Dikens
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 20.01.2023
- Poena
- 15
E hvala na objasnjenju jer ja bas ne znam kako funkcionise. Znaci to ce skratiti zivot klimi i stoga bolje 9tku uzeti@Dikens Nije ovo situacija kao sa kolima, dosta je 200KS, ali ako je 300KS neće da škodi. U ovom slučaju, auto od 300KS ne može da ide ispod 100kmh, a ti bi da voziš po gradu.
Jača klima će moći više da ugreje ili da ohladi, ali neće moći da održava zadatu temperaturu bez gašenja u malom prostoru. Zato će, ako zadaš recimo 22C na grejanju, zagrejati na 22C, krenuti da smanjuje snagu da pokuša da održi 22, spustiti se na svoj minimum, i dalje zagrevati prostor na preko 22. (recimo 23C) Onda se gasi kompresor, čeka da temperatura padne (recimo na 21C), da bi se kompresor ponovo upalio i ponovo pregrejao prostor. I tako u nedogled. Sa manjom klimom, koja ne može da vozi preko 200kmh (što ti i ne treba), moći ćeš da održavaš tačno zadatu temperaturu bez preteranog gašenja i paljenja kompresora, dok će vazduh na izduvu klime biti uvek prijatan, niti prehladan kada hladi, niti pretopao kada greje.
Pa nije problem onda ako je 12tica a ne 9tka zbog konstantnog paljenja i gasenja kao sto @daxyco kaze?Ima WI FI modul košta oko 100e.Za te male prostorije pogledaj KMTA/CC 09.Za 40m2 kao što su ti predložili KMTA18.Fujitsu klime ne čekaju da padne 1 stepen temperatura da bi opet krenule sa grejanjem daleko bilo da tako rade.Mislim da ih pokreće pad temperature od 0.3 stepena ne više.Hoću da kažem da se ne oseti promena temperature u prostoriji od trenutka prestanka grejana klime do ponovnog pokretanja kompresora i grejanja.To je baš precizno odrađeno.Iskustva nekih korisnika klima uređaja koji čekaju da klima ponovo krene sa grejanjem i osećaja hladnoće u prostoriji pa onda treba daljinskim da dodaju stepen ili dva da bi klima krenula sa grejanjem pa opet pregrevanje i čekanje to kod Fujitsu ne postoji.