Ugrađena klima Fujitsu ASYG12KGTA, puštena u rad od četvrtka.
Nisam na toj adresi ali ću pratiti rad kada budem u prilici pa ću napisati utiske oko grejanja i potrošnje (uključena je na merač).
Ovaj model ima senzor prisustnosti pa kad nikoga nema u prostoriji spušta par stepeni ispod zadatog da štedi potrošnju. Videćemo kako to radi
Da rezimiram dosadašnje iskustvo sa prvom klimom, greje oko 35m2 dnevne, trpezarije i kuhinje, dve prostorije povezane sa lučnim prolazom. Klima je usmerena iz dnevne ka lučnom prolazu u trpezariju.
Puštena u rad 22.10 i do današnjeg dana je potrošila za grejanje 168 Kwh. U plavoj zoni ako računam da je pola u skupoj (10.6 rsd) a pola u jeftinoj (2.6 rsd) to mu izadje oko 1.100 rsd za 38 dana.
Šta reći, prezadovoljan sam do sada. Videćemo ostatak zime. Ovo mi je test faza jer nemam centralno grejanje u kući, prvo sam promenio stolariju a ove godine uradio demit izolaciju.
Zainteresovan sam da pokrijem i ostale delove kuće sa Fujitsu inverterima. Ostaje mi 40m2 (2 sobe i hodnik). Razmišljam se na koji način, koje pozicije i koliko klima za najbolje raspoređivanje toplote.
Veća soba je 13m2, manja je 8m2 i hodnik je oko 20m2 (mada je sa stepeništem koje vodi na potrkovlje, pa je dosta veća kubikatura).
Da li ima uopšte smisla staviti posebnu klimu u 8m2 sobe koja je već popunjena sa krevetom, velikim ormarom... tu nema puno prostora za ugrejati?
Ili staviti neku da greje hodnik i da duva i ka sobama. Mada to su odvojeni delovi sa vratima naravno... hm.. nisam pametan...
Slike prostora u nastavku