Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hahahaha! Odlično.
Nagovorio sam je da provucemo kroz sobicu, nabodemo klimu iznad tih vrata i da potrosim 10k vise na ovu novu Gree. Nagovorio sam je tako sto sam rekao da cu zvati gipsare da naprave varijantu ispusta na plafonu gde cu taman roknuti i svetlo. Tako da se nece videti creva, a resicu i problem svetla u sobi, jer mi od pocetka korone visi grlo jer nismo isli po radnjama da trazimo plafonjere.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Ispust ce morati biti nizi od plafona minimum oko 35cm zavisno od visine kupljenog klima uredjaja.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Podnošljivo

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ja nisam prezadovoljan Bosch 5000 modelom.
Mada mi je stan 85 kvadrati, možda je 12 mala za tu kvadraturu iako joj je pozicija odlična.
Greje ok i hladi ok ali joj treba zimi oko sat vremena da zagreje a leti dva sata da ohladi stan.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ne znam šta si očekivao!? Klima se u principu drži non-stop uključena jer je najefikasnija kad održava temperaturu.

Još jedna klima na 85 kadrati

Ja nisam prezadovoljan Bosch 5000 modelom.
Mada mi je stan 85 kvadrati, možda je 12 mala za tu kvadraturu iako joj je pozicija odlična.
Greje ok i hladi ok ali joj treba zimi oko sat vremena da zagreje a leti dva sata da ohladi stan.

Grejes 85 kvadrata klimom i cudis se sto joj treba vremena da ugreje? Imas srece sto uopste uspe i da ugreje. Klima se drzi ukljucena stalno, tako ti se ugreju zidovi lepo i potrosnja ti bude manja nego da je palis i gasis.

Tapatalk from Poco loco

Grejes 85 kvadrata klimom i cudis se sto joj treba vremena da ugreje? Imas srece sto uopste uspe i da ugreje. Klima se drzi ukljucena stalno, tako ti se ugreju zidovi lepo i potrosnja ti bude manja nego da je palis i gasis.

Tapatalk from Poco loco
Imam kotao, klimu koristim kad je temperatura napolju oko 10 stepeni da ne bih ložio kotao.

Slažem se da sam trebao veću za ovu kvadraturu.

Dobro ti i tada ugreje. Samo je drzi upaljenu i ne gasi, treba dosta vremena da se zidovi ugreju i da akumuliraju toplotu. Tek posle toga klima se rastereti malo. To i nije ne znam kakva klima tako da sam ja impresioniran bez obzira sto ti nisi ne znam kako zadovoljan.

Tapatalk from Poco loco

Na 5-10 °C klime su vrlo efikasne, nemaju problema sa defrost, potrebe za energijom objekta relativno male, posebno stanova koji su "ušuškani", tako da nema razloga da ta Boš bude nedovoljna, ako je već dobro pozicionirana. Meni je za dogrevanje stana bio dovoljan i on-off Samsung, klimi treba vremena da ugreje/ohladi i vazduh i zidove kad se sve pothladi/pregreje, cela poenta je samo da radi u kontinuitetu.

Meni su u aprilu sa prosečnom temperaturom 6,4 °C dve klime potrošile 425 kWh, tj. u proseku trošile manje od 600W ili ugrubo 200-400W po klimi. Nikakva potrošnja, nikakvo opterećenje.

Bosch 5000 by Midea. Isti dizajn proizvoda koristi Vivax, ali ne znam da li su komponente istog kvaliteta. S obzirom da znam sta taj Vivax može, ne očekuj previše od nje, ali za dogrevanje je dobra. Ako si u mogućnosti ubaci na njeno mesto kvalitetniju klimu, a nju prebaci na drugo mesto. Tako ćeš kotao paliti još ređe.

U zadnjih 95 dana Vivax potrošio 548 kWh.

Imam kotao, klimu koristim kad je temperatura napolju oko 10 stepeni da ne bih ložio kotao.

Slažem se da sam trebao veću za ovu kvadraturu.

I ja imam kotao koji nije lozen dve sezone. Imas u ranijim postovima podatke, 4 klime, 90m2, kuca, fasada i tavan 5cm izolacija. Sezona 180e.
Da li imas izolaciju i koliko si potrosio goriva na kotao?

To me je kum pitao za preporuku i jos uvek nije uzeo neku. Citajuci ovde u tom rangu treba uzeti Gree ili Mideu koliko vidim.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Šteta je kupovati običnu klimu. Fluktuacije temperature su velike. Ili duva prehladno ili nikako. Kupi bar neki Vivax, Vox... inverter.

*mjau**mjau**mjau* ne znam kakav je kvalitet tih marki tj prava je lutrija. A i nisam siguran da ima inverter za te pare.

I ja imam kotao koji nije lozen dve sezone. Imas u ranijim postovima podatke, 4 klime, 90m2, kuca, fasada i tavan 5cm izolacija. Sezona 180e.
Da li imas izolaciju i koliko si potrosio goriva na kotao?
90k sezona, drva.

*mjau**mjau**mjau* ne znam kakav je kvalitet tih marki tj prava je lutrija. A i nisam siguran da ima inverter za te pare.

Eskimo kod drugara radi preko 15 godina. Galanz i Aux već 10.
U neinverter tehnologije više niko ne ulaže u razvoj. Sve je to stara tehnologija spakovana u novu ambalažu. Za 30+ k već se nalaze ovi brendovi po akcijama.
Naravno, ovi inverteri padaju na grejanju, dok će hladjenje obaviti brzo i bez problema, a opet nemaš onaj utisak zamrzivača kao kod neinverter klime.

Ne, sada su neinverter losije nego pre 10 godina i to solidno losije i slabije.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Izbegavaj te ŠLJ brendove, pitaj Boga sta je unutra i dali ces imati delove i kakav je servis... Znam da ti je cena primamljiva ali bolje uzmi dobru devetku nego to sko si vec striktno ogranicen lovom. To je moje licno misljenje.

Tapatalk from Poco loco

Može li neka preporuka, da napomenem da mi je ovo prvi put da kupujem klimu pa sam prilično neupućen.

Pa za te pare sa ugradnjom su ti na raspolaganju Vivax, Vox, Tesla...

Zaobiđi Bosch. To je prepakovana Midea, isto kao i Vivax. Bosch ne proizvodi klime. Bolje idi direktno na Mideu.

Zaobiđi Bosch. To je prepakovana Midea, isto kao i Vivax. Bosch ne proizvodi klime. Bolje idi direktno na Mideu.
Šta je bestbuy trenutno u pogledu grejanja/hlađenja, cene, potrošnje?

P.S. imam ovaj "prepakovani" Bosch.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno