Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Majstor neka da neku strucnu servisnu dokumentaciju sa brojem delova, pa da to potvrdimo, a do tada sam ubedjen da nisu iste :)

Jel to novi, R32 Lomo ili R410?

Montirana Gree Lomo, postavljene neke gumene podloske (nije kao sa slika sto ste postavljali). Klimu uzeo u G... a za servisera zvao Energynet da mi daju kontakt nekog njihovog. Klima + 7m instalacije okruglo 500e.
Inace majstor me ubedjuje da su Bergen i Gree inverteri identicni (osim izgleda naravno) kaze sve identicno unutra, od elektronike kompresora itd... za on/off kaze da ima razlika i da su Bergen malo slabijeg kvaliteta. (Pine=Lomo, Pine profi=Viola)

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Jel bi mogao da okacis frontalno sliku? Deluje mi na ovoj slici kao da ti instalacije nemaju pad.

Vidi se pad u odnosu na dno klime.

Bas mi je teško da razlučim da li je pad ili loš ugao. Jer mi deluje da je paralelno sa plafonom. Dosta je stopljena boja.

@Heroj87
Pa i ja se nasmejao i rekao da mora da postoji nesto razlicito nemoguce samo dizajn, ali covek kaze inverteri identicni.
Uzeo stari tip r410, iskreno krenuo sam od neke on/off klime, pa Vivax inverter, pa stigao do Bergena i na kraju uzeh ovaj Lomo jer mi razlika bila par crvenih. Uz ovu klimu se dobijao set za montazu koji je majstor uzeo u racun, a namontirao mi 7m nove instalacije pa doplatio samo tih 4m. Znam da je tu mala razlika za neku bolju klimu, ali kad krenes od 300 pa dodjes do 500e...
@Borgof
Pad na 2.6m razdaljine je negde oko 12cm, valjda ce biti OK. Jedva stalo u kanalicu 60x40.

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
A, cool. Hvala za info.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Pozdrav, planiram da prebacim grejanje na inverter varijantu, pa me zanima ako neko ima da preporuči neki broj ili kontakt(PM) sa kim bi mogao da se čujem da dođe da pogleda raspored u kući i da ponudu.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Napisi odakle si? Daj opis objekta, izolaciju, stolariju. Koliko planiras da utrosis?

Pise u profilu da je covek iz BG-a.

Tapatalk from Poco loco

Treba ti neki dobar ovlasceni serviser ili samo serviser da ti sredi klimu?

Tapatalk from Poco loco

Imam samsung klimu, ima nekih 10ak god. Prosle god se javio kvar da kad se klima ukljuci u struju odmah pocinje da radi unutrasnja jedinica. Klapna klime se ne otvara, vec pocinje da duva odmah. Lampica na unutrasnjoj jedinici samo blinka. Klima se ne moze ugasiti ni na dugme ni na daljinskom, mogu je iskljuciti samo ako izvucem kabli iz zida. Kada je upalim na dugme ili preko daljinskog, klapna se otvori i pocinje malo jace da duva. Nemoguce je podesavati opcije niti menjati temp osim samo ukljucivanje turbo moda i polozaja klapne.
Jedan majstor je brzinski pogledao i rekao da je u pitanju elektronika odn 70€.
Da li je neko imao slican problem?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Pitaj sta od elektronike i ako menja, onda je mozda i ok.
A ako nosi plocu na popravku, to eleltricar naplacuje oko 1.000-2.000 dinara, sto znaci da se on debelo ugradio.
Ako kaze da narucuje novi deo, trazi racun zbog harancije od 2 godine i da budes siguran da ti je dqo nov deo.
Takodje postoji mogucnost da sam vidis na delu oznaku i pogledas na netu da li ima.
Znam da je moj cale(servis) narucivao dosta delova sa ebaya.
Drugar mi je takodje dao tv kome je pokvarena maticna ploca, kaze nece da se bakce, ja popravio za 40e sa ebaya i prodao za 250e godinu dana kasnije :)

Tako da ako tinpokaze koji deo, mozda mozes naruciti i zvati njega ili nekog drugog da zameni i da te kosta duplo jeftinije. A ako je lako dostupno, mozda mozes i sam, jer 70e nije malo za popravku 10 godina stare klime kojoj cekas sta ce sledece da rikne.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Uvek je bolje uzeti orginalni uredjaj firme umesto uredjaja koji sklapa za nekog drugog ako su "isti" jer obicno neke komponente su kvalitetnije na uredjaju proizvodjaca u odnosu na onog drugog.
Dovoljno je da sitne elektronske komponente ugradjene u el. plocu, neki lezaj, crevo i sl. detaljcic budu bolji, kvalitetniji, trajniji pa ce i sam uredjaj biti bolji i dugotrajniji.

Kada se govori o uredjajima koji imaju najnize cene, dakle o "ulaznim" modelima bilo koje firme, znajte da su to zaista najslabiji i najgori aparati i jedina im je "prednost" sto su jeftini.

Ko god moze, bolje je da kupi proveren i pouzdan uredjaj iz srednje klase.

Upravo ovo sto kolega iznad kaze, slazem se do poslednje reci.

Tapatalk from Poco loco

To sve kapiram, samo sto je Gree Fairy obicna klima a Vox je inverter zato pitam.

Nikako obicnu klimu, ne razmatraj to uopste.

Tapatalk from Poco loco

Koja od ovih klima bi po vama bila najbolji izbor (više za hlađenje nego za grejanje) prostorije oko 40m2, cene su sa ugradnjom:

- Bergen 12 Pine Profi Inverter WiFi klima 530e
- GREE 12 LOMO INVERTER WiFi 500e
- MIDEA MB-12N8D6 WiFi 500e
- VENTING VSAF-12HRD 400e

To sve kapiram, samo sto je Gree Fairy obicna klima a Vox je inverter zato pitam.

VOX IVA3 - 12IE inverter 5 godina bezuslovne garancije, imam ga 2 godine i koristim ga samo za grejanje i zadovoljn sam,za toliko para ako crkne nakon 5 godina kupicu nov i to je to.

Kakve su ove vox inverteri i ww radnjama, za 32-25 iljadarki? Treba mi za hladjenje 35-40kvm ali ako je bolja za malo od ovih što samo hlade dodaću još malo pa da uzmem taj vox.

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

35-40kvm ce ohladiti i najjeftinija inverter klima, za 25 hijlada nema inverter klime samo standardne klime.

Svaka ce da ohladi tu kvadraturu.
Mislim da je hteo da napise do 35 a ne 25.

Tapatalk from Poco loco

Evo...
2e9547d1248bb631baa92578b1aff35a.jpg

Za hladjenje dobra i bolja od bilo koje on off. U odnosu na cenu, koliko para, toliko i muzike. Ne očekuj tihu spoljnu i unutrašnju jedinicu.

@dsr9500
Kakav je Vox sa bukom, da li moze da prodje za spavacu, da li krcka plastika puno na prekidima u grejanju? Znam da posle defrosta mora da ima nesto krckanja, to je neizbezno jer sam izmerio -32C prilikom defrosta, velike su razlike. Kakav utisak imas za spoljnu jedinicu?

Ma nek duva 'ladno za te pare za dnevnu sobu mi treba

@dsr9500
Kakav je Vox sa bukom, da li moze da prodje za spavacu, da li krcka plastika puno na prekidima u grejanju? Znam da posle defrosta mora da ima nesto krckanja, to je neizbezno jer sam izmerio -32C prilikom defrosta, velike su razlike. Kakav utisak imas za spoljnu jedinicu?

Ja nemam klimu u spavacoj,iz dnevne sobe grejem spavacu tako da ne znam kolika bi buka bila da je klima u spavacoj sobi.
Spoljna jedinica r410a radi tiho ne cuje se kompresor,imam i vavax-a sa r32 i pri opterecenju itekako se cuje kompresor.
Skoro sve klime sa r32 imaju laksu spoljnu za 3-4 kg pa cak i one najskuplje.

Ok, znaci R410 je tisi. Pa ono, legnes u dnevnu nekad da dremnes, da li bi ti smetala? Ja spavao pod LLCA bez problema, cuje se na Low ali meni ne smeta. Moze na Quiet brzinu jer je mala soba 13m2 a za spavacu 12m2 gledam da dodam jednu samo ispod 3C spoljne da dogreje malo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno