Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da nije tiši, ne mogu se porediti različiti modeli sa različitim gasom, ili klime koje su na različitim pozicijama, i koje nemaju istu instalaciju i opterećenje. Ja osim ventilatora unutrašnje ne čujem ništa na R32 klimi kad je pod opterećenjem. Gas se može čuti pri defrostu, i tiho pri pokretanju/gašenju kad je ventilator unutrašnje na QLo brzini. Spoljna jedinica ima 37 kg.

Poslednja izmena:
Ok, znaci R410 je tisi. Pa ono, legnes u dnevnu nekad da dremnes, da li bi ti smetala? Ja spavao pod LLCA bez problema, cuje se na Low ali meni ne smeta. Moze na Quiet brzinu jer je mala soba 13m2 a za spavacu 12m2 gledam da dodam jednu samo ispod 3C spoljne da dogreje malo.

Ja klimu ni ne cujem,verovatno zbog racunara koji mi radi nonstop.

Vec imam Lg klimu koja je stara preko 10 godina,8 godina kako sam ja vlasnik tog stana,pre 2 god. jedan majstor mi je rekao da su ovo klime koje su neprej*mjau**mjau**mjau**mjau*ve..sluzi me top e sad nasao sam istu takvu polovnu,pa me za zanima ko se razume dal da uzmem tu polovnu ili ne?unapred hvala na savetima

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Vec imam Lg klimu koja je stara preko 10 godina,8 godina kako sam ja vlasnik tog stana,pre 2 god. jedan majstor mi je rekao da su ovo klime koje su neprej*mjau**mjau**mjau**mjau*ve..sluzi me top e sad nasao sam istu takvu polovnu,pa me za zanima ko se razume dal da uzmem tu polovnu ili ne?unapred hvala na savetima

Pa ne znam šta očekuješ kao odgovor. Kako neko na osnovu toga što si rekao da je klima Lg stara 10 godina da ti da odgovor "da" ili "ne".
Napiši makar neku oznaku ili za šta ćeš je koristiti (predpostavljam da je za hlađenje), ali opet daj ljudima neke informacije, ako očekuješ pomoć.
Napiši koliko ti traže za tu polovnu itd...

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

trazi mi 190e sa ugradnjom a ako mi oni ugrade 3 meseca garancije ako neko drugi nema garancije.
de3bc18536aaae7253b886679f23cd7d.jpg
dbade7a5f3d7665911807d8afa49df70.jpg
d4e7f7cdbad9aad2b5a035992b22ff95.jpg

To je kao da ti mastor za kola kaže da kupiš golf 2 zato što je neprevaziđena mašina. Ja ovakvu klimu, i ovoliko staru nikad ne bih uzeo bez obzira na cenu, ali ajd, to je samo moje mišljenje.

postujem svačije mišljenje...
iskreno frka mi uzimati ove vox,tesla i ostale...

Iskreno, ne znam kako ti nije frka uzimati klimu staru 10 godina za koju ne znas sta je prosla. Meni je to suludo iako su LG klime iz tog perioda poprilicno pouzdane za razliku od kasnijih modela. Jednostavno, matoro je, ja ne bih ni u ludilu razmisljao o tome.

Tapatalk from Poco loco

@[SAJ]ber Kurajber neki predlog onda za ove novije,moze recimo i inverter..naravno povoljnije :)

Ja da sam na tvom mesto gledao bih da dodam 50-60e na tu cenu i mozes da kupis nesto tipa Vox. Naleti 12-ca inverter za nekih 32-33k. Jeste da nije neki brend, ali daju 5 godina bezuslovne garancije. Za hladjenje grantovano neces imati problema, a moj otac koristi jednu takvu čak za grajenja evo vec 2 sezone ( doduse kod njega je extra stolarija i izolacija, ali opet grajanje je dosta zahtevnije za klimu nego hladjenje).
Jeste da na tu cenu moras da dodas jos 70e za ugradnju, ali bar imas garanciju 5 godina, a mozes da je koristis i za grajanje, ako zatreba.

hvala jevto na savetu...

Imas iskustvo na predhodnim stranama za Vox IVA3-12IE, 33k je. Ja je razmatram za spavacu pa cekam neku akciju ili cu uzeti neku sedmicu ili devetku.

Iskoci mi neka reklama za BC.... Beko 12 inverter 36k i onda ako hoces daju Beko on/off sedmicu za 16k :) Verujem da je u klasi Vivax i slicnih.

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Polovne klime su kao i polovne gaće. Ne kupuju se i ne primaju se na poklon.

Nisam nikada kupio polovnu klimu, ni polovne gace, ali jesam polovan automobil, koji pak ima u sebi (polovnu) klimu. Smemo li kupovati ili prihvatati kao poklon polovne automobile, ili je to isto kao polovne gace? Mislim, automobil cak ima i (polovna) sedista u koja ljudi tokom leta sedaju u sorcu...mozda neko i gologuz ako je egzibicionista.
Onda su polovni automobili i gori od polovne klime!?

Dobro je da si nam preneo to pravilo, mogli smo se svi osugati ili poumirati.

Ja bas razmisljam kako, gde, kome da prodam svoju LG G12AH kad je skinem tokom montaze nove klime negde u junu/julu... planovi, planovi...

Nisam nikada kupio polovnu klimu, ni polovne gace, ali jesam polovan automobil, koji pak ima u sebi (polovnu) klimu. Smemo li kupovati ili prihvatati kao poklon polovne automobile, ili je to isto kao polovne gace? Mislim, automobil cak ima i (polovna) sedista u koja ljudi tokom leta sedaju u sorcu...mozda neko i gologuz ako je egzibicionista.

Dal su ovi it Top Gear proveravali il je bila neka druga engleska emisija o kolima, doveli strucna lica da urade analizu cestica koje se nalaze na sedistima polovnih kola... bilo svega pocevsi od urina, fecesa, dlaka, masnoca, ostataka hrane u vise proveravanih kola... ;)

Poslednja izmena:

Polovan automobil se odmah vozi kod klima majstora da zameni filter i izvrši dezinfekciju čitavog sistema i kabine vozila. Verujem da to nikad nisi radio. To kod pravih majstora traje preko 1 sat i radi se sa dva sredstva.
Polovna klima u sebi može da krije čitav asortiman patogenih bakterija, a posebno ako je održavana nikad kao što većina i održava.
Matora klima čija je instalacija skuplja od samog uredjaja se ni sa aspekta pouzdanosti ne kupuje. Znamo da delova više nema, polovnih možda ima, ali ko zna u kakvom stanju. A posto si vec spomenuo automobil, ovo me podseti na one likove što kupuju amortizere i kocione elemente na.otpadu.
Moj surak je prošle godine dobio Panasonic na poklon za koga se posle instalacije pokazalo da ne radi, jer je kvar u kompresoru. A naime radila je do momenta kada je skinuta kod prethodnog vlasnika. 70 eura je majstor za ugradnju uzeo i otisao. Klima je nepopravljiva, tj. cena je takva da je kupio Violu.
Da se radi o uredjaju koji je možda pregurao jednu sezonu pa i da se razmisli, a dotle stoji moje poredjenje sa gaćama.

A da dodam da sam prošle godine video i kako izgleda isparivac klime izvadjene iz automobila. Sasusena budj i ko zna sta jos. Pored čišćenja hemijom isti mora da se opere vodenom parom jer u suprotnom nema leka.

Ciste po nekom Tunap sistemu i kod nas autoklime, jesu SKUPIiiiiiii da srce zaboli kad brojis da platis ali ispere unutrasnjost i propere isparivac, meni je za sada pomoglo, videcu kad ugrije kako ce se ponasati...

Ovo je bila potpuna demontaža isparivaca i vađenje napolje. *******cija za ceo dan, što reče majstor.

Moze da ima dva sredstva i zmaja koji sve pokusa da sterilise vatrom, i i dalje ce biti ocisceno losije nego polovne gace koje se otkuvaju u vreloj vodi sa jednim sredstvom i bez zmaja.

I, sto se ostalih clanova foruma tice, cisto da ne bi bilo zabune, ne zagovaram kupovinu polovnih klima uredjaja, kao ni polovnih gaca, samo sam reagovao na nesto sto mislim da je besmislen snobovski komentar.

Polovne klime su svakako problematicne iz prakticnih razloga...jer cena ugradnje i generalno ima preveliki udeo u ukupnoj ceni, cak i kada pricamo o novim uredjajima, tako da garancija na klima uredjaje vredi mnogo vise nego garancija na TV npr.

A sa zdravstvenog aspekta, polovne, najcesce vrlo slabo odrzavane klime duvaju na vas na poslu, u javnom prevozu, u vasem (polovnom) automobilu, ako ga kojim slucajem niste odmah odvezli kod zmaja na tretman, itd.

Da ne pricamo o tome koliko je lakse efikasno ocistiti kucnu klimu nego ventilacioni sistem u automobilu.

U mom komentaru nema ničega što bi i podsecalo na snobovsko. Polovna klima i polovne gaće su jedno te isto. Na tržištu se prodaje i jedno i drugo. A svoj stav sam obrazložio.

I evo..., sad ćemo o polovnim gaćama imati još najmanje 10 blatruć postova.

nista..ubedili ste me da se batalim polovne klime...
gledam onda vox,tesla(iako me plase)ali sa sto vecom garancijom (5 godina) pa nek rikne posle 5-te godine:)

Zašto te plaše? Midea i Gree ih proizvode. Već 10 godina mi rade Galanz i Aux. Drugar ima neki Eskimo i duže od toga.

a inverter isto su se pokazale ok?
recimo ova :
VOX Inverter klima IVA1-09IR - 2600 W
ili ova:
Vivax Inverter klima ACP-12CH35AEMI

Poslednja izmena od urednika:
trazi mi 190e sa ugradnjom a ako mi oni ugrade 3 meseca garancije ako neko drugi nema garancije.
de3bc18536aaae7253b886679f23cd7d.jpg
dbade7a5f3d7665911807d8afa49df70.jpg
d4e7f7cdbad9aad2b5a035992b22ff95.jpg

Ova klima je toliko stara, da je imalo da se doplati da palis i gasis klimu pozivom na fiksni :D

Iskreno, polovne klime uzimas samo od dobrih poznanika.
Ja sam drugarima prodao 10ak mojih starih klima sa cenom ugradnje koliko mene kosta.
I naravno, sve sljakaju u fulu jer nisu menjane zato sto su pokvarene, vec zato sto su zamenjene boljima.

a inverter isto su se pokazale ok?
...

Za sta ti treba klima, da li samo za hladjenje i za koliki prostor?
Svaki inverter ce ti bolje raditi od on/off klime, svakako je bolja kupovina od bilo koje on/off klime.

Poslednja izmena od urednika:
Ovaj Vivax je bucan na grejanju. Na hladjenju ne znam kakav je, ali verujem da nije mnogo bolji.

treba mi samo za spavaću sobu koja ima oko 15m²...pa uglavnom je za hladjenje mada i grejanje bi mi dobrodoslo kad ugase centralno grejanne u 22h a vani je mraz.
tako da recimo ova inverter 9ka bi mi bila taman.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno