Kluzo
Čuven
- Učlanjen(a)
- 08.10.2005
- Poena
- 620
Vec smo tu informaciju dobili. Uglavnom se sve svelo na dogovorenu minimalnu cenu ugradnje :d
Tapatalk from Poco loco
Znaci udruzio se esnaf da sebe stiti.
Vec smo tu informaciju dobili. Uglavnom se sve svelo na dogovorenu minimalnu cenu ugradnje :d
Tapatalk from Poco loco
Lobirao Daikin i u protekkih par godina, svi presli na R32.Za R-32 je lobirao Daikin
Vise ekoloski ali nedovoljno
Zapaljiv
Skoro nikakva razlika u efikasnosti uporedjujuci sa R-410A narocito kod manjih uredjaja tipa 9 ili 12
Nikad nece uci u koriscenje kod ozbiljne opreme tipa VRF
manje vise prevara
Tapatalkkal küldve az én SM-G955F eszközömről
Pa dobro slazem se ako ti volis da radis sa freonom 32 nemam nista protiv.Sve je privremeno ako tako gledas, onda je i 410 prevara...
Poenta je da su za r32 potrebni kvalitetniji i skuplji uredjaji, Daikin je usavrsio to jos pre xx godina, ostali su poceli da prate kada je postalo ekonomski isplativo, kada je proizvodnja pojeftinila i kada je pocela ozbiljnije da se forsira ekologija.
Kazes da moze 410 u r32 uredjaje, ali da li moze r32 u r410 uredjaje?
Naravno da ne moze, izgoreli bi unutra
Ima vise freona koji su zeleniji od r32, ali je takodje r32 u svakom smislu bolji freon od 410.
Kao r22 i r410, i r32 ce vremenom biti zamenjen, a i ti koji ga zamene ce verovatno biti zamenjeni opet necim novijim...to ne cini nista tu prevarom, nego prosto tok vremena dovodi do boljih rezenja i vremenom do pojeftinjenja tih resenja.
Spominjes freone u drugim vrstama uredjaja, ali je to neuporedivo, jer se ne mogu na sve sto hladi i greje primeniti ista resenja, a da dodatno ostanu ekonomski isplativa.
R32 kao sto si rekao, nije nista novo, Daikin ga koristi fazon 10 godina.
Danas mozemo da vozimo na vodonik, dakle 100% zeleno, ali se forsiraju neekoloska vozila na struju, jer je cena proizvodnje vozila na vodonik sumanuta zbog potrebe da se u rezervoaru nalazi platina, ako se sobro secam. Mozda za 100 godina to pojeftini 10 puta nekim novim tehnologijama koje ne zahtevaju platinu, ali za sada se ide na struju, jer je to sada realno i u globalu bolje od fosilnih goriva, i ako je daleko od dobrog resenja.
... ali za sada se ide na struju, jer je to sada realno i u globalu bolje od fosilnih goriva...
Pa dobro slazem se ako ti volis da radis sa freonom 32 nemam nista protiv.
Sipaj 32 u Toshibu sa 410 i iznenadices se da ce da radi.
Nema tu da šta da se voli ili ne voli, zapaljivi gasovi su dugo u upotrebi, bezbedan je za rad koliko i drugi gasovi, r22 je znatno opasniji npr. Jedino što mi majstori ne volimo u celoj priči je još jedna boca više u kolima i nekoliko manometara više u alatu.Pa dobro slazem se ako ti volis da radis sa freonom 32 nemam nista protiv.
Sipaj 32 u Toshibu sa 410 i iznenadices se da ce da radi.
Znam da ne radis sa freonima i klimama.Ja ne radim sa freonima, niti klimama uopste, imam 4 R32 Amber klime, a pored toga imam, ne znam ni ja, ali sigurno 15 R410a klima.
Pricamo valjda o freonima i klimama, a ne o tome ko sta voli da smrce?
Radice, ali koliko dugo, to bi videli.
@Zeha
Ja sam u toj prici na strani Clarksona
Samo je realnost i ekoloska strana svega toga.
Sto se tice goriva, najmanje tu automobili zagadjuju, a na njima se najvise poostrava, jer pravim zagadjacima ne mogu nista, za njih rade![]()
Hvala bogu ja 90% vremena radim sa chillerima manometre i ne koristim samo laptop sa dijagnostikom [emoji16]Nema tu da šta da se voli ili ne voli, zapaljivi gasovi su dugo u upotrebi, bezbedan je za rad koliko i drugi gasovi, r22 je znatno opasniji npr. Jedino što mi majstori ne volimo u celoj priči je još jedna boca više u kolima i nekoliko manometara više u alatu.
Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk
Zanimljivo, imaju i extra slabe klime, petice, sedmice... To nisam bas vidjao. Deluje mi zanimljivo za manje prostorije. Jedino sto ce cena biti skoro identicna izmedju 5, 7 i 10 modela tako ce izgubiti smisao na nasem trzistu. Da je neka jeftinija pa i da pricamo.
Tapatalk from Poco loco
Ako ćeš za grejanje NEMOJ iznad TA peći. Za hlađenje ne znam koliko ti je visok plafon, pa da je stavljaš na 1m višlje nego što treba?Zbog problema sa prostorom jedino resenje mi je ova klima:
https://www.coolshop.rs/proizvodi/12189/ABG14UBBJ-AOG14USDJL-podna.jpg
stim sto planiram da je postavim na zid iznad TA peci dakle ne na plafon niti na pod vec izmedju. Da li bi to trebalo da pravi nekakav problem?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari