Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U čemu je razlika izmedju ove dve Mitsubishi Heavy Industries klime?

https://klimauredjaji.com/klime/mit...eavy-industries-klima-inverter-srksrc-35-zs-s

https://klimauredjaji.com/klime/mit...ies-kireia-klima-inverter-srk35zs-w-src35zs-w

Da li je samo gas razlika i na tome se dobiju bolji parametri?

Ja se spremam za jednu od ove dve da nabavim... da li gresim?
Ima li nesto slicno a da je bolje ili da je jeftinije?

Kakav im je servis, podrska i nabavka delova?

Ova klima ima mogucnost kontrole usmerivaca vazduha u svim pravcima, cak menja polozaj krilaca u horizontali, podesava se 1/2 krilaca (leva i desna) na koju ce stranu biti usmereni ali sa daljinskim, nema potrebe za pentranjem i zavlacenjem prstiju... ;)

Sluzice pre svega za hladenje, moze grejanje i dogrevanje u medjuperiodu i zimi ako treba za nesto.

Ova mi lepa za razliku od ME klima.

https://mhiae.com/splits/srk35zs-w-src35zs-w/?pdf=634
https://www.lumelco.pt/wp-content/uploads/2019/06/manual_tecnico_srk-zs-w.pdf
https://www.mhi-mth.co.jp/en/products/pdf/rlf012a106_english.pdf

https://condex.bg/wp-content/uploads/2016/manuals/SRKxxZS.pdf
https://condex.bg/wp-content/uploads/2016/manuals/SRKxxZS.pdf

Poslednja izmena:
Ako se ne varam, ovo W na kraju oznacava beli boju, mislim da ih imas i u drugim, lepse su i zahvalnije sto se tice odrzavanja, mece zutiti vremenom :)

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Aha, silver i white.

Po specifikaciji s linka ipak ima razlike. Za jednu pise da su R410 za drugu da je R32. Treba proveriti te podatke, sad sam na fonu, ne mogu da googlam.

Poslednja izmena:
Gas i samim time su parametri drugaciji za S i W na kraju.
S je bilo i 2017. kad sam gledao (istrazivao) prvi put, a sad vidim da ima i W.

Šta je bestbuy trenutno u pogledu grejanja/hlađenja, cene, potrošnje?

P.S. imam ovaj "prepakovani" Bosch.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Po mom mišljenju trenutni best buy je Fujitsu LU za 80k. A tu je i Gree Muse za 60k.

Ali ako je frka za novac, odlučio bih se za Vivax ili Vox inverter. Hladice sigurno, ali i grejati u prelaznom periodu.

Od Fujitsi, bolje da zaobidje LU, neka uzme neki od ovih novijih modela.
Lu, pored bespotrebnog poklopca, ima i problem sa skupljanjem londenzata, pa se usmrdi leti.

Da, LU ima taj problem, tanja je zbog dizajna pa se vise prlja i teze odrzava. Poklopac ume da zeza i zupcanik da se polomi. Lose je to reseno i plastika nije na nivou starijih modela kao sto su LGC i Nocria.

Drugari, moze neki predlog za inverter 12, grejanje/hladjenje 25kvm (dnevna+trpezarija). Izolovano zid 25cm + stiropor 8cm i PVC.

Budzet oko 500-600 evra, voleo bih da ima ugradjen wifi (ili laku mogucnost da se doda) i sto tisi rad.

Ako je potrebno dodati 100-150 evra, moze ako je opravdano kvalitetom ili ulozeno/dobijeno.

Unapred hvala.

Meni su danas nudili gree gtech kao malo bolji i tisi od muse. E sada, 20000 je razlika. Ne znam da li vredi. Uz Muse ide i set za montazu.

E sada, gtech vec dolazi blizu do lg 12 invertera, koji su oko 88000. Da li oni vrede tu razliku u ceni?

Da li gree pokazuje negde u android app trenutnu potrosnju u W?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ako je tih 25 kvm dobro izolovano i ima dobru stolariju, Muse će biti više nego dovoljan. Što se tiče G tech, dobićeš bolje grejanje. Nisam ga čuo, ali kažu da je izuzetno tih.

LG je precenjen. Ima dobre klime, ali za novac koji traže, može se naći uređaj sa boljim karakteristikama.
LG ima aplikaciju za praćenje potrošnje, a za Gree ne znam, no tu je uvek merač potrošnje za do 20 eura.

Gree Muse, LG je precenjen a i nije se nesto proslavio sa klimama.

Hvala na savetima. Jel ima neko Gree Muse da podeli iskustva?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Model je tek stigao na tržište, a za iskustvo je potrebna bar jedna sezona.

Da li je bolje?

Što se tiče struje, poslednji račun 4450 RSD i to bi bio ujedno i kraj grejne sezone.

@Zeha
Naravno da je bolje, proveren model u praksi je uvek bolji od novog modela za kog nemamo iskustva. Nece pogresiti ni sa novim, tu je garancija a neko mora da probije led :D

Niisam strucnjak, ali probio sam ja led. Sutra dolaze monteri i donose Muse, pa cu okaciti utiske vremenom.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Neka te lepo sluzi. Javi utiske zimus ;)

Tapatalk from Poco loco

Niisam strucnjak, ali probio sam ja led. Sutra dolaze monteri i donose Muse, pa cu okaciti utiske vremenom.

Svaka cev ponaosob izolirana, vakumiranje, "varenje" gde god moze umesto holendera, bolje malko jace cevi sa debljom stenkom, bolje da nisu vec fabrici samoizoliranje cevi vec da budu ove jace cevi, cevi da nisu krace od 3m (ako treba nek ih motaju iza spoljne jedinice), anitivrbrrrrrrracione gume-podloske za spoljnu jedinicu...

Zovi, trazi sve ovo, podseti ih da ponesu antivibracione gumice...

Poslednja izmena:
Nek zove majstore koji umeju da pertluju a ne da upropaste nov uredjaj "varenjem"

Hvala Sajber :)

Ne znam da li smem da pisem kod koga sam uzeo (mislim da su oni uvoznici gree-a, posto gree kupljen u gigatronu ima njihov garantni list od prosle godine za firmu sto sam uzimao), tako da su montazeri njihovi. Izolacija cevi uradjena izdvojeno, isto kao i kabla, dakle, imam tu kondenz izlolaciju oko cevi, oko kabla i belo crevo u onom velikom namotaju. Duzina je preko 4 metra, takva je montaza bila, i imam gumice.
Nije jos dovoljno toplo za pravi utisak, ali na osnovu sat vremena probe danas sto su nam ostavili da siba, rekao bih da ce biti dovoljna klima za ono sto sam isplanirao. Nije glasna, a spoljasnu jedinicu nisam ni cuo. Wifi se povezao bez problema i ima solidno opcija. Toliko za sada, kazu u petak 30 u NS-u pa cemo videti sta kaze Gree.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Može li pomoć oko izbora klima uređaja i najbolje lokacije za postavljanje u stanu, tačnije u dnevnoj sobi?

Ovo ispod je skica stana, nadam se da sam uspeo dovoljno jasno da sve označim. Dnevna soba, trpezarija i kuhinja su spojene, ukupne površine 25-30m2. Ne očekujem da klima može da "dohvati" do spavaće sobe jer u njoj nikada nije naročito toplo. Terasa je na zapadnoj strani, ovi "otvori" na zidovima su prozori. Ovaj pravougaonik u ćošku iznada ovala (trpezarijskog stola) je moj radni sto :)

Svi predlozi i ideje su dobrodošli.

Ako treba još nešto da objasnim, tu sam :)

Pogledajte prilog 285167

Za hladjenje bilo koja 12 inverter ce raditi posao za tu kvadraturu. Postavi je dole desno na slici do zida ka spavacoj okrenutu da duva ka hodniku i odatle ce da hladi sve prostorije. Kod hladjenja hladan vazduh ide dole i prolazi kroz vrata.

Svaka cev ponaosob izolirana, vakumiranje, "varenje" gde god moze umesto holendera, bolje malko jace cevi sa debljom stenkom, bolje da nisu vec fabrici samoizoliranje cevi vec da budu ove jace cevi, cevi da nisu krace od 3m (ako treba nek ih motaju iza spoljne jedinice), anitivrbrrrrrrracione gume-podloske za spoljnu jedinicu...

Zovi, trazi sve ovo, podseti ih da ponesu antivibracione gumice...

Sutra bi trebalo da dodju da montiraju klimu, serviser preporucen od strane Energyneta, pitao za ove gume i dobio odgovor servisera ako bude nasao namontirace ih :)
Da li postoji neka radnja u Zemunu ili NBg, a da znate da ima ove gumene podloske pa ako ih serviser "ne pronadje" da odem i kupim.

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Ako ne nađeš drugu varijantu, ja sam svojevremeno kupovao nosače za auspuh za Reno 4, i više su nego adekvatni za to. Uzimao u radnji u Južnom bulevaru.

Ok. Pogledacu po ovim lokalnim radnjama, mozda i nadjem nesto.

Montirana Gree Lomo, postavljene neke gumene podloske (nije kao sa slika sto ste postavljali). Klimu uzeo u G... a za servisera zvao Energynet da mi daju kontakt nekog njihovog. Klima + 7m instalacije okruglo 500e.
Inace majstor me ubedjuje da su Bergen i Gree inverteri identicni (osim izgleda naravno) kaze sve identicno unutra, od elektronike kompresora itd... za on/off kaze da ima razlika i da su Bergen malo slabijeg kvaliteta. (Pine=Lomo, Pine profi=Viola)
fe62a8aef39a4b63d190c623129e1ea6.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno