Mene ce izaci sezona oko 230 do 250e za 55kvm sa dve LLCE 12ice, sto je za mene vrh i prosto neverovatno.
Za neizolovan stan (doduse sa debelim zidovima 60cm) i prazna dva stana sa obe strane, prakticno kao da sam u kuci.
Kroz nedelju-dve menjam terasna vrata i prozor za pvc (do sada je dupla drvena stolarija koja ne dihtuje nikako) i planiram unutrasnju izolaciju zidova koji se granice sa druga dva stana kao i plafon, ocekujem mnogo komforniju zimu krajem ove godine.
Sad mi ostaje da biram trecu klimu, za jednu sobu od 14kvm ce se koristiti sto znaci 9ka i zapravo naginjem ka Gree muse, delom iz radoznalosti, da probam i njih a takodje i wifi funkcionalnost je vrlo, vrlo zgodna stvar.
Problem je u tome sto je 9ka 59k din a 12ica 60k. 1k din razlike ...
S obzirom da je to treca klima u stanu, bukvalno bilo koji inverter ce da.odradi dobar posao ali rekoh aj da probam novu gree seriju.
Sad zbog ovih cena ne znam da li ici na 9ku ili 12icu zbog mizerne razlike ...12ica ima da radi kao on off
Sent from my Redmi K20 using Tapatalk
Radijatorska "ugodnost" i "zdravlje" nam se svima vraća svaki put kad otvorimo prozore da u stan pustimo svež vazduh.
Inverter troši 4 x manje ugljikovodonika u poredjenju sa radijatorskim grejanjem
Taj tvoj post nema veze s vezom, pošto i onaj ko se greje toplotnom pumpom isto u prostorijama ima, ili radijatore, ili podno grejanje, a toplotne pumpe bi trebalo da su još efikasnije od klima, što se tiče potrošnje struje i oslobođenog ugljovodonika.
Možeš da kritikuješ zagađenje koje proizvode gradske toplane i kotlarnice, ali sami radijatori su nešto što se koristi nevezano za to.
I sad recite vi meni kao laiku koliko košta neka inverter klima za 30-40 kvadrata te bolje marke koju navodite?
Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока
Nisam pitao za cenu, samo za ugodnost i sta je zdravije po korisnika?
Ako pod centralnim misliš na daljinsko, tj. da toplotnu energiju dobijaš iz neke toplane mana tog sistema (za mene)Sta ugodnije greje, radijatori sa centralnim grejanjem u stanovima po zgradama ili inverter klime?
Sta zdravije greje?
Ugodnije su klime jer je preciznija regulacija, koliko stepeni podesiš toliko i bude. Centralno, barem u Bg previše varira sa temperaturom.Nisam pitao za cenu, samo za ugodnost i sta je zdravije po korisnika?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari