj strani do koje će vjerojatno teško doprijeti klima. Prvenstveno bi mi služila za hlađenje, a dobro bi došla i za grijanje, odnosno dozrijevanje (imam radijatore na termoblok). Budžet je možda nekih 700-800€, a može i nešto više ako će baš da pravi veliku razliku.
Da li mi možete preporučiti neke klime? U ponudi imam midea breezeless s, midea all easy pro, gree airy... dolaze i druge u obzir, samo morao bih vjerojatno tražiti iste u nekim drugim trgovinama.

Hvala unaprijed!
🥺
Može li neki savjet, ako je potrebno više informacija rado ću navest.
Pozz

Nije meni namjenjeno pitanje pa se izvinjavam sto ovako upadam. Moj predlog ti je da poslusas savjet iskusnijih ljudi. Cesto se na forumu izemedju marki spominjala i kilaza klima pa po tome mozes da zakljucis da ovo sto si predlozio nije nimalo pametan izbor. Takodje na ovoj klimi ti ide od 350w ( ako sam dobro vidio ) sto znaci za tako mali stan jos na tvom podruciju ce raditi kao on/of + ima da te oduva. Kupi manju ali kvalitetniju i bices sigurno zadovoljniji.
Neka si odgovorio. To mi i treba jer ni sam ne znam sta da radim zato trazim misljenja nekog ko zna. Ma bojim se da li ce 12ka biti dovoljno efikasna.. Hvala ti jos jednom razmislicu

🥺
Može li neki savjet, ako je potrebno više informacija rado ću navest.
Pozz
12ka nece moci da ti greje/hladi 55 kvadrata a 18 nece moci sa jednog mesta da rasporedi toplotu dovoljno dobro.
Najbolje idi na dve 12ke neke jeftinije tipa Vivax Aeri koje su tu oko 380-400e komad i rasporedi ih blize mestima gde provodis najvise vremena (dnevna/spavaca).
18 ne preporucujem osim ako nece ici u neku ogromnu sobu od 35+ kvadrata, jednostavno nije to za stanove.
Ako ces ici na jednu 12ku onda je namontiraj u dnevnu sobu pa hladi koliko mozes, verovatno nekih 35-40 kvadrata zavisi od izolacije itd.

12ka nece moci da ti greje/hladi 55 kvadrata a 18 nece moci sa jednog mesta da rasporedi toplotu dovoljno dobro.
Najbolje idi na dve 12ke neke jeftinije tipa Vivax Aeri koje su tu oko 380-400e komad i rasporedi ih blize mestima gde provodis najvise vremena (dnevna/spavaca).
18 ne preporucujem osim ako nece ici u neku ogromnu sobu od 35+ kvadrata, jednostavno nije to za stanove.
Ako ces ici na jednu 12ku onda je namontiraj u dnevnu sobu pa hladi koliko mozes, verovatno nekih 35-40 kvadrata zavisi od izolacije itd.
Da svjestan sam da neće moći 12ka sve hladiti, a pogotovo grijati. Stan je sa jednom spavaćom, a raspored je takav da dvije klime moram, ako ću i spavaću sobu hladiti, no trenutno nemam mogućnosti postaviti klimu u spavaćoj zbog dimenzija stolarije i svega (starija gradnja zgrade). Najvjerojatnije ću za početak ići sa jednom 12kom u dnevnoj jer ta mi je prostorija najvažnija, a i položaj klime će da puše i u drugu prostoriju. Stavio bih malo "kvalitetniju" zbog grijanja, zbog toga sam razmišljao o midea all easy pro ili nešto slično. Imate li neke druge prijedloge ali da je akcent na grijanje jer ovdje temperature znaju i do -15 ići.
Ima li ikakva hisense da je u rangu navedenog modela ili vivax? Razmišljao sam i o Haier Flexis Plus ako bi našao negdje.

Zavisi od rasporeda... Kvalitetna 12ka grije na -20c 55 kvadrata otvorenog prostora bez problema.

Da svjestan sam da neće moći 12ka sve hladiti, a pogotovo grijati. Stan je sa jednom spavaćom, a raspored je takav da dvije klime moram, ako ću i spavaću sobu hladiti, no trenutno nemam mogućnosti postaviti klimu u spavaćoj zbog dimenzija stolarije i svega (starija gradnja zgrade). Najvjerojatnije ću za početak ići sa jednom 12kom u dnevnoj jer ta mi je prostorija najvažnija, a i položaj klime će da puše i u drugu prostoriju. Stavio bih malo "kvalitetniju" zbog grijanja, zbog toga sam razmišljao o midea all easy pro ili nešto slično. Imate li neke druge prijedloge ali da je akcent na grijanje jer ovdje temperature znaju i do -15 ići.
Ima li ikakva hisense da je u rangu navedenog modela ili vivax? Razmišljao sam i o Haier Flexis Plus ako bi našao negdje.
Mislim da je tako najbolje, posle kad budes imao novca ubacis jos jednu 12ku gde mozes i bice to okej. Pogledaj Hisense energy pro plus/ nordic / energy x to su sve iste klime samo su noviji modeli sa nesto promenjenim dizajnom i nekim dodatnim funkcijama koje verovatno neces ni koristiti.
Zavisi od rasporeda... Kvalitetna 12ka grije na -20c 55 kvadrata otvorenog prostora bez problema.
Ma 'ajde!
Ne vidis da sam citirao post i odgovorio coveku, ne zivi on u hali nego u stanu sa vratima, sobama, hodnikom...

Sta li je bolje od ove dve?
Hisense Hi Comfort 12K KE35MR0EG
Vivax ACP-12CH35AERI+

E ovako, imam ove dvije ponude. Koju preferirate?

• Midea All Easy Pro, oko 820€ sa ugradnjom
  • Hisense Energy Nordic QH35XV0EG, oko 750€ sa ugradnjom

Hvala!

E,prijatelju.Dosta servisera sam pitao,dosta citao po netu i svako razlicito prica.Na kraju se sve svodi na to,biraj koja ti se svidja,jer i onako je sve ovde sa tehnikom igra na srecu.Kod jednog radi kako treba,kod drugoga ne.A isti model.Uvozi i prodaje ovde ko sta hoce,bez ikakve kontrole.Kakva crna Srbija.Da menjamo pod hitno ime u Biznisija😉😄

Iz Bosne, problem je što u gradu gdje sam ima samo jedna prodavnica eventualno dvije koje se bave prodajom i montažom. Montaža Midee (koja je ovdje u gradu) je oko 150€ + još nešto dodatnih troškova zbog 2 zida i cijevi duze od 3m.
Hisense možda mogu dobiti i za 550€, nisam još siguran, a montaza iste će biti nekih 120€ (grad u blizini).
Prednost kod Midee je ta što su ovdje iz grada pa radi servisa, garancije.. iako znam da je cijena malo nerealna.

A da uzimqm iz većih gradova mislim da mi na slično izađe jer traže putne troškove.. i još neka nešto bude da ne valja tko bi ih dočekao..

Midea All EasyPro može da se nađe i za manje od 490e ( u Srbiji )

Nazad
Vrh Dno